Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов

Преасфалтират нови 15 км от Лот 3 на "Тракия"
Обновена: 28 май 2012 15:04 | 28 май 2012 15:00,
347
Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов
Бойко Борисов не прави компромис с качеството на аутобаните. Снимка: БТА

Недопустимо е общински сгради да нямат застраховка срещу земетресения и сега ние отново да вадим бюджетни пари, възнегодува премиерът Бойко Борисов в Ямбол. Той заяви,че кметовете на населените места в Пернишко трябва да обяснят защо няма такива застраховки.

Борисов призова, „когато дойде началото на годината или застрахователният период,  да си застраховат имуществото“.

Министър-председателят възропта, че за всеки проблем се искало държавата да даде пари, а те били от нашите данъци. Борисов даде за пример автомобилите, за които никой не се оплаквал, защото си имали застраховки.

„За къщите, сутринта слушах – сега като дойдат да я съборят, да ни построят и да кажат заповядайте. Е, то по тази логика всеки един от вас би могъл да дойде и да каже: „Що не дойде държавата да ми направи една къщичка?”, добави Борисов.

Вече са отпуснати 5 млн. лева за засегнатите училища и детски градини, в сряда, на заседание на Министерски съвет ще се разгледат останалите, нуждаещи се от помощ, съобщи премиерът. 

Днес той направи поредната инспекция на лот 3 на магистрала „Тракия“ от Нова Загора до Ямбол. 

Гръцката “Актор”, изграждаща лот 3 на магистралата, ще трябва да полага отново за своя сметка асфалт върху 15 км участък от трасето заради несъответствие в рецептата на покритието.

Пусковият срок на трасето ще се забави. Вероятно то ще бъде пуснато в края на юни-средата на юли.

„Вече абсолютно положен асфалт - 15 км в този му вид ако го оставят, може би две-три години ще стои и след това от жегите ще почне както преди нас строените магистрали да става на коловози. Колкото и да е трудно, вече два километра махнаха, сега ще махнат още 15 км. Ще докараме мобилна лаборатория, с която денонощно ще контролираме процеса. По-добре да се забавим, отколкото да пуснем трасето и след това да ремонтираме. Не мога да правя компромиси”, отсече премиерът.

Още по темата
В началото на май по заръка на Борисов гръцката фирма "Актор" вече премахна некачествен асфалт от 1 км положен на лот 3 на автомагистрала "Тракия".

Тогава на проблемната отсечка пристигна лично шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който остана доволен, че вижда как заръчаното от премиера Бойко Борисов се изпълнява. 

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова провериха днес и състоянието на мостовете по автомагистрала "Тракия".

„30 години не са пипани мостовете в България. Виадуктите са в окаяно положение. Не са строили нищо, с изключение на тази глупост "Цанков камък", поне да бяха ремонтирали част от съоръженията”, коментира премиерът.

Необходимите средства за ремонт на всички мостови съоръжения и виадукти са в размер близо 200 млн. евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
12
 
! Отговори
ям Фафла ББ преди 11 години
Ако фирмата преасфалтира 15 км за нейна сметка , при условие че е дала най-ниската оферта , би трябвало да фалира. Работен слой 5 см Х 10 метра ширина на четирите планта без аварийното Х 15 км са 7500 м3 асфалт Х 100лв = 750 000 лв само материала + труд за премахване и полагане , към 2,5 милиона. Е ква е тая печалба , заложена , да можеш да си преасфалтираш някви си 15 км , ако те хванат ?
206
3
 
11
 
! Отговори
Де Страсбург, де преди 11 години
Премиерът е длъжен не само да се показва по телевизията, ами и да мисли като държавник. Бойко, ти си премиер на всички български граждани .С тези пари, които тия данъкоплатци са ти дали , трябва да ги осигуриш и да им построиш къщички, а не да ги хвърлиш на предприемачите. Ако някой от хората си е направил застраховка, толкова по-добре. Значи ще има повече от къщичка. И знаеш колко пъти Страсбург ни осъди като лишавате хората от къщи!
205
2
 
14
 
! Отговори
фен преди 11 години
Какво строиш бе *** мутро. С парите на хората гушиш свойте хора и после вземаш комисионна. Нали така *** пожарникар, кого се опитваш да будалкаш?
204
2
 
20
 
! Отговори
ям Фафла ББ преди 11 години
Кю-то, тия дето ги поддържам направиха 140 км магистрала без да ги окрякат герб ще направи 180 като опищяха орталъка а качеството пролича още преди пуска тия дето ги поддържам оставиха 8 милярда резерв герб го стопи без нищо на лице и пак е заложен дефицит Пр тия дето ги защитавам имаше работа и възход герб костваше 420 000 безработни до този момент така че дай да не говорим кой какво е направил а!
203
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво нагло изказване. Нали не са ***. Какво толкова са поискали. Искат реално да се изпълни проект, защото сега ще нахлуят алчни предприемачи и тези 2-3хиляди лева, колкото струва къщичката те ще ги излапат. Нали, Бойко, нали.
202
21
 
