Кутев за министерските оставки: Ред е на министър-председателя

"Всички министри досега изпълняват дословно указанията на премиера"
Обновена: 15 мар 2012 22:58 | 15 мар 2012 22:55, Елка Василева
140
Кутев за министерските оставки: Ред е на министър-председателя
Антон Кутев. Снимка: архив, Булфото

Ред е на министър-председателя. Така депутатът от Коалиция за България Антон Кутев коментира за Агенция „Фокус” оставките на министрите Стефан Константинов и Трайчо Трайков.

“Всички министри досега изпълняват дословно указанията на премиера. Той не само че управлява Министерски съвет – каза, че плаща пенсии, твърди, че лови бандитите, той прави всичко в държавата. Интересно как се изненадва всеки път, когато някой министър не си свърши работата. В края на краищата някой трябва да поеме отговорност за това – не може когато става нещо хубаво в държавата, въпреки че то е доста малко, да ходи да реже лентите Бойко Борисов, а когато нещо не се получава, да са му виновни министрите”, каза Антон Кутев.

Странно ми е нахалството, с което може да се помисли, че ще се смени министърът и ще продължи напред, каза той.

Депутатът попита в края на краищата премиерът ли върши работата или някой друг.

Има за какво тези хора /Константинов и Трайков/ да си ходят, но както всички знаем, вотът на недоверие, който се готви, е за вътрешен ред и сигурност, посочи още Кутев.

По думите му от правителството нищо не остава, след като се сменят здравният и икономическият министър. Очевидно трябва да бъде сменен вицепремиерът Симеон Дянков, защото доходите и пенсиите вече се държат на това ниво трета година, цените се покачват, а доходите – не, смята Кутев.

Още по темата

Антон Кутев заяви, че не си представя как ще продължи този очевидно провален сектор – здравеопазването.

По думите му е безспорно, че малкият и среден бизнес фалира и че приключваме с атомната си енергетика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
15
 
! Отговори
ужаса ГЕРБ преди 12 години
Днес излязоха шокиращи,потресаващи,кошмарни факти за новия ни президент . И как политици от всички партии без БСП и Синята коалиция, са навързани и преплетени в икономически далавери за милиарди......А за пред нас си играят на противници.........В схема за неплащане на данъци , ощетила държавата със стотици хиляди левове, се е забъркал новоизбраният президент Росен Плевнелиев.До началото на 2009 година, когато Плевнелиев е собственик и управител на фирма Резиденшъл парк София, тя е продала повечето вили и апартаменти в едноименния баровски комплекс на цени, многократно по-ниски от пазарните.Комплексът е вдигнат върху терен от 235 декара в елитния столичен квартал Симеоново. В него има над 900 жилища и отделни вили, заобиколени от професионално поддържани терени площи и алеи. За построяването му бившата фирма на държания глава е вложила над 80 млн. евро.Странно защо, голяма част от имотите са продавани не на пазарни цени, а близки по данъчната си оценка, която е в пъти по-ниска от реалната.Целта на врътката е криене на обороти, за да не се плащат данъци от строителя, и намаляване на таксите по прехвърляне на собствеността на купувачите, обясняват брокери.Сред облажилите се от сладката схема е и депутатът от РЗС Димитър Чукарски. В началото на 2008 г. Чукарски и съпругата му купуват от Резиденшъл парк София апартамент от 157 кв.м и две подземни паркоместа за едва 59 хиляди лева.Няколко месеца по-късно с имот на шокиращо ниска цена в Резиденшъл парк са е уредил и синът на бившия вицепремиер на правителството на НДСВ Лидия Шулева. Шулев младши е платил 111 124 лв., или по едва 200 евро за резиденцията си от 307 квадратни метра. Въпреки падащите в момента цени на имотите днес според брокери къщата струва близо половин милион евро.Изгоден апартамент в комплекса си е направила и Лидия Шулева. За жилището си от 157 квадрата бившата дясна ръка на Симеон Сакскобурготски е платила 37 845 лева. Сума, с която обикновен човек не би могъл да си купи и очукана 50-годишна панелка в краен софийски квартал.
30
7
 
29
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
България в ценови шок , икономически колапс и в стачна вълна ! И това откакто Борисов и Герб дойдоха на власт ! 1 пример- за близо 3 години тока с 38 процента увеличение/Тиквата обеща да го намали/. Бензин и дизел гонят 3 лв./ През 2009 г бензин 1.76 ,дизел 1.90 лв./. Хранителните продукти с 60 процента увеличение,услугите с 40 процента. Да ви е честит новия морал. Вие се чудете как да си платите консумативите,а контрабандата и кражбите добиха нечувани измерения. Искахте Герб ааааааааааа
29
6
 
