Борисов пак заговори за предизборно по-нисък ДДС

"Икономиката се стимулира с ниски данъци и усвояване на еврофондове"
Обновена: 9 мар 2012 11:11 | 9 мар 2012 11:11,
146
Борисов пак заговори за предизборно по-нисък ДДС
Спорове в парламента едва не провалиха парламентарния контрол. Снимка: Impact Press Grouр

Възможно е в края на мандата на ГЕРБ ставката по ДДС да падне, обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

На въпрос на левия депутат Антон Кутев за политиката на кабинета за стимулиране на икономиката министър-председателят поясни, че родната икономика се стимулира чрез насочване на бизнеса към сектори, създаващи по-висока добавена стойност, увеличаване на износа, подкрепа на вътрешното търсене и ефективно усвояване на еврофондовете.

Още по темата

По думите на Борисов управляващите са успели да създадат финансова стабилност и да изплатят много от борчовете, които са им били оставени, като посочи сред тях "Водното огледало" и каскадата "Цанков камък".

Премиерът напомни на БСП, че въпреки "борчовете", които му били оставили, ГЕРБ са запазили най-ниските данъци.

На свой ред Антон Кутев подчерта, че тъкмо предишните управляващи са увеличили пенсиите у нас, а сега всеки ден умирали по 10 възрастни хора, защото не могат да си платят лекарствата.

"Нужно е спешно увеличаване на пенсиите", призова той и обвини премиера, че над 4 млрд. от натрупания фискален резерв вече са изхарчени от правителството му.

В отговор на думите му вицепремиерът Симеон Дянков поиска да вземе думата, за да каже, че 4 млрд. лева от резерва са отишли, за да бъдат платени именно дълговете на тройната коалиция.

"Вие не платихте близо 4 милиарда дългове, оставихте ги за нас. Сега фискалният резерв е по-голям, отколкото вие ни го оставихте", похвали се още вицепремиерът.

След уточненията на Дянков последваха процедури, поискани от депутатите Георги Пирински и Мая Манолова, които оспориха воденето на парламентарния контрол от страна на председателя Цецка Цачева.

Пирински заяви, че тя нарушава режима на парламентарния контрол и нарушава реда, давайки думата на Дянков.

Цачева веднага взе думата, за да поясни на левицата защо вместо премиерът да отговори на репликите на Кутев е дала думата на Дянков.

Парламентарната шефка призова, ако левицата е недоволна от нея, да внесе промени в правилника за дейността на НС.

Лявата Мая Манолова веднага опонира на Цачева, че с тълкуването на правилника е заблудила депутатите и припомни за обещанието, дадено от Цачева миналата седмица да преустанови практиката "питаме премиера, отговаря вицепремиерът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
5
 
! Отговори
Sony преди 12 години
BOKO,BOKO ako si majshkar oshte sega she namalish danacite ama ne ti stiska .Baba sashto predizborno moje da gi namali ,no iavno neshto djudjeto Diankov pak te laje :))))))
69
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАНЪЦИТЕ НЕ СА ВИСОКИ А ЗАПЛАТИТЕ СА НИСКИ.АКО ВЗЕМАМ 4000 ПРИ 50% УДРЪЖКИ ЩЕ ПОЛУЧАВАМ ЧИСТО 2000,НО ПРИ ЗАПЛАТА 700 И 23% УДРЪЖКИ ВЗЕМАМ 539
68
1
 
13
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Унуфри, боли ме дедовио кой ги е назначил...Но шофьор да взема бонус по програма за превенция на СПИН и то в такъв размер...Тия да не са измислили КЪНЧО бе?
67
1
 
20
 
! Отговори
неравенство преди 12 години
3,5 милиарда>8 милиарда. Това е новата алгебра на Дянков. Трябва да го сложат в учебника по математиката за 3 клас, редом с Питагор.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойчо, изчезни мутро крадлива!
65
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бонусите на БСП са капка в морето спрямо това което са откраднали. Питайте някой в Стара Загора колко е откраднала Масларова само от сградата на социалното. Всеки ще ви каже че са повече от 10 милиона! И това е само от една сграда в БГ. Ами пенсионерите дето ги пускаше на почивки с държавна субсиия по нейните хотели и хотели на приближените на БСП? Ами това е само един министър и то за един мандат!
64
3
 
