Абсурдни са териториални претенции в 21 век, скочи Борисов

Той иска секретно заседание на комисия заради газовата ни връзка с Турция
Обновена: 23 мар 2012 12:17 | 23 мар 2012 12:17,
170
Абсурдни са териториални претенции в 21 век, скочи Борисов
Борисов знаел защо досега не е станала връзката с Турция. Снимка: БТА

Абсурдно е в 21 век да се говори за териториални претенции на държави членки в ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на Волен Сидеров, който предложи НС да излезе с декларация за „арогантните и нахални“ претенции на Румъния.

Вчера държавният секретар в румънското външно министерство Богдан Ауреску заяви, че ако България и Румъния не постигнат успех при преговорите за 17-километровата спорната зона от черноморския шелф, въпросът може да бъде отнесен в Международният съд в Хага или в Международния трибунал по морско право в Хамбург.

Още по темата

Преди дни стана ясно, че София и Букурещ водят преговори за 17-километрова зона. От българското външно министерство веднага уточниха, че те текат от 20 години и този въпрос не е новост. А посланикът на Румъния у нас категорично отрече страната му да има териториални претенции.

Според Волен Сидеров обаче заради тази намеса във вътрешните ни работи държавните институции трябвало да излята със светкавична позиция.

„В НС се бави позицията по този въпрос. Не чухме позиция на правителството. Ние сме готови с декларация“, обяви Сидеров.

В нея се посочва, че депутатите от 41-то НС  решително и категорично се противопоставят на претенциите на Румъния за корекции на границите на континенталния шелф, като и на претенциите за румънско малцинство в България.

Според Сидеров Румъния не била приключила с темата, тъй като в спорната територия имало находище на газ.

„Този спор поставя България в унизително положение да бъде притискана и рекетирана“, заключи Сидеров.

В отговор Борисов заяви, че ГЕРБ би подкрепила такава декларация.

„Аз се надявам, че българският парламент, след като заведете своята декларация, би било добре политическа партия ГЕРБ да я подкрепи, защото действително в 21 век за териториални претенции на държави членки в Европейския съюз е абсурдно да се говори”, отсече премиерът.

„Атака“ ще организира в неделя пред румънското посолство протест във връзка с претенциите на Румъния, обяви още лидерът на националистите, след което подхвана нова тема – за съвместното правителствено заседание на България и Турция, проведено в Анкара на 19-20 март.

Националистите не приемали такъв тип заседания, особено с Турция, която не крие своите имперски амбиции към България.

Според Сидеров България била унизена, тъй като премиерът поздравил на турски език почетната рота.

„Това е практика да се поздравява на родния език и в България, и в много други страни, стига да можеш да го кажеш“, отговори му Борисов.

Според него подобен тип съвместни заседания дават възможност на едно място, без да се харчат много пари, могат да се разгледат и да се потърсят проблемите.

„Г-н Сидеров, ако ме поканите на секретно заседание на икономическата комисия, мога да ви кажа защо десетилетия тази междусистемна газова връзка с Турция не е ставала. Премиерът на Турция е поел ангажимент  споразумението за междусистемна връзка за газ да се подпише в рамките на два месеца.

Бих могъл да ви споделя какво съм чул и разбрал. Това е най-малкото, което съм договорил – междусистемна връзка, която да задоволи наши нужди, при хуманитарни проблеми. Това е сложен проблем, затова не е решен досега и ако не го направим сега, няма да бъде решен никога поради други фактори”, каза Борисов. 

Той беше категоричен, че Турция си има свой газ и наистина ще има диверсификация от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тези които ни дадат пари те са ни приятели,ЕС какво ни даде,единдтвеното което направиха е че ни разбиха икономиката и сега сме по-зле отколкото като сме били под турско.А и какво значение има на коя империя ще се кланяш ,дали на римската ,дали на турската,все си наведен,ама поне полза да видим от това
83
2
 
10
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Българи,защо се оставяте да ви манипулират криминални престапници,израстнали от групировките,с празни петна в CV-та си,като Борисов и Цветанов и "Вносния"-Дянков.Не се оставяйте да ви заблуждават, да ви задържат в ПЕРИМЕТЪРА НА ТЕАТЪРА БСП-ГЕРБ.До там ли я докараха да градят рейтинг на основа недоразумения,превръщайки ги в КОНФЛИКТИ , преставяйки се за родолюбци. Срам за България !!!
82
2
 
2
 
! Отговори
бум преди 12 години
Пак, че не са ни нападнали още... Хитри са румънците- изчакаха Плевнята да стане главнокомандващ, а тежката артилерия да е блокирана в МЗ!
81
3
 
