Терористични организации следят внимателно ситуацията у нас

Според Мохамед Халаф у нас действат клетки на иранската Революционна гвардия
Обновена: 23 юли 2012 11:42 | 23 юли 2012 09:22, Елка Василева
125
Терористични организации следят внимателно ситуацията у нас
Терористичните организации внимателно следят ситуацията в България, смята журналистът Мохамед Халаф. Снимка: Reuters

Терористичните организации много внимателно следят ситуацията в България, те имат източници на място. Това каза пред bTV Мохамед Халаф, кореспондент за Балканите на кувейтското издание Ал Уатан.

Според журналиста атентат като този в Бургас е подготвян най-малко половин година, а на място е имало хора, които са проучвали слабостите в системата.

България е станала мишена на терористите, които искат да уязвят Израел, след като отношенията на Тел Авив и Анкара се обтегнаха през последната година и половина и израелските туристи бяха пренасочени към България, Гърция, Кипър и Румъния.

"Терористите имат помощници в България – може да са българи, може и да са чужденци с български паспорти или временно пребиваващи", заяви Мохамед Халаф. "Това обаче могат със сигурност да го кажат само службите", допълни той.

Още по темата
Според журналиста на територията на нашата страна действат клетки на иранската Революционна гвардия.

"Още през 2005 година писах, че в помашките райони действат както иранската Революционна гвардия, така и други терористични организации. Хората в Родопите имат много икономически проблеми и проникването сред тях е лесно", коментира Мохамед Халаф. Той не вярва обаче, че българските служби подценяват който и да е сигнал за заплаха.

По думите на журналиста за атентата е виновна "Хизбула". "В този акт го няма почеркът на "Ал Кайда", а и тази организация е отслабнала, след като бяха убити двамата от най-важните хора в нея. Мисля, че по-скоро зад атентата стои "Хизбула", която никога не е поемала отговорност за терористични нападения", заяви Мохамед Халаф.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
2
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Американска работа е всичко това!От САЩ никой нищо хубаво не е видял, още като почнем от индианците!
99
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Pravitelstvoto, koeto i da e to e manipulirano. 6e se navedem pred drugite, ako te go iskat.
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чух по телевизията нещо, което много ме разтревожи! В едно интервю по повод терористичният акт един от събеседниците каза, че ...ще искат от България да внесе в ООН декларация срещу Иран , ако се окаже и докаже, че оттам идва атентата. Аз не съм чувала по повод атентати да се внасят декларации в ООН! Притеснявам се, да не се окажем ние в центъра и повод за световна война! Кажете- какво мислите- възможно ли да стане така?! Дано Правителството действа разумно и мъдро!!!
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dano edin den da se srine pari4nata sistema. Parite do sega sa stimulirali progres no ve4e stigame edno nivo, kogato te spirat na6iq progres. Dori naprotiv - te vodqt do regres - po-4uplivi i neizgodni za popravqne stoki, ne se finansira dostat14no naukata. Poqvqvat se qvleniq kato t.nar. "Finansova kriza" ot koqto razbira se otdelni hora imat interes, bankite vladeqt sveta.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Според Мохамед Халаф у нас действат клетки на иранската Революционна гвардия" - Aide stiga propagandi bre. Ne e izvestno o6te koi go e napravil i vednaga - kak koi Iran go e napravil. Az p1k si mislq 4e sa Amerika. Ot mnogo vreme to4at ligi na petrola. To 6tom se govori predi da se dokaje samo za Iran, estestveno, nakraq 6te namerqt iranskiq pasport na kamikadzeto nepok1tnat nqkade.....
95
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
абе хайде стига сте разтягали локуми с тая тема де..сега сигурно ще я дъвчете до нова година ...много важно че се случило подобно нещо..евреите имат врагове по цял свят..означава ли че всички са виновни ?
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След областния град държавният глава посети село Рибново, община Гърмен. "Отивам в Рибново, защото съм амбициозен президент, който иска да отиде за пръв път там, където досега друг президент не беше стъпил, каза Плевнелиев.Отивам съвсем съзнателно в Рибново, искам да отида на площада, да си поговоря с хората там, да ги разбирам, те да ме разбират, да отворя президентската институция и за толкова отдалечени места като Рибново. Българската държавност искам да бъде представена и видяна най-после и в Рибново. Отивам, защото преди всичко знам едно: в основата на успеха е доверието и комуникацията. Отивам там, за да изградя доверие и за да създам канали за комуникация", отбеляза още президентът преди да стъпи в селото."Дойдох тук не просто, за да напишем нова страница в историята на Рибново. Тук съм след точно 100 дни, които се дават на всеки новоизбран политик, но и първият президент, дошъл тук да ви уважи", каза пред жителите на селото Плевнелиев.Той си спомни как преди години в малките улички на Гоце Делчев низал тютюн с хора, облечени като тези сега пред него. "Така съм започнал. Това е доказателството, че можеш да започнеш от тук и да станеш президент", каза държавният глава."Дойдох, за да ви уважа, дойдох, за да ви стисна ръцете, да се разходя по улиците, да пия едно кафе с вас. Дойдох, за да ви чуя, да ви разбера и да видите, че новият президент иска да бъде близо до вас и да отвори вратите на президентството за всички български граждани от всички етноси", допълни Плевнелиев."Вие сте много специален отрязък от българската история. Вие сте много специално място не само заради начина, по който организирате ритуалите и обичаите си, запазени от дълбока древност", каза още президентът Плевнелиев пред препълнения площад в селото с над 3000 жители. Всяка дума на Плевнелиев беше аплодирана бурно.
93
3
 
