Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!

Премиерът го искал за съветник, но той заложил капани на Добрев
Обновена: 23 мар 2012 18:12 | 23 мар 2012 14:45,
205
Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!
Борисов даде шанс на Трайков да обясни за глупостите. Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че смятал да направи освободения Трайчо Трайков свой съветник, но изгубил доверие в него, защото бившият министър наговорил глупости.

Вчера Симеон Дянков обяви, че се обсъждали варианти с каква важна задача да бъде натоварен Трайков, работейки отново за правителството.

"Действително имах намерение да продължа да работя с него, но ако не чуя от него истини, ако той лично не махне капаните, които постави пред новия министър, ще съжаля и за времето, в което съм работил с него, за огромното доверие, което съм му дал за тези близо три години да решава всичко в това министерство и да кадрува, както си пожелае", отсече Борисов.

Според него Трайков говорил за неща, които той не е успял да свърши и знае, че не могат да станат.

Още по темата

"Не може да излезеш и да кажеш - над 8% възвращаемост от "Южен поток", като това първо всеки, който разбира от международни договори знае, че е 8%, над 8% е свръхвъзвращаемост. И то в момент, когато си отишъл да се пазариш за намаляване на цената на газа, след като вече си съобщил там преди два месеца, че само българо-руска централа няма да строим в Белене, след като вече си затворил проекта "Бургас – Александруполис", на какъв шанс се надяваш да ти намалят цената на газа и кой би го сторил", ядоса се министър-председателят.

"Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости", добави премиерът.

След като беше поискана оставката му, Трайков заяви, че обяснението за отстраняването му с "конфуза в Катар" е нелепо. Според него има други причини да бъде отстранен.

"Може и да греша. Но ако проектът “Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позициите си за 59-те км в “Южен поток” и възвръщаемост над 8%, а не 8%, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15%, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", заяви тогава Трайков.

"Възнамерявах да оставя Трайков при мен съветник, за да довършим част от нещата, за които има компетентност да ги прави. Повтарям – с капана, който заложи на Делян Добрев, ако не излезе и не обясни тези неща, за да освободи възможността на новия министър да работи спокойно. Ако съответно не обясни, че лично аз, лично аз съм взел лиценза на "Лукойл" чрез митниците (той е присъствал на всички разговори), ще считам, че той умишлено е работил срещу мен и правителството", скочи днес  Борисов.

Оставката на Трайков дойде изненадващо след проваления бизнес форум в Катар. Премиерът обясни тогава, че именно това е капката, преляла чашата за неговото освобождаване, защото докато външният министър Николай Младенов се опитвал да спаси събитието, Трайков се пекъл на плажа.

Цветан Цветанов пък обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини, което пък бившият министър опроверга.

"Давам шанс на Трайков - да излезе и да каже дали по някакъв начин аз съм му повлиял за „Лукойл” или „Белене” и дали всички тези тежки решения съм ги взел лично аз. Ако не го каже, няма да е честен... Когато някой ми отмилее, когато не мога да работя с него, нямам му доверие, точната дума е нямам му доверие", аргументира смяната Борисов и добави, че Трайков му нанесъл нечестен удар с изказванията си.

Относно критиките към него, че не лично той е съобщил на Трайков за оставката, Борисов отговори, че и при смяната на бившия министър на транспорта Александър Цветков е пратил Симеон Дянков, а при Трайков – Цветан Цветанов, в качеството им на вицепремиери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
30
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 12 години
Явно Тр.Трайков му е отказал и сега Боко се опитва да замаже ситуацията.....:))
103
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ като говори тъпотии всеки ден по 10 пъти!
102
0
 
28
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Айде и Трайчо стана комунист, а Борисов какъв е?! Капиталист партйна книжка от БКП, образование от школата на ДС и практика на мутра!
101
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мама ви деее, комунистическа, долни и продажни безотечественици, които окрадахте до шушка държавата ни и сега, когато най-после имаме национално отговорно правителство и проевропейско управление вие *** *** *** ще си изкарате мръсните черва навън от плюене по Бат Бойко. Ама като дойдат избори независимо какви, ББ много добре ви млати по празните червени кратуни, за това един съвет: като дойдат следващите избори трябва да си слагате освен червените прашки и каски на *** безмозъчни кратуни. Колко и да пищите по форумите като бити ***, ГЕРБ ще управляват още 2-3 мандата! Гаранция!!! Не ви стана ясно, че сте *** в тая държава бе *** кратунковци, скапани ненормалинци, нищо градивно от вас тая държава не е получила, само кражби, убийства на невинни хора, *** сгане педерунгелска, да се махате в С. Корея, там да лапате жълтите *** на другарите си комунисти и да пеете На всеки километър ни влиза с по един метър, ха, ха, ха де,*** *** комунистически крадливи? А тоя тъпия комунист Беллалов е наистина много *** та чак му дрънка кухата кратуна! Егати мизерниците, плюят като дръгливи камили, *** *** недоклецани!
100
14
 
2
 
! Отговори
поверително преди 12 години
Трайчо ще става ляв симпатизант,лично серГей го е поканил да работи за благото на левицата и даже за конгреса на цк на бкп_бсп,където ще се избира новия стар председател станишев...
99
2
 
6
 
! Отговори
anonimen 7 преди 12 години
Toq tup pogarnikar e mnogo kompetenten po vsichko ,na nego vsichko i vsichki samu vinovni ,daimu da rege lenti da vdiga ceni che ug v evropa e bilo taka a zaplatite nai niski nali toi e dobre te horata oshte malko shte se iznervqt i shte stane strashno makar che v bulgariq giveqt samo *** i obichat da budat machkani
98
5
 