3
 
! Отговори
мен преди 12 години
какво стана със заменките бе мутро? братко, татко, разтривачи на уши, черепи, депутати откраднаха милиони декари гори и поля и нищо не им каза а сега се правим на ербап на *** че искали морското дъно. какво значи "наше", "българско", "национало"? ами че вие едно нещо дръжавно няма да оставите бе, пощи, бдж, булгартабак, магистрали, банки, земеделие тръгнали сме да се дървим сега за 2 кв километра тиня през която щяла да минава нечия тръба. и т. нар. патриоти го подкрепят?!? не е истина
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
още с идването си на власт Бойко Борисов каза ,че Българите са лош материял .
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕС ще се разпадне,Боко е преминал на план Б-евро-азиатския сребърен съюз
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бойко изборите идват ,часовника тиктака 1 година устана и ердоган няма да те спаси . продажник
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Siderow e edna politi4eska prostitutka. Krajni nacionalisti ne trqbwa da ima w dne6no wreme. Edno e da se branqt interesite na dyrjiawite na politi4esko niwo, drugo e nqkakwi primati da napadat cyrkwi i bogomolci ot druga wqra. A da ne goworim, 4e Siderow, kakto we4e kazah, ne e nacionalist. Toj e edin interes4iq. Podobno na powe4eto ni politici."Човек, който пише на маймуница, едва ли може да говори за национализъм. ***. ако някой от вас може да даде определение за "краен национализъм"?
76
3
 
7
 
! Отговори
до Бойко преди 12 години
Абсурдни са териториални претенции в 21 век, скочи Борисов********В кой свят живееш Бойко ? Много е скъп лукса да си наивник, а император Константин беше казал : "От всички човешки грехове, Бог най тежко наказва глупостта"
75
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Абе тия румънци кво се отварят?Я да им обявим война и да ги превземем набързо!За няколко часа,след атака със самолета и танка ще им завземем цялата територия.Има да ядем мамалига до насита..:))))
74
3
 
0
 
! Отговори
до Сулейман Велики преди 12 години
на Симеон беше казал време ми трябва време ПОСЛЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КВО ВИ СЕ ГОТВИ ТУРЦИ А ВРЕМЕТЕ РАБОТИ ЗА България а сега си с виза виза брат ми .
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Препоръчвам на другаря Борисов да напише / ако може / в Гугъла думичките Цанков Камък и да види , какво ще излезе , като например , кой , кога и как е финансирал строежа на хидровъзела , а не да ми разправя врели некипели за това че страната се била охарчила с не знам колко си пари за него ! Дърта лъжа , ама хубавото е , че на лъжата кракато са къси ! Когрючалейшън бати Бойко !
72
17
 
6
 
! Отговори
Ataka преди 12 години
Ако и догодина Атака не дойде на власт, аз и семейството ми се изселваме в Русия. Дойде ни до гуша да живеем сред славянски предатели и врагове. А рано или късно руските танкове ще освободят Европа от Урал до Атлантическия океан, Славянската раса ще управлява целия свят, и всеки който ги е подпомагал ще бъде достойно възнаграден.
71
6
 
12
 
! Отговори
Дордата преди 12 години
Бойко,Бойко...пак се показа като страхливец,мижатурка и слуга!Един път досега не си защитил интересите на България МИШКА!!
70
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този турски газ ще ни струва много много скъпо ... сделки с турция - никога !!!
69
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя *** ако подпише с турция трябва да бъде моментално изселен от България в турция до края на живота си. мръсните *** никога няма да се съгласят да подпишат за газта ако не са получили нещо насреща - а то е ясно какво искат - след румънците да не започнат и те с териотриалните претенции и малцинствата че току виж сме се превърнали в новото косово
68
6
 
13
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Другари,Аз съм особено радостна да видя, че този форум е пълен с наши, червени другари, готови да се включат в справедливата партизанска война, която Партията скоро ще организира и поведе! Както знаете, другари, преди всяка революция трябва да назрее революционна ситуация. Ние вече я виждаме, другарки и другари! Ние, в Политбюро с трепет очакваме вашите предложения за това коя църква първо да взривим и коя мандра да ограбим, за да задоволим все по-нарастващите си нужди! Ура, другари и другарки!
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тая снимка мяза на Торанага.Вместо да се занимават с помиярщините на румънците (да им кажат там некви 50 милиарда ако ги устройва да дават ако не да палят мотора) и да кажат кога ще дигат заплатите?Щот в Румъния заплатите за с 300 процента повече отколкото тук.Цени-може и по-ниски.
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Siderow e edna politi4eska prostitutka. Krajni nacionalisti ne trqbwa da ima w dne6no wreme. Edno e da se branqt interesite na dyrjiawite na politi4esko niwo, drugo e nqkakwi primati da napadat cyrkwi i bogomolci ot druga wqra. A da ne goworim, 4e Siderow, kakto we4e kazah, ne e nacionalist. Toj e edin interes4iq. Podobno na powe4eto ni politici.
65
5
 
5
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Подател: евгени славков <evgeni70251***abv.bg>До: PRIMEMINISTER***GOVERNMENT.BG, GIS***GOVERNMENT.BGОтносно: до Негово Височаъшество-БорисовДата: Петък, 2012, Март 23 13:32:01 ЕЕТБорисов,ти ако имаше малко разум,а не първосигнална система,както и "безтегловноста" на Плевнелиев ,бихте поставили въпроса,относно Румънското изказване относно шелфа -като недоразумение.Но истинктите на хора-марионетки без собствено мнение и становище са такива,понеже не сте политици но политиканти..Поне оставете Росенчо да разсъждава самостоятелно.То е ясно,че си пораснал от "Сеене на картофи, Цветанов от това,че майка му се е добре "погрижила" за него и Дянков от "пицарията ",че е на издръжки на жена му от Америка.Но знаеш ли Борисов,понякога те съжалявам,поради това,че НЕ СИ АДЕКВАТЕН ЗА ВРЕМЕ И МЯСТО.