Началото на края на ГЕРБ, видя БСП

Парите свършиха, дами и господа, предупреди Станишев
15 май 2012 18:40,
301
Началото на края на ГЕРБ, видя БСП
Станишев предрече предсрочни избори. Снимка: архив Булфото

Това е началото на края на ГЕРБ и началото на края на политиката в изборите, заяви депутатът от "Коалиция за България" Мая Манолова.

Изказването й беше по повод частичните местни избори, които се проведоха в Кюстендил в неделя. Те бяха спечелени от "Коалиция Кюстендил", пред БСП, ГЕРБ и "Лидер".

По думите на Манолова този вот е показал, че не са важни политическите идеи, а да имаш пари, власт и да нямаш скрупули.

Тя определи като "смешни" твърденията на премиера Бойко Борисов, че левицата е купила изборите с гласовете на ромските махали в града.

Спорът между Мая Манолова и Бойко Борисов, за това кой всъщност се опитва да купи вота в града на черешите, започна още миналата седмица.

Червената депутатка обвини вътрешния министър Цветан Цветанов, че е отишъл в Кюстендил, за да подготви изборите.

Тогава Борисов й отговори, че вътрешният министър всъщност е на посещение в града не заради изборите, а за да опази черешите. 

Манолова днес обясни, че твърдението на вътрешния министър Цветан Цветанов, че ги е оставил да купят вота, звучи като виц.

Червената депутатка не пропусна да спомене, че в ромските квартали е имало засилено полицейско присъствие и хората са били сплашвани да не гласуват.

Манолова каза още, че е логично ромите да гласуват за левицата, защото само в тяхната листа е имало кандидат за общински съветник, който в последствие е бил и избран, от ромски произход.

”И без гласовете на ромите БСП бие ГЕРБ със сериозна преднина”, обяви социалистката.

Тя обвини "Коалиция за Кюстендил" в натиск над избирателите, подобен на този, наложен от ГЕРБ.

”Думите на премиера Борисов не му правят чест. Не БСП са тези, които купуват гласове”, допълни председателят на левицата Сергей Станишев.

Според него страната ни се намира в реална предизборна ситуация. Той обясни, че всички действия на управляващите са насочени към парламентарните избори, ”когато и да се проведат те”.

Станишев допусна, че е възможно да има предсрочен вот, иницииран от управляващите. По думите на лидера на БСП целта на ГЕРБ при този сценарий е да избегнат отговорност от случващото се в страната.

Според червения лидер цялата политика на управляващите в момента е предизборна.

”Те не управляват държавата”, ядоса се Станишев.

По думите му законите, които се прокарват, са или лобистки или целят да създадат предизборни очаквания у избирателите.

Като лобистки закон, който пълни касата на ГЕРБ от приближените кръгове на премиера, Станишев посочи промените в Закона за горите.

Широко промотираната административна реформа на правителството пък според БСП лидера цели само да създаде предизборни надежди на избирателите.

Той обясни, че вдигането на заплатите и пенсиите не е нищо друго, освен подкупване на най-нуждаещите се.

Според Станишев няма пари за подобни действия, а управляващите ги правят, без да мислят дали следващото правителство ще има пари да плаща тези доходи.

”Парите свършиха, дами и господа”, заяви Станишев.

Той допълни, че управляващите в момента разпродават държавно имущество на безценица само за да си осигурят моментен свеж капитал.

Станишев благодари на Изпълнителното бюро на партията, което днес заседава за последен път в този му състав.

В събота и неделя социалистите имат конгрес, на който ще се избере ръководство на партията.

Председателят на БСП зави, че сегашното ръководство е изкарало левицата от тежка криза и е успяло да устои на безпрецедентни атака от страна на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато някой пише с главни букви, това е признак за безсилие и страх. Същото е, както уплашеният човек вика, а не говори спокойно, това е зов за помощ към околните.
210
8
 
