Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов

Преасфалтират нови 15 км от Лот 3 на "Тракия"
Обновена: 28 май 2012 15:04 | 28 май 2012 15:00,
347
Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов
Бойко Борисов не прави компромис с качеството на аутобаните. Снимка: БТА

Недопустимо е общински сгради да нямат застраховка срещу земетресения и сега ние отново да вадим бюджетни пари, възнегодува премиерът Бойко Борисов в Ямбол. Той заяви,че кметовете на населените места в Пернишко трябва да обяснят защо няма такива застраховки.

Борисов призова, „когато дойде началото на годината или застрахователният период,  да си застраховат имуществото“.

Министър-председателят възропта, че за всеки проблем се искало държавата да даде пари, а те били от нашите данъци. Борисов даде за пример автомобилите, за които никой не се оплаквал, защото си имали застраховки.

„За къщите, сутринта слушах – сега като дойдат да я съборят, да ни построят и да кажат заповядайте. Е, то по тази логика всеки един от вас би могъл да дойде и да каже: „Що не дойде държавата да ми направи една къщичка?”, добави Борисов.

Вече са отпуснати 5 млн. лева за засегнатите училища и детски градини, в сряда, на заседание на Министерски съвет ще се разгледат останалите, нуждаещи се от помощ, съобщи премиерът. 

Днес той направи поредната инспекция на лот 3 на магистрала „Тракия“ от Нова Загора до Ямбол. 

Гръцката “Актор”, изграждаща лот 3 на магистралата, ще трябва да полага отново за своя сметка асфалт върху 15 км участък от трасето заради несъответствие в рецептата на покритието.

Пусковият срок на трасето ще се забави. Вероятно то ще бъде пуснато в края на юни-средата на юли.

„Вече абсолютно положен асфалт - 15 км в този му вид ако го оставят, може би две-три години ще стои и след това от жегите ще почне както преди нас строените магистрали да става на коловози. Колкото и да е трудно, вече два километра махнаха, сега ще махнат още 15 км. Ще докараме мобилна лаборатория, с която денонощно ще контролираме процеса. По-добре да се забавим, отколкото да пуснем трасето и след това да ремонтираме. Не мога да правя компромиси”, отсече премиерът.

Още по темата
В началото на май по заръка на Борисов гръцката фирма "Актор" вече премахна некачествен асфалт от 1 км положен на лот 3 на автомагистрала "Тракия".

Тогава на проблемната отсечка пристигна лично шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който остана доволен, че вижда как заръчаното от премиера Бойко Борисов се изпълнява. 

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова провериха днес и състоянието на мостовете по автомагистрала "Тракия".

„30 години не са пипани мостовете в България. Виадуктите са в окаяно положение. Не са строили нищо, с изключение на тази глупост "Цанков камък", поне да бяха ремонтирали част от съоръженията”, коментира премиерът.

Необходимите средства за ремонт на всички мостови съоръжения и виадукти са в размер близо 200 млн. евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E, кво ся...само по една къщичка искаме, не по шест апартамента!
226
1
 
0
 
! Отговори
ям Фафла ББ преди 11 години
Гадно, нали...И "джурналиста" се е престарал, ама има повод...
225
1
 
3
 
! Отговори
туньо преди 11 години
САМО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ ,,СЛИВЕН,, МОЖЕ ДА ПОЛАГА АСФАЛТ ,КАКТО СИ ТРЯБВА ПО ПЪТИЩАТА ,ЩО САМО МЕНТАЦИ ИЗБИРАТЕ ,що,що дет вика володя ,ми за комисионните ,що,що
224
3
 
8
 
! Отговори
ям Фафла ББ преди 11 години
Па му се чудите на акъля на Тиквун...Той си нема, ама и тия покрай него са хептен кратуни.Нагледно показвам такава простотия, която само гербери могат да сътворят: 110 011 българи да умрат - такава цел си е поставило за 2011 г. Министерството на труда и социалната политика (МТСП), пише "Труд".Оказва се, че народонаселението е преизпълнило правителствения план - за този период са починали общо 110 165 души. Числото в графата "умирания" е част от официалните цели на МТСП. Такъв документ според Закона за администрацията трябва да приема всеки орган на изпълнителната власт веднъж годишно, а по-късно да публикува и отчет за изпълнението му. За разлика от 2011 г., предишната година социалното министерство не постига целта си от 110 937 заложени смъртни случая - умират едва 108 068 българи. Въпреки това задачата пак е отчетена като изпълнена. Явно някой е подсетил хората на Тотю Младенов, че е нелепо да залагаш като цел на държавна политика колко българи трябва да умрат, защото в плана за 2012 г. вече няма прогнозен брой смъртни случаи.
223
17
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Браво Борисов, с такива действия обричаш БСП на явна смърт... - второ, трето или четвърто място на изборите...
222
18
 
3
 
! Отговори
Boykovist преди 11 години
Браво на Бойко! Нека строй и укрепва Родината, така както никое правителство от 30 години насам. Ха сега се *** от яд хейтъри!
221
6
 
