Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов

Преасфалтират нови 15 км от Лот 3 на "Тракия"
Обновена: 28 май 2012 15:04 | 28 май 2012 15:00,
347
Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов
Бойко Борисов не прави компромис с качеството на аутобаните. Снимка: БТА

Недопустимо е общински сгради да нямат застраховка срещу земетресения и сега ние отново да вадим бюджетни пари, възнегодува премиерът Бойко Борисов в Ямбол. Той заяви,че кметовете на населените места в Пернишко трябва да обяснят защо няма такива застраховки.

Борисов призова, „когато дойде началото на годината или застрахователният период,  да си застраховат имуществото“.

Министър-председателят възропта, че за всеки проблем се искало държавата да даде пари, а те били от нашите данъци. Борисов даде за пример автомобилите, за които никой не се оплаквал, защото си имали застраховки.

„За къщите, сутринта слушах – сега като дойдат да я съборят, да ни построят и да кажат заповядайте. Е, то по тази логика всеки един от вас би могъл да дойде и да каже: „Що не дойде държавата да ми направи една къщичка?”, добави Борисов.

Вече са отпуснати 5 млн. лева за засегнатите училища и детски градини, в сряда, на заседание на Министерски съвет ще се разгледат останалите, нуждаещи се от помощ, съобщи премиерът. 

Днес той направи поредната инспекция на лот 3 на магистрала „Тракия“ от Нова Загора до Ямбол. 

Гръцката “Актор”, изграждаща лот 3 на магистралата, ще трябва да полага отново за своя сметка асфалт върху 15 км участък от трасето заради несъответствие в рецептата на покритието.

Пусковият срок на трасето ще се забави. Вероятно то ще бъде пуснато в края на юни-средата на юли.

„Вече абсолютно положен асфалт - 15 км в този му вид ако го оставят, може би две-три години ще стои и след това от жегите ще почне както преди нас строените магистрали да става на коловози. Колкото и да е трудно, вече два километра махнаха, сега ще махнат още 15 км. Ще докараме мобилна лаборатория, с която денонощно ще контролираме процеса. По-добре да се забавим, отколкото да пуснем трасето и след това да ремонтираме. Не мога да правя компромиси”, отсече премиерът.

Още по темата
В началото на май по заръка на Борисов гръцката фирма "Актор" вече премахна некачествен асфалт от 1 км положен на лот 3 на автомагистрала "Тракия".

Тогава на проблемната отсечка пристигна лично шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който остана доволен, че вижда как заръчаното от премиера Бойко Борисов се изпълнява. 

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова провериха днес и състоянието на мостовете по автомагистрала "Тракия".

„30 години не са пипани мостовете в България. Виадуктите са в окаяно положение. Не са строили нищо, с изключение на тази глупост "Цанков камък", поне да бяха ремонтирали част от съоръженията”, коментира премиерът.

Необходимите средства за ремонт на всички мостови съоръжения и виадукти са в размер близо 200 млн. евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
1
 
11
 
! Отговори
е, преди 11 години
" Недопустимо е общински сгради да нямат застраховка срещу земетресения....кметовете на населените места да обяснят защо няма такива застраховки. "Кметството да не е частна собственост на кмета ? Общинския буджет преминава през 30 сита си е отъпкал пътя към частния джоб на общинските ръководители
266
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сбогом БСП!
265
8
 
24
 
! Отговори
Тиква марионетка преди 11 години
Тиква, бегай Пашата те вика.
264
2
 
17
 
! Отговори
ОбЕщАнИе преди 11 години
Колко нагла новина - ремонтът щял да бъде за сметка на строителя. Та това е нормално нещо в правото. Но освен това, което се премълчава, неизправната страна - строителят дължи и неустойка!!! Но при ББ неустойката е платена сигурно предварително като благодарност за спечеления строеж! Къде е онова смело обещание при пуска на спирката на метрото при Университета, че през 2012 година софЯнци ще пътуват до морето по магистралИ? ГОЛЯМАТА ЛЪЖА БЛЯСКА НЕПЕРКЪСНАТО! Така са учили Тато и Царо
263
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука батя ви Бойко е прав.
262
3
 
