Станишев към Първанов: Който се опитва да цепи БСП, е аут

Линията му към ГЕРБ не е последователна, заяви бившият премиер
Обновена: 11 мар 2012 19:51 | 11 мар 2012 13:30, Красимир Ангелов
159
Станишев към Първанов: Който се опитва да цепи БСП, е аут
Битката за лидерския пост в БСП се задълбочава. Снимка: Архив Impact Press Group

"Разцепление не смятам, че има, защото всеки, който се е опитвал да цепи БСП, е губил и е слизал от политическата сцена”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на въпрос има ли опасност от разцепление в левицата заради завръщането на Георги Първанов.

"Основният ми упрек към Георги Първанов е, че неговата линия към ГЕРБ не е била последователна от 2005 г. досега”, обяви бившият премиер и отново припомни, че е бил коректен и отдавна е заявил своите намерение  да се кандидатира отново за председател на столетницата.

"И това няма да е заради власт, а защото партията има шанс да се развие следващата година като европейска, социалистическа партия с модерна платформа и алтернатива на ГЕРБ", категоричен бе лидерът на левицата.

Още по темата

Той коментира и обявеното по-рано днес намерение на Меглена Кунева да напусне НДСВ.

"Интересното е, че тя говореше толкова много срещу партиите, а сега създаде партия и както и да я нарече – гражданска, селска, друга, това си е партия", коментира Станишев.

Той все пак поясни, че отношението на БСП към новият проект на Кунева ще зависи изцяло от нейното отношение към ГЕРБ.

Станишев определи като несериозно твърдението на Кунева, че ГЕРБ и БСП са като двете страни на една и съща монета.

"Ние сме демократична партия и антитеза на този авторитарен модел, който налага ГЕРБ. Ние сме партия, която е доказала, че може да управлява страната и по време на криза, запазвайки финансовата и икономическа стабилност на страната и подкрепяйки малкия и среден бизнес, за разлика от ГЕРБ”, заяви в заключение Сергей Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
11
 
! Отговори
няма преди 12 години
господин Станишев,защо не си седнеш на и не спреш да ровиш като природната грешка Яне Янев в работата на хората които не мислят за собствена изгода.само лаете,а нищо не вършите.не е ли срамота.усети се малко,др.....о.
98
5
 
27
 
! Отговори
BG преди 12 години
По големи лъжци, крадци и убийци от комунистите на таза планета не са се раждали...
97
2
 
25
 
! Отговори
мене преди 12 години
Виж кво, Станишев! Много хора въобще не искат да се занимават с цепенето не БСП. ТЕ ИСКАТ БСП ВЪОБЩЕ ДА Я НЯМА.
96
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много са жалки в Бесепето...Гоце, когато реши да стане "социалния президент" извади Сер-гей от забележете.... международния отдел на БСП, за да му топли мястото като се върне...Но Сер-гей му порасна работата и му хареса да е шеф и не иска да отстъпи....Жалка история са и двамата...Докога ще има хора, които ще гласуват за тези хора? А може и с шменти-капели като на последните избори да попадат всеки път в парламента такива недоразумения...
95
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тищ двамата педа.ли Сергейчо и Първанов , защо не си отидат в Северна Корея и да си вземат и комунистическата си снаха Кунева
94
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заради субсидирането на партиите, ще да е борбата, за първото място, а и новата партия на Кунева и тя, и тя заради парата, след като влезе в парламента. А *** много, ще я "вкарат". Но БСП ако се раздели на тесни и широки ловджийчета, може и да не влезе я Първанов, я Станишев
93
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червени хомосексуални междуособици... чудо голямо!
92
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОРБАТА ЗА КОКЪЛА Е ГОЛЯМА , А КОМУНИСТИТЕ -ЛЪЖЦИ ГОВОРЯТ ЗА ИДЕИ...КАКВИ ИДЕИ БЕ МАФИОТИ....
91
3
 
