Външно министерство спасило организацията в Катар

Николай Младенов иска дебат за икономическата политика
Обновена: 16 мар 2012 11:47 | 16 мар 2012 11:47,
125
Външно министерство спасило организацията в Катар
Николай Младенов. Снимка: архив, Булфото

Трябваше на време да преценим, че първата част от бизнес форума в Катар не трябваше да бъде организиран по начина, по който беше организиран.

Това заяви в кулоарите на парламента външния министър Николай Младенов, който беше похвален от Бойко Борисов за перфектната организация на посещението в Катар. Премиерът обаче обяви, че проваленият бизнес форум взел главата на икономическия министър Трайчо Трайков.

„И докато Ники Младенов се печеше на бавен огън, Трайчо Трайков се печеше на плажа“, обясни ситуацията по-рано днес премиерът. 

Още по темата
„Посещението в Катар трябваше да бъде изложение на българския бизнес, така бяха подбирани от Министерството на икономиката компаниите. За съжаление това не се случи. Изложението в българския бизнес не беше организирано навреме и не можа да се случи. Това, което успяхме да направим, е да спасим все пак по някакъв начин във външно министерство организацията на това събитие с бизнес форума и срещите там“, коментира външният министър. Той допълни, че не иска да обяснява кой за какво носи вина.

„Не може да очакваме в рамките на първите 15 минути или 15 секунди на едно случващо се събитие да постигнем резултатите. Резултатите се постигат с много работа и оттук нататък имаме много работа, която да свършим", коментира още министър Младенов.

Той каза още, че не се притеснява от подадените оставки и добави, че за него е важно да има сериозна дискусия за икономическата ни политика и насърчаването на българския износ

„Смятам, че е нормално във всяко едно правителство да се правят промени. Особено важно е това за нас сега в областта на икономиката. Какви мерки ще бъдат предприети, какви приоритети ще бъдат начертани за насърчаване на икономическия растеж, както в България, така и в Европа”, каза Младенов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
17
 
! Отговори
Пълни глупости! преди 12 години
Ако Външно си беше свършило работата, както трябва изобщо нямаше да четем, че икономически форум се е провалил! Пълни некадърници са всички и само си правят скъпо струващи воаяжи на гърба на бедния народ!
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
някак можеше и да мине това наивно обяснение, ако обаче въпросния форум беше в БГда не се прави на дръж ми шапката николайчо, щото неговите хорица там забъркаха кашатадобре че нашата фирма не им се върза на акъла, шефа каза "тея кво ли могат да организират", и отсвири поканата
72
0
 
17
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
Николай Младенов ти триябва да си ходиш - ти не организира както триябваше посещението в Катар-също трябва да си ходиш защото предлагаш некадърната комунистка -вицепримиерка при Станишев селянката Плугчиева Борисов щом не осъзнава каква грешка е направил да си сърба попарата Аз и хиляди хора се отказваме от герб помисли Борисов
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички казват: Олигарси ви управляват, как искате да сте добре ?
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един пиклив бизнес форум и се насрахме ! Не сме готови за нищо, дори африканските маймуни не ни зачитат за достойни партньори. Славата за корумпирания българско управленчески апарат се носи по цял свят
69
0
 
14
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Каквото и да се обяснявате всичко е ясно - в катар дадоха да се разбере че ние сме едно нищо. Изобщо нещо, пълни нули. Дали щяха така да се държат ако бяха американски или руски бизнесмени, дълбоко се съмнявам. Боко и компания да си правят изводите, а не да се обясянват.
68
0
 
11
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
59, абсолютно си прав че нашите посолства по света са свърталища на безделници и използвачи на държавата! Но ! МВнР няма да поеме отговорността защото и те са същите !!! Рибата започва да мирише от главата. И комунистите са същитеПреди години Първанов пристигнал на летището в Тел Авив а нямало кой да ги посрещне. Добре че евреите при граничната проверка разбрали кои са, обадили се на български евреи от Яфо да купят цветя и да отидат до летището Бен Горион. Никой не ни счита за нищо
67
2
 
8
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
Шавливото Наде поне го харесваха в чужбина, за другите не съм убедена
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе...нали си му кум...как ще кажеш нещо лошо за него,пък и мисля че външно минестерство се грижи за протокола...така че...
65
1
 
21
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
България никога не е имала свестен външен министър - никога!Шавливото Наде правеше дипломацията си из сокаците, еврейчето Соломончо (с трите ташака) клечеше като *** пред шатрата на Кадафито докато слънчаса и арапина да го приеме, Калфата (господин yes), клекна в партер и докара американски бази в България, където никога не е имало чужди бази - нито на СССР нито на Варшавския договор, сегашното еврейче 2 му е лъснат *** от където и да го погледнеш ...
64
1
 
15
 
! Отговори
до Пепо преди 12 години
Това-на снимката на мъжкар ли ти прилича? :))))))))))
63
0
 
23
 
! Отговори
ЪЪ преди 12 години
ТОЧНО ТОЗИ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ХОДИ ЗАЕДНО С ТРАЙЧО,ЗАЩОТО ЗАЕДНО С ПОСЛАННИКА НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА В КАТАР
62
0
 
23
 
! Отговори
по джапанки преди 12 години
ЕТ герб предлага за своите протежета специални развлекателни екскурзии - до Тунис, Бразилия и Катар. Екскурзиите са за сметка на данъкоплатците. Получавате и специален бонус снимка с жив шейх по джапанки. Записвания при Колчо Младенов.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И как по-точно я било спасило?
60
0
 
22
 
! Отговори
ПЕПО преди 12 години
Не е мъжкараско. Да прехвърля своята отговорност на Трайков. Външно трябва да осигури информацията, логистиката, организацията.
59
0
 
9
 
! Отговори
Като тях преди 12 години
Най-голямата ***,най-големите престъпници в БКП създадоха бсп и сдс,а сега най големите *** от сдс и бсп създадоха гроб!
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това въртогъзото на снимката би шута на СДС, защото по еврейски разбра, че с глутницата на маЛтинчо (най-големия разбирач по енергийните въпроси) няма да има аванта. А така сватба с държавни пари в Евксиновград (кой дру го е правил), кумът - Вожда, ами рода са и за това трябва да се хвалят един друг.
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре,де!да кажем,че Николай Младенов е евреин и се вдига вой!Ами къде бяхте,когато Външен министър беше Соломон Паси!А?Моля?Нали сте много отворени?Нали сте "голяма" работа!Що не вихте тогава,че той и попредаде България или ви е къса паметта?И да уточня -ИЗОБЩО НЕ СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК НА герб!Ама ИЗОБЩО!
56
0
 
30
 
! Отговори
мислещ преди 12 години
Министър Младенов не казва истината и прехвърля вината изцяло върху министерството на икономиката! Не е виновен м-р Трайков!Извинявайте, но в чужбина срещите и контактите се осъществяват от Виншно м-во, така е във всички страни! Отговорността е във МВнР, пак великата дипломация не си е свършила работата, както и полоството в Катар, много добре знаем как работят нашите посолства по света - това са свърталища на безделници и некултурни използвачи на държавата!МВнР да поеме своята отговорност!!!
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МЛАД ХАМИЛАР, КАРА СТАДО ХАМИЛЪИ, ПИЯСЪЦИ, ДИЮНИ, ПОЛЕТА ПЪЛЬНИ С ПУСТИНЯ.