Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!

Премиерът го искал за съветник, но той заложил капани на Добрев
Обновена: 23 мар 2012 18:12 | 23 мар 2012 14:45,
205
Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!
Борисов даде шанс на Трайков да обясни за глупостите. Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че смятал да направи освободения Трайчо Трайков свой съветник, но изгубил доверие в него, защото бившият министър наговорил глупости.

Вчера Симеон Дянков обяви, че се обсъждали варианти с каква важна задача да бъде натоварен Трайков, работейки отново за правителството.

"Действително имах намерение да продължа да работя с него, но ако не чуя от него истини, ако той лично не махне капаните, които постави пред новия министър, ще съжаля и за времето, в което съм работил с него, за огромното доверие, което съм му дал за тези близо три години да решава всичко в това министерство и да кадрува, както си пожелае", отсече Борисов.

Според него Трайков говорил за неща, които той не е успял да свърши и знае, че не могат да станат.

Още по темата

"Не може да излезеш и да кажеш - над 8% възвращаемост от "Южен поток", като това първо всеки, който разбира от международни договори знае, че е 8%, над 8% е свръхвъзвращаемост. И то в момент, когато си отишъл да се пазариш за намаляване на цената на газа, след като вече си съобщил там преди два месеца, че само българо-руска централа няма да строим в Белене, след като вече си затворил проекта "Бургас – Александруполис", на какъв шанс се надяваш да ти намалят цената на газа и кой би го сторил", ядоса се министър-председателят.

"Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости", добави премиерът.

След като беше поискана оставката му, Трайков заяви, че обяснението за отстраняването му с "конфуза в Катар" е нелепо. Според него има други причини да бъде отстранен.

"Може и да греша. Но ако проектът “Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позициите си за 59-те км в “Южен поток” и възвръщаемост над 8%, а не 8%, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15%, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", заяви тогава Трайков.

"Възнамерявах да оставя Трайков при мен съветник, за да довършим част от нещата, за които има компетентност да ги прави. Повтарям – с капана, който заложи на Делян Добрев, ако не излезе и не обясни тези неща, за да освободи възможността на новия министър да работи спокойно. Ако съответно не обясни, че лично аз, лично аз съм взел лиценза на "Лукойл" чрез митниците (той е присъствал на всички разговори), ще считам, че той умишлено е работил срещу мен и правителството", скочи днес  Борисов.

Оставката на Трайков дойде изненадващо след проваления бизнес форум в Катар. Премиерът обясни тогава, че именно това е капката, преляла чашата за неговото освобождаване, защото докато външният министър Николай Младенов се опитвал да спаси събитието, Трайков се пекъл на плажа.

Цветан Цветанов пък обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини, което пък бившият министър опроверга.

"Давам шанс на Трайков - да излезе и да каже дали по някакъв начин аз съм му повлиял за „Лукойл” или „Белене” и дали всички тези тежки решения съм ги взел лично аз. Ако не го каже, няма да е честен... Когато някой ми отмилее, когато не мога да работя с него, нямам му доверие, точната дума е нямам му доверие", аргументира смяната Борисов и добави, че Трайков му нанесъл нечестен удар с изказванията си.

Относно критиките към него, че не лично той е съобщил на Трайков за оставката, Борисов отговори, че и при смяната на бившия министър на транспорта Александър Цветков е пратил Симеон Дянков, а при Трайков – Цветан Цветанов, в качеството им на вицепремиери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов май не разбира че неговият шанс е на привършване,така че да го дава малко по скромно!
63
3
 
7
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
А за кой друг ,...няма други по-подходящи?ТЕ СА в чужбина ,тук останаха само ***,роми ,*** и послушни пенсионери .....----ФАКТ!
62
2
 
19
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
Оптимист- кой е комунист сега? Бойко- с партийна книжка, Цецко-работил в ДС ито не като шофьор, Никито Младенов-всички знаем кой е чичо му, Дилянчо Добрев-без образование, а баща му партиен секретар на Кремиковци, Цецка-партийна секретарка с раб.фак., на министърката-дебеланка- баща й е бил най-дълго член на ЦК-то... Айде стига слепи безумия сте писали!
61
2
 
5
 
! Отговори
Майничка преди 12 години
ЕрУдиран, да се поправя сам преди интелектуалците.
60
2
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
На Бибитката все някой му е виновен.
59
1
 
