Сидеров подаде ръка на БСП за вота

Да им е честита новата коалиция, отвърна ГЕРБ
Обновена: 5 апр 2012 17:30 | 5 апр 2012 17:30,
172
Сидеров подаде ръка на БСП за вота
"Атака" щастлива от подкрепата си за БСП. Снимка: Impact Press Group

„Атака“ ще подкрепи вота на недоверие на БСП за АЕЦ "Белене", обяви  в парламента лидерът на националистите Волен Сидеров.

Така БСП намери подкрепа и ще събере нужните подписи, за да може да бъде внесен вота.

За внасянето на вот на недоверие са нужни  48 подписа. БСП има 40 депутати, а "Атака" - 10. Левицата имаше опасност да остане в изолация, след като досегашният й партньор ДПС се обяви против вот заради АЕЦ „Белене“. Сините също бяха категорични, че няма да го подкрепят.

Позицията на "Атака" е и "за" "Белене", и "за" нови мощности в АЕЦ "Козлодуй", припомни Сидеров.

След решението на правителството за спиране на проекта "Белене" "Атака" смята, че тази политика е на национално предателство.

Сидеров коментира, че след 2021 г. България ще остане без нито един ядрен реактор и ще започне да купува ток от Турция, която през това време щяла да построи не една, а две-три ядрени централи с руски реактори.

Още по темата
„Така правителството на ГЕРБ ни вкарва в енергийна зависимост от Турция“, смята Сидеров.

Според него неслучайно премиерът Бойко Борисов е обявил решението си за спиране на строителството на "Белене" веднага след посещението си в Турция, както и не било случайно, че ДПС не подкрепя вота.

Той обяви още , че партията му започва събиране и на подписи за внасяне на проекторешение в парламента за свикване на референдум по темата „Белене“, за което днес Сидеров призова и президента Росен Плевнелиев. БСП също заяви, че искат допитване за втората ядрена централа.

От ГЕРБ веднага обявиха, че се е зародила нова коалиция между левицата и "Атака".  

„Искаме да честитим политическото инженерство в 41-то Народно събрание - нова коалиция между Сергей Станишев и Волен Сидеров“, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Той определи опита за вот на недоверие като жалък. „Очевидно няма нужда от архитекти на нови коалиции, достатъчно е да се провежда принципна политика и те сами се самоорганизират“, допълни заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Според него по различни теми се оформят най-различни коалиции, насочени срещу принципната политика на ГЕРБ. „Различното е, че ние носим отговорност и вземаме решение, докато преди това имаше само говорене“, заяви той.

ГЕРБ не приема и искането на референдум за АЕЦ "Белене". „Най-лесно е някой да каже да се направи референдум, друг е въпросът на кого му стиска да поеме политическата отговорност и да вземе решение“, отбеляза Ненков.

Очаква се БСП и „Атака“ да внесат вота на недоверие утре, а дебатите да минат преди великденските празници. Предварително обаче той е обречен на неуспех, тъй като двете партии няма как да съберат нужните 121 гласа, за да падне правителството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това , че подкрепят вота на недоверие съвсем не означава , че са в коалиция с БСП ! Поредната провокация от страна на медиите ... Между другото не съм ''атакист'' , но много правилни постъпки правят , дано и за напред да го правят пък може и народа да прогледне , знае ли човек ...
118
12
 
14
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
По-добре да сме енергийно зависими от Русия,отколкото от Турция.Герберите и ДПС скоро ще ни нахлузят феса на главата
117
8
 
12
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 12 години
По-важно от вота на недоверие е, че ще има референдум за АЕЦ Белене и тогава Борисов ще капитулира да продължи строежа на АЕЦ Белене или да подаде оставка заедно с Плевнелиев.
116
10
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
БОЛЕН СИ Е ВОЛЕН ПО РОЖДЕНИЕ
115
5
 
16
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Точно затова Тиквата ходи в Турция -за да му наредят да спре Белене и да започне строежа на най-голямата джамия на Балканите.Чудя се какво ли ще е следващото национално предателство на ГЕРБ.Може би да махнем границата и станем турска провинция ...
114
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който и да дойде на власт след герп и тиквата, ще живеем по-добре.
113
11
 