5
 
! Отговори
до 123 преди 12 години
Проблема е че се построиха повече жилища от колкото имаше хора без жилище.
90
2
 
6
 
! Отговори
126 до 127 преди 12 години
Аз това го говоря от 2009та година още преди изборите... ама ме изкарваха че съм скрит комунист :)) Е вече не е смешно...
89
16
 
9
 
! Отговори
До 126 преди 12 години
Коментар на място! От много време се мъча да обясня на симпатизантите на Герб и БСП ,че Герб и БСП са едно и също нещо!
88
8
 
15
 
! Отговори
113 до 119 преди 12 години
Кой ти говори въобще за ГЕРБ / БСП? ГЕРБ и РЗС са си креатури на БСП, създадени с едничка цел да разчистят всякакви следи от 3ната коалиция, да понесат негативите за кризата и да минат в забвение също като НСДВ. Дори и новия президент (от ГЕРБ) вече се заиграва с БСП, еврокомисарката на ГЕРБ вече набива обръчите на Дянков... Изборите наближават - цирка се засилва! Но аз бюлетина за БСП, НДСВ, ДПС, ГЕРБ и хора минали през тях или БКП - не пускам!
87
1
 
14
 
! Отговори
kris kros преди 12 години
Наглеци говорят за икономическа стабилност , благодарение на такива ; БСП ГЕРБ НДСВ ДПС ; кризата в БГ е ужасна , ако си инвеститор коя държава би предпочел България с огромна корупция , с чиновници които само се чудят от каде да измакнат някой лев и при това пълни некадърници макар , че заплатите са направо смешни с тежка бюрократична машина и липса на дребен и среден бизнес .........и др . Писнало ми е да ви слушам глупостите дошло е време да ви размажем
86
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
истината е,че трябваше комунистите завинаги да си отидат,а не да търпим, още повече един агент да ни бъде президент!Не може и преди демокрацията и сега все те да са на власт!
85
2
 
14
 
! Отговори
до 120 преди 12 години
ти да не би да работиш в строителството? Щото при тройната строителните работници вземаха по 50-100 лв на ден, пък цените на хапартаментите скочиха до 1000 евро/м2 и хората не можаха да си изплатят кредитите и сега няма кой да купува хапартаменти.
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
голям избор - единия- доказал се некадърник и и нфантилник , другия- доказал се агент,национален предател и лъжец .
83
14
 
8
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Ае човек на последните избори гласувах за Герб ,и какво? Гледай какво става,запалата ми е наполовина вече,остави това ами виж цените,яйца 46 стотинки,горива -гонят 3 лева, масова безработица,цените растат.Всичко рухва.Ами по-добре ония да крадат ама поне си гледат работата и що годе се живее.Сега хората живеят ден за ден и са все назаем.Извинявай ама повече никога няма да гласувам за тях.
82
4
 
4
 
! Отговори
до 113 преди 12 години
и що избора да е само между герб и бсп? на избори се явяват десетки партии. А за това дали бсп щеше даде повече народа при сегашните икономически условия, ще ти дам *** пример: Аз работя в компания, която изцяло работи за клиенти от западна европа и америка, т.е. потреблението в бг не ни засяга на практика. До 2008 фирмата ни пръскаше десетки хил лева за тийм билдинги, банкети за служителите,торти за рожден ден. След започване на кризата тези неща спряха. Сам си направи извода какво значи това
81
2
 
11
 
! Отговори
"%"% преди 12 години
БСП ТРЯБВА ДА ИЗБИРА - МУХАЛ ИЛИ ПЛЕСЕН..
80
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22 години въртене в кръг, понеже Българинът помни само 2 години, а изборите са през 4. Колко пъти ги сваляме от властта и си казваме :НИКОГА ПОВЕЧЕ....и пак забравяме. Лошото е, че дори когато са в опозиция социалистите са вредни за България. Когато не са на власт и са заети с крадене, те са заети САМО с фабрикуване на компромати, само и само да попречат на някой, който все пак иска да направи нещо добро.