Да харчим толкова, колкото произвеждаме, зове Плевнелиев

България показа, че културата на финансова стабилност дава резултат
5 юли 2012 15:22, Елка Василева
153
Да харчим толкова, колкото произвеждаме, зове Плевнелиев
България и Гърция са свързани от истинско приятелство и стратегическо партньорство, подчерта Плевнелиев в Атина. Снимка: Reuters

България показа, че културата на финансова стабилност и доверието водят до резултати. Това каза президентът Росен Плевнелиев на работна среща с представители на гръцкия бизнес, съобщи прессекретариатът на държавния глава. В Атина президентът и гръцкият му колега Каролос Папуляс обсъдиха с бизнеса предизвикателствата и възможностите пред българо-гръцките икономически връзки.

България премина през най-тежкия тест - този на международните финансови пазари, подчерта президентът Плевнелиев и припомни, че страната ни успешно се завърна на международните пазари с емисия еврооблигации при лихва от едва 4.25 процента.

„Думата „ограничения” не е хубава, но всички знаем, че финансовата дисциплина е важна и трябва да харчим толкова, колкото произвеждаме”, посочи президентът Плевнелиев и беше категоричен, че икономическият растеж трябва да бъде подкрепен със структурни реформи.

Още по темата

България и Гърция се познават много добре и са свързани от истинско приятелство и стратегическо партньорство, подчерта Росен Плевнелиев в приветствието си към участниците в срещата. Президентът отново призова за изработването на нови механизми за насърчаване на малките и средните предприятия, които са гръбнакът и на българската, и на гръцката икономика.

Държавният глава се обяви за повече съвместни проекти в областта на инфраструктурата и по-ефективно свързване на енергийните мрежи на двете страни.

Президентът Плевнелиев припомни, че Гърция е третият най-голям инвеститор и търговски партньор на България. За страната ни този потенциал е много важен и трябва да бъде надграден. По същия начин българските туристи са важен фактор за традиционния за южната ни съседка туристически отрасъл, допълни Росен Плевнелиев.
 
Държавният глава открои основните очаквания на бизнеса за прозрачен законодателен процес, мотивирана и работеща администрация. „Политиците не трябва да харчат изработените от икономиката средства, а да ги инвестират в смислени проекти и вярвам, че имаме решенията за това”, каза Росен Плевнелиев.
 
По-рано държавният глава се срещна с архиепископа на Атина и цяла Гърция Негово блаженство Йеронимос.
 
На втория ден от официалното си посещение в южната ни съседка президентът Плевнелиев ще отпътува за Солун, където ще има среща с кмета и общинския съвет на града. След това Росен Плевнелиев ще бъде на посещение в университета „Македония” в Солун, където ще бъде удостоен с титлата „Доктор хонорис кауза” на висшето училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
9
 
! Отговори
Бай 100-ян преди 11 години
познавам *** дето харчат ,а не са произвели и 1-на 1 000 000 от това!!!!Или закона е за тези дето се съобразяват с него.
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз харча колкото си изкарам, не като тебе колкото си бюджетираш
108
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е! Всеки ден трупове, болести, насилие, но комсомолския секретар това не го интересува! Те са заети с кражби герберите, а другите - кучетата ги яли в буквалния смисъл!
107
2
 
13
 
! Отговори
Гербаджии преди 11 години
Крадем колкото можем.За народа - на босия цървулите.
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хехе, не думай, ми айде де, спирай да харчиш, то и без това нищо не правиш, освен дето през ден произнасяш дълбокомислено по някой назубрен лозунг
105
1
 
14
 
! Отговори
стефан преди 11 години
иска да намекне да не харчим,и да пукнем от мизерия. долавям тънката му алюзия...
104
1
 
7
 
! Отговори
Galya преди 11 години
"Зове","хвали","критикува"... Не може да му се отрече,че си отпътува!Обявили разходите от командировки на министрите и на замовете....обявете на Президента,разходите за визити :)
103
1
 
9
 
! Отговори
кочо преди 11 години
у нашиот край има толкова много камъни,че ако се произведат ще счупят главите на всичките наши политици от 89 - та насам. В къщите на плевнелиев също има много камъни, които могат също да потрябат. край на коментара.
102
2
 
