Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!

Премиерът го искал за съветник, но той заложил капани на Добрев
Обновена: 23 мар 2012 18:12 | 23 мар 2012 14:45,
205
Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!
Борисов даде шанс на Трайков да обясни за глупостите. Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че смятал да направи освободения Трайчо Трайков свой съветник, но изгубил доверие в него, защото бившият министър наговорил глупости.

Вчера Симеон Дянков обяви, че се обсъждали варианти с каква важна задача да бъде натоварен Трайков, работейки отново за правителството.

"Действително имах намерение да продължа да работя с него, но ако не чуя от него истини, ако той лично не махне капаните, които постави пред новия министър, ще съжаля и за времето, в което съм работил с него, за огромното доверие, което съм му дал за тези близо три години да решава всичко в това министерство и да кадрува, както си пожелае", отсече Борисов.

Според него Трайков говорил за неща, които той не е успял да свърши и знае, че не могат да станат.

Още по темата

"Не може да излезеш и да кажеш - над 8% възвращаемост от "Южен поток", като това първо всеки, който разбира от международни договори знае, че е 8%, над 8% е свръхвъзвращаемост. И то в момент, когато си отишъл да се пазариш за намаляване на цената на газа, след като вече си съобщил там преди два месеца, че само българо-руска централа няма да строим в Белене, след като вече си затворил проекта "Бургас – Александруполис", на какъв шанс се надяваш да ти намалят цената на газа и кой би го сторил", ядоса се министър-председателят.

"Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости", добави премиерът.

След като беше поискана оставката му, Трайков заяви, че обяснението за отстраняването му с "конфуза в Катар" е нелепо. Според него има други причини да бъде отстранен.

"Може и да греша. Но ако проектът “Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позициите си за 59-те км в “Южен поток” и възвръщаемост над 8%, а не 8%, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15%, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", заяви тогава Трайков.

"Възнамерявах да оставя Трайков при мен съветник, за да довършим част от нещата, за които има компетентност да ги прави. Повтарям – с капана, който заложи на Делян Добрев, ако не излезе и не обясни тези неща, за да освободи възможността на новия министър да работи спокойно. Ако съответно не обясни, че лично аз, лично аз съм взел лиценза на "Лукойл" чрез митниците (той е присъствал на всички разговори), ще считам, че той умишлено е работил срещу мен и правителството", скочи днес  Борисов.

Оставката на Трайков дойде изненадващо след проваления бизнес форум в Катар. Премиерът обясни тогава, че именно това е капката, преляла чашата за неговото освобождаване, защото докато външният министър Николай Младенов се опитвал да спаси събитието, Трайков се пекъл на плажа.

Цветан Цветанов пък обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини, което пък бившият министър опроверга.

"Давам шанс на Трайков - да излезе и да каже дали по някакъв начин аз съм му повлиял за „Лукойл” или „Белене” и дали всички тези тежки решения съм ги взел лично аз. Ако не го каже, няма да е честен... Когато някой ми отмилее, когато не мога да работя с него, нямам му доверие, точната дума е нямам му доверие", аргументира смяната Борисов и добави, че Трайков му нанесъл нечестен удар с изказванията си.

Относно критиките към него, че не лично той е съобщил на Трайков за оставката, Борисов отговори, че и при смяната на бившия министър на транспорта Александър Цветков е пратил Симеон Дянков, а при Трайков – Цветан Цветанов, в качеството им на вицепремиери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес съвсем случайно попаднах на информация за Цанков камък в Уикпедия , където пише че хидровъзелът е построен изцяло със средства на австрийски инвеститори , срещу което България е предоставила част от квотата си за вредни емисии . Излиза , че Боко отново ни лъже и ни взима за канарчета ! Излиза , че не България , австрийската компания е платила хонорара на Доган! Сега ми стана ясно , защо и последния не беше осъден, но Боко нещо се направи на забравил за това !
123
2
 
19
 
! Отговори
българин преди 12 години
РУСНАЦИТЕ НАМАЛИХА ЦЕНАТА НА ГАЗА, НО ДОСТАВЧИЦИТЕ НА ТОК И ГАЗ ПО ВЕРИГАТА В БЪЛГАРИЯ ИСКАТ ВДИГАНЕ ЦЕНАТА НА ТОКА И ГАЗА, ВКЛ. И ЕVN, които са енергоразпределителни дружества и цоцат чисти пари от нищото, без да произвеждат ток и без да теглят от земята газ. А КАЖЕТЕ ТРАЙКОВ НЕ БЕШЕ ЛИ МЕНИДЖЪР В EVN ПРЕДИ ДА СТАНЕ МИНИСТЪР. МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ НЕ БИ ЗАЩИТИЛ ИНТЕРЕСИТЕ НА ТАЗИ ЧАСТНА. СЕГА ЩЕ КУПУВАТ ПО-ЕВТИНО И ГАЗ ОТ РУСИЯ, ВКЛ. И ТОК ОТ АЕЦ ЗА ОКОЛО 4 СТОТИНКИ, А ЩЕ ВИ ГИ ПРОДАВАТ ПО-СКЪПО.Ааааа
122
3
 
16
 
! Отговори
Църо преди 12 години
Боцко е простоват, но суетен селянин. Изобщо обаче не е ***!Трайчо е едно нищо! Едно гърчаво очилато чиновниче, което никога няма да се изправи да свърши нещо за собствен риск! Винаги ще търси силният гръб, зад който да се потули и от там да надува перки! Това пиша на оня, дето го чака да се върне на бял кон някога си. Може, ама ако Костов спечели изборите... хахаха!
121
0
 
