Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев

Държавата е в разпад, твърди лидерът на БСП
17 апр 2012 20:00,
424
Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Държавата е блокирала и е в разпад, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той обясни, че това си личи от случващото се през последните наколко седмици.

Още по темата

Като пример Станишев даде идеята на Министерство на финансите за инвестиране на средствата от Сребърния фонд.

Миналата седмица опозицията се обедини срещу решението на финансовия министър Симеон Дянков.

Представители на БСП, Синята коалиция и ДПС заявиха, че средствата от Сребърния фонд, който е основен стълб на пенсионната система, не трябва да се пипат.

Станишев припомни и острата реакция на БНБ срещу идеята на Дянков.

Миналата седмица от Българска народна банка излязоха с "безпрецедентно остра", както я определи опозицията, позиция и призоваха финансовия министър да оттегли предложението си.

Станишев днес обясни още, че правителството на ГЕРБ е изхарчило всички средства и с решението за Сребърния фонд "панически търси свеж ресурс".

Лидерът на БСП алармира, че изхарчването на Сребърния фонд ще намали опасно фискалния резерв на страната под всякакъв минимум.

Станишев определи като "подигравка" и планираното от правителството увеличение на пенсиите.

Той обърна внимание на факта, че Министерство на финансите планира да увеличи пенсиите от юли 2013 г,, точно преди изборите.

Според Станишев правителството, което по същество е отменило действието на швейцарското правило, според което пенсиите се индексират ежегодно на базата на 50% от инфлацията и 50% от ръста на осигурителния доход, изведнъж се е сетило за него.

По думите на лидера на левицата ГЕРБ се опитва да подкупи предизборно възрастните хора.

"Това е демагогия", скочи червеният лидер.

Станишев уточни още, че ако швейцарското правило се е спазвало досега, пенсиите са щели да скочат с 20% за 3 години.

Председателят на БСП заяви още, че левицата започва консултации с политически сили, сред които НДСВ и ВМРО, за организиране на подписка за референдум за АЕЦ "Белене".

Сергей Станишев обясни, че партията му се подготвя за дебатите за вота на недоверие срещу правителството заради отказа на ГЕРБ от проекта за втора атомна централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато партия като БСП я има никога няма да се оправим. Такива шизофреници като този нищо добро няма да ни донесат.
199
16
 
17
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
ПЪЛЕН ***!!!
198
17
 
23
 
! Отговори
архар преди 12 години
АЗ ПЪК СИ МИСЛЯ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА БЕШЕ БЛОКИРАЛА И БЕ В РАЗПАД ПРЕЗ 2005 - 2009 Г. ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ .А ТОВА СЕ ВИЖДА МНОГО ДОБРЕ И ОТ ДОКЛАДА НА ...STRATFOR ЗА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ С УБИЙСТВЕН ДОКЛАД! ... ПРОЧЕТЕТЕ ГО И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ САМИ... ТАКА ЧЕ ДРУГАРЯ СТАНИШЕВ , КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВА ДА НИ ПРОМИЕ МОЗЪКА , ПРОСТО НЯМА ДА СТАНЕ ...
197
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАМЕРИЛ СЕ КОЙ ДА ГО КАЖЕ!!!!! НАГЛИИИИИИИ
196
18
 
30
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Прав е Станишев! Държавата е във фалит, зеят дупки в бюджета. Тези пред нищо няма да се спрат да спечелят властта за още един мандат. Дори и милиарди още да вземат дълг за увеличение на пенсиите, какво ще им е, нали ние ще го плащаме цели поколения напред, а те ще смучат още четири години! Дори конфликти и интриги сеят във всички партии, нагли отвсякъде са ГЕРБ. Единствената партия, представяща някаква програма за излизане от кризата е БСП. Другите са като пумпали, защото знаят, че са аут!
195
19
 
16
 
! Отговори
Съсел Мишков Плъхов преди 12 години
Кой е тоз грозния с очилата на снимката бе?
194
22
 
19
 
! Отговори
Ромски апаш преди 12 години
Малко злобно съселче, освободи ни от гадната си мазна физиономия. Увеличил бил пенсиите - ами те тогава бяха толкова мижави. Ако хората бяха доволни от неговото управление и по-точно от увеличението на пенсиите защо на изборите гласуваха против него и партията му. Ами отговора е много ясен - крадяха като за последно.
193
4
 