1
 
! Отговори
sostin преди 12 години
da ti e.a pu..ata lelina pa na tebe i *** cherven mrasen .Boiko pone ima smelostta da si smenia ministrote i da priznava che niakoi ne si e svurshl rabotata za ralika ot Stanishkata susela , koito dori zaiavi che ot Evropa se beha obarkali neshto za negovite otlichni ministri . nema li da izmrete veche gadove mrasni komunisticheski....
28
15
 
10
 
! Отговори
дан преди 12 години
кутьоооо, кутьо...ти и *** около теб са за изритване, не бойкопомисли какви мухльовци бяха вашите министри и имахте ли кураж да ги сменяте...бойко поне е пич и ако някой дава фира го гони
27
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сменят министри, защото не знаят от къде да я подкарат. Партия без политика, визия за управление и квалифицирани кадри. Това е ГЕРБ.
26
10
 
8
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Да така е комунистическа *** ,за разлика от *** Серго този ги маха и не му пука.
25
4
 
2
 
! Отговори
акуд преди 12 години
тутеф ти и всички бивши селяни ад от престъпната тройна к00лиция ако имахте поне малко достойнство щяхте да полегнете в една топла вана и да си резнете вените на нежните ръчички
24
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
ДрОгари, вкарахме ли в панделата вашия "цар" Киро... - малииии, стопи ви се електората... Чувам, че не подкрепяте новия закон на ГЕРБ за правото на самоотбрана... - знам защо - защото ще ви изтрепят електората..
23
2
 
15
 
! Отговори
СУПЕРГЕРБ преди 12 години
Ужас хора........Нашия вътрешен министър е вече само с 6 апартамента а не 7.....Ето това е министър на народа ни,а вие се чудете как да си платите консумативите......искахте нов морал- получихте го..........Цветан Цветанов тайно се отърва от един от 7- те си апартамента. Купувач на жилището в столичния квартал Дианабад е близка приятелка на семейството на вътрешния министър. Въпреки това обаче, Цветанови й продават панелния апартамент на доста солена цена.Бизнес дамата Генка Партениева плаща 123 хил. лева за наследственото жилище от бащата на Цветан Цветанов. Апартаментът доскоро беше обитаван от министъра и семейството му, но след като си купиха нов в кв. Изток на стойност 200 хил. лева, се преместиха в него. Продажбата на панелката в Дианабад е повече от изгодна за Цветанов. Вместо 600 евро за кв.метър, вицепремиерът го изтъргува за 740 евро.Семейството на вътрешния министър живее доста нашироко и троши хиляди левове за екзотични екскурзии в чужбина. Вицепремиерът води съпругата си и децата по няколко пъти годишно зад граница.Почивките на Цветанови в чужбина през последните пет години са стрували около 200 хил. лева, сочи данъчната декларация на вътрешния министър. Цветан Цветанов е пътувал зад граница общо 34 пъти за собствена сметка. Цветан Цветанов тайно се отърва от един от 7- те си апартамента. Купувач на жилището в столичния квартал Дианабад е близка приятелка на семейството на вътрешния министър. Въпреки това обаче, Цветанови й продават панелния апартамент на доста солена цена.Бизнес дамата Генка Партениева плаща 123 хил. лева за наследственото жилище от бащата на Цветан Цветанов. Апартаментът доскоро беше обитаван от министъра и семейството му, но след като си купиха нов в кв. Изток на стойност 200 хил. лева, се преместиха в него. Продажбата на панелката в Дианабад е повече от изгодна за Цветанов. Вместо 600 евро за кв.метър, вицепремиерът го изтъргува за 740 евро.Семейството на вътрешния министър живее доста нашироко и троши хиляди левове за екзотични екскурзии в чужбина. Вицепремиерът води съпругата си и децата по няколко пъти годишно зад граница.Почивките на Цветанови в чужбина през последните пет години са стрували около 200 хил. лева, сочи данъчната декларация на вътрешния министър. Цветан Цветанов е пътувал зад граница общо 34 пъти за собствена сметка.
22
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понеже управлението на Бойко е много лошо,затова при тая висока цена на горивата пътищата са задръстени от коли-повечето доста лъскави и скъпи, ресторантите, хотелите и курортите са пълни до дупка всеки уикенд и за всеки празник, спестяванията на българите в банките стигат рекордни размери.Но иначе сме много зле.
21
8
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Уважаемъе таварисшчи, дрОгари, липсват ли ви заменките... - а защо се плашите от специализирания съд???...
20
2
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко,от известно време не се търкаляш по улиците на страната с ножица в ръка......Бойко,пред надигащото се масово народно недоволство нещо ти спадна ентусиазма.......Бойко,докато бюджета на МВР е 2 милиарда,докато Българина блъска като вол за да издържа милион и 400 000 *** а те да ни крадат и убиват,да ни мачкат и присмиват......Положението в страната ще става все по- ужасяващо.......Бойко,в лични разговори съм ти казвал че приоритет в политиката на Герб трябва да бъде обикновения,трудещ се Българин........Бойко,ти често казваше "Силна полиция- силна държава"....Но от кой ще ви пази тази полиция - от протестиращите мирни граждани ли? Бойко,срамувам се че бях от Герб........Бойко,*** си с мир ? Бойко,не е нужно да предизвикаш с твоето антиБългарско управление нови,мащабни масови протести......Няма по голям провал от това управление,няма и да има......
19
1
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Мутрокомунистите от ГРОБ съвсем изтрещяха след като стигнаха до там да плагиатстват и името ми,дори и само във форума ! Това е добре,просто прекрасно ! Това говори че нервите им не издържат,че са в психическа криза,че ги боли,но не могат да променят фактите.....Нека ви боли ортодоксални комунисти от ГРОБ,края ви е съвсем- съвсем близко....А не 60 процента са против това крадливо,мутренско управление а точно 88 процента......12 процента все още ви подкрепят *** от ГРОБ
18
4
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Днес излязоха и данните на статистиката, на годишна база инфраструктурното строителство бележи спад от 16.3%!!! Абе какво става в България, бате Бойко по цял ден режи лентички, а накрая неговата гордост - инфраструктурата лети надолу. Май вече всички се убедиха, че царят наистина е гол!
17
14
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
В цяла Европа падат заплати премии, бонуси, пенсии... - увеличават се данъци - а ГЕРБ се държи стабилно...
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По думите му е безспорно, че малкият и среден бизнес фалира и че приключваме с атомната си енергетика."Гарантирано от ГЕРПедерасти мръсни!
15
1
 
