БОРКОР бонусирала 12-те си служителя с 40 бона

Работеха събота и неделя, а и бюра пренасяха, заяви Румен Миланов
Обновена: 28 мар 2012 14:42 | 28 мар 2012 10:58,
92
БОРКОР бонусирала 12-те си служителя с 40 бона
Ген. Румен Миланов. Снимка: БТА

103 хиляди лева за заплати са получили през миналата година работещите едва 12 души в БОРКОР – правителствената структура за борба с корупцията, обяви директорът й Румен Миланов.

Бонусите дадени за цялата миналата година на работещите в центъра пък били 40 хиляди лева.

Още по темата
"ДМС-то бе въведено, защото хората изпълняваха по няколко случая едновременно и премиерът знае за тези допълнителни стимули", поясни генералът пред БНТ и допълни:

"Получиха ги тези пари, защото в началото работеха събота и неделя, даже пренасяха бюрата си, за да има къде да работят", допълни Миланов.

"В личен план аз не съм получил нито един лев, няма и да получа", категоричен бе той.

Румен Миланов обяви, че не работи за заплата, а за каузата. Гордее се, че именно той оглавява структурата, защото била уникална с три "уникални момента"– самата информационна технология, противодействието на корупцията чрез комплексно въздействие и изграждането на модерна администрация.

Той призна, че трудно се събират конкретни доказателства при дела за корупция. По думите му бюджетът за обществени поръчки е 4 – 4,5 млрд. лева на година.

"Въпросът е да вкараме корупцията в разумни граници, които не ощетяват обществото, защото нея я е имало и ще я има, каза още той. "Ако някой в света се е справил с корупцията, сигурно ще получи Нобелова награда", добави ген. Миланов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
крадецът гони крадеца
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До стената и......РАЗСТРЕЛ на всички!
79
0
 
3
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Ще я свършат като кушлев - изхарчи повече от колкото върна на народа. Тези са за разтрел всичките. 150 хиляди за пренасяне на бюра.Че тез бюра златни са излезли на хората.
78
0
 
6
 
! Отговори
666 преди 12 години
Тия нешо друго,освен да пренасят бюра направиха ли,та се самонаградиха като Виолетката Николова и Моника Йосифова-Станишева.Поредните кръвопийци на наш гръб
77
0
 
13
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Руменчо ми беше състудент, от 1969 до 1974г. Беше рядко амбициозно и съсредоточено ***, изключително неуслужливо и неконтактно с колегите си. Още тогава си личеше, че е кариерист и в червата.Отиде да прави кариера в пожарната, макар че завърши ПГС- промишлено и гражданско строителство. Не ми е ясно досега, каква работа свърши БОРКОР за година време, освен, че са пренасяли бюра. Иначе Руменчо е умен и способен, можеше да стане отличен конструктор, но целево избра да върши друго и да преуспява.
76
0
 
10
 
! Отговори
иван преди 12 години
Поредната подигравка с българския народ, които ще бъде принуден да плаща на лица, които са компрометирани и единствената им цел е да пазят статуквото и господарите им олигарси.
75
0
 
6
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
NABLIJAVA DA SE VADQT TANKOVETE...
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, ама те не са там да пренасят бюра, а да се борят с престъпността. Та колко престъпници заловиха и колко доказателства за съда събраха? И след като не са си свършили ОСНОВНАТА работа, защо са им раздадени бонуси, а, генералче мазно?
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз съм пренасял бюра и съм работил събота и неделя ама никой не ми е дал 40 000. Ама може би защото съм в частна фирма, а вие моите пари раздавате! Кой ви е разрешил?
72
0
 
2
 
! Отговори
ени преди 12 години
"Първият проект с който ще се захване БОРКОР е фокусиран в/у обществените поръчки. От БОРКОР са изчислили, че всяка година по закона за общ поръчки се изразходват по 4-4,5 млрд лева"- цитирам Цв. ЦВ. 28.03.02012г. Ако не бяха направили това изчисление щеше да им остане само пренасянето на бюрата.Тези са се скинали от работа - живи да ги ожалиш!!!!
71
0
 
18
 
! Отговори
БОРКУР преди 12 години
Ще си направя организация БОРКУР . Ще се борим с *** - всяка нощ по 2 - 3 *** ще преборваме в кревата и така докато не преборим всички курволяци в България.И за тази работа , хем заплати , хем бонуси
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия държавни *** на хранилка парите за нищо ги нямат...а много хора живеят с по 150-160 лв. Местили бюра???? По 5000. бонус???? Срам нямат мършите!!!!
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
72-ри, мойто момче, прекалено си *** за да разбереш, че корупцията не зависи от ЗАПЛАЩАНЕТО !Корупцията пробива при духовно по-слабите хора. Корупцията е култура, начин на мислене, въЗпитание.То и на прокурорите и съдиите заплатите са над 2 бона + анти-корупционни на 3 месеца + пари за дрехи + командировки по скъпи хотели + почивни бази на символични цени ама виж докъде я докараха !!!!Трябва още да четеш и да размишляваш, пък току-виж стигнеш до нешто умни и смислено като извод..
68
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Румен Миланов обяви, че не работи за заплата"В мутренската банда са така. Не са за едни заплати. Важното е рушвети да има.
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наглостта на мутренската банда става нетърпима. Отврат.Кой да им пренесе бюрата за синенкурите длъжности? Не им стигнали 108 000 лв. и си раздали още 40 000 за това че си пренесли бюрата.
66
0
 
8
 
! Отговори
Дребен мошенник преди 12 години
до 72Ти сега, да не би да казваш, че 75% от работещите българи са корумпирани защото заплатите са им по 400-500 лв.
65
9
 
1
 
! Отговори
7 преди 12 години
65,прочети края на мнението ми. това, което казвам е, че за да може държавни служители да "борят корупцията" на първо място те трябва да бъдат финансово обезпечени. добре известен факт е, че ниските заплати са една от предпоставките за корупция.Според мен заплатите в Боркор трябва да бъдат много високи, но дейността и резултатите да бъдат подлагани на непрекъснат мониторинг. Ако резултатите не са добри, следват брадва и наказания!
64
0
 
18
 
! Отговори
Лъчо бюрото преди 12 години
В събота и неделя си пренасях бюрото, за да има къде да работя. Всеки път, когато ми се работи, си пренасям бюрото. За тази дейност ми се полага бонус отделно от възнаграждението ми.
63
0
 
13
 
! Отговори
Черен Петър преди 12 години
Аритметиката сочи: По 3 333 лв. на човек, за това, че са пренесли общо 12 бюра в събота и неделя.Това е свършила комисията, дето се бори с корупцията.Някой да е видял или чул за корумпиран човек на държавен пост?
62
2
 
7
 
! Отговори
Боркур преди 12 години
Голяма работа, има - няма по 5 бона на човек.