27
 
! Отговори
* преди 12 години
Голем автогол си вкараха пожарникаря и физкултурника..Хак да ни е! :)
120
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо ББ да се обясни.
119
0
 
14
 
! Отговори
Косев преди 12 години
Е сега ще трябва да се обяснява за тая глупост. Досега театъра му вървеше, но глупостта все някога трябва да се плати. И с какъв акъл си е мислел, че като го уволни другия ще рипа да му става съветник? Това си е чиста патология!
118
0
 
6
 
! Отговори
151 преди 12 години
90 мисля че е прекалено много
117
0
 
17
 
! Отговори
мутре преди 12 години
Вече съсела няма да е виновен- боко го замести с трайчо и неговите капани. Значи не тройната а трайчовата ще са виновни за програмираните бъдещи неуспехи на гелб. Лошото е че са на наш гръб.
116
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Десет причини, поради които ТРАЙЧО ТРАЙКОВ НЕ СТАВА ЗА МИНИСТЪР1. Много е възпитан. 2. Не играе бридж-белот. 3. Ожени се в тесен кръг, без да покани Бойко Борисов за кум и Цветан Цветанов за шафер. 4. Уж знае английски, а пък не е казал едно "конгречюлейшънс" на премиера си. 5. Не играе и футбол. 6. Носи очила. 7. Не може да вдигне 120 кг от лежанка. 8. Не е почитател на Лепа Брена и Цеца Величкович. 9. Не е от "Левски". 10. Баща му не е пожарникар. При това положение неговата оставка е напълно закономерна. По-чудно е защо изобщо бе избран за министър, като дори не членува в "леката кавалерия" на партия ГЕРБ.
115
0
 
20
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Трайков е профи за разлика от Борисов и няма нужда да се върти в антуража му - той ще си намери по-добро място.
114
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев е научил Трайчо как да залага бомби на Борисов ;)
113
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що му нямам самочуствието на тоя ББ.
112
22
 
4
 
! Отговори
АЛООО, Бг преди 12 години
РЕДКОЛЕГИЯТАААА,СЛАБО ЩРАКАТЕ,ДАВАЙТЕ С/У БОЙКО ,иначе ще ви дърпат ушаците от Позитано!
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много рядко се случва, но този път е казал няколко умни неща. Не защото ги е осмислил а инстинктивно с вродения си усет да излиза винаги сух от водата и да отклонява удара от себе си в желаната посока. Не може 3 години да протакаш, увърташ, предявяваш необосновани и неизпълними претенции и да искаш награда... всъщност можеш но не от Русия и не във вид на по-ниска цена за газта а максимум като поощрително потупване от господаря си
110
0
 
29
 
! Отговори
Капан преди 12 години
Как този Трайчо е заложил капан на Добрев след като оставката му е дошла като гръм от ясно небе ,кога е намерил време да залага капани ама че светкавично е действал тоя Трайчо бре. Той човека е нямал време да се окопити Тиквата за капани говори ,а всекидневните негови капани срещу народа за тях нищо не споменава.
109
0
 
23
 
! Отговори
гацо преди 12 години
оооо,а твойте глупости дето ги знаем вече наизуст кога ще ни ги обясниш
108
0
 
4
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Подател: евгени славков <evgeni70251***abv.bg>До: pitai***slavishowОтносно: Кокоша народопсихологияДата: Петък, 2012, Март 23 16:38:54 ЕЕТАло-о-о,Слави ние провинциалистите си отглеждаме в градините зарзават и тук-там кокошки.Днес ми направи впечатление,когато се надпяваха два петела паралелно какво се получи.Те между другот са 5 общо,но двата петела се налагаха за надмощие чрез "Кукуригане".Между другото в курника няма кокошки,но само те.Та да не се отвличам по подробности.Трмата бяха наблюдатели,обаче,когато един от двамата "фаворита" надвикаше другия,опонента му тръшкаше гребена в знак на несъгласие,т.е.,че грешно изпял нотите.Това се получава,когато децибелите са поносими и съществува възможност за сравнение.Петимата няма да ти ги посочвам поименно,за да не сезира Борисов природонзащитниците,та си намеря белята,но приликата с действителни Политическите Двама е действителна.Ти ще се досетиш кои са,но кокошките в действителност в България са "останалите". Що се отнася за половят им живот не ме интересува,но знам,че ние сме кокошките.Това от "преди малко",а сега чао !
107
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо е бил шута на тиквата
106
4
 
14
 
! Отговори
У брееее преди 12 години
Тикво не се учудвай ако на предстоящите избори Т.Трайков се върне седнал на бял кон ,всяко следващо правителство би поканил във редиците си кадърен човек като Трайчо а ти да седнеш във автомобил със специялен режим на движение и да посетиш затвора във Белене.
105
0
 
21
 
! Отговори
ПО ЛЕКО преди 12 години
"Давам шанс на Трайков - да излезе и да каже дали по някакъв начин аз съм му повлиял за Лукойл или Белене и дали всички тези тежки решения съм ги взел лично аз. Ако не го каже, няма да е честен... Когато някой ми отмилее, когато не мога да работя с него, нямам му доверие, точната дума е нямам му доверие". ПО ЛЕКО ЧОВЕЧЕ, ТЕЗИ ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ ЕДИН ДЕН МОЖЕ ДА ТИ ИЗИГРАЯТ, МНОГО, В ПЪТИ МНОГО, ЛОША ШЕГА В СЪДА!!