Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов

Преасфалтират нови 15 км от Лот 3 на "Тракия"
Обновена: 28 май 2012 15:04 | 28 май 2012 15:00,
347
Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов
Бойко Борисов не прави компромис с качеството на аутобаните. Снимка: БТА

Недопустимо е общински сгради да нямат застраховка срещу земетресения и сега ние отново да вадим бюджетни пари, възнегодува премиерът Бойко Борисов в Ямбол. Той заяви,че кметовете на населените места в Пернишко трябва да обяснят защо няма такива застраховки.

Борисов призова, „когато дойде началото на годината или застрахователният период,  да си застраховат имуществото“.

Министър-председателят възропта, че за всеки проблем се искало държавата да даде пари, а те били от нашите данъци. Борисов даде за пример автомобилите, за които никой не се оплаквал, защото си имали застраховки.

„За къщите, сутринта слушах – сега като дойдат да я съборят, да ни построят и да кажат заповядайте. Е, то по тази логика всеки един от вас би могъл да дойде и да каже: „Що не дойде държавата да ми направи една къщичка?”, добави Борисов.

Вече са отпуснати 5 млн. лева за засегнатите училища и детски градини, в сряда, на заседание на Министерски съвет ще се разгледат останалите, нуждаещи се от помощ, съобщи премиерът. 

Днес той направи поредната инспекция на лот 3 на магистрала „Тракия“ от Нова Загора до Ямбол. 

Гръцката “Актор”, изграждаща лот 3 на магистралата, ще трябва да полага отново за своя сметка асфалт върху 15 км участък от трасето заради несъответствие в рецептата на покритието.

Пусковият срок на трасето ще се забави. Вероятно то ще бъде пуснато в края на юни-средата на юли.

„Вече абсолютно положен асфалт - 15 км в този му вид ако го оставят, може би две-три години ще стои и след това от жегите ще почне както преди нас строените магистрали да става на коловози. Колкото и да е трудно, вече два километра махнаха, сега ще махнат още 15 км. Ще докараме мобилна лаборатория, с която денонощно ще контролираме процеса. По-добре да се забавим, отколкото да пуснем трасето и след това да ремонтираме. Не мога да правя компромиси”, отсече премиерът.

Още по темата
В началото на май по заръка на Борисов гръцката фирма "Актор" вече премахна некачествен асфалт от 1 км положен на лот 3 на автомагистрала "Тракия".

Тогава на проблемната отсечка пристигна лично шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който остана доволен, че вижда как заръчаното от премиера Бойко Борисов се изпълнява. 

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова провериха днес и състоянието на мостовете по автомагистрала "Тракия".

„30 години не са пипани мостовете в България. Виадуктите са в окаяно положение. Не са строили нищо, с изключение на тази глупост "Цанков камък", поне да бяха ремонтирали част от съоръженията”, коментира премиерът.

Необходимите средства за ремонт на всички мостови съоръжения и виадукти са в размер близо 200 млн. евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
0
 
! Отговори
Гено преди 11 години
Премиерът вчера беше в изключително приповдигнато настроение. Ако не знаех, че не прави такива работи, бих си помислил, че направо се беше надрусал. Дотолкова това, дето каза, не подхожда на трезв разсъдък:
286
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 11 години
А държавата взема от всеки г-н Премиел министър
285
0
 
3
 
! Отговори
Попоф преди 11 години
пак гласувайте за този некадърник.3 години оправдания , обещания и нищо насреща.
284
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Банкя не е дала нищо добро на България
283
4
 
6
 
! Отговори
Застраховател преди 11 години
Къщи-палати, на по 4 етажа без застраховка? Абсурдно! Прав е Борисов, че ако искат да защитят дома си е редно да имат застраховки. Вчера една "БРОКЕРКА" твърдеше как застрахователните компании имали изискане за самоучастие на пострадалия от 5 - 10 % от застрахователната сума. Сигурно е така, особено при компании, които обещават срещу 2 лева да Ви застраховат дома за 100 000. Не случайно хората са казали "Не съм толкова БОГАТ, че да купувам евтино!"
282
3
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
BOKO NAPRAVI NA WSI4KI MODERNI LEVIS FESOVE I PETOLA4KI PO EDNA KA6TI4KA,NO OBEZATELNO I SINDJIR,4E MNOGO H(L)APAT...
281
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко пак направи гаф. Кои държавни или общински сгради имат застраховки?
280
0
 
3
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Много бих желала да прочетете това - "Прочетете, перничани" - news.zapernik.
279
2
 
17
 
! Отговори
Цветан преди 11 години
Държавата никога нищо не ми е построила тъщата ги построи и шесте!
278
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До сега не съм чул някой да е поискал държавата да му построи къщичка ! Е вярно искат хората малко помощи , но при положение , че се хвърлят толкова грешни пари за безумни и никого ненужни неща , защо да не им се даде по някой чувал цимент , един - два камиона пясък и малко тухли и керемиди ! Нима не го заслужават след като калпавото правителство профука 8 милиарда събирани и от тези хора?!
277
1
 
6
 
! Отговори
Ганчев преди 11 години
И аз искам къщичка ама за птиченца!
276
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Модераторе, виж псотингите!
275
3
 
10
 
! Отговори
ab преди 11 години
на майка му ***
274
5
 
14
 
! Отговори
аз съм 310 преди 11 години
Другари гробари, може ли някой от тези, които пишат минуси на 310, да оборят твърдяното с факти! Нека да напишат какво е сътворено от ГЕРБ и от св. Бойко за времето на управлението му! Минус лесно се слага, но много трудно ще дадете пример за нещо полезно, което е сътворено от ГЕРБ или иначе казано от отцепилите се комняги - най-крадливото крило на БКП.
273
20
 
8
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Чета коментарите и се ужасявам - наистина сме *** народ!Един иска Борисов да му построи нова къща, друг иска Борисов да му намери добре платена работа, трети му била наводнена реколтата - хоп Борисов да даде пари.....Осъзнайте се бе, хора, Борисов е министър-председател, не ви е бавачка!
272
5
 
17
 
! Отговори
a преди 11 години
А всеки може ли да си поиска от държавата банка? Казаха ми, че можело, но трябва да си снаха на човек от Политбюро на БКП (др. ИВАН АБАДЖИЕВ) и най-вече гадже на Огнебореца.
271
13
 
11
 
! Отговори
Иван преди 11 години
301 Питай Емел Етем какво направи с милионите за бедствия и аварии - ако бяха укрепили мостове язовирни стени свлачища - сега щеше да има повече пари за помощ на хората.Да ама не - Етем дори и синчето си заведе на екскурзия на екзотично местенце.А Борисов е прав - не може държавата да стои къщички на всички - ами и аз искам нова къща !
270
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пръв път да се съглася с Борисов.Държавата не е длъжна да строи на всеки,който поиска къща.Тя е длъжна само на Цветанов.И то не една,а много
269
4
 
26
 
! Отговори
Верно ли бе бате ББ? преди 11 години
Сериозно ли Българина иска да му построиш къщичка бате ББ? Доколкото знам Българина, за разлика от МНОГО други нации може и сам да си строи, и да си плаща данъците, осигуровките, рушветите, че и приема при частен лекар даже (не броим осигуровките). Според мен малко е просташко изказването на Голямото Момче, ако е било такова. А от "фолклорни" изказвания - направо съм преситен. Давай, Боко- плюй раята....
268
3
 
27
 
! Отговори
на 80 преди 11 години
Когато някой разгадае застрахователния крадлив закон на крадливите дружества аз ще стана космонафт