Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов

Преасфалтират нови 15 км от Лот 3 на "Тракия"
Обновена: 28 май 2012 15:04 | 28 май 2012 15:00,
347
Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов
Бойко Борисов не прави компромис с качеството на аутобаните. Снимка: БТА

Недопустимо е общински сгради да нямат застраховка срещу земетресения и сега ние отново да вадим бюджетни пари, възнегодува премиерът Бойко Борисов в Ямбол. Той заяви,че кметовете на населените места в Пернишко трябва да обяснят защо няма такива застраховки.

Борисов призова, „когато дойде началото на годината или застрахователният период,  да си застраховат имуществото“.

Министър-председателят възропта, че за всеки проблем се искало държавата да даде пари, а те били от нашите данъци. Борисов даде за пример автомобилите, за които никой не се оплаквал, защото си имали застраховки.

„За къщите, сутринта слушах – сега като дойдат да я съборят, да ни построят и да кажат заповядайте. Е, то по тази логика всеки един от вас би могъл да дойде и да каже: „Що не дойде държавата да ми направи една къщичка?”, добави Борисов.

Вече са отпуснати 5 млн. лева за засегнатите училища и детски градини, в сряда, на заседание на Министерски съвет ще се разгледат останалите, нуждаещи се от помощ, съобщи премиерът. 

Днес той направи поредната инспекция на лот 3 на магистрала „Тракия“ от Нова Загора до Ямбол. 

Гръцката “Актор”, изграждаща лот 3 на магистралата, ще трябва да полага отново за своя сметка асфалт върху 15 км участък от трасето заради несъответствие в рецептата на покритието.

Пусковият срок на трасето ще се забави. Вероятно то ще бъде пуснато в края на юни-средата на юли.

„Вече абсолютно положен асфалт - 15 км в този му вид ако го оставят, може би две-три години ще стои и след това от жегите ще почне както преди нас строените магистрали да става на коловози. Колкото и да е трудно, вече два километра махнаха, сега ще махнат още 15 км. Ще докараме мобилна лаборатория, с която денонощно ще контролираме процеса. По-добре да се забавим, отколкото да пуснем трасето и след това да ремонтираме. Не мога да правя компромиси”, отсече премиерът.

Още по темата
В началото на май по заръка на Борисов гръцката фирма "Актор" вече премахна некачествен асфалт от 1 км положен на лот 3 на автомагистрала "Тракия".

Тогава на проблемната отсечка пристигна лично шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който остана доволен, че вижда как заръчаното от премиера Бойко Борисов се изпълнява. 

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова провериха днес и състоянието на мостовете по автомагистрала "Тракия".

„30 години не са пипани мостовете в България. Виадуктите са в окаяно положение. Не са строили нищо, с изключение на тази глупост "Цанков камък", поне да бяха ремонтирали част от съоръженията”, коментира премиерът.

Необходимите средства за ремонт на всички мостови съоръжения и виадукти са в размер близо 200 млн. евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
4
 
14
 
! Отговори
не се прави нищо преди 11 години
Най-важно е да се каже защо от фонда за бедствия и аварии не се отделиха навреме средства за да се укрепят мостовете и защо държавата не държи отговорни арендаторите на язовирите за бедствията по места. Не е добро такова управление, което оставя непрекъснато да го изненадват пролетните дъждове. Такова нещо е срам за българското правителство.
246
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По скоро държавата трябва да стегне юздите на застрахователните акули.Днес грижата за рейтинга на Герб е повишена.Защо ли?Когато едно правителство започва да подхвърля хапки на пенсионерите, това е сигурен знак, че то си отива или най малкото не му вървят нещата.
245
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко дай хората отчет за парите от фонда за БЕДСТВИЯ И АВАРИИ !!!
244
2
 
4
 
! Отговори
До 295 преди 11 години
Сакън, българино! Ако сега пак започнат да облагодетелстват точно тези, народът ще се вдигне на революция!
243
3
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 11 години
Абе тоя популист ми омръзна вече ! Той на Цветелина цяла банка подари,две години всички такси за държавни и др. плащания минаваха през нейната банка , сега за къщички взел да приказва ! В Банкя , ако вадят картофите с взрив и ядат доматите с коловете , ни не правим така бе! И бирата Леденика си я купуваме от магазина , без да се обаждаме на ЕГН-то на Танов!
242
2
 
