Стържат менте асфалта от Лот 3

Гръцката "Актор" се оправда за гафа с фирма подизпълнител
9 май 2012 17:00,
102
Стържат менте асфалта от Лот 3
Машини вече отстраняват некачествения асфалт. Снимка: архив Булфото

Гръцката фирма "Актор" започна премахването на некачествения асфалт, положен на Лот 3 на автомагистрала "Тракия".

Днес на мястото на проблемната отсечка пристигна шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който остана доволен, че вижда как заръчаното от премиера Бойко Борисов се изпълнява. А именно – некачественият асфалт да бъде премахнат за сметка на изпълнителя.

Преди дни пътни експерти установиха и докладваха на министър-председателя, че положеният асфалт не отговаря на стандартите, а това може да доведе до напукване през зимата и образуване на коловози през лятото.

Още по темата
Днес, след като обходи цялото трасе на Лот 2 от Стара до Нова Загора и Лот 3 до Ямбол, за да се запознае с хода на строителните работи, Лазаров спря на 242-ия километър, за да се убеди, че гърците наистина изстъргват положения некачествен асфалт.

Отсечката е около километър, каза той, но гръцкият технически ръководител на обекта инж. Полихронис Хапсалис го поправи – само 500 метра е.

Строителят си призна, че са допуснали грешка, но обясни, че направата на битумната смес били възложили на фирма подизпълнител.

"Той не знам, сигурно някаква грешка на компютъра направил, лабораторията веднага установила грешката", каза Хапсалис.

Строителят обясни още на шефа на АПИ, че всъщност този отсек не е готов, а просто си правили пробно полагане.

"Те наистина имат правото да си правят експерименти, така мога да кажа най-общо, докато си налучкат точната рецепта. Но така или иначе, понеже нас ни притесни, че е много дълъг участък, който са положили, за да не остане факт от магистралата и част от нея впоследствие, както виждате, днес те го отстраняват", каза Лазаров.

Полихронис Хапсалис обеща, че строежът на Лот 3 ще приключи в срок и ще отговаря на качеството, а Лазаров пък го предупреди, че всеки ден ще бъдат извършвани строги проверки.

"Искам да ви уверя, че накрая в нашия участък, нашият пласт асфалт ще е най-добрият", зарече се гръцкият инженер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 26 г. съм и незнам ще доживея ли да видя нещо в България да се направи както трябва- без рушвети, без скандали и т.н.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аа, не, те пенсионерите са го ръфали тоя асфалт, затова се е повредил.
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аа, не, те пенсионерите са го ръфали тоя асфалт, затова се е повредил.
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zawto ne robotat nowno vreme kak vav evropo horata pravad edinpat za vinagi asvolta a e syaka godina da podnovyat asvalta tova e samo vav bgr e tova i ako iskat werabotat vav nowno vreme wtoto se vijda dali ye pravo asvolta kak vav evropa rabotat nalisme evropeyci
73
0
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
не съм строител и нямам никакви познания по полагането на асфалт но споделям видяното...в никакън случай не съм съгласен че може да се полага асфалт в калта!това е гражданската ми позиция и я споделям---да се предаде по линията на проверяващите контролни органи а не всяка година да се ремонтира некачествено и пак пари от нашия джоб!
72
0
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
елед като сега са хванати това не значи че им е за първи път!да се направи контрол на цялостната им работа от началото до сега1да се мземат ядки проби от повече участъци!вчера полагаха асфалт на бул Андрей сахаров при дъжд и направо върху калта след като бяха малхнали горния слой,,,,колко ли ще трае кърпежа и няма ли контрол в случая.. на Запад се духа с големи прахусмукачки прахта после се подсушава...полага се слой от катран течен за да осигури сцеплението...и накрая се поставя слоя асфарт.
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъвто е магистралния премиер такъв е и асфалта!!!!!1
70
1
 
8
 
! Отговори
Левата ръчичка преди 12 години
Качествени строителни материали има в България, обаче м'атриала сред народонаселението никъв го няма!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
neka4estven izleze matrjala naistina
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Moi priqtel raboti v t.narechenata firma podizpylnitel i zashto li mi beshe otkrehnal neshto za tozi bitom, che te si go pravqt kak si trqbva, a firmata stroitel pravi dalaveri i estestveno che sega kato ima izlqzoha kirlivite rizi, obvinqva firmata podizpalnitel!
67
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата доведе България до национална катастрофа! За по 5 км магистралки на година... А качеството им е ясно.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Shte byde gryzki antichen asfalt ot lulkata na zivilizaziata
65
4
 
6
 
! Отговори
viden преди 12 години
bravo, premier-minister!
64
0
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Да стържат каквото си искат и да го обясняват на медиите. Пътя няма основа.
63
3
 
10
 
! Отговори
до Буров преди 12 години
Едва ли има човек, който е срещу хубавите пътища! Проблемът е, че са само на думи тези пътища. Караме по магистрали с третокласна (в хубавите участъци) настилка! Онзи ден по новините да ми разправя онзи "Умния", че за 2 години щели да направят 8км. отсечка...това е подигравка с всички! Напротив Буров...всички искаме магистралите и хубавите пътища, които ни обещават, но с този лъжец не ги получаваме, а това дразни всеки, който му се наложи да се качи в автомобила си!
62
10
 
8
 
! Отговори
Буров преди 12 години
Не разбирам тези хора, които крещят срещу магистралите и срещу спортната зала и националния стадион, и се питам дали са естествено глупави и задръстени , или се правят на такива заради политическите си пристрастия. Все едно в един дом да изядем цялата реколта от зърно и да не отделиме за семена като инвестиция за следващи години. Инвестициите в пътните комуникации са за България очевадна необходимост. А от това зависи и развитието на икономиката и туризма и т.н. Инвестициите в спорта и подкрепата му е също очевадна необходимост. Даже това трябва да стане дългосрочна държавна политика от която ще просперира не само здравето на българските граждани, но и спортният туризъм и икономиката на страната. Това, че има хора, които няма какво да ядат не е вината в тези инвестиции а някъде другаде. Може би точно в това, че няма родно производство, че беше унищожено земеделското производство, животновъдството, малките семейни фирми и същевременно нерегулираното отваряне към Европейските наднародни вериги и стоки... Така, че всички политически *** и ограничени мозъци нека да си затворят устите и да запретнат ръкави и да дадат те нещо на България а не само да искат от държавата и да грачат срещу хората, които поне нещо правят..
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този форум е пълен с *** и неграмотни герберчета с 24-часово дежурство.
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 72 процент ще вземе но няма да може да си разиграва коня сам и да раздава всички поръчки на ГЕРБ ще трябва да дели с някой.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубава работа, ама българска...Защото отговорността за контрола е наша,а и гръцките рушвети са отишли в български джоб.
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1Така ще бъде докато най-ниската оферта печели. 2.По-договор не могат да наемата под-изпълнители.Могат да наемат техника но не и да възлагат изпълнение на СМР на под-изпълнители