Бойко, покажи доклада за "Белене"!

Управляващите крият анализа по проекта, твърдят от СДС
Обновена: 13 мар 2012 15:43 | 13 мар 2012 14:00,
145
Бойко, покажи доклада за "Белене"!
Мартин Димитров Снимка: архив, Булфото

СДС настоява управляващите веднага да предоставят на парламента и обществото всички данни и анализи на банката HSBC - консултант по проекта АЕЦ "Белене". Това съобщи лидерът на партията Мартин Димитров.

Сините припомниха, че в края на март изтича удълженият срок, в който трябва да се вземе решение дали ще бъде реализиран проектът „Белене”.

"Преговорите с руската страна обаче продължават да се водят на тъмно", заяви Димитров.

„HSBC, която изготвя финансово икономически анализ, вече е предоставила данни на правителството на Бойко Борисов. Управляващите обаче целенасочено го крият от българския парламент“, допълни той.

От партията настояват премиерът Бойко Борисов публично да оповести съдържанието на доклада, както и какви ще са бъдещите действия на кабинета по този важен проект.

Борисов трябва да бъде изслушан по темата още тази седмица, категоричен бе лидерът на СДС.

Още по темата

„Ако управляващите продължават да крият информация от българските граждани, са напът да повторят неизгодните за България договори за доставка на природен газ, които сключиха министрите на БСП с Русия. Затова смятаме, че сега е моментът да се направи пълен одит на проекта „Белене“, посочват от СДС.

Има три варианта за решение - окончателно подписване на договора, отказ – което препоръчваме ние, или поредното удължаване на срока за вземане на решение, обясни Мартин Димитров.

„Ако ГЕРБ подпише "Белене", ще ги обвиним в национално предателство. Те ще постъпят по същия начин като хората, които са предали Васил Левски“, отсече синият лидер.

Сините отново повториха позицията си, че проектът „Белене” трябва да бъде незабавно спрян, а милиардите, които държавата ще даде за изграждането на централата, да бъдат инвестирани в повишаване на енергийната ефективност на икономиката и домовете на българските граждани и българската икономика.

Мартин Димитров припомни и мнението на изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй” Александър Николов, според когото реакторът за „Белене”, изплатен около 60% от България, може да бъде инсталиран като 7-ми блок на Козлодуй. Ако това не се случи, реакторът може и да бъде продаден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
belene преди 12 години
male tova belene kolko pari gl1tna cqla bg zatova sme na tozi hal sega samo debnat tezi hieni samo da si razvartat parite v l1jica voda se davqt brei slad1k kokal nqma pu6tane
124
3
 
4
 
! Отговори
JUYH преди 12 години
Я кво става тук.Дружно всички рубладжии - ГЕРБ и БСП пишат срещу Мартин ! Защо ли?Много сте единни.
123
1
 
8
 
! Отговори
костовил преди 12 години
"Сините отново повториха позицията си, че проектът Белене трябва да бъде незабавно спрян, а милиардите, които държавата ще даде за изграждането на централата, да бъдат инвестирани..."Ало, Мартинчо? Какви милиарди, бе братко? Нали всички признавате, че даже резерва е на критичния минимум. Говорите за използване на Сребърния фонд. Май "Гладна кокошка просо сънува". Но ако бяхте гладни- да Ви повярва човек и да Ви съчувства, а Вие за още "сухо" от американците драпате, бе братко!
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И като имаме шистов газ какво от това?Ще дадат някаква концесия за 40-50 години на фирмата бутнала най-много подкупи на нужните места и все едно нямаме шистов газ.Не,чакайте дори ще е по добре ако наистина нямахме щото всички негативни последствия дето само газодобивните компании не признават като земетресения,замърсяване на околната среда ще останат негатив.А прибралите кеша ще почиват в някое имение в хубава и зелена европейска страна и ще палят си карат кефа.Живота е супер с много пари нали?
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя син лалугер нещо прихвана от червения си събрат Сергейчо!Дали и той няма да се целува с Доганя?
120
1
 
