Уорлик се прехласна по София Прайд: Чудесен парад!

"Доказахте, че сте една толерантна страна"
Обновена: 3 юли 2012 10:37 | 3 юли 2012 10:20,
157
Уорлик се прехласна по София Прайд: Чудесен парад!
Уорлик и британския му колега Джонатан Алън се забавляват на гей парада. Снимка: Булфото

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик обяви, че проведеният в събота гей парад е бил чудесна възможност България да докаже, че е една толерантна страна.

"Всички трябва да се отнасяме по еднакъв начин към всеки един човек. Мисля, че целият парад премина без инциденти. Проведе се мирно и в положителен дух", добави Уорлик, който също участваше в "София Прайд".

В коментар на думите на Волен Сидеров, че гей парадът е "педерастка, антиморална и антирелигиозна агресия", посланикът обяви, че гражданите на България са отхвърлили политиката на омраза и предразсъдъци, водена от "Атака".

Още по темата

Пред БНТ Джеймс Уорлик изрази мнението си и по темата за ромската интеграция и посочи, че тя не е нов проблем, а съществува отдавна, и той е актуален не само за България, но и за много други страни в региона.

"Интегрирането изисква продължителни усилия, защото става дума за образование, за здравеопазване, за създаване на работни места, за права над имоти и няма един-единствен верен отговор", коментира той.

Посланикът изрази оптимизъм, че правителството и българското общество ще предприемат необходимите мерки, за да се доведе до напредък т.нар. ромска интеграция.

По темата за съдебната реформа дипломатът бе категоричен, че в България има "дух на желание сред съдебната система за реформа", а и вижда, че и самите съдии предлагат какво да се направи, за да се реализират реформите.

"Смятам за положителна стъпка, че Конституционният съд ще разгледа Закона за конфискацията, защото така работи демокрацията. Мисля, че ако се сметне, че този закон по някакъв начин противоречи на конституцията, ще трябва да се вземат необходимите мерки. Същевременно ще кажа, че това законодателство е изключително важно за правоохранителните органи", посочи той.

Джеймс Уорлик каза още, че има проблеми със съдебната система и "това не е изненада за никого в тази страна".

"За жалост това е така и особено фактът, че един от всеки 10 българи има доверие в системата. Предстои да бъде избран нов ВСС и е важно този процес да стане при пълна прозрачност при добър порядък, така че хората, които ще са на върха на съдебната система, да са най-подходящите", отбеляза посланикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Станишефф каза пред изсраелски медии, че на Уорлик не се разбира сексуалната ориентация, - огледал го внимателн отпред и отзад, опипал го и проверил на устойчивост - смешни факти и не иска да ги коментира в политически коментар.
115
0
 
4
 
! Отговори
предложение преди 11 години
Предлагам да кръстят парада на негово име, така всяка година вече ще се организира ''Уорлик парад''! Хем няма да се споменава думата гей, която пък се римува с името на един предишен министър председател!
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво и без това всички знаехме какъв си.......
113
0
 
3
 
! Отговори
гоу, гоу! преди 11 години
"България да докаже, че е една толерантна страна."За коя България говори този? Не разбра ли, че Българийте са две: едната на политическата класа, другата на хората. Дали си вярва, че хората в България си нямат други грижи, освен да му доказват нещо си.
112
9
 
3
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
BALKABNSKI HITRINI , TRIKOVE , NE MINAVAT V RAZVITIAT SVYAT , SLET 100 GODINI NYAMA DA MOJETE DA STIGNETE NIVOTO NA TOZI POSLANIK, DRASKA4ITE PO FORUMITE MNOGO STE ZADRASTENI , KONE SAS KAPACI RASISTI NECHTASTNICI.
111
0
 
3
 
! Отговори
142 преди 11 години
Докато има кой да се оплаква, ще има кой да драска - нали така се прави тираж.
110
2
 
14
 
! Отговори
zz преди 11 години
Уорлик достойно представя*аската си държава !!!
109
1
 
10
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Абе стига с този гей парад бе ! Нали отмина вече?! След някой друг ден пак ще пишете ,че някой друг бил много впечатлен от парада ,само и само да има положителни новини за гейските извращения ,и да се чете в пресата повече за гейовете ! ПРЕКАЛЯВАТЕ ОТ ДНЕС .БГ !
108
12
 
4
 
! Отговори
Мила Живкова преди 11 години
Стига сте обиждали Негово Превъзходителство! Нямате представа колко умен и интелигентен човек е! Освен това е широкоскроена личнаст! Следете изявите му, от него можете само да се поучите!
107
3
 
10
 
! Отговори
АЛЕК преди 11 години
ВЪН УОРЛИК !ВЪН ВОНЯЩАТА ГМЕШ герб !
106
3
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 11 години
Разбирам какво правят двамата *** на снимката, само не разбирам нашето момиче що чини там...
105
2
 
9
 
! Отговори
АЛЕК преди 11 години
КАКВОТО НИ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ТАКЪВ И АМЕРИКАНСКИЯ ШПИОН
104
3
 
8
 
! Отговори
По повод някои .. преди 11 години
По времето на управлението на Борисов, *** се превърна в ЛУСТРО. Ако си *** бързо ще му влезеш под кожата - Янето вземете за пример. Уж се ожени, ама кой му такова жената????Па и политиката им такава: Сутрин едно, на обяд друго т. е. въртят си задниците. КАТЕГОРИЧНО
103
4
 
14
 
! Отговори
Вик преди 11 години
Престанете с тоя ***.На това ли учите децата, че постоянно го давате тоя?АЗ не искам да уча децата СИ на ***. Който иска да ходи в САЩ.
102
3
 
22
 
! Отговори
правете деца! преди 11 години
Нали се сещате кои са организаторите на тоя срамен парад и какво се иска от нас българите! След икономическото насилие ни полагат и на духовно унищожение и сриване на на цялата ни ценностна система. Само, че в Америка имат по 4 - 5 деца, в Турция също. А в България деца се раждат рядко! Ние сме нация без бъдеще ако продължаваме да чакаме да се оправим, че да създаваме деца. Мили млади хора, не допускайте нашата грешка и правете деца!Да определяме бъдещето си сами
101
0
 
0
 
! Отговори
до 130 преди 11 години
На кого искаш да си го върнеш,уточни се?
100
2
 
16
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Аз съм против ***, само че за унищожаването на България не са винвни нито ***, нито педерастите, а съдиите и продажните ни политици това е самата истина! И да си изкарате яда над римляните и педерастите няма да поченете да живеете по-добре това ви го гарантирам, защото както казах проблема е на друго място!
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бива да разделят семейства като неговото. той в София , а тя в Белград посланик. това не е редно. това му действа подтискащо и почва да обръща внимание на гейовете.Обама трябва да го има това в предвид.
98
2
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
А бе *** неграмотни.Уорлик като казва нещо четете между редовете и анализирайте какво мисли.Дипломатите не говорят в прав текст.Уорлик не забелязвате ли,че вмъква и проблема със съдебната система и за отнемане на краденото от *** новобогаташи,които преядоха и го удариха на ***,а народа гладува.
97
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе тия в щатите и в англия, много почит към ****те бре. то тва не бива.то май ако си нормален не те тачат там.