Кунева измести Доган, ГЕРБ обаче са си № 1

ГЕРБ или влиза в коалиция или всички се обръщат срещу нея
Обновена: 6 апр 2012 15:53 | 5 апр 2012 19:15,
280
Кунева измести Доган, ГЕРБ обаче са си № 1
На Борисов му трябва коалиция, ако иска да управлява втори мандат. Снимка: архив, Булфото

Ако парламентарните избори са днес, за ГЕРБ биха гласували 30,7% от избирателите, след тях по гласове се нареждат от Коалиция за България със 17,9%, „България на гражданите” на Меглена Кунева  със 7,1% и ДПС с 6%.

Това показват резултатите от изследване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено през март сред над 1200 пълнолетни български граждани в цялата страна.

Данните отчитат лек спад с около 2% в подкрепата за ГЕРБ в сравнение с миналата година, но според социолозите това може да е в рамките на статистическата грешка.

„Синята коалиция“ е на ръба да прескочи 4-процентната бариера, а "Атака" е вън от парламента.

Според социолозите при тези резултати чисто математически има само две възможности за управление на страната - ГЕРБ в коалиция с някоя друга политическа партия или всички политически партии срещу ГЕРБ.

Политиците с най-висок положителен рейтинг са еврокомисарят Кристалина Георгиева, президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова. При тях доверието е по-високо отколкото недоверието.

При Кристалина Георгиева и Росен Плевнелиев се забелязва, че в сравнение с януарското изследване има леко повишение на положителния им рейтинг.

Подобна тенденция се наблюдава и при министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Докато повечето политици запазват или леко повишават доверието си, президентът Георги Първанов (2002-2012 г.)трупа недоверие. Според проучването рейтингът на Георги Първанов се е понижил с 5% от януари 2012 година. 

Забелязва се известно повишение на доверието в председателя на БСП Сергей Станишев, но той продължава да
бъде с по-малко доверие от Първанов. Според анализаторите лидерската битка в БСП се отразява в рейтингите на двамата политици.

Повишава се доверието и в Меглена Кунева, като за три месеца нейният рейтинг е нараснал с 1,1%.

Със сериозна преднина (50.7 процента) президентството е институцията с най-високо доверие в обществото.
След встъпването на Росен Плевнелиев в длъжност като президент се наблюдава сериозен ръст в доверието към институцията. На второ място и трето място се нареждат армията и полицията, а последни са съдът и прокуратурата.

Лидерите на опозиционните партии - Мартин Димитров, Ахмед Доган, Иван Костов, Христина Христова, Яне Янев, Волен Сидеров са с традиционно много ниски стойности на доверие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
5
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Всички такива анализи са смехотворни и поръчани от ГРОБ.Не ви ли прави впечатлени,че когато Тиквата и компания се издънят грозно,което става всяка седмица.Изведнъж се появяват някви социологически проучвания и ни казват,че райтингът на ГРОБ не само че не е паднал,ами се е повишил.Колкото повече се дънят,толкова повече им расте райтингът.СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДАТ ТОЛКОВА КУПЕНИКОЛКОТО НИКОГА ДО СЕГА.ТРЯБВА ДА ГИ СПРЕМ,ДА СЕ ГАВРЯТ С ГЛАСА НИ!!!
91
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до "СТРАНДЖАТА"Ти момко си нов в тоя форум... - името СТРАНДЖАТА много отдавна съм го патентовал... - но нищо не казвам - всеки има свободен достъп и право на избор... - затова всички обичат ГЕРБ, защото никой не е преследван за инакомислие...
90
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА-ГЕРБ преди 12 години
Всички Вие които по форуми и социални мрежи изказвате негативно мнение срещу нашето правителство Ви ПРЕДУПРЕЖДАВАМ да внимавате !!!!!!!!!!!!!!!!!!!МВР затяга хватката в интернет масово следи потребителите.Нараснали са исканията на МВР за трафични данни и телефонни разпечатки. На ден в съда се внасят хиляди молби за достъп до лична информация. Обикновено в едно заявление от МВР се искат данни за десетки лица разпечатки от телефонни разговори и IP адреси. Малка част от молбите на МВР са отхвърляни.От 2010 г. достъпът до лична информация се дава от районните съдилища. В първите месеци след нововъведението съдът буквално е затрупан от заявления 5121 г., като отказите са 1114. През 2011 г. молбите са достъп до трафични данни и обаждания са нараснали с близо 1800, но пък е спаднал броят на отхвърлените искания.Доставчиците пазят информацията за трафика през интернет една година.
89
1
 
0
 
! Отговори
NM преди 12 години
Явно нищо не си научил
88
6
 
9
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 12 години
Долу фашистите от ГЕРБ!
87
4
 
10
 
! Отговори
Miro преди 12 години
След всички изнесени 100-процентови факти съвсем скоро очаквам епилога ! А той ще е - прокурор и маскирани полицаи от ГДБОП ще заповядат на Борисов и Цветанов " Долу на земята,на колене - вие сте абсолютни престъпници" Повярвайте,това е съвсем- съвсем близо !
86
15
 