13
 
! Отговори
БЕЛЕНЕ преди 12 години
А дали договорът не е подписан още отдавна и сега само се разиграват тейтро, защото на Белене яко се строи?
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 136 много пари са платени ве за речктаорите така казват , не съм виждал ф-те и платежните документи и за да не се губи повече ако трябва да се построи този 7 блок въпрос на преценка с това което може да се вземе в момента от руснаците , вчера Кр. Георгиева каза нещо което и моя милост го казва отдавна , това е въпрос и на пропорционалноист , е ли е за страна като България такава централа , да ви звъчи като приказката за жабата и коня , това не нихилизъм а реализъм , не става само с тупане в г
118
4
 
6
 
! Отговори
до 131 преди 12 години
Въпроса не е експертен, затова е за ядрената енергетика изобщо, а не за АЕЦ Белене, второто е експертен, първото е принципен, дали искаме ядрена енергетика, дали искаме шистов газ и още много има, това са основите, а от там се определя какво да се прави, защото сега сините плюят по АЕЦ Белене, но подкрепят 7-ми блок на Козлодуй, ако е построен от американците, това как ти звучи, не е ли чисто лобиране, а не принципност.
117
5
 
2
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Бойче, покажи му го
116
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След 4 години спираме "хилядниците" 5 и 6 а после ще внасяме ток от турските атомни централи!За Мартинката важи народната мъдрост : "Тръгни след бръмбар и той ще те заведе на ***"!Та много се въдят тия бръмбари - Мартинчо, Янката ...
115
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тък доста глупости се изписаха.Ако доклада е положителен,то е за да се оправдаят средствата за тази оценка.Станишев да каже,колко милиона даде за тази оценка,за да бъдат защитени руските интереси.
114
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янка и маЛтинчо ми са най-симпатични, та те са най-доброто забавление.И двамата въртогъзи и двамата перундели.
113
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 127 защото като ти гледам разсъжденията не намирам грам логика в тях и не ме разбирай погрешно не съм казал , че не трябва да се гласува по принцип , но на един такъв чисто експертен и технически въпрос отговора не е на улицата и никога не е бил . Демокрацията се сътои в това да избереш политици според техните платформи , които да наберат екипи , които да решават подобни чисто експертни въпроси. В случая става въпрос за енергийната незвизимост и националната сигурност на РБ , а как ще се пост
112
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момченцето на снимката никой не го бръсне за слива ама той все се бута между шамарите!!!
111
0
 
4
 
! Отговори
до 122 от 121 преди 12 години
Както стрина Пена и Хасан определят кой ще ме управлява, така имат право и да определят дали да има ядрена енергетика, а съм сигурен, че един такъв референдум ще изкара и голяма част от хората, които не гласуват по изборите, просто, защото не намират за кой. Защо толкова ви е страх от референдум, или простият народ няма право да си определя съдбата по един такъв въпрос, ами тогава защо има изобщо избори, явно народа няма права сам да определя НИЩО.
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Альо хвани автобуса и право на 4 км докато има места , не се занимавай с материя , която не ти е ясна изначале.
109
4
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Бе спирайте проекта "Белене", закривайте реакторите в Козлодуй защото те са некви комунистически руски отживелици. Осветлението да е на свещи , ще събираме съчки за печките да готвим, и да живей СДС и демокрацията!
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 120 не знам какъв икономист си , но аз бих ти взел дипломата не само за висше но и за средно образование , не ставаш а до следващия умник след тебе 121 дето пак си плещи за референдум нека каже какво знае стрина Пена за чдрената енергетика или Хасан от Столипиново защото те ще определят мизерията на децата му.
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А за мен е предателство ако не се подпише договора, но това е друга тема. Наистина най-добре да се обяви какво пише в доклада и да се направи един референдум за или против ядрената енергетика изобщо, а не само за Белене, а след този референдум да се решава какво ще се прави. Но докато не се изпълнят тези две условия, всеки един е национален предател, защото защитава чужди интереси и не го интересува какво мисли народа
106
3
 
7
 
! Отговори
Икономист преди 12 години
Фактите са че и поредния икономически анализ показа, че АЕЦ Белене е изключително изгоден и ще спаси България от мизерия. Факт е също, че Уорлик пак подбра "местните довереници" както той им казава на предателите, да бръщолевят по медиите глупости за АЕЦа. Местните довереници са днешните предатели, за които Левски навремето е казвал: Смърт, смърт, смърт, смърт. Кои са местните довереници: Кристалина Георгиева, Дянков, Костов, Мартин Димитров, Трайчо, Николай Младенов .... да продължавам ли?