Станишев към Първанов: Който се опитва да цепи БСП, е аут

Линията му към ГЕРБ не е последователна, заяви бившият премиер
Обновена: 11 мар 2012 19:51 | 11 мар 2012 13:30, Красимир Ангелов
159
Станишев към Първанов: Който се опитва да цепи БСП, е аут
Битката за лидерския пост в БСП се задълбочава. Снимка: Архив Impact Press Group

"Разцепление не смятам, че има, защото всеки, който се е опитвал да цепи БСП, е губил и е слизал от политическата сцена”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на въпрос има ли опасност от разцепление в левицата заради завръщането на Георги Първанов.

"Основният ми упрек към Георги Първанов е, че неговата линия към ГЕРБ не е била последователна от 2005 г. досега”, обяви бившият премиер и отново припомни, че е бил коректен и отдавна е заявил своите намерение  да се кандидатира отново за председател на столетницата.

"И това няма да е заради власт, а защото партията има шанс да се развие следващата година като европейска, социалистическа партия с модерна платформа и алтернатива на ГЕРБ", категоричен бе лидерът на левицата.

Още по темата

Той коментира и обявеното по-рано днес намерение на Меглена Кунева да напусне НДСВ.

"Интересното е, че тя говореше толкова много срещу партиите, а сега създаде партия и както и да я нарече – гражданска, селска, друга, това си е партия", коментира Станишев.

Той все пак поясни, че отношението на БСП към новият проект на Кунева ще зависи изцяло от нейното отношение към ГЕРБ.

Станишев определи като несериозно твърдението на Кунева, че ГЕРБ и БСП са като двете страни на една и съща монета.

"Ние сме демократична партия и антитеза на този авторитарен модел, който налага ГЕРБ. Ние сме партия, която е доказала, че може да управлява страната и по време на криза, запазвайки финансовата и икономическа стабилност на страната и подкрепяйки малкия и среден бизнес, за разлика от ГЕРБ”, заяви в заключение Сергей Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
17
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Безпомощни са крадливите червени барони.Ще се изядат един-друг,и то за пари и власт.Бсп си отива.УРААААААА
58
1
 
12
 
! Отговори
Ама как, преди 12 години
непосредствено след изборите Сергей Станишев каза, че те се чувствали победители и взе да носи вода от девет кладенеца в цифри и проценти и накрая се оказа ,че са морални победители.Червеноармееците никога не губят и партията е права,когато съгреши дори....
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Особено добре запазиха финансовата и икономическа стабилност на страната по Жан Виденово време когато за няколко дена инфлацията стана дестки хиляди процента и всички се превърнаха в бедняци. А пък верните на БСП кадри на който партията беше раздала парите на банките си ги бяха обърнали в долари. След изкуствено предизвиканата инфлация те си платиха заемите към банките с 10-тина долара и станаха милионери на чисто. Тези некъдърни но верни на БСП хора и сега все още държът цялата икономика.
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошото е, че си вярва на глупостите, които говори. Първанов не спира да критикува ГЕРБ, а той говори точно казано небивалици. Не споменава, че под негово водачество БСП се провали до най-ниското си ниво въпреки неговото "успешно" управление.
55
5
 
3
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Прочетох едно обръщение по-долу "педи" и ще посоча няколко факта - През последната година и половина Станишев си лягаше с жена и тя роди дете, а Бойко не си лягаше с жена /по неговите думи в спалнята му ако откриеш женски *** трябва да му казваш Асан/, спеше под един покрив с младите момчета от НСО.И двамата излъгаха, но все пак са политици, простено им е.
54
1
 
13
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Знаете ли ефикасен начин за борба с гризачите?Аз ще ви кажа:Хващате 23 плъха(ние в момента ги имамеПърванов, Станишев,Куневаочакваме включване и на другиДоган,Костов)И ги оставяте гладни докато найсилният и агресивен не изяде останалите.Вече сте създали канибал плъх.Пускате го на свобода и проблемът ви е решен с гризачите.Изпитан метод.В конкретният случей трябва да решим какво правим с последният .Може да го оставим да гладува сам и да се самоизяде.Да ги оставим без власт да се самоизя
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"и по време на криза, запазвайки финансовата и икономическа стабилност на страната и подкрепяйки малкия и среден бизнес, за разлика от ГЕРБ, заяви в заключение Сергей Станишев."И за какво ни е малък и среден бизнес, само да си губим времето?Ей я Корпоративна банка, ей ги EVN, скоро и Шеврон ще се задейства на територията ... ние трябвало капанчета и сергийки да подкрепяме!
52
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 12 години
КОКАЛА СЕ СМАЛЯВА НЕЩО, А?
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Песове и *** ,защо не вземете да помислите всички за България,а не как да пречите да се развива Страната.Ако и Бойко мисли като вас кой на кого да е алтернатива,няма да се оправим още 20 години
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То е ясно за Исландия ама тука си е все пак Чалгария.
49
2
 
8
 
! Отговори
Ба'а Пена преди 12 години
Показа"а си зъбите кумунделите
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали Гоце си направи АБВ? Да си го колани.Не го искам на първо място в листата за изборите.Тази практика трябва да се пркрети!Познаваме си местните хора, нека те ни представляват в Парламента.
47
7
 
3
 
! Отговори
Filip преди 12 години
Ако трябва изобщо да избирам някога между тия 2-мата определено много повече ми харесва като визия и като начин на говорене Първанов ....
46
1
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Десет години си...трайкаха и сега се сджавкаха,какъв е...проблема-за кокала,разбира се.То май само БСП-то не остана...разцепена,но и това ще стане;на Първанов старите и на Сергея...младите социалисти.Тяхната е...лесна,ами ние в Кривунделово няма какво да...делим,защото все сме в кюпа;на...печелившите разбира се.
45
2
 
12
 
! Отговори
жр преди 12 години
Крадеца вика дръжте крадеца!-И двамата са пълни *** и мястото им е в ЦСЗ-Централния софийски затвор.
44
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сергей Станишев е интелигентен, начетен съвременен човек.Има собствено мнение и не се страхува да го каже.Следя дебата в Народното събрание и ще кажа, че само той и Местан могат да говорят добре.А за да го правиш, трябва да имаш потенциал.Не харесвам Първанов и декларативните му безцветни изказвания, не харесвам и пребоядисаната от СДС в БСП К. Нинова!Такива като Татяна Дончева навсякъде ги отстрелват защото не пеят в хора на послушкивците.Не всеки става и не всеки иска далавера.
43
0
 
12
 
! Отговори
ИСЛАНДИЯ -МОДЕЛ! преди 12 години
Стига с тези комици! Потърсете и прочетете какво става в Исландия и как народът взема всичко в свои ръце! Гони политици, банкери и всякакви ***, виновни за кризата.
42
1
 
3
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Тези станаха, като СДС и НДСВ.........кат си пееш Пенке ле кой ли те слуша, амин
41
2
 
0
 
! Отговори
Браво ! преди 12 години
Това , вече е мъжка приказка .
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо в БСП наличието на много кандидати и мнения се нарича разцепване на партията? Защо се приема като вредно за нея? Путин ли ще следвате, другари? Не им завиждам на бесепарите от постоянното присъствие: кого да предпочетат, към кой лагер да се присъединят? Ами ако сбъркат, изберат губещия и това им коства финансовата стабилност и просперитет? Ами децата, ами внуците? Леле, мале!