Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!

Премиерът го искал за съветник, но той заложил капани на Добрев
Обновена: 23 мар 2012 18:12 | 23 мар 2012 14:45,
205
Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!
Борисов даде шанс на Трайков да обясни за глупостите. Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че смятал да направи освободения Трайчо Трайков свой съветник, но изгубил доверие в него, защото бившият министър наговорил глупости.

Вчера Симеон Дянков обяви, че се обсъждали варианти с каква важна задача да бъде натоварен Трайков, работейки отново за правителството.

"Действително имах намерение да продължа да работя с него, но ако не чуя от него истини, ако той лично не махне капаните, които постави пред новия министър, ще съжаля и за времето, в което съм работил с него, за огромното доверие, което съм му дал за тези близо три години да решава всичко в това министерство и да кадрува, както си пожелае", отсече Борисов.

Според него Трайков говорил за неща, които той не е успял да свърши и знае, че не могат да станат.

Още по темата

"Не може да излезеш и да кажеш - над 8% възвращаемост от "Южен поток", като това първо всеки, който разбира от международни договори знае, че е 8%, над 8% е свръхвъзвращаемост. И то в момент, когато си отишъл да се пазариш за намаляване на цената на газа, след като вече си съобщил там преди два месеца, че само българо-руска централа няма да строим в Белене, след като вече си затворил проекта "Бургас – Александруполис", на какъв шанс се надяваш да ти намалят цената на газа и кой би го сторил", ядоса се министър-председателят.

"Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости", добави премиерът.

След като беше поискана оставката му, Трайков заяви, че обяснението за отстраняването му с "конфуза в Катар" е нелепо. Според него има други причини да бъде отстранен.

"Може и да греша. Но ако проектът “Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позициите си за 59-те км в “Южен поток” и възвръщаемост над 8%, а не 8%, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15%, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", заяви тогава Трайков.

"Възнамерявах да оставя Трайков при мен съветник, за да довършим част от нещата, за които има компетентност да ги прави. Повтарям – с капана, който заложи на Делян Добрев, ако не излезе и не обясни тези неща, за да освободи възможността на новия министър да работи спокойно. Ако съответно не обясни, че лично аз, лично аз съм взел лиценза на "Лукойл" чрез митниците (той е присъствал на всички разговори), ще считам, че той умишлено е работил срещу мен и правителството", скочи днес  Борисов.

Оставката на Трайков дойде изненадващо след проваления бизнес форум в Катар. Премиерът обясни тогава, че именно това е капката, преляла чашата за неговото освобождаване, защото докато външният министър Николай Младенов се опитвал да спаси събитието, Трайков се пекъл на плажа.

Цветан Цветанов пък обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини, което пък бившият министър опроверга.

"Давам шанс на Трайков - да излезе и да каже дали по някакъв начин аз съм му повлиял за „Лукойл” или „Белене” и дали всички тези тежки решения съм ги взел лично аз. Ако не го каже, няма да е честен... Когато някой ми отмилее, когато не мога да работя с него, нямам му доверие, точната дума е нямам му доверие", аргументира смяната Борисов и добави, че Трайков му нанесъл нечестен удар с изказванията си.

Относно критиките към него, че не лично той е съобщил на Трайков за оставката, Борисов отговори, че и при смяната на бившия министър на транспорта Александър Цветков е пратил Симеон Дянков, а при Трайков – Цветан Цветанов, в качеството им на вицепремиери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
5
 
6
 
! Отговори
стил преди 12 години
Борисов е сериозен мъж .Този стил ми прилича на Първанов, когато "се разсърди" на Дянков."Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости", добави премиерът."Много обидно. Така може само на детето си да каже човек( а дори и то има авторитет!)Странно, че и двамата мъже ( Трайков и Дянков) вършат голяма представителна работа за ЕВРОПЕЙСКИЯ ни облик.Но все "някой" иска да ги 'захапе", да ги унижи.А и тези "някои" са "за" Европа.Безсмислено?
143
3
 
