Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!

Съпартийците пък доволни от оттеглянето му
15 май 2012 20:25,
154
Мартин Димитров: ГЕРБ ни раздели!
Мартин Димитров усещал влиянието на ГЕРБ. Снимка: БТА

"Освен емоциите, усещам и влиянието на ГЕРБ в разделянето на СДС и ДСБ, защото те не искаха да видят „Синя коалиция” срещу себе си", заяви пред Dnes.bg лидерът на СДС Мартин Димитров, след като подаде оставка.

Той е на мнение, че интерес от разделянето на сините имат единствено от партия ГЕРБ.

"Усещам, че някой е повлиял там, където може, защото всички организации, които имат някакви коалиционни и други взаимоотношения с ГЕРБ гласуваха срещу „Синята коалиция”, което е жалко", коментира още Димитров.

49 делегати гласуваха срещу участието на СДС в „Синята коалиция”, а 38 го подкрепиха. Против явяването на двете десни партии във формата „Синята коалиция” се обявиха софийската организация, както и структурите във Варна и Бургас. Това принуди лидерът на партията Мартин Димитров да напусне поста.

Още по темата

"Сега трябва лидер, който смята, че самостоятелното явяване е най-добрата идея, за да е убеден, защото аз познавам хиляди хора и ги убеждавах с години, че трябва да сме обединени с десницата и сега не мога да ги срещна и да им кажа, ние сме само СДС", каза още Мартин Димитров.

Съпартийците му пък са разделени след днешните събития. По-голямата част от тях подкрепят оттеглянето му.

"Мартин Димитров е един млад човек, който си повярва много и не оцени това, което ние му дадохме от сърцето и душата си", каза пред Dnes.bg бившият заместник-министър на вътрешните работи Здравко Зафиров.

„Синята коалиция” ще продължи да съществува до края на този парламент, но от СДС не изключват вариант да работят с ДСБ, ако имат депутати в следващото Народно събрание.

"Пожелаваме успех на ДСБ, да имат депутати в следващия парламент и няма проблем тогава да се договаряме за коалиция", заяви Румен Христов, неуспелият кандидат за президент на „Синята коалиция”.

Временният лидер на СДС ще бъде ясен в началото на юни. Засега партията ще работи сама за влизането в следващия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
12
 
16
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Не герб ви е виновен бе малтинчо, виновни сте ти и драгалевския ***. То и на бсп им е виновен герб че загубиха изборите и на престъпниците им е виновен че ги ловят напоследък. Даи боже повече такива вини на герб и ще управляват още много мандати.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ama kak idvat sedjat godini nakradat se za smetka na nas i naschite deza i hop podal si ostavka,a trjbva prez naroden sud da mine konfiskazija i raztrel inache njama opravija
30
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ВСИЧКИ АУТСАЙДЕРИ ИМ ПРЕЧИ ГЕРБ...
29
8
 
12
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Голям страх голямо чудо от Бойко - на Станишев Бойко му бъркаше аферите, Сидеров Бойко го раздели с Капка,вероятно и за раздялата на принц Кирил с жена му Бойко е помогнал.Очаквам скоро Бойко да попречи на сватбата на Брат Пит.Мартинчо по долу един коментатор много ясно го написа - на крив к.. ....
28
7
 
17
 
! Отговори
val4o преди 11 години
Да ГЕРБ са виновни защото правят това което трябваше вие да наплавите, когато имахте възможност.
27
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
герба разчиства пътя да са само те....
26
3
 
11
 
! Отговори
Друм преди 11 години
Костов има шанс да сътвори сюрприз и трябв да го използва.Просто трябва да се изтъпанчи смело и гръмко да заяви: ,,Аз съм ***. Аз съм един много способен ***, като Софи, като Васко Азиса, като проф. Чирков...!'' Ще постигне поне 2 неща - Ще спечели 1 млн свежи, горещи ромски гласа и ще ликвидира купуването на гласове от другите партии.Защото нашето си е наша ромска гордост!
25
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 30по големи *** от герб има ли? правят ви на луди и им се вързвате
24
5
 
18
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Тия се вземат много на сериозно,смешници.Кой си ти бе Мартин Димитров,***.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
I na 19.5. ste e sastoto.SEIR.BG.
22
7
 
11
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Да-а-а, Боко попречи и на гърците да съставят правителство! Щото така е удобно за престъпната, мутренска партия на мутрите! И само от Костов го беше страх! Сега вече Боко си отдъхна...
21
6
 
10
 
! Отговори
симпатизант преди 11 години
Това отдавна трябваше да се случи, за да се върнат много хора към старата си любов - СДС. А за песента "Последен валс" не скърбете, пак ще се пее. Мартин не я знае, тогава е бил на 12 години.
20
3
 
20
 
! Отговори
bai_jordan преди 11 години
Тея от СДС скоро ще почнат да се делят членовете им като амебите. Така се нацепиха че то само това остана.
19
14
 
15
 
! Отговори
! преди 11 години
ГЕРБ са зад тази поредна гадория.
18
14
 
19
 
! Отговори
Българан преди 11 години
Е, разгеле да го изритат това Костовашко буклуче!
17
7
 
19
 
! Отговори
Доктор Боко преди 11 години
Да брагодарим на ГЕРП и лично на другарА Бойко Борисов за успехите на волейбола и футбола. Др. Борисов - почетния футболист на годината и заслужил Пикасо.
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия Стани Да Седна още ли мърдат?Времето не беше ли тяхно???????И то им е изневерило!
15
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато крадяхте от нас народа не плямпахте изобщо, даже по време на тройната коалиция даже и опозиция не се разбра, че имаше !!! Додаха ГЕРБ, спряха сумати кранчета и сега плямпате ....... пффффффф Волен боднал онази Гаджева, ГЕРБ му били виновни. Първанката искал се върне в БСП, на Сергей ГЕРБ са му билни виновни за това, Мартин подаде оставката и каза ГЕРБ му били виновни.... ето защо пак ще гласувам за ГЕРБ !!!
14
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ ПАРТИИ СИ ТЪРСЯТ ИЗВИНЕНИЕ ЧЕ БОЙКО ИМ Е ВИНОВЕН ,САМО ЛЕТЯЩАТА ЧИНИЯ НЕ Е ИЗЛЕЗНАЛ ДА СЕ ИЗКАЖЕ ....
13
7
 
22
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Винаги през годините съм гласувал за сините, но само преди месеци се зарекох НИКОГА да не си давам гласа за хора гласували за това-да си отровим земята и водата с шистовия газ.Еничари гласували за приемането на ПОЗОРНАТА декларация за а насилствена асимилация на българските мюсюлмани.За ТУРСКОТО ДПС ли зажалихме...за тези НЕбългари които 22 години се подиграват с християнското ни самочувствие ли?НИКОГА повече глас за предатели. Н И К О Г А!