7
 
! Отговори
Питане преди 12 години
А верно ли е, че по препоръка на Руското посолство след разпадането на парламентарната група на "Атака", Волен Сидеров преминава като вече "независим" депутат в "Коалиция за България" ?
112
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извинете, но не знам кой крив и кой прав по този казус и кой какво ще строи или не, но цял ден мислих как да събера пари за тока и да нахраня децата, та на ми остана време да ги разбера тия схеми.... а те ме карат да мисля за 2021 година
111
1
 
6
 
! Отговори
Ъц преди 12 години
Съдейки по аксиомата - "По делата им ще ги познаете!"Най-патриотичната партия в БГ е... аааааа......., ъъъъъъъъъ........., мииииииии...., ха подскажете бре, че въпросът е с повишена трудност.
110
5
 
5
 
! Отговори
Интернет справка преди 12 години
Българо -руски речник:българска азбука - старославянска азбукабългарски език - черковнославянски езикбългарски книги - православни книгиокупация - освобождениедревни българи - скитидунавски българи - южни славянимакедонски българи - македонциволжски българи - татарисъвременни българи - неблагодарници. които имат да ни плащат до дупка
109
2
 
6
 
! Отговори
Циганчето преди 12 години
Батко, некъ дъ праат атумну синтрала щоту шъ умиръми *** студ батко..!Шъ горим тока, няма да плащъми, турсите шъ плътът батко сичкуту ток...! Тий шъ праат синтрала, ний коснумиръми токъ, шъ съ упрай рабутътъ... Няма страшну батко...!
108
6
 
4
 
! Отговори
учуден преди 12 години
И ся ко?Ами нали всички са от едно котило -БКП?Както и да се наричат все са си червени фашисти .Това ,че е нагъл и си е качил у нето лични порно снимки с малка *** и за това жена му Капка го оставила уж да прави друга партия не го прави велик с извинение.Само жена може да каже дали един мъж става за нещо.............
107
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АТАКА винаги са били за АЕЦ Белене, какво чудно има в този вот ? Той обаче не значи коалиция, но за тъпите депутати на ГЕРБ явно е едно и също. ГЕРБ направиха много простотии, но това беше най-голямата.
106
17
 
6
 
! Отговори
Каракачанов преди 12 години
Единствената патриотична партия е ВМРО.Атака е антибългарска партия създадена от руская мафия.
105
12
 
21
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 12 години
ГЕРБ са антибългарска партия, работят за чужди интереси и срещу интересите на бъларския народ.
104
3
 
4
 
! Отговори
аномимен преди 12 години
еднакво крадат и едните и другите.горко ни
103
2
 
10
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Беше много смешно, Италия и Германия заедно с Австрия натискат Борисов да не съсипва южния поток, а той сълзи рони, че не може да угоди на турция, която подкрепя на 100% за членство в ЕС, е не че някой ще пита Борисов де.
102
2
 
13
 
! Отговори
Йово преди 12 години
Колкото и да не харесвам Волен, той е прав Спряхме АЕЦ "Белене" след като нашия премиер говори с турския. И да поясня само че преди два месеца Турция преговаря с "атомстройекспорт" за изграждане на два АЕЦ-а единия на река Резовска( непосредствено до територията на България) и един някъде в Анадола, като едната да захранва с енергия европейската част на Турция, другата Азиатската и част. За повече информация от " Гласът на Русия".
101
10
 
6
 
! Отговори
Ахмет Д преди 12 години
Щом се харесват младите нека се вземат.Щастлив семеен живот.
100
2
 
7
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Стига с този ЕС сте промивали мозъците на българите, Израел като не е в ЕС и какво ни има? И какъв ЕС след като прзцакахте гърция с нефтопровода, искахте да съсипете и южния поток и да направите Европа напълно зависима от трасетата през турция. Добре че Италия и Германия натиснаха турската марионетка Борисов.