19
 
! Отговори
ЦвъкЦвък преди 11 години
Ами аз като имам шест апартамента да ги раздавам ли на бедните.
241
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 години
...всеки може да поиска къщичка от държавата... но...imotibg/news/view_news/31/105095къщички ще получат само ***... нали, борисов?
240
0
 
25
 
! Отговори
Заинтересован преди 11 години
Хората остават с грешното впечатление,че едва ли не Европа ни издържа.. Нищо подобно! Членският дълг, който плаща всяка страна, за да е част от ЕС е над 1 милиард евро.. а парите отпускани за България специално на година са в пъти по-малко.. Отворете си очите.. ние сме само вътре от цялата тази работа.. всички тези проекти и програми идват реално от нашите данъци.. не идват нито от МЕРКЕЛ, нито от Бойко, нито от Батман, нито от Супермен, нито от Робин Худ.. Това са вашите пари ХОРА
239
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като вас искаме палати не къщички но големи застраховките и затова и на къщички сме доволни!!!
238
5
 
12
 
! Отговори
Магелан преди 11 години
Така е Бойко, ако беше треснало Банкя - друго нещо. Можеше по 6 апартамента да направите, ама то - Дивотино. Я гледай, то в България ли е. Колко избиратели има? Не излизат сметките. Дай им по 2 хиляди лева и им прати предприемачите-лапачите от магистралите. Да ошушкат парите на старците. Бойко ,дай на хората готови къщички, пък не ги учи на акъл. Ти си им длъжен като премиер на България към всички българи. Стига да си научил колки ни е територията, че всички съседи вече ни взеха по малко земя.
237
1
 
7
 
! Отговори
turist преди 11 години
kakvi MAGISTRALI OT PO 10-15km...v belite darjavi se straoqt sas stotici daje i 1000 km ...ot kray dokray v BG pak sa opitvat da otkrivat toplata voda
236
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народа отново ще гласува масово и тотално за ГЕРБ.Просто всичко останало е мафия начело с БСП.Поклон пред БОРИСОВ.Да е жив и здрав.
235
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тикво банкянска, некадърна! Държавата - това е материала , който ти нарече лош ..... и ако не правиш нищо за този народ, който мизерства , поради твоята некадърност, за какъв к..р си там ?- За Американски !
234
4
 
12
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 11 години
АКО СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ И ТОЧИТЕ ХАЗНАТА СЪБРАНА ОТ СМАЧКАНИЯ БЪЛГАРИН ЩЕ ИМА НЕ КЪЩИЧКА ЗА ВСЕКИ, А БЪДЕЩЕ И ЖИВОТ! МУТРЕНСКАТА ЧАЛГО-ИНДУСТРИЯ Е ВРЕМЕ ДА СЕ СКРИЕ В ДЪН ЗЕМЯ!
233
2
 
12
 
! Отговори
Ризката преди 11 години
Така е. Само на строения от придворната ТРЕЙС груп участък всичко е ОК. Хайде да се хванем на бас къде ще сгъне асвалта първи. Особенно с основата съставена от сгурта на ТЕЦ-овете. Но на Боко не му дреме защото когато това стане другата зима тои и партийката му отдавна ще са на бонището на историята. Поредни четири загубени години за тоз глупав народ!
232
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко за пореден път бръкна на комунистите отзад с боксова ръкавица.....Май вече взеха да свикват,че дори почна да им харесва.
231
2
 
11
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
"Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов" аха , някои и по пет си имат.
230
1
 
7
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Ако трябва с една дума да характеризираме българският преход от милиционеро-социализъм към демокрация, думата ще е "КРАЖБА"!!! Ако трябва с едно изречение да дадем рецепта КАК да се спаси България и да се постигне растеж и просперитет, изречението е: "СПРЕТЕ КРАЖБИТЕ"!!!
229
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОРИСОВ,БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
228
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До кари: Абе, кари, мъжко ли си, женско ли си - не знам, ами си много босичко.Нищо не разбираш, ама пък си вярваш.