25
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
АБЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, БЕ ГРЕШНИ..., ДУШИ БОКОВИ - ПРОСТО Е..., ЕТО ВИ 10-ТЕ БОКОВИ ЗАПОВЕДИ..."... - ЕДИН Е БОКО И НЯМА ДРУГ БОКО, ОСВЕН БОКО..."1. АЗ съм БОКО, Бог твой - И МИ ПЛАТИ!2. Да нямаш други партийни богове, освен МЕНЕ, защото АЗ съм ЕДИНСТВЕН - Господ, Бог твой - БОКО!!! - И МИ ПЛАТИ!3. И помни, че (ти) беше роб в сър-гейската земя, но АЗ - Господ, Бог твой, те изведох от там- И МИ ПЛАТИ!4. Не изговаряй напразно името МИ - на Господа, твоя Бог, защото АЗ няма да ти оставя ненаказан оногова, който изговаря името МИ напразно.- И МИ ПЛАТИ!5. Помни съботния ден, за да го светиш - шест дена работи за МЕН, а седмия за себе си- И МИ ПЛАТИ!6. НЕ СИ ПРАВИ ДРУГИ КУМИРИ,..., ОСВЕН МЕН...!- И МИ ПЛАТИ!7. Не кради..., от МЕН...!!- И МИ ПЛАТИ!8. Не лъжи..., освен МОЯ ПОЛЗА...!!!- И МИ ПЛАТИ!9. Не ПРЕЛЮБОДЕЙСТВАЙ..., ЧЛЕНУВАЙКИ В ДРУГА ПАРТИЯ...!!!!- И МИ ПЛАТИ!10. НЕ ПОЖЕЛАВАЙ ЖЕНА МИ, И БАНКАТА НА ЖЕНА МИ, НИТО КАРТОФИТЕ МИ В БАНКЯ, И МАГАРЕТО МИ В МВР...УЧЕТЕ СЕ БЕ ХОРА... - И НЕ ПЛАЩАЙ НА МАГАРЕТО МИ, А НА МЕН!!!
142
5
 
38
 
! Отговори
SyS преди 12 години
Съжалявам за последователите му, но Боко за мен вече е доказан *** !
141
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТИГА БЕ БОРИСОВ С ОПРАВДАНИЯ КАПАНИ БОНУСИ ВСЕ НЕЩО ТИ ПРЕЧИ ТИ СИ НЕКОМПЕТЕНТЕН ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА СТИГА ОПРАВДАНИЯ
140
3
 
25
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Е па ти Бойко,много "честен" удар нанесе на Трайчо.Нали знайш-"Кот почукало,таквоз са обадило".Кво очакваш?Да го уволниш най-безцеремонно,с лъжливи обвинения,а Трайчо да продъжи да е лоялен?И ако не беше реакцията на всички хора,който знаят що е справедливост и професионализъм,изобщо нямаше "да му даваш шанс" сега.Барем да не съ знайм....
139
2
 
19
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО, Бъди честен...И си признай, че газовия "балон" НАБУКО" се спука... - ГАЗ НЯМА...!!! НО, И ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ МОЖЕМ СПОКОЙНО ДА ЗАБРАВИМ..., защото И БЕЗ НЕГО СТАВАМЕ ГАЗОВИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЮГО-ИЗТОЧНА ЕВРОПА!!!Кажи си Боко - когато Путин беше тука нали го питаха що така скъпа газта за нас, и той рече съвсем точно На границата край Русе ви я продаваме 4 пъти по евтино от цената на която достига до крайният Ви потребител, това си е ваш проблем - ЗАТОВА ХИЛАРИ КЛИНТЪН ПРЕДИ МЕСЕЦ ЗАПОВЯДА...: - БОКО НА БЕГОМ, ПРИ ПУТИН И ПОДПИСВАШ ЗА!!!- ...1. ГАЗОПРОВОДИТЕ НАБУКО И ЮЖЕН ПОТОК ДА СЕ СЛЯТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ..., ЗА ДА СЕ ЗАОБИКОЛИ, ОСВЕН УКРАЙНА И ТУРЦИЯ!!!2. Да се строи АЕЦ-Белене, ВМЕСТО С БЪЛГАРСКИ, СЪС СЕДЕМТЕ МИЛИАРДА ДОЛАРА НА АМЕРИКАНСКИЯ ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД!!!"ОБАЧЕ..., АКО ИМАМАШ ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ, ТРЯБВА ДА КАЖЕШ, КАТО ПОСЛЕДНА ДУМА НА ОСЪДЕН НА СМЪРТ...:"... - ПЪРВО СТРОИМ ОБРАТИМИТЕ ВРЪЗКИ С РУМЪНИЯ, ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ И ГАЗОВ ТЕРМИНАЛ В БУРГАЗ И... ТОГАВА ВСИЧКО ОСТАНАЛО...- ИНАЧЕ ЦЕНАТА НА ГАЗА ЩЕ РАСТЕ ДА ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ И НЯМА ЗНАЧЕНИЕ РУСКИ ЛИ Е ИЛИ АМЕРИКАНСКИ!!!
138
0
 
