Борисов се възхищава на португалските магистрали

Лисабон ни хвали за финансовата дисциплина
4 юни 2012 21:15,
342
Борисов се възхищава на португалските магистрали
Бойко Борисов и Педру Пасуш Коелю. Снимка: БТА

"Когато видях магистралите, пречиствателните станции, цялата инфраструктура на Португалия,  се убедих, че тя е много добър пример за пътя, по който върви България", заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на страната Педру Пасуш Коелю.

Основните теми на срещата на двамата премиери са били финансова стабилност в Европа и планирането на следващия програмен период в Европейския съюз.

По думите на Коелю българското правителство и българският народ полагат големи усилия да запазят икономическата си стабилност и не молят за международна помощ. Според него това повишава много доверието в страната ни.

"Нашите правителства следят с безпокойство финансовата ситуация в Европа. И двамата сме съгласни, че реформите, макар че са болезнени, трябва да продължат да се правят, за да постигнем финансово укрепване и да излезем стабилни от кризата", коментира Педру Пасуш Коелю.

Той подчерта, че исканият от Европа растеж и повишаване на производителността в крайна сметка е резултат от това, което всяка една отделна държава постига.

Борисов от своя страна подчерта, че  правителството съумява да изпълни ангажиментите си за поддържане на финансова стабилност въпреки тежката социална цена, която се плаща за това.

Като голяма подкрепа за по-безболезнения изход от кризата той определи еврофондовете. По думите на министър-председателят ни България и Португалия ще продължат да настояват за по-силна кохезионна политика и през следващия програмен период.

Премиерите Борисов и Коелю констатираха високото ниво на политически връзки между двете страни и съществуващия потенциал в търговско-икономическите отношения. Като перспективни за двустранното сътрудничество те определиха културния туризъм, инвестициите в селското стопанство и във високите технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вагнер,Щом мислиш за политиката и помниш предишни правителства значи си над 18 годишен...Над 18 годишен и живееш при майка си...и смееш да даваш акъл на хората...Гошко това ти ли си бе ?!
187
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ехххх, тия магистрали бе...
186
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Италия от години повечето от обществените поръчки се печелят от мафията. И в това сме ги задминали, защото при нас всички се печелят от мафията.
185
2
 
18
 
! Отговори
Слаб 2 + /-2/ преди 11 години
303. Пиша ти слаб 2, защото преписваш. Пиша ти и МИНУС / -2 /, защото преписваш НЕГРАМОТНО.Простете му, герберче е.
184
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2972 7 ОтговориАнонимен преди 50 минутиДа се преименува България на Магистралия съответно няма да сме вече българи а магистралци..--------------------- По точно да се прекръсти на "Асфалтова Република Бонусленд". Парична единица - 1 стабилност = 100 тиквички. Национален празник - хеллоуин - всички се кланят на една куха тиква!
183
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези държави имат огромни външни дългове, нормално е част от тях да са вложили в инфраструктура. А Бойко строи магистрали с парите , които би трябвало поне да подпомага икономиката.
182
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов, а на португалския БВП на глава от населението - не завидя ли? Не завидя ли на минималната им заплата, на минималната им пенсия? На здравеопазването им? На образованието им? Не пита ли дали за си закрили академията на науките - че е криза? Или дали в период на криза бюджета им за наука е по-малък от бюджета за бездомните кучета? Абе не им ли за завидя че и тока им е по евтин от нашия?
181
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тиквата , тиквата ,гледа страшноооо, и крадливооооо!!!
180
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кокичета имат ли ?????
179
22
 
6
 
! Отговори
Рано преди 11 години
се събудило червеното добиче. Много мууууучи. Уфффффффффф. Сигурно е защитник на бащицата СерГо?Облизват го целия, за да е чист като сълзица. А бе, малко вони около него, ама .......
178
8
 
4
 
! Отговори
До 299 преди 11 години
Болен Сидеров и ти си много активен по форумите!
177
14
 
