Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро

Разходите са за наеми, официални вечери и техника
Обновена: 31 мар 2012 19:02 | 31 мар 2012 19:02,
230
Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро
Борисов и Цветанов в Катар. Снимка: МС

Организираният от външно министерство бизнес форум в Доха, Катар, струва на българските данъкоплатци 65 445 евро, съобщи Mediapool.

Събитието ще се запомни с това, че откриването му не бе уважено от нито една катарска фирма, а вече бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков изнесе презентация на английски език пред аудитория от българи.

Основните разходи около организирането на форума са за наеми на зали за провеждането на форума, за зала с капацитет 250 души за официалната вечеря на двамата премиери, за аудио визуална и преводаческа техника, целодневни кафе паузи и обеди и други. Това съобщиха от Министерството на външните работи след запитване на електронното издание.

Фиаското на форума бе посочено от премиера Бойко Борисов като капката, която преляла чашата на търпението му към министър Трайков. За сметка на това, каза Борисов след завръщането на Катар, посещението там било "брилянтно организирано" от МВнР. Впоследствие Трайков и външният министър Николай Младенов обаче обясниха, че събитието е било организирано от външно министерство.

Още по темата
 Общите разходи на външно министерство за подготовката на визитата в Катар са общо 79 220 евро. МВнР е командировало трима служители, които са престояли общо 30 дни в Доха, като са изхарчени над 8200 евро за командировъчни, транспорт и настаняването им.

Над 5500 евро пък са отишли за пресцентър, настаняване на екипажа на чартърния полет, с който е пътувала българската делегация, комуникационни разходи и други.

В официалната делегация участваха министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Трайчо Трайков, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Освен 14-членната официална делегация, имаше още 25 придружаващи лица. Отделно от това премиерът бе придружаван от 103-ма представители на български фирми от различни браншове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Катарбизенс форум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
1
 
! Отговори
Камилар преди 12 години
Да събудиш колега камилар в 9 сайтъ си е направо прегрешение.Ако е емир.Просто се чудя що не им плати масрафа за срама им идат някъде на сянка и се разкарат.Може и да оближат задниците на камилите./имат опция/па после да се върнат в България.Важното е ,че двамата са училили в Симеоново.Ако бяхя учили за камилари в някой университет ,щяха да си пият чая в 9 сайтъ. Отговарям и какво е правил там Аню Ангелов на колегата.! Ами да ръси глупости и простотии,щото на тия двамата по-горе са малко
175
0
 
1
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
Като измрат "мръсните" "червени пенсионери" величието ББ ще вдигне пенсиите , ще премахне и тавана -незаконо приет от "народните изедници".
174
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Би било много интересно, освен този кръг "високоинтелигентни" министЕри на Тиквата, кои ли са придружаващите ги и представителите на българския бизнес? Най-вероятно са приближените на властта фирми, собственост на бивши и сегашни мутри и служители на ДС, които са и крепителите на властта Бокова. Нормални хора не биха се вързали на птичия акъл на Боце и Цеце!
173
0
 
8
 
! Отговори
попа преди 12 години
Нема да ревете - догодина наесен ви искам в редичка пред урните и пак дружно да пускате бюлетнинки за тия същите с гафовете.
172
1
 
7
 
! Отговори
Прозрение преди 12 години
Днес 1.V.2012 Б.Борисов реши да върне взетите от ГЕРБ дарения и спонсорства от всички бизнесмени в Бг, както и комисионните и контрабандите и с тия средства ще построи АЕЦ Белене, ще започне още една нова АЕЦ, а и ще се увеличат пенсиите с 50% и др......
171
1
 
7
 
! Отговори
Христосков преди 12 години
Това е сумата за целогодишно изплащане на ограничените с таван пенсии!! "Таванът" е незаконно решение на временни люде - (пишман-)политици /"народни" депутати/. Да не говорим за състоянието на останалите пенсии, орязани по времето на Костов. И на какво основание? Нещастници! Харчат милиярди на вятъра, а "икономисват" от народа. Но Господ отлага, но не забравя!
170
0
 
8
 
! Отговори
ева преди 12 години
Ето как се посрещат гости на високо равнище -Бедуинът не снимката е по джапанки .
169
0
 
6
 
! Отговори
пешо преди 12 години
а колко ни струва провалената интеграция на ***?
168
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, не са 65 хиляди евро, а достра повече, примерно 0.65 милиона евро. За тези 142-*** души не може разходите да са по 489 евро на човек. То само самолетните билети са повече.
167
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв "конфуз", нали беше "грандиозен успех"?
166
0
 
6
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
Само 1300 лв.на калпак? Не вярвам.
165
2
 
5
 
! Отговори
1 Април преди 12 години
Най-честните и НЕОБВЪРЗАНИ с мафията са членовете на ГЕРБ.?????????
164
0
 
5
 
! Отговори
маане преди 12 години
сега тея сите, да върнат парите. само така сичката таа *** ще се научи да пази народните ни пари!!
163
0
 
0
 
! Отговори
lukcho преди 12 години
desant.net/show-news/24314/
162
0
 
5
 
! Отговори
lukcho преди 12 години
Общоизвесно е, че Никито Младенов е гаден евреин-***
161
3
 
1
 
! Отговори
тошко преди 12 години
Само билета на др.Масларова до ШРИЛАНКА (пътуване за обмяна на опит) струваше 17,000 $!?!?
160
1
 
6
 
! Отговори
камилар преди 12 години
Да събудиш колега камилар в 9 сайтъ си е направо прегрешение.Ако е емир.Просто се чудя що не им плати масрафа за срама им идат някъде на сянка и се разкарат.Може и да оближат задниците на камилите./имат опция/па после да се върнат в България.Важното е ,че двамата са училили в Симеоново.Ако бяхя учили за камилари в някой университет ,щяха да си пият чая в 9 сайтъ.
159
3
 
2
 
! Отговори
защо? преди 12 години
Ама какъв конфуз, какво фиаско????Нали е успешен и ще има 100 млн. инвестиции?Явно се ОБРАБОТВА ОТНОВО общественото мнение за Трайков, зщото първия път бе НЕУСПЕШНО!Трайков САМ и за ПЪРВИ път в българската история се ОПЪЛЧИ срещу поддръжниците на руски интереси, в РАЗРЕЗ с ЕВРОПЕЙСКИТЕ такива!Да има повече такива млади хора, с НОВ ЧИП в главата!Бъдете умни, бъдете проницателни , бъдещето е ваше, бъдете позитивно настроени!УСПЕХ!!!
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия тримата лешпера а и сумати като тях няма начин да не са получили и някой бонус за добре свършената работа.Туй ще стане ясно по нататък.
157
1
 
8
 
! Отговори
коко преди 12 години
Гледам навън по улицата вървят катарци с чували с пари и крещят-"Инвестиции правиме всякакви!!!".