Атакуват ме, защото съм с политика Станишев!

Договорите с Хохегер са законни, отчете Моника Йосифова
Обновена: 14 мар 2012 16:16 | 14 мар 2012 16:00,
235
Атакуват ме, защото съм с политика Станишев!
Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам, каза Йосифова. Снимка: БТА

Договорите с лобиста Петер Хохегер, който е разследван за корупция в Австрия, са абсолютно законни.

Това заяви на специална пресконференция Моника Йосифова, след като името й беше замесено в лобисткия скандал.

Тя се закани да съди тези, които я замесват скандала и посочи името на земеделския министър Мирослав Найденов.

PR агенцията на Хохегер през 2008 година е получила поръчка от тогавашното българско правителство да проведе кампания за имиджа на България. Част от парите са се върнали в България през PR агенцията на Йосифова, с която лидерът на БСП Сергей Станишев живее и имат дъщеря.

"Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам. Нищо незаконно не съм свършила. Това правя, за да издържам семейството си. Това е моята работа. Доволна съм и нямам притеснения относно работата си по тези договори. Нямам отношение към дейността на г-н Хохегер и неговото отношение с австрийските власти", отсече  Йосифова.

Още по темата

Тя подчерта, че е работила единствено за имиджа на България и че името й не е замесено в скандала в Австрия.

"Моето име се споменава във връзка с мониторинга и обществената дискусия, която има около дейността на Хохегер, но по никакъв начин моето име не е споменато с нещо незаконно, което се случва там", каза тя. 

Ставало въпрос за два договора. Единият е от 2006 г. на стойност 240 000 евро. Първият е по силата на договор между нейната агенция и Хохегер, и Пловдивския панаир. Вторият договор през 2008 г. е за 143 000 евро.

"Единствената причина за тази атака е, че живея с политика Сергей Станишев, с когото животът ме срещна. Няма конфликт на интереси и искам това да бъде ясно", отсече Йосифова.

Тя се закани да съди всеки, който се гаври с името й, изграждано 10 години. Посочи конкретно, че ще съди земеделския министър Мирослав Найденов, който в неделя обяви, че в Австрия тече разследване за пари, които са отивали към австрийски политици чрез българското правителство от времето на тройната коалиция.

Йосифова ще обсъди с адвокатите си дали да съди и вътрешния министър Цветан Цветанов, който се "изказал доста пошло за нея". МВР шефът нарече Йосифова "любовница на Станишев".

Всички папки и договори, които Йосифова има с агенция "Хохегер", ще бъдат предоставени доброволно на народните представители, „за да не си губят ценното време“, обеща тя. Вчера ГЕРБ реши да предложи да бъде създадена анкетна комисия, която да разследва случая. 

„Аз съм търговска фирма, а не държавен служител. Плащам си данъците“, защити се още Моника Йосифова. 

„Тази държава трябва да ме защитава, а не да ме мачка затова, че живея с политик. Аз не съм политик и политически няма да се изказвам. Аз имам PR агенция и с политика не се занимавам. Ще се срещна с всички депутати и ще им презентирам как да се работи за имиджа на България. Нито един политик не е свършил толкова за това, колкото аз“, каза още тя.

Йосифова отчете още, че е работила с три поредни правителства – Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов.

В момента агенцията й  работи с Министерството на икономиката и енергетиката, като стойността на договора е 50 000 -60 000 лева. Има спечелен договор и в Министерството на здравеопазване.

„Моята дейност не започва от Сергей Станишев и не приключва с края на неговото управление“, каза още Йосифова и добави, че атаката срещу нея е на политическо ниво.

Тя беше категорична, че никога не е работила с бившия австрийски вътрешен министър Ернст Щрасер. На въпрос дали е присъствала на вечеря между Щрасер и Станишев тя заяви, че няма спомен да е присъствала.

В Австрия тече разследване по подозрението, че с част от парите Хохогер е подкупвал австрийски политици. Например 100 000 евро са влезли в личната банкова сметка на бившия вътрешен министър на Австрия Ернст Щрасер - под формата на изплатен хонорар. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
26
 
! Отговори
ehh преди 12 години
Мило семейство Станишеви,прави впечатление амнезията, в която сте изпадналиДа не Ви е посетило НЛО?Амо този Хохегер голям извънземен бе, всичко си спомня та даже го и казва - егати ненормалщината, ние такива политици не познаваме в България.Но спокойно! Както Доган каза - това е хонорар, не бонус.Няма да връщате пари!Но историята продължава нормално и типично по български - няма проблем, че г-жа Моника е излъгала веднъж публично - за това са виновни сегашните министри, които сега ще съди.
149
0
 
16
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
TOQ KRADLIV 4ERVEN WAMPIROT DALE4E E GROZEN,AOT BLIZO E STRA6EN!!!...
148
2
 
14
 
! Отговори
Христов преди 12 години
Мамин убавец то, Станишката. Ми за какво му е бил тоя министерски съвет, служби, БТА, държавна телевизия, държавни фирми, институти, университети, БАН, та да плаща на чужденци. А па те да му връщат.Ама вижте им далаверата.avtorski.pogled.info/article/32509/Sblasakat-na-titanite-e-bez-znachenie-Spasyavaite-se-kakto-mozhete
147
0
 
9
 
! Отговори
неСветото зачатие преди 12 години
Азер напъва хамстера в ***, минегин верен на името си го търбуши орално, хамстера си бие ***, а моника вувузелата стърже *** с лъжица от пода за непорочното инвитро зачатие..........
146
1
 
