Уорлик се прехласна по София Прайд: Чудесен парад!

"Доказахте, че сте една толерантна страна"
Обновена: 3 юли 2012 10:37 | 3 юли 2012 10:20,
157
Уорлик се прехласна по София Прайд: Чудесен парад!
Уорлик и британския му колега Джонатан Алън се забавляват на гей парада. Снимка: Булфото

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик обяви, че проведеният в събота гей парад е бил чудесна възможност България да докаже, че е една толерантна страна.

"Всички трябва да се отнасяме по еднакъв начин към всеки един човек. Мисля, че целият парад премина без инциденти. Проведе се мирно и в положителен дух", добави Уорлик, който също участваше в "София Прайд".

В коментар на думите на Волен Сидеров, че гей парадът е "педерастка, антиморална и антирелигиозна агресия", посланикът обяви, че гражданите на България са отхвърлили политиката на омраза и предразсъдъци, водена от "Атака".

Още по темата

Пред БНТ Джеймс Уорлик изрази мнението си и по темата за ромската интеграция и посочи, че тя не е нов проблем, а съществува отдавна, и той е актуален не само за България, но и за много други страни в региона.

"Интегрирането изисква продължителни усилия, защото става дума за образование, за здравеопазване, за създаване на работни места, за права над имоти и няма един-единствен верен отговор", коментира той.

Посланикът изрази оптимизъм, че правителството и българското общество ще предприемат необходимите мерки, за да се доведе до напредък т.нар. ромска интеграция.

По темата за съдебната реформа дипломатът бе категоричен, че в България има "дух на желание сред съдебната система за реформа", а и вижда, че и самите съдии предлагат какво да се направи, за да се реализират реформите.

"Смятам за положителна стъпка, че Конституционният съд ще разгледа Закона за конфискацията, защото така работи демокрацията. Мисля, че ако се сметне, че този закон по някакъв начин противоречи на конституцията, ще трябва да се вземат необходимите мерки. Същевременно ще кажа, че това законодателство е изключително важно за правоохранителните органи", посочи той.

Джеймс Уорлик каза още, че има проблеми със съдебната система и "това не е изненада за никого в тази страна".

"За жалост това е така и особено фактът, че един от всеки 10 българи има доверие в системата. Предстои да бъде избран нов ВСС и е важно този процес да стане при пълна прозрачност при добър порядък, така че хората, които ще са на върха на съдебната система, да са най-подходящите", отбеляза посланикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по какво толкова се прехласна, по едно гето пълно с ***?
55
2
 
5
 
! Отговори
pedal преди 11 години
pokazahme 4e sme edna pederastka strana...kade ostanaha gologlavite skinari/nacisti da im fyrlqt edin huav boi na tez obratnite
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гей-лес-парада беше шарен и весел, докато шествито на противниците на различните беше скучно и грозно
53
0
 
11
 
! Отговори
пешо преди 11 години
Този ни спря АЕЦ Белене , а не толкова Бойко .Като спряхме шистовия газ ,трябваше да спрем и АЕЦ-а ,иначе Бойко си отиваше.Тоя да бъде така толерантен и да каже какъв е,защото той си е лично за този парад.Гледаше ги с огромно удоволствие,липсваше му само грим и прашки.
52
4
 
15
 
! Отговори
123 преди 11 години
Тоя Уорлик е 100%-ов гей, щом така афишира подкрепа, пък и прилича на такъв. Много противен човек, навсякъде се меси и дава акъл. Нищо против гейовете нямам, но съм против гейпарадите - малко просташки начин за да се покажат какви са, при това развращават децата, пък и по-големите. Не случайно ги забраниха в Русия. Явно там имат хора със здрав разум, за разлика от нас.
51
0
 
2
 
! Отговори
normalen преди 11 години
are da go duhat si4ki obratni i da hodqt po selata da se typ4at....kvi sa tez izmislici samo propagandirat pederastiqta i iskat da q napraqt ne6to normalno i moderno.... nenormalnici gnusni
50
1
 
9
 
! Отговори
Безценно преди 11 години
Този все ни склонява към техните ценности, но защо говори в множествено число, като за тях единствената ценност са парите?
49
5
 
