Манолова: Конфискацията съсипва гражданина!

Мерките не били срещу тежката престъпност, твърди тя
Обновена: 2 май 2012 10:38 | 2 май 2012 10:38,
184
Манолова: Конфискацията съсипва гражданина!
Манолова на 1 май. Снимка: Булфото

Законът за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност, може да съсипе обикновения гражданин, алармира пред bTV депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

Социалистката оспорва един от членовете на закона, според който цяла година Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество ще може да събира информация, без разследваното лице да знае за тази проверка и да може да се защити.

Още по темата

Манолова твърди, че проверката може да обхване период до 25 години назад, докато архивите в държавата по данъчно-осигурителния кодекс се пазели до 10 г.

"Три години ГЕРБ абсолютно произволно се разправя със своите опоненти. В един ден може да се събудите със запорирано имущество и сметки и това да съсипе бизнеса ви. За да докажеш, че си изряден, ще са ти нужни 5 години", категорична бе тя.

"Ние сме против тежката организирана престъпност, но този закон не е срещу нея", допълни Манолова.

Зам.-председател на Парламентарната група на ГЕРБ Тодор Димитров контрира социалистката с аргумента, че най-важното е да има закон, който да ни гарантира, че извън наказателното производство, може да се конфискува незаконно придобитото имущество.

Обикновеният гражданин нямало как да бъде засегнат, тъй като е заложен висок праг от 250 000 лева.

Запитан защо няма да се информира проверяваното лице, докато тече проверката, Димитров отговори, че комисията трябва да събере и анализира достатъчно данни, за да види дали има несъответствие в доходите, след което да прецени дали да открие производство. Едва тогава проверяваният ще може да доказва доходите си.

"Няма никаква репресия за гражданите. Законът е притеснителен за организираната престъпност. Ако при извършване на проверката не се установи несъответствие, няма да се образува производство. Когато има несъответствие, лицето ще може да се защитава, включително с адвокат", обясни Тодор Димитров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** напълниха гащите! Отдавна го чакаме тоя закон! Ай наслука!
141
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Розови бентлита или 6 апартамента ....
140
1
 
2
 
! Отговори
Майчето преди 11 години
Дали пък няма да й се наложи в скоро време да ползва услугите на психиатър?! Тази жена изпитва непреодолима нужда да говори! Ръководството на НС вече я разглежда като досадна конска муха, та дори не желаят да й отговарят. Ама Майчето си бръмчи...
139
2
 
3
 
! Отговори
evelina преди 11 години
AMA RAZBIRA SE 4E GI E STRAH- PREZ ZQLOTO VREME NA UPRAVLENIE I IZVANUPRAVLENIE TE POLOJIHA TOLKOVA USILIA DA KONFISKUVAT I POSLEDNATA STOTINKA NA HORIZATA.4ERVENA ***.
138
3
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
250 000 лв. са нищо за бесепарите - те половината са милионери...
137
2
 
8
 
! Отговори
тези преди 11 години
двете са от младежкото БКП:)))))))))))
136
2
 
14
 
! Отговори
Мая преди 11 години
сега ще лъсне с подарените й от Ковачки и не само апартаменти да го защитава в съда за далаверите му и за смешните му присъди, които купени съдии му присъждат.
135
1
 
6
 
! Отговори
нели преди 11 години
И като разбрахте, какво стана,стопли ли се душата ви
134
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално да реве тая, всички *** като нея са от тия "граждани" с по над 250 000 лева... аз толкова няма да видя през целия си живот, ама както с амнистията, дето си гласуваха, така и за имуществото *** се борят до дупка..
133
1
 
9
 
! Отговори
UJSD преди 11 години
Само да кажа, че тази снимка с двете пачи действа като 100% анти-еротик. Тая на Бого Бонев е единица за отблъскване.
132
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко дано им вземат на новобогаташите, който плащат едни заплати, а осигуряват на други.Уж е криза, а си купуват нови джипове всяка година на тях и на синчетата им.Ако питат мен и по една ръка трябва да им отрежат за назидание на останалите.Къде са инспекцията по труда и другите институции, всичко е корумпирано от доктора до полицая.
131
2
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
А гражданите, които бяха ограбени с незаконно придобитото имущество - не бяха ли съсипани???
130
5
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 11 години
Закона да влиза с цялата си строгост, мен не ме е страх.... Крадците се разплакаха срещу закона. Не е възможно семейство с 2 деца за 40 г. да си купят къща или кола при тези изкуствено наложени доходи... Всичко трябва да се конфискува !
129
6
 
25
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Кой гражданин бе другарко?Този ,който е ограбен от вашите червени далавери ли?СТРАААХМачкай Бойко!
128
3
 
20
 
! Отговори
дедо поп преди 11 години
манолова чадо божие що си отворила така устата.формата и наподобява мъжки полов член/иначе казано ***/.що ревеш тъй мамина гугутко май те е страх от проверки а.оная дърта гюведия масларката ще може ли да докаже доходите си а.ами гоцето и другите от вашата партия.май не а
127
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистически ***!Браво бат Бойко, ще ти направим паметник в центъра на София, ако този закон стане факт!
126
4
 
15
 
! Отговори
симба преди 11 години
тия от БСП са отвратително мазни и Нагли същества , абе чудя им се на ума на симпатизантите на левицата Що ги издържате тия шмекери бе мили пенсионери!!!! Жал ви е за младостта ли кво ли но и тогава за си лъгали същите тия червеногъзи маймуни!!! VIVA LA Che - Rage Against the Machine / Guerra de guerrillas
125
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Манолова тезили граждани около теб съсипва този закон
124
2
 
6
 
! Отговори
glavatar преди 11 години
Кой определя колко струва определено имущество.....Кой??
123
2
 
20
 
! Отговори
средностатистическа преди 11 години
Глупости, на запад всеки, който има доходи, трябва да ги доказва, иначе започват проверки. Това са приказки на тия дето има какво да крият. Точно такъв закон искат да приемем, а не като стария. Логиката е проста - докажи парите, нищо друго, ако е легално- няма проблеми. Да се скъсам от бачкане, не мога да спестя 250хил лева, дори за 2 живота. Добре, че имам жилище от родителите ми.....