Уорлик се прехласна по София Прайд: Чудесен парад!

"Доказахте, че сте една толерантна страна"
Обновена: 3 юли 2012 10:37 | 3 юли 2012 10:20,
157
Уорлик се прехласна по София Прайд: Чудесен парад!
Уорлик и британския му колега Джонатан Алън се забавляват на гей парада. Снимка: Булфото

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик обяви, че проведеният в събота гей парад е бил чудесна възможност България да докаже, че е една толерантна страна.

"Всички трябва да се отнасяме по еднакъв начин към всеки един човек. Мисля, че целият парад премина без инциденти. Проведе се мирно и в положителен дух", добави Уорлик, който също участваше в "София Прайд".

В коментар на думите на Волен Сидеров, че гей парадът е "педерастка, антиморална и антирелигиозна агресия", посланикът обяви, че гражданите на България са отхвърлили политиката на омраза и предразсъдъци, водена от "Атака".

Още по темата

Пред БНТ Джеймс Уорлик изрази мнението си и по темата за ромската интеграция и посочи, че тя не е нов проблем, а съществува отдавна, и той е актуален не само за България, но и за много други страни в региона.

"Интегрирането изисква продължителни усилия, защото става дума за образование, за здравеопазване, за създаване на работни места, за права над имоти и няма един-единствен верен отговор", коментира той.

Посланикът изрази оптимизъм, че правителството и българското общество ще предприемат необходимите мерки, за да се доведе до напредък т.нар. ромска интеграция.

По темата за съдебната реформа дипломатът бе категоричен, че в България има "дух на желание сред съдебната система за реформа", а и вижда, че и самите съдии предлагат какво да се направи, за да се реализират реформите.

"Смятам за положителна стъпка, че Конституционният съд ще разгледа Закона за конфискацията, защото така работи демокрацията. Мисля, че ако се сметне, че този закон по някакъв начин противоречи на конституцията, ще трябва да се вземат необходимите мерки. Същевременно ще кажа, че това законодателство е изключително важно за правоохранителните органи", посочи той.

Джеймс Уорлик каза още, че има проблеми със съдебната система и "това не е изненада за никого в тази страна".

"За жалост това е така и особено фактът, че един от всеки 10 българи има доверие в системата. Предстои да бъде избран нов ВСС и е важно този процес да стане при пълна прозрачност при добър порядък, така че хората, които ще са на върха на съдебната система, да са най-подходящите", отбеляза посланикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 11 години
Чета коментарите, не вярвам на ушите си и се удраям по челото. *** народ - слаба държава! Бугаристан над всичко!
95
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошо братя, сега кво ша праим?! като си иде Уорлик *** в България ша останат с един по малко. Направо си е лошо. Да живей америка, страната на неограничените възможности и левите долни ***, нищо че сме с автоматични скорости и това за куките в сайта...
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е истина, виде се кой ни управлява, поне да беше некои от Европа с ценностите си па да станем и ние поне малко еврпейци, а то глей битивито и си промивай мозъка
93
2
 
9
 
! Отговори
Един преди 11 години
В други случаи се кръстите и с двете ръце и се кълнете в християнството като негови верни чеда.А точно християнството гневно отхвърля ****ията ката "тежък грях".На кого да вярвам - на политиците,които влизат в църквата или на политиците,които са сред пед*растите?Ами че те са едни и същи,мръсни демагози!
92
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
П*ДЕРАСТТТТТТ!
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко е смешно - всичките се "възмущават" от таз демонстарция на ***, а не се огледат че живеят в място където върлува най-гнусната, долна, *** педератсия, където някакви *** ще ми дават за "пример" какво било "мнението"("мнение"-бооже, докъде я докара таз държавка, глупаците да дават за пример "мнението" на най-нисшата ***,хахах!, трагедия) на едно отвратително, гнусно, отвратително чалгарско нищожествос турски "псевдоним"!Ще висе връща,простотията не остава безнаказана!
90
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се утре ако запаля американското знаме пред посолството им, дали г-н Уорлик ще е така толерантен към мен и няма да иска да ме осъдят. Или само обикновенните хора трябва да проявяват телорантност, а всички *** да правят каквото си поискат.
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая на снимката се чуди кой да захапе ! Левият или десният ?
88
0
 
17
 
! Отговори
hahah преди 11 години
събрали се педераааааааасиииии от различни раааасииии
87
3
 
24
 
! Отговори
Вън от родината преди 11 години
Не на ***. Не на Уорлик и ГЕРБаристките ***.Народе събуди се!Или искаш все да те та-та-та??Вън от родината всички *** начело с американците.
86
3
 
21
 
! Отговори
анонимен до 109 преди 11 години
Прав си! Не разбират българския дух, не могат да проумеят как не се предаваме! Не можаха да ни вземат домовете чрез кредите..Българина продължава да е собственик на жилищата си! Не могат да ни унищожат чрез недъгавата образователна система- умни са ни децата или поне част от тях, сами се интерсуват и научават много неща!! Сега показхме,че държим и на морланите ценности..Костелив орех сме!
85
2
 
28
 
! Отговори
срещу Човека преди 11 години
Такива на глед "безобидни" и "весели" мероприятия са насочени срещу Човека, неговия духовен мир и морални ценности. Всичко се прави с цел да се покварват колкото се може повече хората, да живеят те в мрак и безнадеждност.Най-долното и най-пошлото се банализират и се превръщат дори в начин на поведение. Заради това САЩ загуби в битката си с малка България, защото ние макар и икономически сломени не се предаваме. Да живее България!
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толерантни сме - никой не може да го отрече!!! Дразни ни парадирането, а това не е нито грешно,нито обидно! Но сега насила ще ни изкарат ***, за кой ли път....
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От тия двамата, кой кого праска не става ясно!
82
2
 
28
 
! Отговори
Толерантност ли????? преди 11 години
Избихте индианците, останалите живи натикахте в резервати. С *** горяхте виетнамците - деца, жени, старци. В Афганистан законно отглеждате наркотици. Съсипахте от ембарго Куба! Войни водите навсякъде, където не ви играят по свирката!Но най-отвратителното е, че не пощадихте и собствения си народ!Сеете смърт, разрушение и мизерия, където и да се появитеНо един ден ще сте на Световен съд, ние хората на земята започнахме да се пробуждаме!
81
0
 
5
 
! Отговори
До 101 преди 11 години
Това е пренебрежително отношение бе, мека китко!
80
5
 
22
 
! Отговори
До 94 преди 11 години
А аз се надявам българите да не позволят повече тази гавра с нормалните човешки ценности и да не позволят повече педерастки сборища.,
79
12
 
0
 
! Отговори
до Ворлик преди 11 години
Тъй като не сме в Русия се научи как се пише името на г-н Уорлик.
78
1
 
9
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
Азис се изказа по отношение на парада,че бил писклив,шумен и демонстративен,общо взето е против парадирането.
77
1
 
13
 
! Отговори
Ворлик преди 11 години
*** Ворлик се възхищава на себеподобните си. Кой ли го клати него от тези ***, дето бяха на прайда?