7
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Бойко Борисов,вместо да КРАДЕ,с парите на данъкоплатците изгражда и възстановява инфраструктурата на България;Бойко Борисов е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР,който уволни Министър само за съмнение за злоупотреби;Бойко Борисов е популист,но и милее за хората;При Бойко Борисов няма 6-5,няма ваши,наши,хванат ли те в крачка,няма прошка!;Бойко Борисов е убиец на маргинали-когато хората ги сравнят с Бойко Борисов,разбират,че са маргинали;Бойко Борисов превърна Доган в маргинал;При Бойко Борисов най-сетне доказаните престъпници получават ефективни присъди;Бойко Борисов спря Бургас-Александруполис-убиецът на туризма в Южното ни Черноморие;Бойко Борисов спря БелеНЕнай-КРАДЛИВИЯ проект в историята на България;Бойко Борисов(с Плевнелиев) се бори да измъкне България от газовата монополна хватка,довела ни до най-високи цени в цяла Европа;И т.н...;Бойко Борисов,така,както го разбира и колкото може,РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ!За разлика от ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЦИ!
201
3
 
9
 
! Отговори
kaka_fire преди 11 години
Бойко няма какво да негодува, той почна таз игра, сега ще си я играе. Разглези ги сега ще искат, защо да не искат....Съжалявам наистина за къщите на хората, които страдат и от наводнения и от земетресения, обаче една застраховка на имот не е чак толкова скъпа. По-добре държавата да дава тези пари за почистване коритата на реките и оправяне на инфраструктурата, отколкото за къщи, защото така къде ще му излезе края...
200
1
 
5
 
! Отговори
бостаня преди 11 години
231, я сАм сагласен с теб ве.Па утре като закъсаш нейде на път-трескай се, дорде дойде пътна помощ.Я и до теб че седим и че ти викам-да си предвидил...Щото на *** мо'е да строят нови кАщи ама на тиА старци -не, оти *** знае кЪ да гласува...
199
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А НЯКОИ МОЖЕ ДА ПОИСКАТ ОТ ДЪРЖАВАТА МИЛИОНИ И .... ДА ГИ ПОЛУЧАТ.
198
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Против съм държавата да помага на тези от Перник, чиито къщи не са застраховани. Щом аз мога да отделям за застраховки, при положение, че с жена ми работим за по 1200-1300, имаме 2 деца и допреди Нова Година изплащахме към банки, значи могат и другите.
197
3
 
3
 
! Отговори
до 225 преди 11 години
Не е важно кой на кого е син, кум, сват... Всеки преди 89 г. е бил поне задължително комсомолски член! Истинските *** днешно време си личат по провежданите чествания на чинията на Буздлуджа, като по този начин се идентифицират с принадлежност към БКП-то и крадливата им и продажна политика! Това е, другото са интерпретации!
196
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко в Европа се застрахова, защото застраховането е сигурност преди всичко, а само *** Балкански развива селски теории и ни връща с два века назад. Никакви пари за тези хитреци, защото застраховката на една селска къща е не по-вече от 60-70 лева годишно, което е по силите и на най-бедните. Разходете се по течението на реките и ще видите как тези същи селяни си изхвърлят *** направо във водата(автом.гуми, стари печки и всичко, което е *** от дворовете си).
195
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Видно е къде отива енергията... За писане по форумите на глупости... Много разбирачи, малко работещи...
194
1
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
КОШМАРЕ, ПЕНСИИТЕ ОТ 1 ЮНИ! САМО НЕ МИ СТАНА ЯСНО ТОЧНО КОИ.
193
5
 
18
 
! Отговори
КОШМАР преди 11 години
ГЕРБ са единствената партия която не е индексирала пенсиите поне частично заради инфлацията, първата от 14 години насам която не е давала коледни надбавки към пенсиите, първата партия в историята на България която национализира пари за пенсия (проф. пенсионни фондове), пари за здравеопазване - резерва на НЗОК... И понеже тези пари бяха национализирани защото "нямало пари" - само за 2011година - в условия на бюджетен дефицит, служби на бюджетна издръжка излапаха 120 милиона за "бонуси" -За сравнение колко са тези 120 милиона за една година:- увеличиха пенсионната възраст за да спестят 56 милиона за 4 години- това е бюджета на БАН за две години- Това е 2/3 годишна субсидия за БДЖ- това е фонда за лечение на деца в чужбина за 12 години напред ( той е 9 милиона годишно и има "таван" от 180 хил. лева на дете)- толкова струва завода за преработка на отпадъци които вече 8ма година чакаме от Боко!
192
8
 
8
 
! Отговори
до 213 преди 11 години
"От три години е на власт и все някой друг му е виновен за нещо."А да разбирам ли, че за ставащите на коловози "строени" от *** пътища, "виновен" е Борисов? Или не трябва да се говори нищо по този въпрос, щото по стар български обичай за предишните - или добро, или нищо...
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абен е на ***. Предпочитам с данъците ми да се помогне на хората загубили строената цял живот къщичка, отколкото да отиват за бонуси на бездушни чиновници.
190
0
 
2
 
! Отговори
До 147 преди 11 години
За толкова мислещ човек си изключително неграмотен! Не знам и не мога се пишат отделно!!!
189
7
 
13
 
! Отговори
Miro преди 11 години
Бойко Борисов " Станишев е виновен разбира се ". Водещ :" Защо пак Станишев,какво сбърка отново" . Борисов :" Защото ни остави валутен резерв само 10 милиарда а не 100 за да имаме да харчим още"
188
2
 
14
 
! Отговори
примерно преди 11 години
КОГАТО КОМШИЯТА *** СИ ЗАСТРАХОВА КОЛИБАТА, ТОГАВА И АЗ МОЯТА ЩЕ Я ЗАСТРАХОВАМ.