Върнете парите, дайте ги на болните и пенсионерите!

Борисов отново призова предишните управляващи да върнат бонусите
9 мар 2012 12:41,
305
Върнете парите, дайте ги на болните и пенсионерите!
Борисов видя бонусите на тройната коалиция като страшна антикризисна мярка. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов отново призова предишните управляващи да върнат бонусите, както направи сегашният политически кабинет.

"Върнете си парите, г-н Доган сигурно много ви се сърди", обърна се Борисов към зам.-председателя на ПГ на ДПС Лютви Местан.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган вече отвърна на призива на Борисов с думите, че не трябва да се бърка хонорар с бонус.

Още по темата
7 мар 2012 19:26
125

"С това писмо за бонусите си вкарахте автогол. Първо, вашият лидер трябва да си върне парите сега. Как се нарича – бонус, награда, хонорар – има ли значение – върнете парите. И Чавдар Георгиев (бивш зам.министър на околната среда и водите) днес казал – "няма да ги върна на Бойко и на Дянков". Върнете ги на болни, дайте ги на пенсионерите. Милиони и милиони сте взели. Върнете парите", призова от парламентарната трибуна Борисов.

Според него, ако БСП и ДПС върнат получените бонуси от времето на тяхното управление, това ще "страшна мярка за стимулиране на икономиката".

В отговор левият депутат Петър Курумбашев захапа премиера, който по време на скандала с допълнителните пари обяви, че не е знаел за тях.

Курумбашев обяви, че бонусите са раздавани без министрите да знаят какви суми са раздавани, а премиерът разбира едва на третата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още по темата: Бойко Борисовбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе , като кажете процъфтяваща икономика , колко бяха заплатите? - крадци червени
206
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те ако *** върнат всичко което са откраднали , в България румънки и украинки ще берат домати на полето.
205
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хазната ни ще се препълне-акоГоцю върне заграбеното!
204
7
 
6
 
! Отговори
ВИНКЕЛО преди 12 години
ИСКАШ ДА ГИ ВЪРНАТ ЗА ДА ГИ ДАДЕШ НА УЕВСКИ ЛИ УЕ?
203
9
 
9
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 12 години
А ЖЕНА ТИ ЩЕ ВЪРНЕ ЛИ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ СУМА ТИ БАНКИ?НАЛИ СИ ВЗИМАШ ВСЕКИ МЕСЕЦ КОМИСИОННА КАКВО ТИ ДРЕМЕ!
202
3
 
24
 
! Отговори
до 236 преди 12 години
Абе ти правиш ли разлика между бонус или ДМС и заплата ??????Бонуса или ДМС-то се дава за добре свършена работа............. разбираш или не ???пример; нормално е, ако имаме 20 % ръст на туристите в агенцията по туризма да вземат по-една заплата бонус, Не е нормално обаче, да имаме намаление на събираемоста от данъци и в същото време в МФ и НАП да взимат 55 млн. бонуси РАЗБИРАШ ИЛИ ТЦ...
201
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщнос резервът оставен от НДСВ беше 8 млрд, от които БСП предизборно изхарчиха 4 млрд.
200
23
 
9
 
! Отговори
до 233 преди 12 години
"Боко излъга, че кризата ще е за всички, че няма да има увеличение на заплати и пенсии."Ами да, не е имало увеличение на заплати. Схващаш ли - както за предишните е било законно да получават бонуси и хонорари, така и за тези е законно. Обаче тези връщат. А предишните - не. И от кога са тези над 50 законни начина, по които могат да се взимат допълнителни пари? Значи на практика той не е излъгал? А са излъгали тези, които са прокарали тези закони, по които могат да се взимат такива държавни пари.
199
1
 
9
 
! Отговори
барабойко преди 12 години
Незнам кой колко е взимал, но знам схемата: Пример: взимаш 10000 лв. - 9000 даваш в партийната каса, 1000 остават за теб. Това е много проста формула. Който не е дал лептата в партийната каса го уволняват. Сега ясно ли е или ще продължавате да притеснявате с разни въпроси С. Дянков? И стига сте задавали въпроси, които не сте предварително уточнили с ББ. Що за безобразие не мога да разбера. Оставете човека да работи. Знаете ли колко му е трудно!!!
198
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей голем наглец е тоя !!!!! преди 20 години ръка за ръка изнасяше червени долари с Иван Славков, после почна да се прави на десен политик.................. сега изкрадна 2/3 от резерва и по най-наглия начин си прави ПР с някакви върнати 600 хил.
197
9
 
