Станишев към Първанов: Който се опитва да цепи БСП, е аут

Линията му към ГЕРБ не е последователна, заяви бившият премиер
Обновена: 11 мар 2012 19:51 | 11 мар 2012 13:30, Красимир Ангелов
159
Станишев към Първанов: Който се опитва да цепи БСП, е аут
Битката за лидерския пост в БСП се задълбочава. Снимка: Архив Impact Press Group

"Разцепление не смятам, че има, защото всеки, който се е опитвал да цепи БСП, е губил и е слизал от политическата сцена”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на въпрос има ли опасност от разцепление в левицата заради завръщането на Георги Първанов.

"Основният ми упрек към Георги Първанов е, че неговата линия към ГЕРБ не е била последователна от 2005 г. досега”, обяви бившият премиер и отново припомни, че е бил коректен и отдавна е заявил своите намерение  да се кандидатира отново за председател на столетницата.

"И това няма да е заради власт, а защото партията има шанс да се развие следващата година като европейска, социалистическа партия с модерна платформа и алтернатива на ГЕРБ", категоричен бе лидерът на левицата.

Още по темата

Той коментира и обявеното по-рано днес намерение на Меглена Кунева да напусне НДСВ.

"Интересното е, че тя говореше толкова много срещу партиите, а сега създаде партия и както и да я нарече – гражданска, селска, друга, това си е партия", коментира Станишев.

Той все пак поясни, че отношението на БСП към новият проект на Кунева ще зависи изцяло от нейното отношение към ГЕРБ.

Станишев определи като несериозно твърдението на Кунева, че ГЕРБ и БСП са като двете страни на една и съща монета.

"Ние сме демократична партия и антитеза на този авторитарен модел, който налага ГЕРБ. Ние сме партия, която е доказала, че може да управлява страната и по време на криза, запазвайки финансовата и икономическа стабилност на страната и подкрепяйки малкия и среден бизнес, за разлика от ГЕРБ”, заяви в заключение Сергей Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
2
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Дано стане възелина по евтин че да ви намажа задниците и на двамата и познай какво ще става ще падне такова оправяне дето и двамата ще го запомните както обикновения човек вас
78
5
 
4
 
! Отговори
съгласен със 113 преди 12 години
Абсолютно блестящ и точен коментар.Браво. Само че трудно се обяснява на българин ,който на очите си има капаци.:)
77
9
 
4
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
Ако избора е крадци които дават и на народа или некадърници които не могат да откраднат нищо без да се размирише и не оставят нищо за народа - избора е ясен - така и така ще е зле, поне да има нещо и за хората!
76
1
 
5
 
! Отговори
До 97 преди 12 години
Гласувай за когото искаш.Проблемът е твой щом не си наясно кой искаш да те управлявя. Ако празният ти хладилник не факт,то наистина нямаш нужда от по- сериозни такива. Няма да ги разбереш.
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе , трябва ли вътрешно партийните ви борби да стават публични? Оправяйте се както можете, народа въобще не го интересува кой номер *** носите. И каква ви е целта - "да бъдете алтернатива на ГЕРБ" - то и на дядо ми магарето е алтернатива на Боко - също толкова е умно но поне е било комунист и милиционер!
74
14
 
3
 
! Отговори
Само БСП преди 12 години
Само при тях е бил добър живота, имахме всички българи работа и пари та и спестявания.
73
3
 
9
 
! Отговори
от 97 преди 12 години
хе-хе, няколко човека са ударили минуси, но нито един не се е обсосновал. За злобните бесепендерчета ще кажа само едно, вие хора ще сте добре само когато се върне живковото време, при което и некадърниците си живееха добре щото бяха на държавна работа. Но това не виждам как ще стане дори бесепендерите еднолично да поеамт властта.
72
6
 
6
 
! Отговори
аз преди 12 години
Възрастните ми роднини, които не бяха комунисти ми казваха 1989 година, по хубави от комунистите в България няма. Аз също не съм комунист но днешните ме карат да се замисля на твърдението на по възрастните от мен.
71
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Станишев ,Първанов,Стига сте си ги "мерили"Ставате за смях.Щом сте демократична партия - имате си конгрес нека той определи кой ще ви е председател.Не ми е ясно за каква линия към ГЕРБ говорите.Няма такава политическа партия.Има Бойко и припълзяли към него бивши БСПарчета ,милиционерчета ,висши държавни лапачи.Ако Борисов утре се откаже от политиката -ГЕРБ отива в небитието,за това определете отношението си към него.
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе една роза,един презерватив,и една анална любов и ще изгладите отношенията с гоце,бе сергей,аре стига ни занимавайте с комунистическата любов
69
4
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
abe na tozi stani6ev nema li koi da mu kaze 4e e lud i bita karta ....koi zabluzdava sebe si li , prav e goze kato kaza 4e bitka nema da ima
68
2
 
6
 
! Отговори
sostin преди 12 години
susela i onia lisunger 6a izginat za kokalia , i huuuuuuuuuuuuuuuu cirkovete predstoiat
67
3
 
2
 
! Отговори
.... преди 12 години
e dobre,kaji ti s fakti koe sega e po dobre ???? ne sum za stani6ev,nito za boiko...prosto gledam realno
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Parvanov ste unistoji BSP.Ste se dadem li.
65
7
 
15
 
! Отговори
ПИТАНКА преди 12 години
Искам да попитам защитниците на бесепендерите следното нещо: Оревахте орталъка, че сега е много зле, било по-зле едва ли не и от виденово време. Хубаво, това, че е зле значи ли че трябва да гласуваме за хора, при които корупцията далаверите и липсата на правосъдие си бяха държавна политика, само защото давали 13-та пенсия?П.П и Нека поне един от тея деро ще биете минуси, да се обоснове с факти дали не е така
64
3
 
10
 
! Отговори
a преди 12 години
Гоце, в живота ти винаги всичко си постигал с поведението на интригант и хитра шушумига, но този път нама да стане. Разбирам, че и твоите в БСП нещо не те искат.
63
0
 
9
 
! Отговори
Хамстер в опастност преди 12 години
Гоце Кръстника трябва на всяка цена да докопа шефският стол в БСП и евентуално един ден да стане премиер. Тогава ще има достатъчно власт за изпълни ангажиментите си към кремлинските джуджета - Голем Член и пр... Хамстера е главната пречка и Гоцю вероятно ще използва хората си за мокри поръчки да се отърве от него, а ще натопи Цецо както са *** учили в ДС........ако съм прав скоро хамстера ще търси помощ от путин в руссията
62
3
 
11
 
! Отговори
страшльо преди 12 години
Зайко-Байко,защо започна да се страхуваш-ще ти вземат морковчето ли?
61
20
 
14
 
! Отговори
Бг простотия преди 12 години
Плюете по Станишев ,но той никога не е допускал яйце да струва 50 стотинки. Ай сега боядисвайте Бойковите яйца!
60
2
 
10
 
! Отговори
Всякаквите преди 12 години
Кутевци,майчета,курнелии,корумбашевци и кохорта ще го нахъсват до последно, защото отиде ли си и тях няма да ги има на богатата политическа евтина трапеза...Кой не обича да го величаят, а пък и може работата да стане....