1
 
! Отговори
georgi преди 12 години
В ЦЕУ, Будапеща за магистър по икономикс направо преподават как да се правят картели- смятане на монополни цени, как се правят кризи - банкови и валутни. Колегите, умници, направо "работят за БНБ" или капитала и така изчезнаха по 10 млпд от раздадени кредити и фондова борса. Разбира се има и други в играта. Как става ли? Ами нанотехнологиите позволяват да се имплантират малки устройства в синусите които предават на мрежата на Мтел. convergingtechnology.eu/threats-for-developing-countries/
97
1
 
20
 
! Отговори
! преди 12 години
Бе Бочко, все си мисля че на Трайков му е през крачола за твоя шанс.Ти *** дереджето, ся шанс даваш!
96
0
 
12
 
! Отговори
\\\\\\\\\ преди 12 години
"Пази Боже,сляпо да прогледа".Трайков не се е венчал за правителството ,а за доверието - ако го имаше ,то няма да има и оставка.Така ,че причини и следствие се изясниха напълно.
95
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що да говори глупости бе ***. Ето че вдигате газта с 13%. Значи не лъже.Остана само да каже колко е твоят процент от далаверата.А ти го изгони защото искаш да прибираш самостоятелно и сложи този хасковски сополанко дето още не знае за какво са парите.
94
0
 
24
 
! Отговори
Пожарна преди 12 години
Пожарникарите от Раковска ви молим да не влагате обида наричейки примиерчето пожарникар, на него по му отива да го наричат мутрата слънце или батман от чалгаристан.
93
6
 
0
 
! Отговори
IDIOT преди 12 години
Поп-фолк изпълнителят Азис е герой за децата от Видин и ако това е една от причините за интеграция в смесените училища, музиката му няма да бъде забранена. Това заяви образователният министър Сергей Игнатов в Народното събрание. По думите му хореографът на скандалния танц на учениците имал група от 27 деца и работел активно за интеграцията на ромите. Освен това дейността му спомагала за редовно посещаване на занятия и задържането на децата в училище. Игнатов подчерта, че е гледал клипът с танца и по негово мнение той не е кючек. "Наистина изпълнението е на Азис. Но кой в българската държава е забранил изпълненията на този изпълнител? Кой е този орган, който е забранил този тип музика изобщо?", попита министър Игнатов.Той добави, че е по-добре децата от ромски произход да ходят на училище, благодарение на състава на Методи Филчев, отколкото да спрат да посещават часовете и наистина да заиграят кючек. Затова и Филчев нямало да бъде наказан.Освен това не било добре обществото да се разделя на българи, роми и турци, защото всички са равноправни граждани и не са виновни, че живеят в ужасни условия, поради което имат определен тип култура, категоричен бе просветният министър.
92
1
 
22
 
! Отговори
тиквата на тиквата! преди 12 години
Искаме тиквата на тиквата!
91
0
 
32
 
! Отговори
д-ра преди 12 години
Бойко ти кой си бе че да раздаваш шансове, ние толкова шансове ти дадохме да обясниш простотиите и калинките дето натвори а нищо не направи с тези шансове, че сега и шансове раздаваш, я се разкарай от мирогледа ми!Престани да говориш за икономика с твоето пожарникарско образование нямаш акъл за това!
90
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милионерите в България са се увеличили с 54 процента за две години, а парите, които държат в банките, са нараснали с 50 на сто. Става дума за депозити, които богатите българи държат в трезорите у нас, съобщи b2b news.По време на криза богатите стават по-богати. Това показват и официалните данни на БНБ от декември 2011 г.----------Износа е намалял с пъти, чуждестранните инвестиции също, т.е приходите им не са от свежи пари от Европа или Света.Чакам обяснение от комунистическа партия ГЕРБ!
89
0
 
29
 
! Отговори
Найденов преди 12 години
Изумен съм от наглостта на г-н Б. Борисов! Когато той публично приказваше глупости за АЕЦ Белене- цитирайки лъжите на ядреното лоби, се наложи Т. Трайков да му замазва изцепките, тогава излезе ли Б.Б. да се извини и да благодари на министъра?!? А преди няколко дни "Експерта" Борисов заяви важно, че толкова добре е навлязъл в материала АЕЦ, че е готов да се изправи срещу всеки ядрен експерт и ,едва ли не , да го пъхне под масата с компетентността си!?! Апелирам към г-н Т. Трайков, след като вече Генерала- Пожарникар не му е началник, да има смелостта да сподели с нас за връзката В. Златев- Б. Манчев- Г. Първанов- Б. Борисов... и за ангажиментите, които последния е поел, за да си заслужи комисионната!
88
7
 
11
 
! Отговори
сакатлък ,' преди 12 години
Брееей ,тоя Бойко егати пожарникаря ,знае как се спират КРАНОВЕ,....много реване !Значи е на прав път!
87
1
 
30
 
! Отговори
a преди 12 години
Най-големите глупости ги говори Пожарникаря. Освен това няма капка уважение към хората с които работи. Аз винаги се питам, дали той наистина си мисли, че е толкова велик, или прикрива комплексите си на един полуграмотен човек.
86
1
 
18
 
! Отговори
тиквунякБоко преди 12 години
Нали Цветанов каза,че Трайчо много се обеснявал...Кво да ти обеснява повече бе Тикво еничерска?
85
6
 
6
 
! Отговори
АЛООО, Бг,... преди 12 години
...ЗАЩО РЕВЕТЕ ,.....НАЛИ ГЕРБ Е ДЕТЕТО НА ПРЕДИШНИТЕ УПРАВНИЦИ ОТ 1989Г ДО 2009?Защо НЕ си искате детето ,рожбата на ПРЕХОДА "ФЪФ''----Бг!УЧЕНИКЪТ май стана по-добър от учителите си !