ДПС няма да подкрепи вота на БСП за АЕЦ "Белене"

Не значи, че подкрепяме кабинета, обяви Местан
Обновена: 3 апр 2012 15:28 | 3 апр 2012 15:20,
104
ДПС няма да подкрепи вота на БСП за АЕЦ "Белене"
Лютви Местан против вот на недоверие за "Белене". Снимка: архив, БТА

ДПС няма да подкрепи вот на недоверие към правителството, ако темата е АЕЦ "Белене".

Това заяви заместник-председателят на партията Лютви Местан по повод заявеното намерение на БСП да започне консултации за такъв вот.

"Ако тази по-обща тема за липсата на енергийна визия на кабинета, за провала в енергийната политика беше инициирана като вот на недоверие преди решението за АЕЦ "Белене", може би щяха да са налице предпоставките за сериозни парламентарни дебати. Но понеже дори така общо формулирана темата за вот на недоверие се анонсира от БСП ден, два след взетото решение за прекратяване на проекта "Белене", ние няма да го подкрепим", обясни Местан.

По никакъв начин обаче тази позиция не може да се възприеме като позиция в подкрепа на кабинета, подчерта
веднага той.

Още по темата

Последователната позиция на ДПС по този проект винаги е била резервирана и официализирана от председателя на партията, припомни Местан.

Ахмед Доган на срещата си с президента Росен Плевнелиев обяви, че АЕЦ „Белене“ е грешка и е нужен дебат за шистовия газ у нас.

Местан посочи, че депутатите от ДПС не участваха в гласуването на решението на Народното събрание за АЕЦ "Белене" миналата седмица, тъй като нямало яснота и разчети за цената на парогазовата централа, която
правителството планира да направи.

"Има много други теми, по които трябва да се разисква вот на недоверие - цените на горивата, състоянието на малкия и средния бизнес, това че България гони първите места по ръст на безработица", смята заместникът на Сокола.

Миналия петък Коалиция за България обяви, че започва консултации с опозиционните партии и независимите депутати за вот на недоверие към правителството за провал в енергийната и икономическата политика. Конкретният повод е решението на кабинета да се откажем от проекта АЕЦ "Белене". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Дпс=Турция преди 12 години
Дпс играе за Турция и то е ясно.Турция ще купи реактора на безценица защото такава е политиката ни да го продадем.На Дпс Турция им е по на душата от България.
95
1
 
0
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Щом ДПС е против български АЕЦ, значи задължително трябва да построим такъв.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като Бойко даде Горупсо на Догаи и Кърджали естествено е да са против. Когато участваше за 25% в рязането на блока на Белене не беше против, сега е против защото няма да има далавера. Винаги съм твърдял че Доганчо е голям политик и винаги командва парада. Някои са забравили че мандата по времето на тройната коалиция беше на Доган и той казваше какво да става. Той не построи Белене, а не Станишев, не че Станишев е по-малка маскара. Българио за тебе те умряха или забогатяха...
93
0
 
2
 
! Отговори
Късно е чадо ! преди 12 години
Ама и Доган, защо чак сега изплю камъчето ?...по-добре да беше казал по-рано, че АЕЦ "Белене" е грешка...и за тази консултантска оценка можеше заслужено да получи своя милион, а и България нямаше да закопае толкова много грешни пари.
92
0
 
0
 
! Отговори
realist преди 12 години
Крайно време е да направите коалиция с ГЕРБ, стига сте мишкували, знае се, че работите заедно отдавна и че имате споразумение.
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леко полеко ще останат само няколко "троянски коне"...всеки може да се сети кои са !
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами как ДПС ще е за те нали оправят турските интереси нали все пак след години 6те ни накарат да купуваме ток от Турция, ако до тогава все още не е разпродадена самата майка България
89
1
 
3
 
! Отговори
rusnak преди 12 години
Абе, май настъпва неумолимо времето, за една про-руска партия, организирана от десетките хиляди полу-руднаци в България, и всички други про-руски настроени хора.. Ще настъпи шаш и паника..
88
1
 
5
 
! Отговори
до Нурхан преди 12 години
Нурхане, невинно да те попитам: Ердоган в качеството си на какъв сваля и качва лидери на партия в чужда държава? Нали ДПС не беше партия на етническа основа, забранена от конституцията и чрез нея Турция не се меси непрекъснато във вътрешната ни политика, че и външната? Или сте български граждани или си хващайте пътя, двуличници и лицемери не ни трябват!! Насила никого не държим, нямате оправдание със комунистически режим и други глупости! Като кучета, които хапят ръката, която ги храни сте!!!
87
1
 
7
 
! Отговори
Винаги мога да разчи преди 12 години
Пожарникарят: Винаги мога да разчитам на ДПС!
86
2
 