24
 
! Отговори
Иван преди 12 години
ОТ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ ПО ФОРУМИ,СОЦИАЛНИ МРЕЖИ,НОВИНАРСКИ САЙТОВЕ СЕ ПРОВЕЖДА МАСИРАНА,КООРДИНИРАНА,СМАЗВАЩА АНТИГЕРБ КАМПАНИЯ ! СЛЕД НЯКОЛКО СЕДМИЧНА ОФАНЗИВА РЕЙТИНГА НА УПРАВЛЯВАЩАТА КРАДЛИВА ХУНТА И КЛИКА ВЕЧЕ Е ПОД 8 ПРОЦЕНТА СПОРЕД РЕАЛНИ ПРОУЧВАНИЯ. ЗАЩОТО ИМА ОГРОМНА ИСТИНА В ДАННИТЕ И ФАКТИТЕ КОИТО СЕ ИЗНАСЯТ. ЯВНО С ТАЗИ ВЪРХУШКА НАРЕКЛА СЕ ГЕРБ Е СВЪРШЕНО ОКОНЧАТЕЛНО. ПО - ГОЛЕМИ КРАДЦИ БЪЛГАРИЯ Е НЯМАЛА В НОВАТА СИ ИСТОРИЯ.
14
13
 
4
 
! Отговори
ew преди 12 години
Тоя кутев някакъв червен *** ли беше? Абе това БКП няма ли да го забранят и тия комунисти да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството?
13
15
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Кутевите газпромчета отново са мобилизирани...
12
3
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
ГЕРБ са единствената партия която не е индексирала пенсиите поне частично заради инфлацията, първата от 14 години насам която не е давала коледни надбавки към пенсиите, първата партия в историята на България която национализира пари за пенсия (проф. пенсионни фондове), пари за здравеопазване - резерва на НЗОК... И понеже тези пари бяха национализирани защото "нямало пари" - само за 2011година - в условия на бюджетен дефицит, служби на бюджетна издръжка излапаха 120 милиона за "бонуси" -За сравнение колко са тези 120 милиона за една година:- увеличиха пенсионната възраст за да спестят 56 милиона за 4 години- това е бюджета на БАН за две години- Това е 2/3 годишна субсидия за БДЖ- това е фонда за лечение на деца в чужбина за 12 години напред ( той е 9 милиона годишно и има "таван" от 180 хил. лева на дете)- толкова струва завода за преработка на отпадъци които вече 8ма година чакаме от Боко!