15
 
! Отговори
истина преди 11 години
Мъж издъхна пред ТЕЛК, а медицинска сестра се самоуби в Пловдиве това е BG в момента
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако харчиме толкова колкото произвежздаме ,значи да не харчим нищо.23години харчиме "нищото" от Тошово време-продаваме ,продаваме ддържавата си.А производство няма ,защото всичко е внос.Управлението на държавата се свежда до нови заеми и магистрали за западните стоки към изтока.Защо мислите е този зор за магистрали?Но народът ни е вече на ръба.А кой каза ,че сме първи-водачът ли? Още 1 година ще се търпи.После.....!
100
1
 
12
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Червените такива, червените онакива...а откъде се пръкна цялата ни политическа върхушка и ни тъпче вече почти пълни 24 години, нали оттам...? И сегашните са си все същите! Народе, недей да се делиш по политически признаци...и въобще по каквито и да е!!! Народе не позволявай някой отново да яхне недоволството ти, когато решиш да го изразиш! Народе, искай да можеш да гласуваш мажоритарно, а не за партии! Народе, дори и да не промениш конституцията, ако тя се спазва стриктно, дори и в този и вид... ще бъде в твоя полза...Правилата за провеждане на избори обаче задължително трябва да се променят...за да няма хрантутници на народен гръб!!!
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обикновена шушумига!
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може би депутатите са си "произвели" толкова, колкото им струват всеки път новите коли. Нали, г-н Плевенлиев.Тия политици разсипаха и разпродадоха всичко в България, пък после да произвеждаме, за да избиваме загубите от тяхната алчност.Не говоря само за ГЕРБ, ами и за ВСИЧКИ преди тях.
97
1
 
9
 
! Отговори
Пълен абсурд! преди 11 години
Така ми се ще да харча толкова, колкото произвеждам, обаче шефа каза, че ТОЙ САМИЯ едва се справя с разходите по новия джип, новата къща, вилата в Драгалевци, лятната вила и яхтата в Халкидики, апартамента в Банско, волтаичния парк на село, децата, жената, любовницата, хазарта, баровете и фитнеса...
96
1
 
18
 
! Отговори
алооо,Президента? преди 11 години
Вие като не знаете, колко произвеждаме ,защо ХАРЧИТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ?
95
0
 
18
 
! Отговори
ан преди 11 години
АМИ ЩОМ ХАРЧИМЕ ТОЛКОВА КОЛКОТО ПРОИЗВЕЖДАМЕ ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ НИЩО НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА БЕ ДРУГАРЮ ПЛЕВЕЛ. ЗА 3 ГОДИНИ КОЛКО РАБОТНИ МЕСТА СЪЗДАДОХТЕ? И НЕ САМО ВИЕ АМИ И ПРЕДИШНИТЕ ДРУГАРИ. ПОГЛЕДНЕТЕСИ ИКОНОМИКАТА. ПОГЛЕДНЕТЕСИ УМРЕЛИЯТ НАРОД И МИ КАЖЕТЕ КАКВО ПРАВИТЕ ЗА ТОЗИ НАРОД? ЩЕ ВИ КАЖА. НИЩО. ГЛЕДАТЕСИ САМО БАНКОВИТЕ СМЕТКИ ВИЛИТЕ ДЖИПОВЕТЕ И ТЕЗИ ОКОЛО ВАС. А ОСТАНАЛИТЕ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ. ТАКА ЩЕЕ ДОКАТО ТОВА ПЛЕМЕ НЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ПРИ ДИВИЯТ КАПИТАЛЕЗЪМ СЕ ИСКА КРЪВ А НЕ НЕЖНИ РЕВОЛЮЦЙИ.
94
3
 
11
 
! Отговори
До 98 преди 11 години
Кукла на конци не може да е милионер. Той си бедняк в главата!
93
4
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Анонимчо 98-ми,- И ТИ ЛИ СИ МИЛИОНЕР ИЛИ СИ МУ ПРОСТО ЕВТИН "ПАМПЕРС"...
92
2
 
10
 
! Отговори
До 98 преди 11 години
Да милионер е - като бивш платен комсомолски секретар е бил и ще си остане част от една върхушка. Нормалният човек винаги ще си остане "нищо", но е такъв живота и политиката. Поне имат достойнство.
91
2
 
20
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Имам чувството, че с "бисерите" си, новият ни президент ще надмине всичките си предшественници.Дано да греша.