Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро

Разходите са за наеми, официални вечери и техника
Обновена: 31 мар 2012 19:02 | 31 мар 2012 19:02,
230
Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро
Борисов и Цветанов в Катар. Снимка: МС

Организираният от външно министерство бизнес форум в Доха, Катар, струва на българските данъкоплатци 65 445 евро, съобщи Mediapool.

Събитието ще се запомни с това, че откриването му не бе уважено от нито една катарска фирма, а вече бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков изнесе презентация на английски език пред аудитория от българи.

Основните разходи около организирането на форума са за наеми на зали за провеждането на форума, за зала с капацитет 250 души за официалната вечеря на двамата премиери, за аудио визуална и преводаческа техника, целодневни кафе паузи и обеди и други. Това съобщиха от Министерството на външните работи след запитване на електронното издание.

Фиаското на форума бе посочено от премиера Бойко Борисов като капката, която преляла чашата на търпението му към министър Трайков. За сметка на това, каза Борисов след завръщането на Катар, посещението там било "брилянтно организирано" от МВнР. Впоследствие Трайков и външният министър Николай Младенов обаче обясниха, че събитието е било организирано от външно министерство.

Още по темата
 Общите разходи на външно министерство за подготовката на визитата в Катар са общо 79 220 евро. МВнР е командировало трима служители, които са престояли общо 30 дни в Доха, като са изхарчени над 8200 евро за командировъчни, транспорт и настаняването им.

Над 5500 евро пък са отишли за пресцентър, настаняване на екипажа на чартърния полет, с който е пътувала българската делегация, комуникационни разходи и други.

В официалната делегация участваха министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Трайчо Трайков, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Освен 14-членната официална делегация, имаше още 25 придружаващи лица. Отделно от това премиерът бе придружаван от 103-ма представители на български фирми от различни браншове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Катарбизенс форум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз само не мога да разбера Цветан Цветанов, Лиляна Павлова и Аню Ангелов за какво са ходили там ???
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в сауна с *** се влиза с мухобойка
134
1
 
6
 
! Отговори
катарец с бизнес преди 12 години
абе,ЩО НЕМА НИЩО ЗА КАРДАШИЯН
133
2
 
15
 
! Отговори
шеих преди 12 години
Честит Борисов ден -1 ви април да ни е жив и здрав до другия..он че ни лаже па ние че му верваме - до изборите..
132
2
 
26
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
1-ви април трябва да ни стане национален празник...най-националния, защото освен майтапи и лъжи друго в тази държава нема...!!! Хайде ЧЕСТИТ ВИ 1-ВИ АПРИЛ МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ!!!
131
5
 
8
 
! Отговори
танто за кукуригу преди 12 години
....ЧЕ ЧЕКАМЕ ,,,В МОМЕНТА ПЕТРОЛО Е КЪТ ,АМА водата ,че стане още по-кът ...И ТОГАВА ТЕА С ЧАРШАФИТЕ , ЧЕ НИ КАЦНАТ ...И ЧЕ ГИ ПИТАМЕ -ДЕ БЕХТЕ , ГА ВИ МОЛИМЕ БЕНДЗИНО ДА НИ ГО ДАДЕТЕ ИОФТИН ,АМА НЕ НИ ГО ДАДОХТЕ ...Е, СЕГА НИЕ ,ЧЕ ВИ ЦАКАМЕ -ВОДАТА ,ЧЕ ВИ Я ПРОДАДЕМЕ ПО- СКЪПО ОТ БЕНДЗИНО ...И НЕМА А СЕ СЪРДИТЕ -ТВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ВИЕ БЕНДЗИНО , НИЕ ВОДАТА ...НИЕ БАРЕ ВОДА ИМАМЕ -У ЕВРОПАТА СМЕ 2 РИ ,СЛЕД ИСЛАНДИЯ !!!НЕ Е ДАЛЕЧ ТВА ВРЕМЕ ...!!!!!
130
0
 
7
 
! Отговори
Larsen преди 12 години
Boyo s drehi za 10 000 evro ,mangala s chehli za 5 leva. I nie ot tyah pari shte iskame. Puskaite armiata deto pravi kreditni karti i shte opravyat vsichko.
129
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дреме му на шейха, излязъл си е от собата и ги е приел в холчето, то всичките си ходят с националните дрехи и за тях това е нормално, не правят компромис с нищо, действат си по тяхната религия и обичаи, ние им кацнали да не казвам къде и ги ухажваме
128
1
 
3
 
! Отговори
Akud преди 12 години
Kunefa li go kaza tova, a kogato tq selska kutka branches he s darjavni pari Koko izlizaha podobni poseshteniq 65$ li.
127
1
 
10
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
ми Боцето на следващата среща да се беше изтупал по *** - да му влезе в тона на тоя с националната носия. пък и нали тук дълго ни обясняваха, че нарушаването на протокола от президентшата било много "европейско"
126
1
 
5
 
! Отговори
Васил Петров преди 12 години
Да го бяха закръгли на 65535 евро. Поне да е кръгла сума ;)
125
2
 
22
 
! Отговори
ринго преди 12 години
Боко изпуска питомното на Север отиде да гони дивото на Юг.Пълни смешници да се докарат като просяци пред галфона с чаршаф дето не ги отразява.
124
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Катар е много горещо и ако не ходиш с джапанки или сандали, краката се вмирисват от потта.
123
2
 
21
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Тия 65 бона да им бяха греха с мед да ги нахраним. Мен повече ме притеснява, че Дянката опапка резерва и вече е под 4 млрд. та сега иска и някакво скромно заемче от 2 млрд. да дръпне, че да одържи фалита още малко.
122
0
 
15
 
! Отговори
... до ! преди 12 години
Фидоска що не я взехте- нали се тъпчехте за народните пари?! Ами- не се намери самолет по мярка!
121
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със сигурност Бойо - кривото око му е надувал черния тромбон на този шейх
120
0
 
16
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Мноу съм ***
119
2
 
8
 
! Отговори
МоРсКи преди 12 години
Ама няма проблеми то Българите сме търпеливи и постоянно се завираме в кочинката си и може така да плащаме чуждите грешки до живот. Изобщо не се притеснявайте!
118
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия двамата кълвачи и при чукчите да идат и там ще се изложат ! И на всичкото отгоре помъкнали бандо крадливи *** със себе си -Николай Банев и др. подобни !
117
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Етикетът изисква да не се виждат пръстите на краката, дори и при дамите. Редно е това да важи за всички срещи по света. Никой не ходи с националните си носии, а с костюм /има и от тънки материи/