6
 
! Отговори
Баба Райна преди 11 години
Збори? За глусуване? А, знам. Бойкборисов ша са маха, Сергейстаншев идва него местото. И щото сички знам.
261
7
 
16
 
! Отговори
Тояга преди 11 години
Никога повече гроб...
260
14
 
6
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 11 години
Ех,303,може би след 10 000г.еволюция би могъл да достигнеш до инт.ниво на някой от по-простите ***.За сетен път се налага да обяснявам на анонимен ***,че инд.революция е започнала с прокопаването на каналите,т.е.транспорт,комуникации.Асфалта не се яде,но без него няма какво да се яде!Явно,че малко ви плащат,***,или ви е останало малко от чувството"срам"и затова сте анонимни.Разбираемо,от такава помия и мен щеше да ме е срам
259
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
toia oprawliwa darzawata , 4e se e negowa, samo kak se iskaswa.....towa da ne 4astna firma..... male male
258
0
 
1
 
! Отговори
Баба Райна преди 11 години
Ама ко да ти кажим? Ни съм забутан. Живея Сокола 32. Таж трети. Карката ми виж ко става. И щото партаментити ми, лафката ми, гаража ми от собственик мисто, ей сички знай. И имаше крави - продаде...
257
12
 
5
 
! Отговори
hudojnika преди 11 години
До 303Ти верно си ЛИЦЕМЕРЕН НАГЛЕЦ . Да ти припомня ли кой разграби държавата и труда на поколения българи? Май са твойте ЧЕРВЕНИ ***, *** като тебе. Да, хората нямат вина за земетресението, но точно тези хора и къщи са правени по бай ти Тошово време, когато се крадеше на поразия и се събираха да "бият" плочите на същите тия къщи, без архитектурен план, без разрешителни, без нищо. А сега, оле-ле !!! И ти да си, и който и да е ще правиш каквото ти позволява бюджета ! Криза е !!!
256
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бочо тиквочо мести кокичетата
255
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво е направено по времето на ГЕРБ? НИЩО! Само празни приказки и разграбване!! Магистралите - няма ги, но имаме обещание! "Марица" пропада - ББ мълчи. Пропада Околовръстното на София - стана плавателен канал - пак нищо. Слага се некачествен асфалт на "Тракия" - нищо. Язовирите не се стопанисват, преливат и заливат - няма последици. Защо се харчат пари за местенето на агенции, толкова ли са ни излишни? Чрез "големите" строежи се краде най-лесно, затова ББ е пръв там. Време е да си отива, нали!
254
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Минималната пенсия се вдига с 30 стотинки на ден.Урааааааааа, само герп и боко кокичето!
253
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
305-ти, тук е КриСталина, обикаля и се снима
252
2
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 11 години
Не всеки може да си построи гарсониерка в двора за любимото кученце!Всъщност, само един може ...
251
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
304-ти...то *** само маймински работи върши.Капиш, мънки?
250
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Lqgaite si samo xlen4ite ,,
249
12
 
25
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕРЕН НАГЛЕЦ преди 11 години
СЛЕД КАТО БОРИСОВ И ТАКИВА КАТО НЕГО "ПРИВАТИЗИРАХА",РАЗБИРАЙ РАЗГРАБИХА СЪЗДАДЕНОТО ОТ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ,КОИТО ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО НЕГО ДНЕС ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ,ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ДА НЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА БЕДСТВАЩИ ХОРА.ТЕ НЯМАТ ВИНА ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО.СЛЕД КАТО ИМА ПАРИ ЗА БЕЗСМИСЛЕНИТЕ МУ ТЕЧАЩИ И СКАПВАЩИТЕ СЕ МАГИСТРАЛИ,КОИТО НИТО СЕ ЯДАТ НИТО СТАВАТ ЗА НЕЩО,ЗАЩО ТИКВАТА СЕ ЗЪБИ НА НЕЩАСТИЕТО НА ХОРАТА. ЕГОИСТИЧНА, НАГЛА МУТРА.БЕДНИТЕ,БОЛНИТЕ,ИЗПАДНАЛИТЕ ХОРА СА ГРИЖА НА ДЪРЖАВАТА!!!НА ДЪРЖАВАТА ***!
248
4
 
4
 
! Отговори
зоро преди 11 години
името ти не е анонимен а тиква