Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло

"Приоритет за мен ще е икономиката, а не енергетиката"
Обновена: 19 мар 2012 11:26 | 19 мар 2012 10:38,
201
Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло
Делян Добрев. Снимка: Impact press group

“Не си спомням кой ми се обади да ми предложи поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма“, заяви номинираният за поста Делян Добрев пред bTV.

Той уточни, че в четвъртък вечерта, когато стана ясно, че предшественикът му Трайчо Трайков ще подаде оставка, са му се обадили и двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Данков и министър-председателят Бойко Борисов.

Още по темата

Добрев обаче все пак си припомни, че май Цветанов му е звъннал първи.

Въпросът кой назначава и освобождава министри нашумя след като Трайчо Трайков заяви, че не Борисов, а Цветанов го е информирал, че е взето политическо решение да му бъде поискана оставката след връщането на правителствената делегация от Катар.

Номинираният за икономически министър Добрев допълни още, че не може да коментира събитията около освобождаването на предшественика си.

“Аз разбрах доста късно за тази оставка. Говорих с Трайков по телефона след връщането му от Катар, но той не ми каза. В момента, в който затворих една журналистка ми се обади и ме попита дали е вярно, че Трайчо Трайков си е подал оставката. Аз отказах да коментирам“, разказа Добрев.

По думите му той не държи на поста на министър и не го приема като фикс идея. Той определи политическата си кариера като “неблагодарна работа“ и допълни, че ако се върне 4-5 години назад, не знае дали отново би тръгнал по този път.

Относно бъдещата си работа като министър, Добрев обясни, че основен приоритет за него ще бъде икономиката, а не енергетиката. По негови думи трябва държавата да помогне на малкия и средния бизнес. Той уточни, че това може да стане най-лесно чрез еврофондовете.

“Всички говорим за енергетика, а икономиката е най-важната тема. Икономическият растеж е много нисък. Малките и средните фирми чувстват натиска на кризата. Трябва целенасочено да се хвърлят усилия в тази посока“, заяви Добрев.

По думите му за строежа на АЕЦ “Белене“ трябва да се вземе информирано решение. Той допълни, че българо-руски проект в сегашния му вид няма да има. Добрев допълни, че все още се чака експертната оценка на консултантите от HSBC, които да препоръчат най-изгодното за страната ни решение.

Бъдещият министър обясни, че поръчаният вече реактор може или да бъде монтиран като 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй“ или да бъде продаден на държава, която в момента строи атомна централа.

Добрев допълни, че първите му задачи като шеф на МИЕТ ще са да се справи с проблема в “Горубсо-Мадан“. Работниците там не взимали заплати месеци наред и започна процедура по отнемане на концесията.

Другият му приоритет на първо време ще бъде договарянето на по-ниска цена на руския природен газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бушон ...
147
9
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
Червените чревоугодничета нещо се пинявят за Дилян Добрев,че бил млад.Тоя поне е работил и то не къде да е,а в Министерския съвет.Станишката от къде го изкопаха? Без опит,без трудов стаж,наследник на ноненклатурчик на БКП,с една дума парашутист.Видяхме и какви ги е вършил с нашите пари-от единия джоб в другия.С една дума квалификацията е интилигентно джебчийско изпълнение,прилагано и от предходните правителства.
146
5
 
6
 
! Отговори
мани мани преди 12 години
мноо прости хора в този сайт и голяма простотия се лее на огромни вълни , цунамска простотия,равна на комунистическа простотия:))))))
145
3
 
12
 
! Отговори
ха преди 12 години
Тоя *** взе да лъже кът дърт *** от първия ден.
144
0
 
18
 
! Отговори
ИДЕ преди 12 години
През април 2011 г. малко преди да смени парламента с министерството на енергетиката Делян Добрев стана един от вносителите на новия закон за възобновяеми енергийни източници. Тогава той разясни, че законът ще свали цената, на която сега се изкупува "зелената енергия" и така ще поевтинее и електричеството. Както го поправиха после негови колеги от ГЕРБ обаче по-ниската стойност няма да се отрази в сметките на хората за ток, а цената просто няма да расте с големи темпове, но ще продължи да расте"
143
2
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Герб - олигофрения на поразия
142
1
 
18
 
! Отговори
ИДЕ преди 12 години
Като депутат Делян Добрев нашумя миналото лято, когато се наложи Бойко Борисов лично да изтича в парламента, за да спре лобистки закон на младия народен избраник. Заради промените в закона за приватизация, внесени от Делян Добрев се разрази един от най-мощните скандали в парламента с обвинения в лобизъм.
141
0
 