13
 
! Отговори
гурбетчия до 109 преди 11 години
Абе те парите са ясни ,идват от арабските страни ,споко от твоят джоб нищо не излиза ! Но лошото е ,че тези джамии за нищо хубаво не стават ,а и са прекалено много ,сякаш във всяко мюсулманско село умират на ден по 50 човека ,че няма място в една джамия ,та са станали да строят джамия до джамия?! Не позволявайте това ,това не е толерантност , а продажба на интересите на държавата ! Продавате се на мюсулманите ,лошо !
92
4
 
9
 
! Отговори
кара-вара преди 11 години
Бг си е Турско !Колко години Доган ---командва ---парада в Бг?-----ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ СЕ ПРОДАВАТ на *** и ТУРЦИ ...?
91
0
 
6
 
! Отговори
веско потния преди 11 години
родната полиция ни пази , И БАЛЕТА
90
1
 
8
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
Нали Бойко каза колко са построени за ---23г.преход ,......САМО 1804/хиляда осемстотин и четири/---ДЖАМИИ!С чии пари ....?*** Доган се крие като --мишок!
89
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 106Що не строите и вие църкви където има християни, а не в места като Неделино и Смолян където 80 % са мюсюлмани?
88
1
 
4
 
! Отговори
до 103 преди 11 години
До когато си иска !Бг е капиталистическа държава ,формулата е :ПАРИ-СТОКА-ПАРИ' ,няма братство,равенство,свобода!
87
2
 
15
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Прекалено много джамии започнаха да се строят в Бг. ! Това не е на хубаво ,дори и да няма никаква връзка с тероризма !!!
86
1
 
4
 
! Отговори
23г.---Бг преди 11 години
Бг,разграден двор,....ВСИЧКИ СА НАШИ!
85
1
 
7
 
! Отговори
какво следят бе? преди 11 години
В Бг нямат проблем ,---НАЛИ СМЕ НАЙ-ПРОДАЖНАТА НАЦИЯ в СВЕТА !Навсякъде в Бг се шири ---КОРУПЦИЯ,ДАЛАВЕРА,ТЪРГАШ,ПРОДАЖНОСТ,*** ---
84
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОКОГА ВЗЛАТЕВ ЩЕ НАДУВА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ?????ДОКОГА ЩЕ СМУЧАТ ОТ ХОРАТА ?????
83
1
 
9
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Ястреб ти виждал ли си американски географски карти,в които части от Турция,Ирак и Сирия са откъснати и обособени в държава Кюрдистан?
82
0
 
2
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Всичко това има своята логика,но според геополитическите модели първо трябва да се дестабилизира Сирия и по-точно да се назначи марионетно правителство преди да преминат към Иран.А и е малко вероятно да избухне война преди президентските избори в САЩ.
81
7
 
6
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
Имам чувството, че атентатът в Бургас е само прелюдие на серия от атентати, които ще ескалират през следващите няколко седмици и ще бъдат асоциирани с Иран. От дълго време се носят слухове, че по време на олимпиадата в Лондон ще се проведе терористичен акт, който ще бъде натоварен на гърба на Иран. Като капак на тези слухове дойде днешното изявление от Тел Авив, че имат сигурна информация за планирана терористична атака от ирански терористи срещу израелски спортисти по време на олимпиадата!