18
 
! Отговори
кари преди 11 години
коловозите са само в твоята глава боко,не по магистралите ,я да те питам защо изпълнителната власт разрешава населенито да се движи по опасни магистрали с коловози,на мен ми писна от тоя *** на вас не знам
220
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
horata hlqb ne mogat da si kupqt te gi karat da qdat pasti!
219
3
 
22
 
! Отговори
ям Фафла ББ преди 11 години
Те ви нЯщо с което сАм сАгласен - фортинбрас България01 Поредните 15 км. от лот 3 на автомагистрала "Тракия" в участъка от Нова Загора до Ямбол ще бъдат преасфалтирани, след като е установено несъответствие в рецептата на асфалта. Тук нещата са по-трагични и от автомагистрала Люлин, чийто изпълнител даде (а правителството прие) експлоатационен гаранционен срок от една година (какъвто е този на тоалетен моноблок), който е от два до пет пъти по-кратък от гаранционния срок на електродомакински уред. Като приключи с вземането на проби ментета от лот 3 на магистрала Трагия, мобилната лаборатория да се премести на магистрала Люлин, където само няколко месеца след пуска й (15 май 2011г.), дори софийските улични дупки разбраха, че най-съпата магистрала в България се оказа и най-дефектната. За великите 19 километра от нея (кандидат за рекордите Гинес като най-късата магистрала в света), турската фирма-изпълнител Мапа Дженгиз" прибра 185 милиона евро (19,47 млн.лв./км. при средна цена на магистрала Тракия по Татово време от 1,1 млн.лв./км.) след неколкократното повишаване цената/рейтингът на най-Бойковата гордост доказала, че е време и политиците в България, които имат на раменете си тоалетни моноблокове да бъдат заменени с такива мислещи с електродомакински уреди понеже освен, че гаранционният им срок е по-дълъг в пъти, пътят към тоалетната минава през кухнята. В поредната изложба на нарцисичен батманизъм и спасителен популизъм, Любимият Вожд за пореден път доказа, че само девиант мислещ с летящата си тоалетна чиния пардон чивия, може да упреква българи, че не са застраховали домовете си с брутните заплати от 270лв. при положение, че не са успели да застраховат дори себе си от националното бедствие ГРОБ.
218
3
 
17
 
! Отговори
Що е то? преди 11 години
Под път тиква, над път тиква и на път тиква. Що е то? Пожарникарят инспектира селските шосета!
217
3
 
14
 
! Отговори
кари преди 11 години
боко,ремонтираха се виадукти ,и тунели ,и магистрали и то през последните 12-15 години,много забравяш или забрави,че си бил и главен секретар,че те направиха генерал от нищото,че не разкри и едно убийство ....
216
0
 
6
 
! Отговори
turist преди 11 години
...bat Boykooo...kat tolkova si pi4 ...KAKVO 6TE NAPRAVI6 SRE6TU TEZ DETO OKRADAXA DARJAVATA...DET SI PAZPREDELIHA I SOBSTVENOST I IMOTI ..ZAVODI...I SA SABUDIHA MILIONERI...DA NE PITAM ZA KONTRABANDATA...MONOPOLISTITE ...tez det poiskaxa po edna ka6ti4ka sa lesni...poiskaxa ot siroma6iq...i ot mizeriq
215
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гърците и франция били много зле ние тук не можем да платим на децата детската градина бе бойко какви застраховки?
214
1
 
10
 
! Отговори
ям Фафла ББ преди 11 години
251, не е само туй... 'ората по света не са слепи и глухи и не мо'е Тиквун да ги стресне, та мо'ат да мислАт.Я виж к'во са написалЕ Боковите приятеле -Изборна търговия, корупция и безнаказаност, автоцензура и бизнес интереси в медиите, маргинализация на ромите, лоши условия в затворите. Това констатира за България Държавният департамент на САЩ в годишния си доклад за правата на човека по света.
213
1
 
19
 
! Отговори
кари преди 11 години
кой е тоя луд който ще ме застрахова като ако влезе в улицата на която живея ще се удави или ще го изядат кучетата-тоя като си ги говори вярва ли си
212
2
 
1
 
! Отговори
най-новите карикатур преди 11 години
посетете samosmqh.tk
211
1
 
13
 
! Отговори
тримата тенори преди 11 години
Преди имахме тройна коалиция , сега една партия с тройно мнение - Премиерът на една страна, кметовете на друга, а шефът на бедствията и авариите Цветанов - на трета. Пеят на различни гласове и се получава какафония, от която се тресе цялата държава, а не само Перник.
210
1
 
15
 
! Отговори
кари преди 11 години
значи на българите не трябва да се строят къщи,значи общинските сгради трябва да са застраховани,кажи си най-после бе боко ,че не ставаш,че само се ерчиш и перчиш и нищо повече,все се чудех какво ще му изяде главата и ето...
209
0
 
16
 
! Отговори
партенка преди 11 години
Девизът на фалиралия селски цирк "Борисофф": "Нито ден без партенка!"
208
0
 
12
 
! Отговори
шушу-мушу къща... преди 11 години
Крайно време е Цветанов да отчете лев по лев какви пари харчи за бедствия и аварии. Какво почнаха да го усукват. Мислеха, че са сладки пари, ама земетресението е бедствие, за което държавата трябва да се бръкне малко и то ще си личи, а няма да е само между Цветанов и Кристалина.