27
 
! Отговори
ХАМСТЕРО ДО БСП преди 11 години
ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ЧЕРВЕНИ ПАЧАВРИ И М`СТИИ, ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ВАС ВЪВ ВРЪЗКА С КОНГРЕСА, НА КОЙТО ГЕРБ ИСКА ДА МЪ ЦЕПИ!!! ЗАТОВА ДР-КИ И ДР-И ПРИЗОВАВАМ ВИ КЪМ ПО-ВИСОКА ПАРТИЙНА ДИСЦИПЛИНА, ПОЕМЕТЕ ГЕРБЕРСКИЯ ГНЯВ И НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА БЪДА НАЦЕПЕН. ДАЙТЕ СОЛИДАРНО ДА СИ УДАРИМ ПЪРВО ПО ЕДИН ***, ВТОРО ПО ЕДИН ВАЗЕЛИН И ТРЕТО ДА ДАДЕМ ЕДИН ЛЪЗГАВ ОТПОР НА НАШИЯ ВРАГ И НАЦЕПНИК ГЕРБ. ПОМОГНЕТЕ ДР-КИ И ДР-И ИЛИ И АЗ ЩЕ ВИ КАЖА ЗЗЗБОГОМ, КАТО ЕДНО НАШЕ ДЪРТО ДРУГАРЧЕ.
209
6
 
23
 
! Отговори
АГЕНТ ГОЦЕ ДО БСП преди 11 години
ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ Ч.М. И ЧЕРВЕНИ *** ПРИЗОВАВАМ ВИ - ДРЪЖТЕ ХАМСТЕРА, ДОКАТО ГО НАЦЕЛЯ И ОТЦЕПЯ ОТ БСП. ЩЕ МУ РАЗДАМ ЕДИН УЧЕНИЧЕСКИ ТРИ ПИ ЕР И ЩЕ ГО ИЗПРАТЯ НА 43 - ИЯ КИЛОМЕТЪР ПО МАГИСТРАЛА .... +ПАРТИЙНА ТАЙНА+ ДА ГО НАСАЖДА НА ВСЕКИ ГЕРБЕРСКИ ВРАГ. ВЕНСЕРЕМИ СЕ ДР-КИ И ДР-И. СЛЕД ПОБЕДАТА ЩЕ ВИ ПОВЕДА КЪМ СВЕТЛО БЪДЕЩЕ - ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ, ДА ГЛЕДАТЕ ДИВЕЧ И ЗОБ ЗА НЕГО, ЧЕ ОТДАВНА НЕ СЪМ ХОДИЛ НА ЛОВ. ТОВА НЯМА ДА КРИЯ МИ БЕШЕ ДРУГОТО ОСНОВНО ЗАНИМАНИЕ ДР-КИ И ДР-И. ПЪРВОТО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ - ДА ТАРАША.
208
5
 
23
 
! Отговори
ЗА АНТИБОЛШЕВИК преди 11 години
ЗА КОЯ КРАСИВА ЖЕНА ГОВОРИШ? ХАМСТЕРЪТ ВИНАГИ Е БИЛ ЗАОБИКОЛЕН ОТ ГОРГОНИ, ЩОТО НЯМА КОПИЕ, С КОЕТО ДА ГИ "УСМЕРТИ", А ГЕЙОВЕТЕ НЕ СА СЕ "ВКАМЕНЯВАЛИ" НИКОГА, ДАЖЕ И ОТ КРАСИВИ ЖЕНИ.
207
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЛКО МАЛКО ИМ ТРЯБВА НА ЧЕРВЕНИТЕ ***, ЗА ДА СЕ *** И ДА ОСЕРАТ ФОРУМА. ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ - КУПЕНИ ИЗБОРИ В КЮСТЕНДИЛ. Ч.С. ТАКА БУЙНО СА *** ЦЕЛИЯ СИ РЕПЕРТОАР, КОЙТО ВЪРТЯТ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ, ЧЕ СА ЗАБРАВИЛИ ДА БЛАГОДАРЯТ НА ДРУГАРИТЕ РОМИ ЗА ИЗБОРНАТА ПОБЕДА. ЯВНО ДОБРЕ СА ПЛАТИЛИ НА ***. ДА ПЛАЩАТ И НИЕ ГО ПРИВЕТСТВАМЕ, ДА НЕ *** *** ОТ ГЛАД. ИНТЕРЕСНО НИ ДУМА, НИ ВОПЪЛ, НИ СТОН ЗА ИЗБОРИТЕ В ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА СТРАНАТА. ЗНАЧИ ПАРИЧКИТЕ ИМ СТИГНАХА САМО ЗА ГРАДЧЕ, КАТО КЮСТЕНДИЛ. Е ДОГОДИНА ЩЕ ИМАТ ПО-МАЛКО ПАРИЧКИ, КОЛКОТО ДА КУПЯТ ГЛАСОВЕ ЗА СЕЛО, КАТО БОГУТЕВО. ИСТОРИЯТА И ДИНОЗАВРИТЕ ПРИВЛИЧАТ ЧЕРВЕНИТЕ С НЕУСТОИМА СИЛА, ТОВА Е РАДОСТНИЯТ ФАКТ. ТЕНДЕНЦИЯ ОТ ЕДИН ГРАД ПРИ КУПЕНИ ГЛАДНИ *** - ТОЯ Е И ЛУД ***.
206
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"началото на края" на партията на гризачите.
205
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако не са подкупите и кебапче-ата дето раздава БСП няма и 1 място да има в парламента!
204
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Станишев председател на ПЕС много си смешен с говоренето си след като има доказателство за купуване на гласове от БСП как ви вярват хората незнам Та вие сте престъпници
203
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...в момент на криза ГЕРБ държи стабилен лева и все още пенсионерите получават пенсии(тя не е даденост!!!)Бедна и обрулена държава ,като България в такъв момент щеше да се заличи от картата.
202
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кюстендил-*** махала-БСП-1300,ГЕРБ-167Все пак имало малко българи в махалата значи.Вече я ясно коя е най *** партия.
201
5
 