4
 
! Отговори
НУРХАН ОТ КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Касим Дал е човека, който изгради инфраструктурата на партията ДПС ! Всички вече разбраха, че Доган е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като "спасител" !Това ли е каузата ДПС и за това ли гласуваме години наред за тази партия? -Ахмед Доган, агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. -Гюнай Сефер, агент Алиев, МВР-Силистра-ДС, от 1982 до 1983 г. -Лютви Местан, агент Павел, Трето у-ние на ДС, от 1979 г. -Митхат Мехмед Табаков, секретен сътрудник Леонид, ПГУ, от 1985 г. -Рамадан Аталай, агент Вергил, СГУ-ДС, от 1982 г. -Юнал Лютфи (Юнал Саид Лютфиев), секретен сътрудник Мурад и Сидер, РУ-ГЩ, Второ у-ние на Комитет за държавна сигурност при МВнР, от 1965 г. Когато Касим Дал лежа по затворите в София,Варна,Бобов Дол и Стара Загора за да се създаде ДПС къде бяха тези подлеци тогава ? Изпрати писмо до всички структури с тези факти,но вместо да го подкрепят предпочетоха да си замълчат и да останат на креслата си .Доган май не разбра, Ердоган го предупреди, ДПС ще има нов лидер и той ще се казва Касим Дал ! Тези лицемери си играят последните козове ! КОЛКОТО И ДА НЕ МУ СЕ ИСКА НА АГЕНТА ДОГАН КАСИМ ДАЛ ЩЕ Е НОВИЯТ ЛИДЕР НА ДПС !
85
0
 
4
 
! Отговори
до 85 от славянин преди 12 години
Да кажеш, че славяни няма е същото като да кажеш че няма ***, но когато е трябвало да учиш ти явно си се занимавал с онова между краката си!
84
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Има един голям проблем по принцип - свестните хора не ги тегли политиката, те не се натискат да стават политици, за политици се натискат мошениците, тарикатите, мързелите! Затова България ще тръгне напред когато свестните разберат, че колкото и да не им се занимава с политика ще трябва да го направят!
83
3
 
4
 
! Отговори
ариведерчи дпс-герб преди 12 години
ДАЙ БОЖЕ БСП ДА СЕ ОТЪРВЕ ОКОНЧАТЕЛНО И ЗАВИНАГИ ОТ МИРИЗЛИВОТО ДПС. С БОКО ТИКВОКА СА СЕ ГУШНАЛИ ЧРЕЗ ПРЕСТЪПНАТА КОРПОРАТИВНА БАНКА, С КОЯТО ДПС И ГЕРБ ИЗТОЧВАТ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ. КАКТО ГЕРБ ТАКА И ДПС СА МАФИОТСКА ГРУПИРОВКА.ТАКА ЧЕ ДА СА МУ ХАЛАЛ НА *** И ...........ПРИЯТНО ПАДЕНИЕ КЪМ ДЪНОТО.
82
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво на ДПС, Доган има акъл, за разлика от Сергей. и още нещо славяни (етнос)...такова животно НЕМА!
81
2
 
4
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
От малък знам от дядо си ,че дослука на турчина е на коляното му -каквото и да значи това за мен е ясно, че не може да се вярва на такива като Доган и сие.А това че милиционерското ни правителство с милиционерски номера държат ДПС и по точно ръководството му то е видно.
80
11
 
4
 
! Отговори
до 76-ий преди 12 години
ДО 76. НЕ ЗНАМ ДАЛИ БСП Е БЯСНА И КЪДЕ ЩЕ ОТИДЕ, НО СЛЕД КАТО НАИСТИНА БЕСНИ ГЕРБЕРАСТКИ ФЕНОВЕ, ПОЛУГРАМОТНИ, БЕЗПРОСВЕТНИ КАТО ТЕБ ГО КАЗВАТ, ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА БСП МОГАТ ДА СА СПОКОЙНИ. МИСЪЛТА МИ Е, ЧЕ СА ВЕЧНИ ЛОБНИ ПОЛЕТА, А НЕ ЛОВНИ. ТУЙ Е КАТО "БОНЖУАР"-а НА ПОЛУГРАМОТНИЯ ТИ ЛИДЕР БОКО ТИКВОКО.
79
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом и ДПС зарязаха социалистите значи им е спукана работата.
78
5
 
2
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Съгласен съм само, че от днешното БСП нищо не става, трябва ново и от нови хора!
77
6
 
6
 
! Отговори
до 78 от славянин преди 12 години
Достатъчно е да си прочел прословутата реч на Алан Фостър Дълес за пановете на САЩ към тогавашния източен блок, за да ти стане ясно че има ''чужди вредители'' и най-големите от тях са от по -далечната страна на атлантика! Ще ти цитирам само последното изречeние на въпросната реч: ''Всичко това ще направим скрито зад лозунга: защита на правата на човека и гражданските свободи''!