Борисов и сие газят за блатни кокичета... под дъжда

Трима министри преместват днес 2605 защитени растения
28 май 2012 07:38,
80
Борисов и сие газят за блатни кокичета... под дъжда
В очакване да бъдат преместени. Снимка: National Geographic

Премиерът Бойко Борисов ще провери днес хода на строителството на Лот 1 на автомагистрала "Марица", съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
Заедно със строителната министърка Лиляна Павлова и колегата й от транспортното ведомство Ивайло Московски, министър-председателят ще присъства и на преместването на популацията от 2605 блатни кокичета от трасето на магистралата.

Веднъж вече пресаждането им бе отменено, след като непрестанните дъждове отказаха преди пет дни Бойко Борисов и министрите му да ги местят от трасето на аутобана.

Блатното кокиче е включено в Червената книга на България с категория рядък вид. С цел да се избегнат критичните 50 м от магистралата, където замърсяването е по-голямо, редкият вид ще бъде преместен днес на безопасно отстояние.

"Марица" е проектирана по най-добрите европейски практики за опазване на околната среда, като са предвидени биокоридори и проходи за дребни бозайници, влечуги и сухоземни, прозрачни съоръжения за птици, както и шумозащитни прегради, похвали се преди време премиерът Бойко Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тоя преди местеше момичета по магистралата сега мести кокичета!
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ-КЪСИЯТ ВИЦ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ :"БОЙКО БОРИСОВ НЕ КРАДЕ". И ОЩЕ ЕДИН:"БОЙКО БОРИСОВ МИСЛИ ЗА НАРОДА,А НЕ ЗА УЛТРА БОГАТИТЕ СИ СПОНСОРИ"
69
0
 
3
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Ако трябва с една дума да характеризираме българският преход от милиционеро-социализъм към демокрация, думата ще е "КРАЖБА"!!!
68
0
 
3
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Ако трябва с едно изречение да дадем рецепта КАК да се спаси България и да се постигне растеж и просперитет, изречението е: "СПРЕТЕ КРАЖБИТЕ"!!!
67
7
 
3
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Бойко Борисов,вместо да КРАДЕ,с парите на данъкоплатците изгражда и възстановява инфраструктурата на България;Бойко Борисов е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР,който уволни Министър само за съмнение за злоупотреби;Бойко Борисов е популист,но и милее за хората;При Бойко Борисов няма 6-5,няма ваши,наши,хванат ли те в крачка,няма прошка!;Бойко Борисов е убиец на маргинали-когато хората ги сравнят с Бойко Борисов,разбират,че са маргинали;Бойко Борисов превърна Доган в маргинал;При Бойко Борисов най-сетне доказаните престъпници получават ефективни присъди;Бойко Борисов спря Бургас-Александруполис-убиецът на туризма в Южното ни Черноморие;Бойко Борисов спря БелеНЕнай-КРАДЛИВИЯ проект в историята на България;Бойко Борисов(с Плевнелиев) се бори да измъкне България от газовата монополна хватка,довела ни до най-високи цени в цяла Европа;И т.н...;Бойко Борисов,така,както го разбира и колкото може,РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ!За разлика от ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЦИ!
66
0
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 11 години
Не гледайте тази неактуална снимка. Точно сега е периода за пресаждане на луковиците на блатните кокичета.
65
2
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
Как ще каже някой, като те никого не питат. Смятат, че вичко знаят.
64
3
 
1
 
! Отговори
КОЙ преди 11 години
Няма ли КОЙ да им каже на тия ПРЕМЕСТВАЧИ, че сега не е период за ПРИСАЖДАНЕ на БЛАТНОТОКОКИЧЕ....!!!! Има цял УНИВЕРСИТЕТ за специалисти-лесотехници !!!!!
63
10
 