9
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
GROZNATA KRADLIVA 4ERVENA SMRADE TOLKOVA NAGLA,4E DAJE I AVSTRIQ6TE OSADI...E,RAZBIRA SE S AL4NOTA I POSLU6NOG%CEVO PRAVOSADIE.TO NALI SLUJI NA 4ERVENATA ZGAN.
145
1
 
17
 
! Отговори
az esm преди 12 години
Вместо да се прави на ощипана и възмутена Мара,да се моли да не увисне с краката на горе,като Мусолини и *** му.На нас,обикновените българи ни причерня вече !!!!!
144
2
 
10
 
! Отговори
сс преди 12 години
Как да дойдат хората? Нали знаеш кой изкупи заводите и печелившите фирми след 10 ноември и на кого бяха раздадени куфарчетата с народните пари.Същите тези бизнесмени сега изкуствено създават безработицата,не площат редовно заплатите и осигуровките на хората,изкуствено повишават цените.Тия хора заедно тройната опозиция са решили да унищожат народа само исамо да са на власт.
143
0
 
6
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
MALKO LI KRADE S IOSIFOV...KA6TI PO AMERIKA,BANKI GU6A!NEDEI DA CVILI6 ZA TEZI KRAJBI,4E NE SA SAMO TE,GU6I!NEBADI TOLKOVA NAGLA,S GOCEVOTO PRAVOSADIEI DA OSADI6 NQKOI NE STAVA6 PO--MALKO KRADLIVA I LAJLIVA....ZA "POLITIK" GOVORI6...SEREGEI4O--TOVA GNUSNO KREMALSKO GOVNOTI EDINSTVENA GO PRIPOZNAVA6 ZA POLITIK.IZNASQ TI IZGLEJDA,KATO S ONOVA PIQNO 4ERVENO GOVNO,KOETO PAK GO BE6E WZELA ZA BANKER.PREMIER4ETO SEREGEI4O TE NATAPKA S MILIONI I MILIONI EVRO--ZA TOVA TE I PRIBRAZARADI MILIONITE!
142
0
 
18
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
А законно ли е да се факаш със мин. председателя и да ти "БУТА" договори за 270 000 евро вместо да ти плаща от джобът си?И нали първоначално твърдеше, че дори не го познаваш тоя австриец?И аз искам да получавам такива пари от хора които дори не познавам ама за челта трябва да факам Станишев - така ли?
141
14
 
4
 
! Отговори
ТОВА Е преди 12 години
ИЗМИСЛЕНИЯ СКАНДАЛ С МОНИКА ЙОСИФОВА Е ДА СЕ ПРИКРИЕ ТОТАЛНИЯ НЕУСПЕХ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ В КАТАР. НИТО ЕДНА КАТАРСКА ФИРМА НЕ СЕ Е ПОЯВИЛА ЗА СРЕЩА С БОКОВИТЕ БИЗНЕСМЕНИ.ИНТЕРЕСЪТ КЪМ БЪЛГАРИЯ Е НУЛЕВ.ЯЗЪК,ЧЕ СЕ ПОТРОШИ ГРЕШНА НАРОДНА ПАРА ЗА БЕЗСМИСЛЕНОТО ПОСЕЩЕНИЕ НА БОРИСОВ И ОГРОМНАТА МУ ДЕЛЕГАЦИЯ В ЕМИРСТВОТО."СКАНДАЛЪТ" СЪС СТАНИШЕВ ТЕЧЕ ОТ МИНАЛАТА СЪБОТА,А СЕГА ЦВ.ЦВ. И МИРО ГО РАЗДУХВАТ ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО И ОТ ИСТИНСКИЯ СКАНДАЛ-ТОЗИ С БОНУСИТЕ НА ГЕРБ.
140
4
 
17
 
! Отговори
БСП преди 12 години
Първанов доносника започна да вади кирливите ризи на Сергейчо, но очаквам мъжки отпор.
139
3
 
22
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
Нямате наядане, ей! Хората от глад умират, но вие комунистите сте най-алчните и безочливи същества на Земята
138
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Същата работа като с винетките на Борисов, само в по-малък размер. Виновни нямааааа!!!!
137
7
 
17
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Моника Йосифова е нищо повече от една отвратителна гнусна *** и комунистическа ***!
136
4
 
22
 
! Отговори
Коол преди 12 години
Ами ако не беше лъснал този скандал в Австрия ние сигурно никога нямаше да разберем , кой знае още колко подобни далаверки има спретнати не само от червените ***..........
135
3
 
12
 
! Отговори
Моника Люински преди 12 години
От дума на дума,от цифра на цифра,станахме мноого близки приятели с премиера.После решихме да заработим малко лобистки пари за дом и семейство.Ми...всички го правят и се оправят за един мандат,такава е практиката,какво нередно сме направили?
134
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като плюете по тия, не забравяите и Тиквата с Цветелинка! Каква е разликата, освен че Борисови опоскаха 2 млд от БГ и матриала им вика Ураааа. Вижте Цветелинка дали не участва без да иска във фармацефтични компании и туризъм, в еко енергията и т.н. Тогава ривете!
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В БГ всичко е законно, особено най-големите престъпления!
132
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде да оставим настрани рефрените "Тия пак се налапаха!" и "Станишев - престъпник!" При цялата ми неприязън към тази червена *** не разбирам какво престъпление или далавера е извършила половинката му! Нека някой наистина да каже какво толкова лошо е сторила!
131
6
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 12 години
Първанов и само Първанов е истинския ръководител на БСП,а не някакви запартъци и гейове