17
 
! Отговори
камен преди 12 години
проблемът бил, че Барозу по-рано не може, та за това софиянци ще почакаме... колко му е, чакаме 30 години, още 1 - 2 месеца не е проблем, щом е за ВОЖДА!!!! СТИГА!!! Национален повсеместен протест - БЪЛГАРСКИ ВЕЛИКДЕН - 15.04.2012г., 12.00 часа, всички площади в България
137
0
 
16
 
! Отговори
камен преди 12 години
според неофициално изказване на г-жа Фандъкова, метрото в София ще е готово още юли, но ще бъде открито чак през септември, защото "вожда" чака Барозу за снимки... и това ли ще търпим?
136
1
 
18
 
! Отговори
ккк преди 12 години
Който не краде за мен е гамен...Бойкови работи
135
0
 
23
 
! Отговори
камен преди 12 години
ако безсилието беше шум, България би оглушила цял свят с крясъка си СТИГА!!!
134
0
 
21
 
! Отговори
камен преди 12 години
не се ли задушавате вече от безсилие и ужасна злоба по адрес на нищото? Не разбирате ли, забравихте ли, че ВИЕ можете да променяте всичко когато поискате? Забравихте ли 1997г?
133
0
 
19
 
! Отговори
камен преди 12 години
а помните ли, има една песен "стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди...." дали е възможно да се събудим всички заедно на 15.04.2012? СТИГА!!!
132
0
 
27
 
! Отговори
камен преди 12 години
Хора, ако и докато имате нещо в главите си, стига сме лаели по форумите, да кажем СТИГА!!! 15/04/2012 - Българският Великден! Или само ще гледаме арабски пролети и ще ближем рани?
131
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 162, напълно подкрепям, да излезем всички навън на 15.04.2012 и да направим Български Великден, да напомним на смаозабравилите се *** кой ги сложи там и защо!!! СТИГА!!
130
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За повечето хора Трайков си вършеше добре работа но става вероятно неудобен когато започва да защитава влиянието ни от Русия. ЗА НАПРЕД ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ЧЕ БЕЗ РУСИЯ СМЕ ЗА НИКАДЕ.
129
0
 
22
 
! Отговори
ДЯДО Гошо преди 12 години
Г-н Борисов не ми харесва повидението Ви с отстранения от Вас министър Трайков.Може да има грешки но не трябва да се говори "на ти куклата дай ми парцалите " като в детската градина.
128
0
 
28
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Мен пък Бойко си ме кефи него и на калъп да го хванат и да го заснемат примерно с Веско Маринов той ще каже да излезе и публично да каже че това е бил Цветанов а не той. Имаше един запис май май ама си мина май доиде зима и пак скоро е май да се порадваме на хубавото време докато Бойко не е завзел и слънцето И моля ВИ не коментирайте че е *** НЕ Е МИЛИАРДЕР СТАНА ХАЙВАНА след като вие си го избрахте и пак ще си го изберете Сега спокоен уйкенд аз мисля да се поразходя до France A вие си лайте
127
0
 
26
 
! Отговори
Мръсници еййй!! преди 12 години
Има една категория хора, които ако не ИЗМАМЯТ, не се чувстват добре. Колкото по-нагоре се изкачват, по им прави КЕФ да лъготят и мамят.Давай българино, подкрепяй ги още!Робски душици сме. Ножа опря до кокала, а има доста дупелижци с извадени езици.ВСИЧКИ ЛИ СТЕ ТАКИВА?ПОКАЖЕТЕ ЧЕ ИМА И ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ!!!
126
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гьон сурат, ама ГРОБ-арски!
125
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо рева, плака и се правеше на чиста вода ненапита, сега тия всички чудесии си ги прихвана Вожда.Колко сте жалки, лошо е че плебса и *** ви направиха управници.