Борисов да каже за мотивите!

Всички ходихме на плаж в Катар, изтъкна Трайчо Трайков
Обновена: 17 мар 2012 13:20 | 17 мар 2012 11:10,
303
Борисов да каже за мотивите!
Не си тръгвам разочарован, всички ходихме на плаж, рече Трайков. Снимка: архив, БТА

Мотивите за оставката на икономическия министър не са лични. Това обясни пред bTV самият Трайчо Траков.

„Ще се постарая да бъда максимално откровен и коректен,” каза Трайков и уточни, че е подал оставката си в петък на обяд, като не е посочвал мотиви, защото му е била поискана. По думите му премиерът Бойко Борисов е този, който трябва да даде каже какви са мотивите.
 
„Личните интереси са едно, но ако имаш кауза, която те прави политик, ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план,” заяви министърът в оставка.
 
По думите на Трайчо Трайков по време на полета от Катар не е ставало дума за неговата оставка. Когато делегацията кацнала в София, вицепремиерът Цветан Цветанов го уведомил, че има политическо решение тя да му бъде поискана.
 
Премиерът казал впоследствие в разговор с Трайков, че нещата така му били представени, че отговорността за провала в Катар била изцяло на икономическия министър.
 
„Бях шокиран от изказването, че Министерството на икономиката не си е свършило работата,” заяви Трайчо Трайков.
 
Той добави, че външният министър Николай Младенов отказал помощ от икономическото министерство за организацията на проваления бизнес форум в Катар. Гафът бе представен като формалния повод за освобождаването на министъра.
 
Трайков обясни, че бил против организирането на този бизнес-форум, защото Катар е малка държава, бизнесът централизиран и няма нужда да се среща на подобни форуми, но Външно министерство поело организацията и отказало помощ.
 
„Когато видях какво се случва на този форум писах на Младенов, не ми е минало през ума да се оплача на премиера, ” сподели Трайков - „Виждам, че не съм го направил аз, а го е направил той. Винаги съм го смятал за приятел и единомишленик, защото имаме общи виждания по политическата ориентация за ролята на България.”
Трайков коментира и изказването на Бойко Борисов, че бил на плажа, докато форумът се провалял.
 
„За разлика от другите, аз имам 120 свидели къде съм бил - на форума,” заяви ексминистърът и добави, че досега никога не е имал такъв провал. „На плаж ходихме всички в почивката, в това не виждам нищо лошо - аз имам най-натоварената програма”, допълни той. 
 
Делян Добрев ще бъде добър икономически министър, заяви Трайчо Трайков, който призна, че е научил за назначението му от медиите и го насърчил да приеме предложението.
 
„Няма начин да не се греши – свръхчовеци няма. Опитът да се представяш за безгрешен е комичен и абсурден,” каза още Трайков. „Допускал съм грешки, но не и такива, които да са наранили обществения интерес.”
 
„Не си тръгвам разочарован, но бих искал нещата да могат да се случват по-лесно в политиката и управлението на страната,” категоричен беше Трайчо Трайков.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
8
 
2
 
! Отговори
МАТЕМАТИКАТА преди 12 години
Една вечеря в Австрия струва ---90 000 евро !А колко струва една закуска и един обяд,...в Австрия....?
165
11
 
4
 
! Отговори
KOKO do 197 преди 12 години
Научи се слушаш мнението на другите хора,не винаги истината отгаря на очакванията ти и на вижданията .Да,да,да западните преси пишат че Траичо ликето е натискал боко да пусне шеврон в България и е искал да изгони напълно руснаците.Пише също че е работил в интересите на израел и сащ.Браво на Борисов
164
4
 
6
 
! Отговори
.....? преди 12 години
А пък ---Ангел Марин ,подарил на Любовницата си Светла Тошкова ,...палат "ФЪФ" гр.Банско ,само за 2млн.,.....наши парички ,за което получи и медал ,който върна ,НО ЗАЩО НЕ ВЪРНА И ПАРИТЕ ----2млн.....?
163
15
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Западните преси пишат че Траичо ликето е натискал боко да пусне шеврон в България и е искал да изгони напълно руснаците.Пише също че е работил в интересите на израел и сащ.Браво на Борисов
162
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да, споменават ни в Reuters Africa‎
161
3
 