18
 
! Отговори
ИДЕ преди 12 години
33-годишният зам.-министър на икономиката Делян Добрев, който вече е и председател на съвета на директорите в Българския енергиен холдинг, беше депутат от ГЕРБ, а за последните избори беше най-спряганият кандидат на управляващите за кмет на Хасково. След като Трайчо Трайков го взе за свой заместник, отпадна варианта да се върне в родния си град. Той зае мястото на Марий Косев - зам.-министърът, лично отстранен от Бойко Борисов, след като се забърка в скандали с руската страна за АЕЦ Белене".
140
2
 
5
 
! Отговори
goikomiti4 преди 12 години
Един от най-сериозните недостатъци на това министерство е, че всъщност са три отделни министерства. Не може приоритет да бъде само икономиката! А туризма? Много райони на България се препитават предимно чрез туризъм. Ами енергетиката..? На шега ще увеличат цените по първоаприлски : ) Слушайте иначе как Ви говорят за енергийна сигурност и диверсификация на енергийните източници. Смяната на министъра идва в удобен момент за вожда и помощниците му от СБ. Здраве да е ! Аз емигрирам.
139
4
 
7
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
И ПРАВИЛНО.Приоритета е първо икономиката а после енергетиката.По пътя на тъпата логика,ако се налеят милиарди за АЕЦ Белене, а я няма икономиката да поддържа плащанията ,какво правим?Още повече ще затънем в дългове,безработицата ще нараства,ще фалират дребните фирми,няма да има постъпления в НОИ и НАП ,помощи на безработни и т.н.Има една народна поговорка "На гол тумбак пищови"Комунистите настояват за енергетиката,защото от там се краде най-лесно.Видяхме какво става с АЕЦ "Белене".
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
младежа много късопаметен се оказва - той това ако не помни, кво ще запомни от партийните инструкции ?
137
2
 
10
 
! Отговори
1651+1514617418+151 преди 12 години
ТОЗИ Е СЪЩИНСКИ ГЕРБЕРАСТ НАГЪЛ И ***, НЕ ПОМНИЛ, ТОЙ НЯМА ДА ПОМНИ И ДИПЛОМИТЕ СИ ОТ КЪДЕ ГИ Е ВЗЕЛ. ЕГАТИ ***
136
1
 
7
 
! Отговори
*** преди 12 години
Нищо.. нищо.. не се притеснявай. И по-глупави сме виждали.
135
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аййййййййй стииииигааа биеееее, още от сега амнезия , после ще забравя и за далаверите.
134
5
 
1
 
! Отговори
:))))))))))))) преди 12 години
Др.Кутев днес много е стеснил темата,Делян Добрев, че то на възраст вече трудно може да се прескача от тема на тема,комунази само ГЕРБ, те са, както казва един бивш президент
133
4
 
17
 
! Отговори
ннн преди 12 години
Българи, както е тръгнало след време и някой възпитаник на детските градини ще ни стане министър,наистина сме страната на абсурдите
132
4
 
24
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Поредноата ИЗДЪНКА се очертава ,още от сега -----"Не помни....."?
131
3
 
10
 
! Отговори
777 преди 12 години
добрев/УМИШЛЕНО СЪС МАЛКИ БУКВИ/ РАЗВИТА ИКОНОМИКА БЕЗ РАЗВИТА ЕНЕРГЕТИКА НЯМА!!! ДВЕТЕ СА ВЗАИМНО СВЪРЗАНИ!!!БЕЗ ЕНЕРГЕТИКА,ИЛИ МНОГО ВИСОКИ ЦЕНИ ИЛИ, ЩЕ ВНАСЯМЕ ОТВЪН И КРАЙ СЪС МИЖАВАТА икономика/ВИСОКА СЕБЕСТОЙНОСТ НА ПРОИЗВЕДЕНАТА ПРОДУКЦИЯ, ОТТАМ ТОВА Я ПРАВИ НЕПРОДАВАЕМА. ПОНЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ СЪС ТЕЗИ ЗАПЛАТИ. РЕЗУЛТАТА ФАЛИТ НА ФИРМИТЕ И БЕЗРАБОТИЦА/.ЩЕ СМЕ НЕКОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ!!!Т. Е .СОЦИАЛНА КАТАСТРОФА!!! КАКЪВ МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС ВИЕ ГИ УБИХТЕ СЪС МОНОПОЛНАТА СИ ПОЛИТИКА!
130
4
 
21
 
! Отговори
за касовите апарати преди 12 години
тоя *** по БТВ на въпроса за новите касови апарати заради които фалират ПОВЕчЕТО средни и малки Български филми , каза само , да ще ги бъде трудно , ей такъв *** се създава само в ***
129
5
 
14
 
! Отговори
само в Бг преди 12 години
Нивото на *** в Бг нараства ,цените също ,....!А нямало ----МОНОПОЛИ ----?Във всички сфери и на всички нива -----Ние в Бг плащаме най-скъпото гориво в СВЕТА ,...НЕ В ЕВРОПА САМО !