Терористични организации следят внимателно ситуацията у нас

Според Мохамед Халаф у нас действат клетки на иранската Революционна гвардия
Обновена: 23 юли 2012 11:42 | 23 юли 2012 09:22, Елка Василева
125
Терористични организации следят внимателно ситуацията у нас
Терористичните организации внимателно следят ситуацията в България, смята журналистът Мохамед Халаф. Снимка: Reuters

Терористичните организации много внимателно следят ситуацията в България, те имат източници на място. Това каза пред bTV Мохамед Халаф, кореспондент за Балканите на кувейтското издание Ал Уатан.

Според журналиста атентат като този в Бургас е подготвян най-малко половин година, а на място е имало хора, които са проучвали слабостите в системата.

България е станала мишена на терористите, които искат да уязвят Израел, след като отношенията на Тел Авив и Анкара се обтегнаха през последната година и половина и израелските туристи бяха пренасочени към България, Гърция, Кипър и Румъния.

"Терористите имат помощници в България – може да са българи, може и да са чужденци с български паспорти или временно пребиваващи", заяви Мохамед Халаф. "Това обаче могат със сигурност да го кажат само службите", допълни той.

Още по темата
Според журналиста на територията на нашата страна действат клетки на иранската Революционна гвардия.

"Още през 2005 година писах, че в помашките райони действат както иранската Революционна гвардия, така и други терористични организации. Хората в Родопите имат много икономически проблеми и проникването сред тях е лесно", коментира Мохамед Халаф. Той не вярва обаче, че българските служби подценяват който и да е сигнал за заплаха.

По думите на журналиста за атентата е виновна "Хизбула". "В този акт го няма почеркът на "Ал Кайда", а и тази организация е отслабнала, след като бяха убити двамата от най-важните хора в нея. Мисля, че по-скоро зад атентата стои "Хизбула", която никога не е поемала отговорност за терористични нападения", заяви Мохамед Халаф.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
20
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
За тези които плюят Исляма ... ще Ви кажа само едно - потърсете информация или новини в момента какво се случва в Мианмар (държава в Югоизточна Азия). Само за месец будистите са избили по най- жестоки начини близо 20 000 мюсюлмани. Пак ли са виновни мюсюлманите и Исляма ! Нали говорите за "ислямски тероризъм" и т.н , защо не говорите за "будистски тероризъм". Помнете никоя религия не учи да се УБИВАТ хора !!!
59
5
 
14
 
! Отговори
българин преди 11 години
У нас от 20 години действат клетки на ЦРУ,а не на терористи.Тайните служби на САЩ са във всеки аспект от нашето ежедневие.Проумейте го вече,слепци.
58
4
 
8
 
! Отговори
Nabuco преди 11 години
Щом са го казали по БТВ, вероятно не е вярно.
57
0
 
7
 
! Отговори
против преди 11 години
Къде са ни службите за сигурност,та ние тука от форума ще им търсим модерното камикадзекоето на всичко и се взривява тохомълком,без да каже"аллах е велик"
56
2
 
12
 
! Отговори
1% преди 11 години
Араби и евреи нямат място в Бг.Да си се избиват на тяхна територия.То щото големи инвестиции са направили у нас,че да им търпим дивотиите !!! Да си въртят туризма и тероризма на друго място !!!
55
7
 
1
 
! Отговори
непокиста преди 11 години
Дюнера е турски патент, измислен от турски гастърбайтер в Германия !
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕРОРИЗМА е измислена дума за постигане на виши политически цели-нали все пак трябва да има извинение -
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
единстеният въпрос е ДОКОГА ЩЕ УМИРАТ НЕВИННИ ХОРА
52
3
 
11
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
Самият юдаизъм извежда началото си от времето на пророка Авраам преди повече от 3000 години. Смятан е за една от най-старите монотеистични религии и е най-старата, съществуваща и днес. Неговите текстове, традиции и ценности играят важна роля и в по-късните авраамически религии, като християнството.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на терористичните организации не им трябва да следят нищо у нас а само форумитеще разберат много повече неща :)))
50
5
 
13
 
! Отговори
Хер Тиква от Банкя преди 11 години
Не е вярно не съм изчезнал. Просто рязах лентичката на новата дюнеджийница в квартала. Аз Хер Тиква от Банкя се грижа за националната сигурност. Не съм като Станишев, при когото нямаше терористични актове, ама нямаше и дюнерджийници. Нямаше я бизнес връзката с нашите арабски братя. Хайде, че ме чакат да срежа лентичката на още една нова дюнерджийница, в която има и фалавели.Хайл Тиква.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
целият свят е жертва на две думи "политика "и"пари
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди повече от година тази информация е изнесена от РЗС, но никой не обълна внимание.Случая в с.Рибново.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хора не се къхарете -доказаха ни само едно че човешкия живот в днешно време няма никъква стойност-така че не си мислете че на нкой му пука за вас и че никога няма дасе оправим докато има думата "политика " още повече пък световна
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По телевизията цитираха шофьора на таксито, според когото камикадзето говорел на руски.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гледах слушах и никъде не видях да пише че жертвите от атентата не са 7 а са 8 -все пак едната жертва е била бременна
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мухамед Халаф направи хубав анализ, мисля, че много хора в България на същото мнение ...
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kakvo ni zanimavate s teq PLAZMODIIIII ,stanaloto stanalo .inetresuvaite se ot drugi neshta koito sa svarzani prqko s nas balgarite i te sa 4e ot dnes HLQBA E S 15% nagore kakto s elektri4etsvoto se slu4i ,gorivata poludqha poslednite dni i se ka4iha s 8-10 st na litar PRIQTELQ NA BORISOV SI NI MA4KA QKO NE SAM 4UL PETROLA DA SE VDIGAL NA PAZARITE .ILI TOVA E OT NOVITE MOSHTNOSTI KOITO BORISOV OTKRI V LUKOIL .ZIMATA 3 LEVA LITAR GORIVO I HLQB ZA 2 LEVA JIVEEE NARODE QKO
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако сме държава сега му е времето да издирим всички помагачи в България и да ги осъдим доживотно без право на помилване. За тероризъм жестокоста на присъдите трябва да е максимална. И най малката съпричасност трябва да се наказва максимално строго включително и хора които са знаели и не са съобщили.
41
3
 
2
 
! Отговори
Близък Изток преди 11 години
Този Мохамед Халаф е пълен некадърник, защо публикувате неговите бълнувания! Нямате друг сносен и знаещ човек ли? МОга да ви помогна аз