21
 
! Отговори
мнение.... преди 12 години
Трайков,не съжалявай за мръсотията ,която ти нагодиха.Те ,останалите в правителството,ще напуснат кораба с народния камшик,като ***.
160
3
 
18
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Не харесвам Трайков, заради позицията му по отношение на АСТА и шистовият газ, както и за това че клекна пред Уорлик и В. Златев..., но смятам че мотивите за освобождаването му са меко казано несериозни.Пълна помиярщина е как Младенов е натопил Трайков зад гърба му и е провалил форума в Катар, който е опит за ПР мероприятие...Но в герб, така се прави, лижеш и мажеш :(Знаково е че нивото на българската дипломация е най-ниското от учредяването на дипломатическата служба през 1879 г. !
159
3
 
14
 
! Отговори
se 1 преди 12 години
Бойко може да няма алтернатива, но ще падне. Кой, каквото си надроби си го изяжда, и след това поуката се ражда.
158
12
 
3
 
! Отговори
AHA преди 12 години
Добре де нали точно тая *** траичо ви набиваше в главите че шеврон ще ни освободи от руската зависимост на газ,без да посочва опасността от добива на шистовия газ и това че дори ако го добиват тоя газ ще задоволи само 3% оп потреблението ни и пак оставаме 97% зависими от Русия както цяла Европа.Навън продажника траичо
157
18
 
6
 
! Отговори
ЗА СЕГА....в Бг преди 12 години
Бойко НЯМА АЛТЕРНАТИВА .....!Другите партии и партийки ,....ВЪОБЩЕ ДА НЕ СЕ НАДЯВАТ,НА ПОВЕЧЕ ГЮВЕЧ -----ГЮВЕЧЪТ Е ПОСТЕН!
156
5
 
6
 
! Отговори
за КОКО преди 12 години
Викайте линейка за този ***. Откачил е и има голяма опасност да се самоубие, от поетите наркотични вещества.
155
7
 
5
 
! Отговори
3-НАТА крадлива ламя преди 12 години
При "НАС",цените са други ,....например :Една вечеря в Австрия е ......90 000 евро,....отделно ако ходим и на плаж ---още толкова ,НО СИ ТРАЙКАМЕ ,защото ---ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ ,.........ДА КРАДЕМ!
154
20
 
10
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Западните преси пишат че Траичо ликето е натискал боко да пусне шеврон в България и е искал да изгони напълно руснаците.Пише също че е работил в интересите на израел и сащ.Браво на Борисов
153
12
 
4
 
! Отговори
защо всички патии,.. преди 12 години
...са против Б.Б.?Защото казва нещата ---1:1...!Затова пък народа го избира ----ФАКТ!
152
2
 
28
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Никога не съм имал съмнения, че *** от външно ще продаде и собствената си майка, за да спаси вмирисания си дирник :))). Ама то това е нормално за ПП ГРОБ и високо се цени :))). Нали и Цуци натопи горките пенсионери за собствените си далавери. Добре, че не се капичнаха ама излязоха държеливи старци. До догодина разбира се. Аз ще гласувам за този, който поеме сериозни гаранции да разследва ГРОБ и Цуцо и Боцо да си понесат отговороността за кражбите и далаверите :)
151
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Туй *** Младенов само като му видиш физиономията и след това как говори, разбираш че е долна, нисша, мазна, противна, слагаческа твар.
150
3
 
6
 
! Отговори
до ДРУГАРИТЕ преди 12 години
Верно ли,.... една вечеря в Австрия струва ---90 000 евра?Хората говорят!
149
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как да му вярвам на Трайчо, като бях свидетел на лъжите му по повод на миньорската стачка.? Такова изопачаване на фактите направи, че оттогава ми е крайно противен...
148
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хм...били всичките на плаж! Затова ли ви хрантутиме ве?????? Нооо давайте, кажете си и другите нелепости и простотии които сте направили! На плаж ще ходат! Ето за какво трошат чужди пари, па чак и бонуси си раздават като за световно! Възмутен съм от тия нещастници!
147
0
 
11
 
! Отговори
Цвък 6 партмънтс преди 12 години
Говорить Москва : Проблема е отстранен. Остана маркуча ама той не знае къде е в обстановката