Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро

Разходите са за наеми, официални вечери и техника
Обновена: 31 мар 2012 19:02 | 31 мар 2012 19:02,
230
Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро
Борисов и Цветанов в Катар. Снимка: МС

Организираният от външно министерство бизнес форум в Доха, Катар, струва на българските данъкоплатци 65 445 евро, съобщи Mediapool.

Събитието ще се запомни с това, че откриването му не бе уважено от нито една катарска фирма, а вече бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков изнесе презентация на английски език пред аудитория от българи.

Основните разходи около организирането на форума са за наеми на зали за провеждането на форума, за зала с капацитет 250 души за официалната вечеря на двамата премиери, за аудио визуална и преводаческа техника, целодневни кафе паузи и обеди и други. Това съобщиха от Министерството на външните работи след запитване на електронното издание.

Фиаското на форума бе посочено от премиера Бойко Борисов като капката, която преляла чашата на търпението му към министър Трайков. За сметка на това, каза Борисов след завръщането на Катар, посещението там било "брилянтно организирано" от МВнР. Впоследствие Трайков и външният министър Николай Младенов обаче обясниха, че събитието е било организирано от външно министерство.

Още по темата
 Общите разходи на външно министерство за подготовката на визитата в Катар са общо 79 220 евро. МВнР е командировало трима служители, които са престояли общо 30 дни в Доха, като са изхарчени над 8200 евро за командировъчни, транспорт и настаняването им.

Над 5500 евро пък са отишли за пресцентър, настаняване на екипажа на чартърния полет, с който е пътувала българската делегация, комуникационни разходи и други.

В официалната делегация участваха министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Трайчо Трайков, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Освен 14-членната официална делегация, имаше още 25 придружаващи лица. Отделно от това премиерът бе придружаван от 103-ма представители на български фирми от различни браншове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Катарбизенс форум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
14
 
! Отговори
съвсем анонимен преди 12 години
шефа там не само е по чехли от магазин за * лв, ами не се знае и под официалните дрехи в какъв каяфет е./и дали има изобщо/
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BG AD
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз мисля че нашите прекалено много се вживяват заради некви араби.Ще идват ли олеле ще идват ли няма ли?!Ония им е през оная работа,пият по едно уиски опънат по някоя *** после понасят чаршавобразните си одежди обратно в Катар или в Монако Лас Вегас.Нашите ги чакат бизнес да правят,хахах къф бизнес бе батенца ония са се потрошили от пиене секс и шмъркане предната вечер и на следващия ден не могат да отлепят сланините от креватите.Я по-гордо го давайте шсе молиме на тея смешници.Файда никва.
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със сигурност Бойо - кривото око му е надувал черния тромбон на този шейх
112
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя шейх сигурно ги е из.укал и двамата :)
111
0
 
12
 
! Отговори
Защо? преди 12 години
Оставки.. някой? .......... Какво е това?
110
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Катар инвестира в пистата на Терминал 2 на летище София. После осъди България и си взе парите двойно и тройно. Така се инвестира! А вие плащайте, да не кажа с какво ...
109
1
 
13
 
! Отговори
! преди 12 години
Фидоска що не я взехте- нали се тъпчехте за народните пари?!
108
19
 
3
 
! Отговори
mila34 преди 12 години
Освен на негативите, следва да се отдели внимание и на позитивното от случилото се в Катар. Срещите и споразуменията, които постигна министър Найденов, са изцяло в плюс на икономиката ни и посещението му там би трябвало да се отчете като положително и ключово за българо-катарските отношения.
107
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе нашите толкова ли нямаха по едни жапани в куфарите, ами отидоха да се излагат с тия остри лъскави чипици ?Бойко на сън ще се стряска като чуе за Катар.
106
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тази снимка като го гледам Бойко се чудя да плача ли, да се смея ли ? Прилича на гърмян заек.
105
0
 
27
 
! Отговори
предложение преди 12 години
Предлагам сутрешният поздрав на премиера към българският народ да бъде: Здравейте, балъци!
104
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи 65 хил. евро на вятъра ?Трайков да беше прочел призентацията на китайски или филипински поне прислугата щеше да го разбере а така ни българите ни катарците го разбраха. Маймуните обути в жапанки знаят за какво иде реч. На тях им е повече от ясно че источноевропейската мафия търси пари за крадене.
103
1
 
24
 
! Отговори
защо? преди 12 години
А защо трябва да е на гърба на данъкоплатците?Да си съберат от партийната субсидия и да си плащат гафовете!Така и аз мога да управлявам...
102
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Жалък и смешен мутренски ***. Съсипа мечтата на един цял народ да бъде в Европа."Да де, ама това ви се говореше още преди мутрата да стане кмет, а и преди да стане премиер. Ама мнозинството гласували българи го избраха! И благодарение на *** "гъбари" по време на изборите. Сега освен българите да си плащат за грешката и да мислят малко повече на следващите избори, друга възможност няма.
101
1
 
23
 
! Отговори
Radoslav Petkov преди 12 години
След тази визита може да изнасяме бели чаршафи и джапанки за Катар.
100
1
 
22
 
! Отговори
ico33 преди 12 години
Най -добре е следващата им делегация да е до софийския затвор и да не излезнат скоро..ще си ги храним там!:)
99
1
 
17
 
! Отговори
THe bEsT преди 12 години
Господин Емир Ваше превъзходителствопредлагаме Ви Българин премиер на Катар Гаранция за бърз фалити външен дълг,
98
0
 
19
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
От снимката е видно, че арабина не взема на сериозно Бокачио и Цвъцаки ефенди. Обул е сандали на бос крак и се кефи на двама ***, дето се потят в костюми и вратовръзки в страшната жега. Никой не ни взима на сериозно, какъв бизнес форум, какви бизнесмени? Кой даде глупавата идея за този форум и какъв беше този медием шум? Само крадци и баш батакчии. Каква работа има Фандъковица в Катар? Доста добри пари хвърлиха пак през прозореца...
97
0
 
28
 
! Отговори
THe bEsT преди 12 години
Емирът на Катар попитал БорисовВие в БГ какво можете да правитеСАМО да крадем