Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло

"Приоритет за мен ще е икономиката, а не енергетиката"
Обновена: 19 мар 2012 11:26 | 19 мар 2012 10:38,
201
Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло
Делян Добрев. Снимка: Impact press group

“Не си спомням кой ми се обади да ми предложи поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма“, заяви номинираният за поста Делян Добрев пред bTV.

Той уточни, че в четвъртък вечерта, когато стана ясно, че предшественикът му Трайчо Трайков ще подаде оставка, са му се обадили и двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Данков и министър-председателят Бойко Борисов.

Още по темата

Добрев обаче все пак си припомни, че май Цветанов му е звъннал първи.

Въпросът кой назначава и освобождава министри нашумя след като Трайчо Трайков заяви, че не Борисов, а Цветанов го е информирал, че е взето политическо решение да му бъде поискана оставката след връщането на правителствената делегация от Катар.

Номинираният за икономически министър Добрев допълни още, че не може да коментира събитията около освобождаването на предшественика си.

“Аз разбрах доста късно за тази оставка. Говорих с Трайков по телефона след връщането му от Катар, но той не ми каза. В момента, в който затворих една журналистка ми се обади и ме попита дали е вярно, че Трайчо Трайков си е подал оставката. Аз отказах да коментирам“, разказа Добрев.

По думите му той не държи на поста на министър и не го приема като фикс идея. Той определи политическата си кариера като “неблагодарна работа“ и допълни, че ако се върне 4-5 години назад, не знае дали отново би тръгнал по този път.

Относно бъдещата си работа като министър, Добрев обясни, че основен приоритет за него ще бъде икономиката, а не енергетиката. По негови думи трябва държавата да помогне на малкия и средния бизнес. Той уточни, че това може да стане най-лесно чрез еврофондовете.

“Всички говорим за енергетика, а икономиката е най-важната тема. Икономическият растеж е много нисък. Малките и средните фирми чувстват натиска на кризата. Трябва целенасочено да се хвърлят усилия в тази посока“, заяви Добрев.

По думите му за строежа на АЕЦ “Белене“ трябва да се вземе информирано решение. Той допълни, че българо-руски проект в сегашния му вид няма да има. Добрев допълни, че все още се чака експертната оценка на консултантите от HSBC, които да препоръчат най-изгодното за страната ни решение.

Бъдещият министър обясни, че поръчаният вече реактор може или да бъде монтиран като 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй“ или да бъде продаден на държава, която в момента строи атомна централа.

Добрев допълни, че първите му задачи като шеф на МИЕТ ще са да се справи с проблема в “Горубсо-Мадан“. Работниците там не взимали заплати месеци наред и започна процедура по отнемане на концесията.

Другият му приоритет на първо време ще бъде договарянето на по-ниска цена на руския природен газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
12
 
! Отговори
ХАСКОВЛИЯ преди 12 години
ТОЯ МИ Е ЗЕМЛЯК , А НИЕ ТУК В ХАСКЬОЙ СМЕ НАПОЛОВИНА ***. ТАКИВА ТАЛАНТИ МОЖЕ ДА ИМА САМО В ОРДИТЕ НА ДОГАН. ЗНАЧИ ТИКВАТА СЕ Е СЪЮЗИЛ С ДОГАН. КАК ТАКА БРЕ ХОДЖУМ НЕ ПОМНИШ КОЙ ТИ ПРЕДЛОЖИ ДА СТАНЕШ МИНИСТЪР. ТВОЙТЕ РОДИТЕЛИ МАЙ СА ОТ СЛУЖБИТЕ ТА ТАКА БЪРЗО ЗАБРАВЯШ. НИЕ НЕ ЯДЕМ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ И ЧУВСТВАМЕ ЧЕ СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН И ВСИЧКИ ГРОБАРИ ЩЕ ГИ СЛОЖИМ НА ВЕЧНО СЪХРАНЕНИЕ БЕЗ ДА ИМ КАЗВАМЕ ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ, ЗАЩОТО ТЕСА ПРОСТО БЕЗПАМЕТНИ КРАДЛИВИ СЪЩЕСТВА.
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новата Калинка в акция! Зори не помни кой му е предложил министерското кресло! Лелееее! Егати тъпите гербери!
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМНЕЗИЯ ГО ГОНИКАТО ВЗЕМЕ ПОРЕДНИЯ БОНУС ИЛИ ПРЕМИЯ ПАК НЯМА ДА СИ СПОМНЯ ДАЛИ Е ВЗЕЛ И КОЛКО.МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ СИ РАЗДАДОХА 120 МИЛИОНА БОНУСИ ВЪРНАХА 650 0000 И КАЗАХА ВСИЧКО СЕ ВЪРНААМНЕЗИЯ АМНЕЗИЯ Е ТУИ
105
1
 