29
 
! Отговори
антиболшевик преди 11 години
Няколко думи за кои са гейовете в българската политика - единия живее с красива жена, спи до нея и й направи дете, другия - "мъжкар" от две години спи сам или ...с момчетата от НСО, кой сега е гей? "г-да" и дами от герб открийте мъжкаря!!!
200
14
 
27
 
! Отговори
Man преди 11 години
Сергейко, аз пък виждам друго ...Разпад на комунистическо - социалистическа партия , на агентите на КГБ и ДС начело с агента доносник , клепал другарите си още от 1977г. като студент в Историческият факултет на СУ Св. Климент Охридски...и подръжниците на Сергея , усъвършенствали се в източване на Еврофондове и далавери ...те също си имат агентура в ядрото на ЕС като представители на партията си в Европарламента,като Вигенин и сие...ADIOS, ТОВАРИЩИ ...
199
8
 
19
 
! Отговори
DILEMA преди 11 години
MM DA dali da izberat Pe..... ili DONOSNIK kakva dilema samono za BSP sa naii podhodq6ti takiva i dvamata da sigi ostavqt za lideriHAHAHA
198
7
 
30
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Очевидно е, че Гоце от ДъСъ вече не го желаят в партията му !? При това положение не е ли по - добре да напусне партията на Станишев и да си създаде своя партия заедно с Румен П. , К. Добрев и Л. Корнезов , например ?Хайде , Гоце, докаже , че си личност и си създай своя партия !Едно време партиите създаваха личности, а сега личностите създават партии ...Ако Гоце не може и една партия да създаде, то тогава каква личност е той ?
197
6
 
26
 
! Отговори
za ISTORIKA преди 11 години
SAMO *** za VASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
196
2
 
17
 
! Отговори
CRY преди 11 години
dobre si go zamislil no samo s motiki ne stava nesme 18 v. Ako imaxme biznes istinski 6te6e da ima pora4ki za vi6e to obrazovanie . no kak NE obrazovani partiini sekretari da investirat v obrazovanie ili tehnite sin4eta se bor4eta :(
195
13
 
38
 
! Отговори
Гней Сей преди 11 години
ГЕРБ се сгромоляса! Ако се интерполира резултата от местните избори в Кюстендил, тази партия няма да влезе и в парламента! Логично е мутренската партия да е на власт ден до пладне, защото лъсна истинската и престъпна същност. Моля, следващият...
194
1
 
34
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
След бандитския Преход, логична е поява на хора с нова визия за България! В този процес старите престъпни партии са обречени! Имаме нужда от нови формации с умерен националистически уклон и ориентирани към възраждане на селото и земеделието! Това е спасителния пояс за българите.
193
1
 
18
 
! Отговори
evro soc kiufte преди 11 години
za 4erveni 4erveni merki ako pita men trqbva za takiva kato anonimniq i konc. lageri proporciq 2 komonista edin rom odel perilni preparati za 3 svqt hahaha
192
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С ГЕРБ В НОВОТО ОЩЕ 40 години