10
 
! Отговори
АМАН ОТ ПРОСТОТИИ преди 11 години
ПАК НИЩОПРАВЕНЕ, НО КАЧЕСТВЕНО. ЦЕЛИ 4 ДНИ ТОЙ НЕ НИ ОЗАРИ СЪС СМЕХОТВОРНОТО СИ ПРИСЪСТВИЕ, НО НЕЙСЕ, ЦИРКЪТ ПРОДЪЛЖАВА, СМУКАЛИЦИТЕ НА НАРОДНИ ПАРИ-ПРАВИЛНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ, ЗАХЛЕБВАТ ОТ К*РВЕНСКИЯ ПИАР. ИНАЧЕ, СПОКОЙНО-ДЪРЖАВАТА ЗАТЪВА ПОД ПОГЛЕДА МУУУ, НО ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ И ЩЕ ГЛАСУВАТ ПРАВИЛНО.НЕАМ НЕРВИИИ ОТ ПРОСТОТИЯТА И ПРОСТАЩИНАТА, КОЯТО НЯМА КРАЙ. БЯГАЙТЕ ОТ ТИКВОСТАН МУТРЕНСКИ, УМНИ, МОЖЕЩИ И ПЕРСПЕКТИВНИ МЛАДИ ХОРА.ТУК Е ОПАСНО ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА ВИ.
62
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютен ПР!!Тея кокичета след като ги преместят по това време на годината ги пишете бегали догодина!
61
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БАНКЯНСКИТЕ ТИКВИ КОГА ЩЕ ГИ ПРЕМЕСТВАТ/РАЗСАЖДАТ/ В ГЬОЛА ОКОЛО ВЛАДАЯ???????????
60
4
 
13
 
! Отговори
социалист преди 11 години
Другари, а помните ли ние като бяхме на власт какъв ред имаше. Каква отговорност се търсеше от министри , които получаваха милиони от консултански договори. Другаря Станишев никога не се е занимавал с такива дребни въпроси.Той по цял ден мислеше довечера с какъв цвят прашки ще бъде Др. Азер Меликов или Вигенин.
59
9
 
16
 
! Отговори
Go преди 11 години
А тикви има ли за преместване? Големи, узрели, жълти тикви. Имаме си само една, другите са на изчезване от селското стопанство.
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко са красиви блатните кокичета!
57
8
 
13
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Това не е моя работа, бе пич, а никой не ме е питал. Това, че управлението е слабо и неграмотно на всички е ясно, но иначе голям го вадят.
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представяте ли си колко горд ще бъда,ако дойде и ми го премести от десния крачол в левия и обратно!!!
55
5
 
13
 
! Отговори
Е, и ? преди 11 години
И сега ще спрат хората да споменават родата му до ДЕВЕТО коляно?Винаги съм отбелязвал, че нямат свършване гъзоблизците.Отвращавам се още като прочета заглавието.А защо не пишете господа, че Б.Б., в стремежа си да угоди на господарите си, се превърна в едно полудяло псе, което е захапало народа за гърлото и стиска ли стиска.
54
19
 
8
 
! Отговори
Гербер преди 11 години
Който мрази ББ е Доганов ***!
53
3
 
6
 
! Отговори
пук преди 11 години
що ги местят сега, когато цъфтят и цветовете трябва да се събират
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българина НИКОГА,АМА НИКОГА НЯМА ДА КАЖЕ ,ЧЕ Е ДОБРЕ!Като сме толкова зле ЗАЩО ЗЕМЯТА НИ ПУСТЕЕ!ГЛАДНИЯ ЧОВЕК ЩЕ СИ ПОСАДИ НЕЩО ЗА ЯДЕНЕ!Нормално е !ПРОСЯЦИТЕ ИЗКАРВАТ ПОВЕЧЕ ОТ МУЗЕЙНИ УРЕДНИЦИ!ТИЯ ДЕТО НАЙ-ПЛАЧАТ НАЙ- ГОЛЯМ ВЛОГ ИМАТ!НИЕ СМЕ ЦАРЕ НА ПЛАЧА!НЕ,СЕГА ПРИ ББ ,и при БСП и НДСВ И СДС И БКП -все плачем!А ЗА БАЛА НА ДЕТЕТО-мини сватба и лимузина и рокля без предник и гол *** за хиляди лева!