5
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
В ЕС ,*** не ни трябват ,в Шенген също ......!Всичко даваме ,....само и само да си стоите в Бг !
58
6
 
10
 
! Отговори
Майничка преди 12 години
Трябва ли да е направил чудо за да не е свестен? Имам предвид, че е образован, интелигентен и еродиран човек. За разлика от шефовете му.
57
22
 
3
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Истерията на комунистите озвучава форума! Толкова ги е яд, че повече няма да помиришат властта, че плюенето, компроматите, интригите, манипулациите и лъжите са ежедневие. За ваш ужас другари взимаме втори мандат. Победа! Да живее бате Бойко!
56
2
 
26
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
Готови ли сте за новата Калинка-Добрев? Бакалавър по изкуствата ни е министър на икономиката, енергетиката, туризма и останалото космос.... А ББ рита топка нейде.
55
3
 
10
 
! Отговори
ДО 68 преди 12 години
И какво му беше свестното ,какво допринесе за Бг?
54
0
 
22
 
! Отговори
ЗАЩО? преди 12 години
Защо ХОРАТА СТАВАТ ПОЛИТИЦИ?Заради .....УЗАКОНЕНИТЕ КРАЖБИ....!
53
4
 
16
 
! Отговори
Майничка преди 12 години
Един свестен министър имаше в т'ва "правителство" и го махнаха. Смешници.
52
3
 
31
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
РАПОНЪТ ПАК РИТА ФУТБОЛ НА МАЛКИ ВРАТИЧКИ В РАБОТНО ВРЕМЕ В СПОРТНА СОФИЯ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА.И ДЕСЕТИНА ПОЛИЦАИ ПАК ГО ОХРАНЯВАТ.И НИЕ ПАК ИМ ПЛАЩАМЕ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТИ.ДОКОГА БЕ, ***?
51
3
 
8
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Трайков стана политик ,който защитаваше компанията която го изпрати там ,....с/у интересите на Бг --------------ТОВА Е ИСТИНАТА --------един от обръчите от фирми ,а Парламентът е ---СБОРИЩЕ ОТ ФИРМИ----!
50
1
 
22
 
! Отговори
сашо преди 12 години
това е *** и абсурда,той го е освободил щото не се справя с работата си, а после щял да го прави свой съветник,ето това са глупости ВИНЕТУ,божеееее,божке ле какво си опатихме божеее.
49
3
 
21
 
! Отговори
БАЙ МИЛЕ преди 12 години
Тоя на снимката е мойта браточка от СИК , бате Боко !Бате Боко мани я таа политика , ела бате да апнеме тука на Боровец едни кифтета и кибапи и да изпиеме една кана руйно вино , заедно с бате Маргина и чичи Маджо, че говориме за бизнес , да ни увеличиш процентите.А Софка , че ти пее на ушенце : "Ой Боко Боко имаш ли париии..."
48
8
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
Брато,.....ФАКТ !Кой сега е НОМЕР---1?Всичките пртии ,против Бойко ,И..........нема файда ,слаби са ,....20г .---ДАЛАВЕРАДЖИИ !
47
1
 
18
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Ха сега де?Пак се пробваш да минеш по тъча(то от друго не разбираш).Не ти е виновен Трайков, а твоето слугинско поведение . Не може да позволяваш на Уорлик да се държи като губернатор на България, да тръбиш, че няма да строим АЕЦ"Белене", защото трябва да сме независими от Русия в енергийно отношение и да искаш да получаваш от същата Русия евтин газ. Купувай си евтин газ от друго място. Руснаците не са ти простите българи, за да си правиш гаргара с тях. А на Делянчо никой не му е поставял капани. Не е трудно човек да се досети, че САЩ са давали стипендия на господина не за черните му очи. Пари не се дават за нищо. Американският възпитаник е изпратен в България, за да създаде мощно американско лоби в областта на енергетиката. Шистов газ, строеж на АЕЦ и т.н.. Борисов не мисли, че си по-умен от КГБ.
46
2
 
15
 
! Отговори
ДО .....47,8 преди 12 години
Като глУедам ,какви +++++++/плюсове си пишете ,АКО и така ходехте до урните да ГЛАСУВАТЕ,.....нямаше Бойко да ВИ притесняА сега !Ромите ,*** и *** са ПО-ЗАДРУЖНИ .......помислете !
45
0
 
16
 
! Отговори
Ботев преди 12 години
Трайчо кажи си!!! Кой ни в таз робска люлка люлей ни?