21
 
! Отговори
ТАКА Е! преди 12 години
ТОЯ АКТЬОР ДОКАРА БЪЛГАРИЯ ДО НАЙ ГОЛЯМАТА МИЗЕРИЯ В СВЕТА И С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ ПАК ИСКА ДА НИ УБЕДИ ,ЧЕ СМЕ ДОБРЕ :(ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ СА ТОЛКОВА *** КАТО ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ВИЖДАТ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ И СЕ ИНФОРМИРАТ
63
2
 
4
 
! Отговори
Loverman преди 12 години
Сичко е мн хубаво, но горивата се дигат, а те се облагат с акциз, което е пак данък... тва сваляне на ДДС ще си го земат от другаде по един или друг начин!
62
0
 
8
 
! Отговори
Черен Петър преди 12 години
Икономиката се стимулира не с благи думи от днес до утре, а с дела. Възможно е, евентуално, ако..., може би, защото... Гладното куче преди да заръфа кокала върти опашка пред тебе, ама като го захапе ръмжи и не мож го доближи.
61
2
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО,- ПЪРВО МАХНИ ДДС-то НАЧИСЛЕНО НА АКЦИЗИТЕ(ДАНЪК ВЪРХУ ДАНЪК!!!- С НИСКИ ДОХОДИ И БЕЗКРАЙНИ ИКОНОМИИ НЯМА ЗА ДА ПОСТИГЕМ НАЦИОНАЛНИЯ СИ ИДЕАЛ: Благоденствие на ЦЯЛАТА Българска нация!ОТ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗЪМ В ИКОНОМИКАТА И ОБЩИСТВОТО, ТРЯБВА ДА ПРЕМИНЕМ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯБюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза; Българската криза обаче е структурно-управленска:- У нас съществува Предпазарно стопанство...- Най-голямата пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена Обръчи от олигархически фирми червени, сини и татарско-циганскиОткъде пари ли?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! - За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба, за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжки като на работещите граждани 37.5%... и само при това условие данък девидент може да е с нулева ставка Изхода е ОТМЯНА НА ВАЛУТНИЯ БОРД и Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Еврофондовете не стигат Необходимо е мощно директно нисколихвено кредитиране на производството, чрез ББР... , В КОЯТО ДА СЕ ДЕПОЗИРАТ ПАРИТЕ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ И СРЕБАРНИЯ ФОНД ПРИ НИСКИ ЛИХВИ(ТАКА С ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ ЩЕ СЕ СВАЛЯТ ЛИВИТЕ!!!) 2. Световната продоволствена криза - Стимулиране на Селското стопанство Поземлена реформа налагаща собственост САМО НА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА на земеделска земя до 1 000 декара, безлихвени кредити от ББР до 100 000лв. и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиоративните системи...3. Световната рецесия Всички държавни пари да се внесат в ББР. Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите и кооперирани фирми4. Световната екологична криза - Строителството на АЕЦ-Белене 33% от поръчките са за Български фирми, които имат въпиюща нужда от тях и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове, защото глобите за парникови газове ще ни върнат в каменнета ера....5. Структурно-управленската криза и беснеещата комунистическа Мафия възстановяване на държавните институции, под лозунга - Да върнем демокрацията в България НЕ на свръх-либерализма, и следните реформи:- Тотална реформа в МВР и Съдебната система- Индивидуални картови сметки здравни досета в Здравеопазването;- Масово Професионално средно образование гимназийте, са доказана загуба на време- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- ЧАК КОГАТО ТОВА СТАНЕ РАЗБАВАЙ БОНУСИВсичко останало е от "Лукаваго...
60
2
 