8
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Искам искрено да изразя благодарността си за подкрепата на българското общество към хората с различна сексуалност! За пореден път доказвате, че сте една толерантна страна и че България и САЩ принадлежат към едни и същи ценности! Това ще задълбочи топлите взаимоотношения между двете държави и за в бъдеще! За 3 години заедно постигнахме толкова много! Вече всеки в България свободно може да изразява в своята сексуалност, без да се притеснява и да бъде мразен за това! Разбира се моят мандат изтича, но усилията ми за толерантност в българското общество няма да спрат до тук! През 2013 г. възнамерявам да организирам първия на Балканите парад на зоофилите. Надявам се, че както до момента няма да отстъпите на своите принципи и ще ме подкрепите и в това начинание! Нека заедно направим света едно по-добро и толерантно място за живот!
48
1
 
12
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
Този съвсем изтрещя
47
1
 
8
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Чудесен педерад. Не е много често да ми се случва да намирам толкова много сродни души на едно място. И не е често да получавам от тях поздрави отзад без да си плащам.
46
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джемс Уорлик?!?Тоя пък кой е? ...А, отзи натрапник който е мерудия за всяко гърне в България, г-н Генерал-Губернаторът.Мерси, няма нужда да му слушаме глупостите
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знаех, че Джеймс Уорлик е п..с. Опитва се да насади в България анархия. Само че маскирана като демокрация. Неговите и американски идеи нямат нищо общо с демокрацията. Това, което предлагт е, всеки да прави каквото си иска.
44
1
 
18
 
! Отговори
До 51 преди 11 години
Като се чекнем на Обама какво получихме бе пациент!
43
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този няма ли да си ходи вече. Демокрацията ни развали обществото. ***, убийства ... това е "свободното мислене" за някои хора.
42
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде айде Май забраихте мъжките целувки с език между Тато и Брежнев ?
41
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Aman ot reklama na P.........i
40
2
 
20
 
! Отговори
ан преди 11 години
ОТВЪД ОКЕАНА НАД 50 ПРОЦЕНТА СА ГЕЙОВЕ? МУТРЕСТАНИЯ НЕ ТРЯБВАДА ОТСТЪПВА ПО НИЩО . ПРЕЗ ТЕЗИ 22 ГОДИНИ ДАЖЕ ГИ ЗАДМИНАХМЕ ПО ПРЕСТЪПВОСТ МИЗЕРИЯ БЕЗРАБОТИЦА И ПО ВСИЧКИ НАЙ ДОБРИ ПОКАЗАТЕЛИ ОТ ХАМЕРИКА. ИМА ПРЕДГРАДИЯ В ХАМЕРИКА В КОИТО АКО ЗАМРЪКНЕШ НА СУТРИНТА ЩЕ ТЕ НАМЕРЯТ В НЯКОЯ КОФА ЗА *** РАЗКОСТЕН. ВЧЕРАШНИЯТ РАЗЧЛЕНЕН ТРУП В МУТРЕСТАНИЯ ГО ДОКАЗВА МНОГО КРАСНОРЕЧИВО.ТОВАЕ ПО ПРИМЕРА НА ХАМЕРИКАНСКИТЕ ПОМЙИ КОИТО НИ ЗАЛИВАТ ОТ МУТРЕНСКИТЕ ТВ. УПАДАКА Е ПЕРФЕКТЕН В МУТРЕСТАНИЯ.
39
3
 
38
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Единственото за което се грижи официална Америка у нас са правата на *** и педерастите, надявам се че нормалните българи вече са го разбрали.
38
2
 
27
 
! Отговори
мак преди 11 години
Не ни топли похвалата на Уорлик, да беше похвалил за нещо по-съществено. Толерантността е хубаво нещо, но когато "толерирания" се качи на главата ти, това вече е простотия, да му позволиш това. А за интеграция ще кажа, че не можеш да интегрираш някой, който не иска да бъде интегриран, щото като се интегрира, ще има не само права, но и задължения.
37
2
 
18
 
! Отговори
я преди 11 години
ето така се прокарва имперска политика за сгазване на колонийте