3
 
! Отговори
Нещо раничко --- преди 11 години
са се събудили добичетата. Много мууууучат. Уфффффффффф. Сигурно са защитници на бащицата?Облизват го целия, за да е чист като сълзица. А бе, малко вони око тях ама .......
176
4
 
30
 
! Отговори
И С Т И Н А Т А : преди 11 години
Простотията на българския народ е изумителна !Успяха да му набутат един откровено простоват човек за министър-председател. Излъгаха го, че въпросният е човек от народа, а всъщност той е с еврейски произход и фамилията му е Барух. Така наречения Борисов е човек на едрата олигархия.Измамиха простия ни народ, че Борисов е демократ и антикомунист при положение, че е син на милиционер, а целия му кабинет е съставен от партийни секретарки, милиционери и деца на активни борци.
175
3
 
3
 
! Отговори
уфффф до 297 преди 11 години
Не,да се прекръсти на България на *** ,които искат да се мятат на каруците и да се друсат в калта.....
174
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се преименува България на Магистралия съответно няма да сме вече българи а магистралци...само герберистите като галеници на съдбата да носят вече звучните имена Тиквун 1, Тиквун 2 и т.н.
173
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малкия и средния бизнес се развива на гърба на ниско платения труд на робите, които работят за *** и алчни частици, които не си напрягат мозъка да измислят ефективен начин да спасят бизнеса си, а вместо това плащат ниски заплати...
172
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко бил ***, *** и прочие... За какво ми е умник-премиер, като тези преди него ни крадоха, толкова "интелигентно", че още 20 години ще драпаме да се измъкнем от блатото? Сега техните лакеи пишат по форумите от злоба, защото знаят, че са останали далече от кокала... Работя в държавна фирма и заплатите ни са около 1000 евро... Мисля, че няма смисъл да съм недоволен от това управление! Който не му изнася, Света е голям... Да отива да види, колко е " лесно " да се живее там!
171
5
 
2
 
! Отговори
PR преди 11 години
Българин преобърна автобус с украински туристи в РумънияЕдин човек е загинал, а други 12 са ранени. Автобусът с украинци, връщащи се от почивка в България, се е преобърнал край Вранча!!!!!edni dokato spasqvat drugi ubivat posle turcite i *** bili vinovni
170
3
 
4
 
! Отговори
Магистрала - ДА! преди 11 години
Ама с ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА. Ако АЗ,АЗ я спечеля всичко ще е качествено и ПРЕКРАСНО. Защото ще я строи фирмата на сина. Финансовия одит ще го прави снахата.Всичко ще е честно.
169
4
 
18
 
! Отговори
ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА преди 11 години
ХВАЛЯТ НИ,ЗАЩОТО НЕ ЗНАЯТ НА КАКЪВ ГЕНОЦИД Е ПОДЛОЖЕН БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И КАК СЕ РАЗСИПВА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС,В ИМЕТО НА КРЪГА ОТ МУТЕНСКИ ГРУПИРОВКИ ОКОЛО МУТРОПРЕМИЕРА.КОЙТО НЕ ЗНАЕ НА КАКЪВ ХАЛ Е НАРОДА ОТ БАНДИТСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА МУТРАТА,САМО ТОЙ МОЖЕ ДА СЕ ВЪРЖЕ НА ЛЪЖИТЕ МУ.КОЛКОТО ДО КАЧЕСТВОТО НА МАГИСТРАЛИТЕ В ПОРТУГАЛИЯ-ТАМ НЕ СЕ КРАДЕ ОТ БЮДЖЕТА ЧРЕЗ СТРОИТЕЛСТВОТО ИМ,А ДОРИ СЕ ПЕЧЕЛИ ОТ ПАРИТЕ НА ЕС ЗА ТЯХ.ТИКВАТА ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВА,ЗАЩОТО ПАРИТЕ ЗА БГ МАГИСТРАЛИТЕ СА ПАРИ