20
 
! Отговори
231 преди 12 години
*** тая тиква къде дреме бе?То според него през 2009 беше мноого лесно да си премиер и много трудно кмет на София.Сега се оказва, че е некадърна мутра и под носа му са си давали бонуси.В мафията ако се случи така, Боко е мъртвец.На тебе ти се изплъзва най-важното-новия морал започва с превенция, а не с тъпани после.Боко излъга, че кризата ще е за всички, че няма да има увеличение на заплати и пенсии.Излъга бе, к'во го оправдаваш.За лъжи и кражби бихме шута на тройната, а сега е негов ред.
196
1
 
26
 
! Отговори
България се закрива! преди 12 години
От всичко изписано ми стана ясно едно: В парламента на република България са се събрали най-големите крадци в държавата и сега се дърлят кой бил крал повече от другият.Е сега кранчето е в управляващите и те цоцат- останалите нормално да са недоволни! Крадеца вика дръжте крадеца и тн и тн.
195
1
 
17
 
! Отговори
до 230 преди 12 години
Ама разбира се, че няма кражба! Всичко е законно, а особено много пък е морално, нали? Добрите крадци така правят! Опичат си работата и после ти казват, че всичко си е ОК! А балъци като теб им се радват, че така умело ги крадат и им дават още и още да крадат! Що не? Нали е законно? Имат право хорицата да си вземат стотици хиляди държавни пари щото е законно, пък и са се счупили от работа! Нали? Дай още да им дадем, малко им е!Балъците свършват обаче...
194
6
 
15
 
! Отговори
до 227 преди 12 години
Ти не разбра ли, че нЕма кражби на бонуси бе.Всичко си е законно.Само че Боко обеща да не теглят само бедните, а всички да споделят кризата.Като е криза, да е за всички.Той излъга.Сега иска и Аспарух да му е виновен.Тоя номер се учи в Симеоново-как се разпитват заподозрени и се настройват един срещу друг(оня каза че си...;другия рече че си...).
193
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Абе тоя опоска 4,5 млрд от резерва,а вие се занимавате с некакви мижави бонуси "Абе комунистите изнесоха всичките пари от държавата още 89... А ние се занимаваме с...
192
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя опоска 4,5 млрд от резерва,а вие се занимавате с некакви мижави бонуси
191
11
 
16
 
! Отговори
Равносметката преди 12 години
Едните крадат и като ги хванат - връщат.Другите крадат и като ги хванат - лъжат и не щат да връщат...Кои ли са за предпочитане....? Хм, да помислим... Ще имаме да си мислим до следващите избори. ;)
190
6
 
19
 
! Отговори
69 преди 12 години
Морално ли са получили бонуси сегашните управленци?Щеше да е морално ако, Боко беше увеличил поне един път пенсии и заплати, както предишните. Ако беше казал преди 3 години га започна, че ще взима бонуси, ама малко по-малко от предишните. Ако беше казал, че ще има посна пица, но само за народа, а за нашите ще е по-бонусна.Е те тогава, щеше да е МОРАЛНО и щеше да е изпълнил обещаното.В сегашния случай, НЕ Е МОРАЛНО и опозиция и народ са прави, а ГЕРБ трябва да носят политическа отговорност.
189
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мъчи се да отклони вниманието на хората с неща от преди 4 години. И другото лято преди изборите пак ще повтаря Станишев... Той да не би да е прекрит г-ей и да е влюбен в Станишев ?
188
4
 
8
 
! Отговори
Българин до 221 преди 12 години
Приятелю,Явно много неща не ти са ясни и това те прави щастлив.Бъди такъв.Честно ,ама честно ти казва"много си зле с правописа".Явно си завършил милиционерското училище в Пазарджик.