Манолова: Конфискацията съсипва гражданина!

Мерките не били срещу тежката престъпност, твърди тя
Обновена: 2 май 2012 10:38 | 2 май 2012 10:38,
184
Манолова: Конфискацията съсипва гражданина!
Манолова на 1 май. Снимка: Булфото

Законът за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност, може да съсипе обикновения гражданин, алармира пред bTV депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

Социалистката оспорва един от членовете на закона, според който цяла година Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество ще може да събира информация, без разследваното лице да знае за тази проверка и да може да се защити.

Още по темата

Манолова твърди, че проверката може да обхване период до 25 години назад, докато архивите в държавата по данъчно-осигурителния кодекс се пазели до 10 г.

"Три години ГЕРБ абсолютно произволно се разправя със своите опоненти. В един ден може да се събудите със запорирано имущество и сметки и това да съсипе бизнеса ви. За да докажеш, че си изряден, ще са ти нужни 5 години", категорична бе тя.

"Ние сме против тежката организирана престъпност, но този закон не е срещу нея", допълни Манолова.

Зам.-председател на Парламентарната група на ГЕРБ Тодор Димитров контрира социалистката с аргумента, че най-важното е да има закон, който да ни гарантира, че извън наказателното производство, може да се конфискува незаконно придобитото имущество.

Обикновеният гражданин нямало как да бъде засегнат, тъй като е заложен висок праг от 250 000 лева.

Запитан защо няма да се информира проверяваното лице, докато тече проверката, Димитров отговори, че комисията трябва да събере и анализира достатъчно данни, за да види дали има несъответствие в доходите, след което да прецени дали да открие производство. Едва тогава проверяваният ще може да доказва доходите си.

"Няма никаква репресия за гражданите. Законът е притеснителен за организираната престъпност. Ако при извършване на проверката не се установи несъответствие, няма да се образува производство. Когато има несъответствие, лицето ще може да се защитава, включително с адвокат", обясни Тодор Димитров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
9
 
12
 
! Отговори
не си играйте с нас преди 12 години
Как тиквениците ще определят кое под и над 250 хлд.Погледнато реално всички имоти които не са панел са за проверка и някой мисли ли си ,че това ще стане.Тиквениците ще изкарат един,двама и ще стане като на яз.Ивайловград -всичко спря.А Догановите сараи къде са ??Къде са на тъщата апартаментите и парите Борисова.Не се подигравайте с българина защото накрая ще хване калъчката.
101
5
 
11
 
! Отговори
Леля ви преди 12 години
Гражданите не са от бсп
100
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има поговорка,която казва:-Когато противника се смее,трябва да се огледаш.В случая РЕВЕ,значи посоката е вярна.
99
6
 
10
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Ти кажи на твоя другар Тиквата да си върне книжката на БКП,после ми говори,и МИШКО пиши си със твоето име,да видим дали не си купен.Виждам,че си на 12 г. по инфантилния ти мозък.Явно баща ти те изнасива систематично,щом само "*** " ти е в устата.Но какво му трябва на един Гербар-"***" и Боко да го тупа по рамото за добре свършената работа
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки може да бъде субект на проверка и при това анонмна цяла година.Кирливи ризи ще се търсят. Законът е необходим, но не побългарен,по гербарски,а да бъде точно спазени пропоръките на Европа.
97
1
 
9
 
! Отговори
изкрейзил преди 12 години
Като гледам сегашните палати тези от соца са като кутийки.Къде по язовири ,планини се строеше незаконно.Сега всичко е за конфискация-особено по язовирити и морето.Там всичко е незаконно и предобито от тиквеници .То не са палати,сараи,и тям подобни.
96
5
 
14
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Тези двете от снимката е видно че добре владеят червената ***,но незнам дали са добри и в задния двор на исляма,и ако и там са добри,то автоматично ги наемам за *** в Синеморец през летния туристически сезон !!!!!!!!
95
15
 
7
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Вижда се защо Тиквата е примиер,прав е тиквуна,че има "лош матриал".Всичките Герберасти,които пишат са по-прости и от него,гледате много гей порно,неудачници.Каквато и да е темата пишете само изродщини,стига с вашата педеращина.Боко явно ви държи гладни и ви го набива в тъпата чутура.Не съм виновен,че живеете на пенсията на баба ви.Щом пишете само за това вие сте едни пасивни ***.Бог ви е наказал да сте слуги на най-тъпия човек в БГ.
94
5
 
20
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 12 години
Като знам какви хора са в БСП и какво са правели преди, особенно по времето на Соц-а в резиденции и вили, мога да заключа че г-жа Манолова доста зор е видяла докато се изкачи по партийната стълбица.Иначе за този закон - пореден пример как комуноидите защитават престъпниците и терикатите. Това са хората които вирееха по-техно време и сасипаха държавата. Време е да върнат всичко което са заграбили!!!
93
7
 
14
 
! Отговори
пръчка преди 12 години
Кой и как лансира това тъпо п*арче от Кюстендил, там си имаха Иво Атанасов комунагите,който ако не друго беше мислещ човек, а тази .......***(Юрист) бихте ли ми обяснили как защитава левите идеи, че нещо не ми е ясно?????
92
8
 
18
 
! Отговори
масаро преди 12 години
червени ***
91
12
 
8
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Мутрите от СИК ти казват или играеш по техните правила или акции и бухалки.Тиквата лично ще тръгне да прибира рентата от хорицата.Това са Мутрите 20 г по-късно.Тиквуна и Захариев-Вълка,на когото Боко подари всички предприятия,са в страната на неограничените възможности -България и са по-богати от всякога
90
8
 
29
 
! Отговори
normalen преди 12 години
няма нормален и честен човек , който да е против този закон.
89
7
 
25
 
! Отговори
Мурджо преди 12 години
Ей това е грозна блондинка!
88
4
 
29
 
! Отговори
www преди 12 години
конфискацията засегна и госпожа Манолова и за това вие като сирена .
87
2
 
29
 
! Отговори
необикновен граждани преди 12 години
.... може да съсипе обикновения гражданин, алармира пред bTV депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.Хайде да направим списък на "обикновените граждани", които за последните 15 г. са придобили имущество за над 250 000 лв. Със сигурност не са "обикновени граждани"
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MAIMUNI MRASNIIIII
85
5
 
19
 
! Отговори
Яко преди 12 години
С Огромно удоволствие чакам следващите избори за да се наслаждавам как народа ще удари мног як шамар на БСП и да го видя Станишката-Европееца как ще анализира.....също чакам референдума за АЕЦ и там ще получат шамар червенушките, абе Комиците имат конкуренция в лицето на столетницата Ще е много яко....
84
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И те(станишковци) били алтернативата.......боже мой, с коя ръка да се прекръстя .....
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A kiflata do Maya Manolova zasto ne e na rabota v Evroparlamenta.