14
 
! Отговори
Пророк преди 12 години
Накрая ще стане така:-Дянков в Америка-Ни лук ял ни лук мирисал и работил с некадърни управленци,Цветанов по-Богат и известен,а Борисов виновен за катастрофата на България и управлението на ГЕРБ.Останалите Кавалеристи от различни ведомства ще се свият и понеже са държавни служители не ще могат да бъдат изгонени поради празноти правовата ни и нормативна база и така ще продължава живота с нови сили и нови лозунги за добър и достоен живот.Живота ни вечно ще си продължава по този начин.
104
0
 
3
 
! Отговори
Boko Tikvarov преди 12 години
Toq nema go piapate,az sum naznachil za moi pridvoren lizach,i za sega ciganeto se spravq mnogo dobre!
103
0
 
7
 
! Отговори
Желев преди 12 години
Младостта и липсата на опит,няма да попречат на ,,Великата тройка,,/ББ,ЦЦ,СД/да играят своите игри.Напротив,назначиха този,който им трябва.
102
5
 
5
 
! Отговори
Не се косете преди 12 години
Борисов казал, че щял да пусне един министър на БКП, на сега търсели да е по млад от 60 години ,било много трудно да се намери такъв.Станишев и Първанов пък били много заети сега и не им било до министерства:)))))))))))
101
3
 
7
 
! Отговори
Д.Д. преди 12 години
Това, че е на 33 г. не е проблем. Проблем е,че политиката, която води ГЕРБ е политика на геноцид над народа си. Който и да сложат за министър, ако цялостната политика не е в интерес на народа, то ползата е нулева. Аз съм ЗА министрите да бъдат млади хора, но когато имеме такова престъпно управление, каквото е на ГЕРБ, няма значение кой е министър, кой е зам. министър. Квото каже Америка, Европа и кой ли още не, Борисов козирува и дава нареждания на тия под него. ГЕРБ е мафия и трябва да си ходи!
100
1
 
7
 
! Отговори
+++ преди 12 години
много къса памет, къде ги намират ....
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз имам много въпроси как такива като този стават министри? Това правителство на връзките ли е? Че той няма жизнен опит първо, камо ли управленски, да не говорим за цяла държава!
98
1
 
22
 
! Отговори
матрял преди 12 години
Идеалният министър! Още не е влезнал в длъжност и вече с амнезия! Бравос!
97
1
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Не мога да отрека, че Делянов добре се ориентира в ситуацията. Двигателят на икономиката е дребния и средния бизнес. Хубаво, но това управление съсипа този бизнес, благодарение на Дянков....Ако иска да го вдига на крака ще е в конфликт с вицето, а от Трайков знаем как свършва този филм.
96
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В предстоящата година до изборите агонията на ГЕРБ може само да се задълбочава, а фалитът на държавата е неизбежен. От новите министри може само да се съди, че Тиквуняка е изпаднал в пълна безизходица. Той няма полезен ход, но няма да изневери на навика си да се перчи в телевизионните студия. Но на хората вече им е ясно - Боко е един балон , който скоро ще се спука. Икакто остроумно каза Филчев - без възможност да бъде надут отново
95
1
 
8
 
! Отговори
mango преди 12 години
oh na batka ,sladkite ustenca...
94
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХОРАКОИТО СЕ СМЯТА ЗА БЪЛГАРИН ДА СЕ ИЗНАСЯ ОТ БЪЛГАРИЯТАЗИ ДЪРЖАВА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ *** МУТРИ И ТУРСКИ РАЗБОИНИЦИТОВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ , А БЪЛГАРИЯ ЗА ТУРЦИ И ***
93
1
 
10
 
! Отговори
ха-ха преди 12 години
Не помнел,ха ха .Та той това като не помни как ще управлява най-голямото и важно министерство?А бе за мен ,някой извъртя Борисов и ще стане по богат от самият него! Чиста *** схема направиха на Трайков.Някой въведе Бойко в заблуждение и побърза да елиминира Трайков преди министър-председателя да даде окончателен отговор за съдбата на Министъра си-"Без право на защита".Всичко прозира но според мен е въпрос на време да се установи виновника за гафа.
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тъй спрете АЕЦа на руснаците и тръгнете да договаряте по-ниски цени успех той г-н Путин трева пасе.
91
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 12 години
Предстои му, икономика, енергетика, туризъм, търговия а паметта къса, опит ще го добива. Държава на веселите самоубийци.
90
1
 
17
 
! Отговори
питащ преди 12 години
Не помни или не иска да каже ? Шикалкавенето , наложено от Борисов , стана стил на поведение на герберите . Елементарно !
89
13
 
1
 
! Отговори
дааааа преди 12 години
Само ГЕРБ, ривете ,това ви е позволено може и следващия мандат.