Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!

Премиерът го искал за съветник, но той заложил капани на Добрев
Обновена: 23 мар 2012 18:12 | 23 мар 2012 14:45,
205
Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!
Борисов даде шанс на Трайков да обясни за глупостите. Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че смятал да направи освободения Трайчо Трайков свой съветник, но изгубил доверие в него, защото бившият министър наговорил глупости.

Вчера Симеон Дянков обяви, че се обсъждали варианти с каква важна задача да бъде натоварен Трайков, работейки отново за правителството.

"Действително имах намерение да продължа да работя с него, но ако не чуя от него истини, ако той лично не махне капаните, които постави пред новия министър, ще съжаля и за времето, в което съм работил с него, за огромното доверие, което съм му дал за тези близо три години да решава всичко в това министерство и да кадрува, както си пожелае", отсече Борисов.

Според него Трайков говорил за неща, които той не е успял да свърши и знае, че не могат да станат.

Още по темата

"Не може да излезеш и да кажеш - над 8% възвращаемост от "Южен поток", като това първо всеки, който разбира от международни договори знае, че е 8%, над 8% е свръхвъзвращаемост. И то в момент, когато си отишъл да се пазариш за намаляване на цената на газа, след като вече си съобщил там преди два месеца, че само българо-руска централа няма да строим в Белене, след като вече си затворил проекта "Бургас – Александруполис", на какъв шанс се надяваш да ти намалят цената на газа и кой би го сторил", ядоса се министър-председателят.

"Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости", добави премиерът.

След като беше поискана оставката му, Трайков заяви, че обяснението за отстраняването му с "конфуза в Катар" е нелепо. Според него има други причини да бъде отстранен.

"Може и да греша. Но ако проектът “Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позициите си за 59-те км в “Южен поток” и възвръщаемост над 8%, а не 8%, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15%, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", заяви тогава Трайков.

"Възнамерявах да оставя Трайков при мен съветник, за да довършим част от нещата, за които има компетентност да ги прави. Повтарям – с капана, който заложи на Делян Добрев, ако не излезе и не обясни тези неща, за да освободи възможността на новия министър да работи спокойно. Ако съответно не обясни, че лично аз, лично аз съм взел лиценза на "Лукойл" чрез митниците (той е присъствал на всички разговори), ще считам, че той умишлено е работил срещу мен и правителството", скочи днес  Борисов.

Оставката на Трайков дойде изненадващо след проваления бизнес форум в Катар. Премиерът обясни тогава, че именно това е капката, преляла чашата за неговото освобождаване, защото докато външният министър Николай Младенов се опитвал да спаси събитието, Трайков се пекъл на плажа.

Цветан Цветанов пък обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини, което пък бившият министър опроверга.

"Давам шанс на Трайков - да излезе и да каже дали по някакъв начин аз съм му повлиял за „Лукойл” или „Белене” и дали всички тези тежки решения съм ги взел лично аз. Ако не го каже, няма да е честен... Когато някой ми отмилее, когато не мога да работя с него, нямам му доверие, точната дума е нямам му доверие", аргументира смяната Борисов и добави, че Трайков му нанесъл нечестен удар с изказванията си.

Относно критиките към него, че не лично той е съобщил на Трайков за оставката, Борисов отговори, че и при смяната на бившия министър на транспорта Александър Цветков е пратил Симеон Дянков, а при Трайков – Цветан Цветанов, в качеството им на вицепремиери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
18
 
! Отговори
Gogo преди 12 години
Интересно в доста популярен сайт бяха пуснали анкета. Кой е прав с случая. Резултата беше 54% за Трайков и 5% за туквун !!! ;-) Явно тиквата хептем изкуфя тези дни !!! ;-)
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, ще ти нащипкам бузките. :D
82
1
 
25
 
! Отговори
ще излъжа в петък преди 12 години
Пожарникарят: Това, което съм го казал в четвъртък, ще кажа в петък, че не съм го казвал. А това, което не съм го казвал в четвъртък, ще кажа, че съм го казал, в петък. А в събота ще кажа, че това, което съм казал в петък - не съм го казвал. В неделя ще кажа, че това, което съм го казал в събота, не съм го казвал, но бих го казал в петък, ако петъка го обявят за четвъртък. Всъщност, в четвъртък аз още не зная какво мисля, защото още не съм чул това, което ще излъжа в петък, което, всъщност, не съм го казвал. А това, което съм го казал, аз не съм го казвал...
81
1
 
20
 
! Отговори
МОШЕНИКЪТ преди 12 години
АААА. ТИКВАТА И КРАТУНАТА МУ ЦУЦИ СА СЕ ВЗЕЛИ НАИСТИНА МНОГО, АМА МНОГО НА СЕРИОЗНО.КОЙ АКО НЕ ЕКСПЕРТ ПО ЕНЕРГЕТИКА ЗНАЕ НАЙ-ДОБРЕ КАК СТОЯТ НЕЩАТА В ОТРАСЪЛА И КАКВО СЕ ПЕЧЕЛИ. БОКО МАЙ ГО СТЕГНА ЧЕПИКА ЗА ОНЕЗИ НАД 8-ТЕ % ВЪЗВРАЩАЕМОСТ, КОИТО СА ЗА НЕГО. ЗАТОВА Е БЕСЕН НА ТРАЙКОВ, КОЙТО ПРОСТО КАЗА ИСТИНАТА.А ИСТИНАТА Е,ЧЕ РАЗПИЩОЛИЛИТЕ СЕ БОКО И АВЕРА МУ ЦЕЦО СИ СЛАГАТ ОТ ВСЯКА СДЕЛКА ЕДНИ ПРОЦЕНТИ ЗА СЕБЕ СИ.ПРОСТО И ЯСНО.КОГАТО СЕ КАЗВА ИСТИНАТА ЗА МУТРАТА,ТОЙ Е ДО ТАМ.ПРИКЛЮЧЕНО Е С НЕГО
80
0
 
