ГЕРБ се въздържа, но върна Закона за горитe в начална точка

Комисията по земеделие подкрепи ветото на президента
Обновена: 21 юни 2012 18:42 | 21 юни 2012 18:22, Миглена Иванова
97
ГЕРБ се въздържа, но върна Закона за горитe в начална точка
Снимка: БТА

Депутатите от парламентарната комисия по земеделие подкрепиха ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за горите. Комисията ще предложи на Народното събрание също да подкрепи ветото, което означава, че процедурата по подготовката на промените в нормативния акт се връща в началната си точка. 

Това стана, след като на заседанието на комисията всички 11 депутати гласуваха „въздържал се”. Опозицията бойкотира гласуването по решението на комисията и напусна залата.

Депутатите от земеделската комисия се обединиха около мнението, че ветото дава възможност да се гласуват поправки в Закона за горите при провеждането на обществен дебат и при постигането на пълен консенсус от страна на гражданското общество, екологичните организации и бизнеса.

Група депутати отбелязаха, че не е редно със Закона за горите да се решават проблеми на туристическия сектор, а е необходимо да бъде изготвена цялостна стратегия за развитие на туризма и за спорта.

Свилен Овчаров, юрист на организацията „За да остане природа в България“, призова законотворците „ако ще създават улеснения за инвеститори, те да бъдат за всички, а не за определен кръг от тях“. Овчаров обясни, че в такава ситуация е необходимо да се изпрати уведомление до ЕК, че се подготвя схема за секторна държавна помощ, преди да се подновят дебатите.

Междувременно на заседанието се проведе спор за правомощията на комисията по земеделие да обсъжда върнатия закон преди промените да са дискутирани в пленарна зала. Председателят на комисията Десислава Танева обясни, че заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов е разпоредил комисията да се произнесе, преди ветото да влезе за обсъждане от всички депутати.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Закон за горите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Авантите за *** през последните 20 години вместо да ги приобщят ги настървиха още повече, недалновидна политика!
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФАНДЪКОВА ДА НЕ СЕ КРИЕ ОСТАВКАТА ДА СИ ПОДАДЕ.
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То ГЕРБ добре се въздържа, ама да не вземат някои от тях да се изпуснат, че трябва да слагаме противогазите :)) Еле Фидоска ако се изпусне, жална ни майка ;)
34
0
 
13
 
! Отговори
До 56 преди 11 години
Приятелю, Едва ли "юнаците" от ГЕРБ са чели Вазов.Те обичат да четат " Оцеола"
33
1
 
7
 
! Отговори
до No49 преди 11 години
няма проблем, Бойко нали подмени държавния резерв на цена $125.
32
1
 
5
 
! Отговори
колко още преди 11 години
Тва милиардите за тези *** за нищо ги нямат!То гръцкото гърло е като черна дупка ***!
31
0
 
14
 
! Отговори
ИМА,НО ВЕЧЕ НЯМА преди 11 години
Видяхме какво остана от Черноморието от великия туризъм-ИМА-бетон, шум, чалга, *** и пикня във водата, измрели риби и делфини по плажовете,НЯМА вече чисти дюни,прозрачна вода,водни кончета и светещ планктон нощно време,тишина и лек плясък на вълни.Нашият туризъм не е като чуждия,там пазят всяко цветенце-хвърли си бутилката ей така в Алпите и ще ти светнат глоба по голяма от самата почивка.
30
0
 
10
 
! Отговори
gogo преди 11 години
Петрола Ural вече падна до $90 за барел (0т $125 преди няколко месеца). Лукойл си мълчат и не свалят цените на бензина.
29
3
 
6
 
! Отговори
едно наум преди 11 години
Ако наистина са защитници на гората защо ги нямаше когато ДПС-то изсече половината гори в страната и то без да му гласуват закон!
28
2
 
7
 
! Отговори
Боко много си зле преди 11 години
18:5421.06.12Европейската централна банка: Не сте изпълнили критериите за Еврозоната
27
0
 
3
 
! Отговори
уточнение до 45 преди 11 години
И за кого!
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледах диспутите по тв разбрах че самите еколози не знаеха защо стачкуват но знаеха за колко
25
0
 
10
 
! Отговори
УЖАС преди 11 години
ЩЕ ОСЕКАТ ДЪРВЕТАТА-МНОГО ЛОШО,АМА КЪДЕ СЕ ИЗЛИВА ЦЯЛАТА БИТОВА ПОМИЯ ОТ ХОТЕЛСКИТЕ КОМПЛЕКСИ,А!?ОТ ФЕКАЛНИ ВОДИ БИСТРИТЕ ПЛАНИНСКИ ПОТОЦИ И ЕЗЕРА ЩЕ СТАНАТ ***,КАКТО ЧЕРНОМОРИЕТО ,А ПО ПОЛЯНИТЕ ВМЕСТО ЦВЕТЕНЦА ЩЕ ГАЗИМ НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКИ,ШИШЕТА И ОПАКОВКИ,ВМЕСТО ГОРСКИ ПТИЧКИ ЩЕ СЛУШАМЕ ЧАЛГИЯ.ТОВА Е КОМПЛЕКСНО ОСИРАНЕ НА ПРИРОДАТА.
24
0
 
12
 
! Отговори
SSS преди 11 години
Не мога да ги разбера тези които живеят в планините ..само реват че искали препитание и тн че нямало пари там..ае сига бе дедовците им се туризъм са развивали ..пффффф гледали са *** и овци и са били богати и доволни ама тия тарикати искат без да бачкат само да печелят ...като не ти изнася продаваш и се изнасяш.в софия..и развивай каквото искаш тука..искат да *** планините с бетонни *** като по черноморието и после да няма кой да ги напсува..баси простия народ..
23
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошо е да застанеш зад някоя кауза без да знаеш за какво иде реч. Явно другарите си бяха оставили тъй наречените еколози за последно десет.
22
1
 
13
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Законът за "горите" тръгна по заобиколния и тъмен път,по който скришом мина и бе приет закона за "шистовия газ"ДА СПРЕМ МУТРИТЕ!!!
21
8
 
3
 
! Отговори
Ха ха хаааааа преди 11 години
След бюрокрацията,бсп и мафията еколозите са най голямата спирачка на България. Искат заменките да продължат и това се вижда от луната.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано поне тези млади хора имат по-голям успех от онези, които подскачаха като маймуни 89-та година по площадите и викаха с пълно гърло 'кой не скача е червен'.
19
1
 
14
 
! Отговори
Пенсия преди 11 години
Това правителство и парламент все по вече ми заприличват на другарските съдилища по времето на комунизма. Такъв смях падаше по време на заседанията на другарския съд в наше село, ум да ви зайде. Бай Киро бутнал малко от дувара на бай Христо щото уж му влязъл в мястото, единият доказва едно, другият друго. После се отмятат и започват отначало. Клетви, псувни. Смях до припадък. Господи какво ни сполетя.
18
1
 
10
 
! Отговори
Смехурковци преди 11 години
Голяяяяяям т**к са тия. И това е лицето на България в момента??????