7
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
Ще ти се ... аз съм с висше образование и втора магистратура и подкрепям ГЕРБ. Имам добра работа ... не казвам че правителството ми е намери, но мисля че си вършат работата по-добре от другите. И повечето ми приятели също подкрепят правителството на Борисов. И те не са *** ...
85
6
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
България в ценови шок , икономически колапс и в стачна вълна ! И това откакто Борисов и Герб дойдоха на власт ! 1 пример- за близо 3 години тока с 38 процента увеличение/Тиквата обеща да го намали/. Бензин и дизел гонят 3 лв./ През 2009 г бензин 1.76 ,дизел 1.90 лв./. Хранителните продукти с 60 процента увеличение,услугите с 40 процента. Да ви е честит новия морал. Вие се чудете как да си платите консумативите,а контрабандата и кражбите добиха нечувани измерения. Искахте Герб ааааааааааа
84
1
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до СТРАНДЖАТА - има резон в изказването Ви - ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА -БОЖИ ОТНОШЕНИЕ ! *** в политическият ни манталитет е БОГОХУЛСТВО и наказание на цялата ни НАЦИЯ !
83
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Мутрокомунистите от ГРОБ съвсем изтрещяха след като стигнаха до там да плагиатстват и името ми,дори и само във форума ! Това е добре,просто прекрасно ! Това говори че нервите им не издържат,че са в психическа криза,че ги боли,но не могат да променят фактите.....Нека ви боли ортодоксални комунисти от ГРОБ,края ви е съвсем- съвсем близко....А не 60 процента са против това крадливо,мутренско управление а точно 88 процента......12 процента все още ви подкрепят *** от ГРОБ
82
5
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Значи 5 процента подкрепят безпрекословно правителството,33 процента до някъде а повече от 50 процента са против ! Какви са тези манипулации ? Народа ги кълне по градове,села и паланки,навсякъде и който срещна ги ругае ! Пак платени стъкмистики......Подкрепата за Герб е точно 12 процента - ***,63 000 полицаи и семействата им,35 000 военни и кредитните милионери.....Ето тези социални групи ги подкрепят !
81
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички сме за ГЕРБ. Дори тези които говорят против ГЕРБ във форумите. Пак ще гласуваме за ГЕРБ защото това е най-доброто управление, което сме имали до сега.
80
7
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Кой бизнес фалира бе ***... - фалираха обръчите от фирми и бизнеса с лобираните, безконконкурсни, държавни поръчки... - тия фирми не могат да съществуват без да цоцат от държавата и оставени сами в пазарна обстановка веднага фалират...Такива фирми не хранят държава, а точно обратното... - евала на борисов, че им спря кранчето и ги прати в небитието... - има още един мандат подкрепа от мен и доста други, мои познати...
79
3
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко,преди няколко месеца каза че Гърците би трябвало да ни завиждат ! Как не те е срам крадецо ? Искам да сме "фалирали" като тях,а не да извършвате подобен геноцид над народа нагли,долни,мръсни гербави *** ! Ето новината от преди няколко часа !Гърците отново с великденски бонуси, българите на сухо3 април 2012, 09:16Въпреки историческата криза, великденски бонуси в Гърция ще има, съобщи Би Ти Ви. Допълнителни пари ще вземат земеделци, пенсионери и дори безработни.Властите в страната започнаха раздаването на празничните премии, докато тройката международни кредитори засилват натиска си за още по-смело намаляване на гръцките доходи. От днес гръцките земеделци започват да получават великденските си премии, а в четвъртък и всички пенсионери в страната ще получат великденската си пенсия. На 5 април предварително ще бъдат изплатени и майските пенсии.Също в четвъртък допълнителна заплата ще получат и държавните служители, а работещите в частния сектор ще трябва да почакат до срядата на Страстната седмица, за да видят в ръцете си празничния бонус. Безработните също ще получат великденски надбавки, които варират от 300 до 500евро и те ще им бъдат раздадени до Разпети петък.В същото време повечето българи ще останат без бонуси. За разлика от гърците, повечето работещи у нас няма да получат великденски бонуси, информира Би Ти Ви преди няколко дни.
78
3
 
11
 
! Отговори
истината преди 12 години
Забрави ли са да кажат,че изследването е проведено в централата на ГЕРБ!
77
1
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до 95- ВЯРВАМ ТИ И ЩЕ БЪДЯ С НЕГО НО , имам 3 златни коршума в патроните на моят снайпер - излъже ли , ще го опукам !!! ВЯРВАМ , ЧЕ ЩЕ НИ ВЪРНЕ НАЦИОНАЛНАТА ГОРДОСТ !
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Задава се нова тройна коалиция,като НДСВ ще бъде заменен от движението на Кунева,която пък си е тяхно отроче. Бог да пази България! Нищо добро не ни чака с тези които вече доказаха,че управляват по престъпен начин.
75
2
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
А ***-будала просто ме кефи :). От три години замразени мизерни доходи, в пъти увеличени данъци и цени на най-необходимото, напълно затрито здравеопазване, деградиращо образование, сега и парите за пенсии ще му откраднат, то акти ли не бяха, то подслушвания. Хора умират от глад, някакви малцинствени групи ги крадат и таковат, а държавата опс управляващите ги пазят, бебетата ги фърлят по кофите за ***, всякакви ненормалници вместо да са в клиника са разхождат по улиците, газят ги на пешеходни пътеки щот не са ръкомахали енергично, да покажат че искат да минат, бандитите спокойно припкат по улиците, а редовия ***-будала кеси в панелката зад решетки, а той доволен ли доволен :)))). За само за част от това в бяла държава да бяха три пъти омели което и да е правителство, а тук му се радват :)))
74
2
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
РЕНЕТА СПАСИ И *** но > СПАСИ НАЦИЯТА БЪЛГАРСКА ОТ БОЛШИВИШКИЯТ ГЕНОЦИД !!!
73
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да бъде спасена България в този исторически момент и трябва премиер решителен и краен в действията си честен националист и патриот ,според мен на тези условия отговаря само един човек и това е БОЯН РАСАТЕ!!!