26
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Силните лидери не занимават хората с антуража си, нито с личните си проблеми, нито с лошото наследство, а решават проблемите! Б.Борисов е талант еднствено за това да обяснява защо нещата не стават и да представя нищоправенето като голям успех! Накрая ще си припише заслугата дори за това, че не е сменил всички министри по няколко пъти. А казваше, че има кадри и екип /полицаи и мутри/.
79
0
 
23
 
! Отговори
непоправими щети преди 12 години
Както всеки друг диктатор, който се смята за незаменим, пожарникарят се е обградил със заменими изпълнителни пешки Цецо, Цецка, Трайчо, Стефан, Миро Фабержето и т.н. Целта е, когато дойде удар срещу диктатора, поради негова грешка, той да жертва пешката и по този начин да предпази себе си виждате ли, виновните са наказани. Такъв беше и случаят с Трайчо, със Стефан, и Лъчо. Такива ще бъдат и случаите с Калинката Десислава и с Калинката Делян. В момента се разиграва фарса замяна на едната пешка с друга пешка, този път втора употреба. *** е, че така пожарникарят винаги нанася и ще се нанася непоправими щети на нацията.
78
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ ПОЖАРНИКАР СЪВСЕМ СЕ ОБЪРКА В ПРИКАЗКИТЕ СИСТРАННОТО, ЧЕ ДОРИ КОГАТО ЗНАЕ, ЧЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ПАК СИ ВЯРВАЕ ГАТИ НАРЦИСАИНТЕРЕСНО ОТ КАКВО МУ ИДВА САМОЧУВСТВИЕТОАЗ ЛИЧНО НЕ СЕ СЕЩАМ ЗА НИТО ЕДНО ПОЛОЖИТЕЛНО КАЧЕСТВО НА ТОЗИ ТЪМЕН БАЛКАНСКИ СУБЕКТ
77
1
 
11
 
! Отговори
няма шанс преди 12 години
В България няма шанс за никого. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
76
1
 
9
 
! Отговори
не се говорят глупос преди 12 години
В България не се говорят глупости. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
75
0
 
7
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Логиката ,...*** станаха ----роми,а българите ---*** ,резултатът е всички в Бг са *** и роми!ЕС не иска *** ,ВРЪЩА ги!
74
17
 
2
 
! Отговори
optimist преди 12 години
до 80, да да знам Плевнелиев е комсомолец, Дянков са го уволнили от СБ, Фидосова е дебела комунистка и какво ли още не измислят червените :) Нищо от догодина ще можете да почнете работа в жълтата преса и да дадете свобода на въображението си.
73
2
 
25
 
! Отговори
причини за отстраняв преди 12 години
Не зная каква е причината за отстраняването на Трайчо от поста му. Но съм сигурен, че има много повече причини за отстраняването на пожарникаря от поста му!
72
1
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Е що заплашва бившия си министър - нали Трайков му обеща, че още много ленти му е подготвил да реже - би требвало ББ да е доволен :)
71
0
 
5
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Е те ви още новини, дето сами коментират:Минимум 2-3% от повишената цена на газа за второто тримесечие на годината се дължи на скока на цената на синьото гориво от местен добив, обяви Семерджиев.Припомняме, че искането на "Булгаргаз" е за повишение на газа с 26 на сто.Председателят на енергийния регулатор каза, че очакванията на комисията са били цените на газа от местен добив да бъдат по-ниски, но фирмата "Мелроуз Рисорсиз е поискала увеличеине на цената на газа с почти 30%.В тази връзка изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов коментира, че "Мелроуз Рисорсиз е частно дружество и може само да определя цените си. Той допълни, че Булгаргаз изкупува над 90% от техния добив на синьо гориво.Ще припомним, че бившия министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков неведнъж подчертаваше, че местният добив на газ ще свали цените на синьото гориво, обаче сега става обратното.
70
18
 
1
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Бойко е..........,и голем ПИЧ!
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей заради такива действия на властите ще мразим ***. Какво им е крайно нуждаещото на тея миризливи ***? Не си ли берат достатъчно желязо и тухли? Или помощите са им малко? На мен кога някой ще ми даде нещо или цял живот трябва да живея при родителите си, защото със заплата от 600лв. съм за никъде. А междувременно плащам данъци, за да ги изяждат диваците и децата им. Така не остава нищо младите българи семейство да създадем. Това толерантност към *** ли е или геноцид над българите?
68
9
 
1
 
! Отговори
неграмоте преди 12 години
Колко грамотни хора пишат тук????????????????????????????????
67
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя се държи като сърдито дете, което си играе с кукли.И като го слушам, едно изречение няма с правилен словоред.П.ССтанишев му заложил бомби, Трайков му заложил капани, Стефан Стамболов му заложил вълчи ями !!!
66
1
 
13
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Б.Б. - "...да решава всичко в това министерство и да кадрува, както си пожелае". Призна си накрая, че има кадруване в неговото правителство!
65
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tиквата му давал шанс. Ако не - му праща мутрите.