10
 
! Отговори
Към млад преди 12 години
Младежо, тази лъжекапиталистическа система бе наложена силово през 1998 година от бившите комсомолски и партийни ръководители, подпомогнати от по-рано подготвените силови групировки. Вашите бащи тогава скачаха и викаха "Кой не скача е комунист", слагайки в един кюп узурпаторите-лъжекомунисти и трезвомислещите хора, които трябваше да оцелеят. Сигурно и Вие сте гласували за тази шайка от вечно управляващи хамелеони от различни разцветки. Националист съм и ме боли, но национализмът е разбит с лъжи
192
8
 
19
 
! Отговори
пенсиоонер преди 12 години
За да се получи днешната патова ситуация си виновен ти стаМишка. Ако бяхте много читави , народа пак вас щеше да избере. А сега му е все в г*з , кои ще му дере кожата. Които може бяга в белите страни, а ние дъртите нямаме на къде. Вече 22 години само разруха, кражби, мизерия и упадък. Ето това оставиха всички мекерета, които ни управляват.Всички сте един дол дренки. Отвращавате ме.. Политик значи *** дума.Вземете се заедно с всички тюфлеци от парламента ,управляващи и се хвърлете в морето.
191
14
 
10
 
! Отговори
Млад преди 12 години
Може да звучи крайно,но какво оставиха пенсионерите след себе си.Нима те нямаха право на избор,нима те нямаха глас,а какво направиха за нас.Живеем в държава на пенсионери.Ние младите трябва да плащаме за грешките допуснати от тях,както и да работим за техните пенсии.Но как да стане това???Теоритично е невъзможно,да не говорим на практика.Възрастта не е определящ фактор за уважение.Помогнете на младите,за да могат те да помогнат на старите.Толкова е просто.
190
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е много тъжно...
189
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сер - гей да го духаш !
188
3
 
16
 
! Отговори
Бойко Пожарникарски преди 12 години
Как сте ве матряли прости? Имате си за премиер слънце кат мене, няма по-голямо шастие от това за вас. Затова нека се прославя името ми на земята и небето.
187
2
 
19
 
! Отговори
@ преди 12 години
ЧЕ Е В РАЗПАД ДЪРЖАВАТА ,В РАЗПАД АМИ ВСИЧКИ СТЕ ЕДНО КОТИЛО!22ГОДИНИ САМО СИ ПРЕХВЪРЛЯТЕ ВИНАТА ЕДИН НА ДРУГ И НАРОДА СТРАДА!НИТО ТИ НИТО Б.Б.И КОЙТО Е МИНАЛ ДОСЕГА НЕ Е НАПРАВИЛ НИЩО ДО ТУК!ЖАЛКО ЗА НАРОДА!СТАНАХТЕ МОНОПОЛИСТИ ,СМАЧКВАТЕ ДРЕБНИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС ,БЕЗРАБОТИЦА ,ГЛАД ,МИЗЕРИЯ,БОЛЕСТИ ,ПОЛУДЯЛ НАРОД И ТОВА ОСТАВИХТЕ ДО ТУК!
186
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев: Дръжте безсрамните крадци от ГЕРБ, крадат ми от електората.
185
2
 
18
 
! Отговори
За външния преди 12 години
Ти май не си виждал през живота си 3000 паунда, иначе щеше да знаеш, че свити на масур и пъхнати отзад няма вадене. Ще трябва да те оперират. Е каквото извадят остава за докторите. Макар, че нашите *** ще те оправят и за много по-малко.
184
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
217 - типичен коментар на човек с комплекс за малоценност, няма да се очудя и ако нещо друго ти е мъничко...
183
7
 
11
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Хайде бе Сергей,критикувай поне веднъж градивно.Вас само властта ви интересува,а не действителните проблеми на обществото!Функцията на опозицията е да показва грешките на управляващете, за да може да даде най- доброто на гражданите!Преведено по комунистическикаквото и да правят ще им пречим и саботираме, за да можем да се докопаме до "кокала".Разбрахме,че с вашата партия(тя е само вашана олигарси и милионери),не може България да има бъдеще.Харчете си откраднатите пари от народа и останете в м
182
20
 
4
 
! Отговори
Отвън преди 12 години
Здравейте кукли.Аз получавам 3000 паунда на месец и още почти толкова,от аграрите които съм наврял като *** в *** във вторият си апартамент.Аз се храня и пия от най-даброто и най - скъпото.От скоро обаче във фирмата която работя, се пръкнаха от някъде си двама мои сънародници и сега моя първа задача е,чрез правилен подход към шефът ми (който много ме уважава) да спомогна за тяхното отстраняване и да продължа моят възход.Иначе вие как сте,още ли се чупите на 270 лв месечно?мбухахаха
181
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дОЛното е до 282...