1
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
До 80: В условията на тая невиждана криза, трябва да ти кажа, че най-лесно се посяга към данъците :) Много държави в Европа го направиха. Така че е цяло чудо, че в България данъците останаха на старите си нива ;)А производството идва с бизнеса, който пък идва в държави с ниски данъци :)
59
7
 
4
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
До 69: Дзверо, имай предвид, че много от тия хора, които се споменават във въпросния "документ" са назначения на предишни правителства и нямат нищо общо с ГЕРБ :)Всичките политически назначения на ГЕРБ върнаха парите. Смятай останалите, дето не са върнали парите какви са?Държавният служител е несменяема длъжност. Ако шефът ти те уволни, държавата ще ти плаща обезщетения до второ пришествие. В мин. съвет има още хора от времето на Беров си стоят там.
58
10
 
4
 
! Отговори
другари !!! преди 12 години
В отговор на данни, изнесени от трибуната от депутатите от БСП, финансовият министър Симеон Дянков обясни, че за първи път от 1996 г. насам текущата сметка е с положително салдо и износът е по-голям от вноса.
57
7
 
5
 
! Отговори
другари !!! преди 12 години
"Върнете ги на болни, дайте ги на пенсионерите. Милиони и милиони сте взели. Върнете най-сетне парите - това е страшна мярка за стимулиране на икономиката. Вие ми говорите за инвестициите в енергетиката, които така са направени, че три пъти плащаме цена на тока. Затова се вдига цената на тока сега", каза на заместника на Ахмед Доган от парламентарната трибуна Бойко Борисов.
56
1
 
12
 
! Отговори
Ключа за бараката преди 12 години
Лозунгите на събитието Еволюция сега, Национален протест срещу безобразията в България, Избухваме вече са събрали в интернет пространството хиляди привърженици и последователи. В официалната интернет страница на протестната инициатива evolution-now.narod2.ru е публикувана информация за шествието, рекламни стикери, постери и плакати към събитието.Там могат да бъдат видени и официалните искания на хората, някои от които са за парламент с не повече от 60 представители експерти, които да бъдат избирани директно от гражданите, независим съд, промени в конституцията и здравеопазването, край на корупцията.
55
2
 
14
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Сините имат справка и за бонусите, раздадени в здравното ведомство по различни програми и за изминалата 2011 година. Тенденцията шофьорите да са с едни от най-щедрите бонуси продължава. Шофьорът Борислав Ковачев е получил допълнително 5 880 евро по програмата за борба с ХИВ/СПИН за 2011 година. Колегата му Валентин Митов е получил допълнително над заплата си 5160 евро, толкова е получил и друг шофьор Васил Манов. Познатата вече Поля Методиева и през миналата година продължава да получава щедри бонуси за добре свършена работа - 5780 евро по тази програма. По друга програма за борба с туберкулозата тя е получила още 3 780 евро.
54
2
 
14
 
! Отговори
66 преди 12 години
66, Не знам в какво ги "инвестират", но България е в окачно положение, а българите категорично сме най-бедните селяци в ЕС. Ако бяха "инвестирали" в правилната посока, за 3 години щеше да има други резултати.
53
1
 
9
 
! Отговори
САМО в Бг преди 12 години
ПО---- КОЕ--- ВРЕМЕ ИЗБЯГАХА ----кадърните ,младите,недоволните българи от България .......?
52
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА ГЕРБ.НЕЗАБАВНО ОТЗОВАВАНЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ *** УОРЛИК.НЕЗАБАВНО ЗАКРИВАНЕ И ПРЕМАХВАНЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕНИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ , КАТО САЩ ПЛАТИ НАЕМА В МИЛИАРДИ ЗА ГОДИНИТЕ ПРЕЗ КОИТО ЖИВЯХА НА ВЕРСИЯ И ЗАМЪРСЯВАХА , ШПИОНИРАХА И ОГРАБВАХА БЪЛГАРИЯ.
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото по рано се махне от политиката толкова по малки ще са вредите след него.