Терористични организации следят внимателно ситуацията у нас

Според Мохамед Халаф у нас действат клетки на иранската Революционна гвардия
Обновена: 23 юли 2012 11:42 | 23 юли 2012 09:22, Елка Василева
125
Терористични организации следят внимателно ситуацията у нас
Терористичните организации внимателно следят ситуацията в България, смята журналистът Мохамед Халаф. Снимка: Reuters

Терористичните организации много внимателно следят ситуацията в България, те имат източници на място. Това каза пред bTV Мохамед Халаф, кореспондент за Балканите на кувейтското издание Ал Уатан.

Според журналиста атентат като този в Бургас е подготвян най-малко половин година, а на място е имало хора, които са проучвали слабостите в системата.

България е станала мишена на терористите, които искат да уязвят Израел, след като отношенията на Тел Авив и Анкара се обтегнаха през последната година и половина и израелските туристи бяха пренасочени към България, Гърция, Кипър и Румъния.

"Терористите имат помощници в България – може да са българи, може и да са чужденци с български паспорти или временно пребиваващи", заяви Мохамед Халаф. "Това обаче могат със сигурност да го кажат само службите", допълни той.

Още по темата
Според журналиста на територията на нашата страна действат клетки на иранската Революционна гвардия.

"Още през 2005 година писах, че в помашките райони действат както иранската Революционна гвардия, така и други терористични организации. Хората в Родопите имат много икономически проблеми и проникването сред тях е лесно", коментира Мохамед Халаф. Той не вярва обаче, че българските служби подценяват който и да е сигнал за заплаха.

По думите на журналиста за атентата е виновна "Хизбула". "В този акт го няма почеркът на "Ал Кайда", а и тази организация е отслабнала, след като бяха убити двамата от най-важните хора в нея. Мисля, че по-скоро зад атентата стои "Хизбула", която никога не е поемала отговорност за терористични нападения", заяви Мохамед Халаф.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
30
 
! Отговори
митко преди 11 години
Обърнахте ли внимание как в суматохата покрай атентата, Лукойл тихомълком пак вдигна цените на горивата вчера с цели 5 ст.За 2 седмици вече общото повишение е 24ст. Ето това трябва да алармират медиите и хората да излизат на протести.
19
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз също всяка година ходя в раъона на Якоруда,но там виждам да шалвари и фереджета,но бедни и отрудени хора!Този атентат е дело на същите тези нагли евреи,които само си търсят повод за война с Иран!Българи подкрепете иранците,не религията им,а самите иранци понеже техния народ е един от най-чистите в света!Ясно е на повечето,че религията е създадена единствено с цел да манипулира хората!
18
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
Пуснете едно търсене в нета с името Мохамед Халаф - и само - Иран, Иран, Иран този човечец си е за сериозно препитване от страна на службите. Факта, че с мнението си тласка вниманието на хората в друга посока е пръв сигнал, че арабина ги дрънка глупости. Претендира, че е антиислямист, а пропуска факта от ширещия се измислям в Ирак и американските сателити в близкият изток ;-)
17
0
 
17
 
! Отговори
А дано сега... преди 11 години
Дано Бойко Великолепни да е разбрал, че дюнерджийниците не вършат работа и да се хване малко в ръце. Предполагам, че е много трудно да се предотврати атентат, но щом в Кения са успели, не виждам защо в България да не успеем.
16
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Терористичните организации следят внимателно ситуацията у нас, особенно БСП/БКП - най-закоравелите терористи в Европа.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко, какво направи с проблема с *** престъпност, *** раждаемост и ислямизацията на България? Иначе магистралите ясно. Софиянци ще могат да ходят до Сл. Бряг.
14
3
 
21
 
! Отговори
123 преди 11 години
Мохамед Халаф този голям спец се извъди. До колкото си спомням той е иракчанин. Когато САЩ удариха за втори път Ирак именно Мохамед Халаф подскачаше до тавана как щяло всичко в Ирак да вързва и цъфти. Резултата на всички ни е ясен. Нашите служби да не спят ами точно с него да започнат, защото подобни "говорители" винаги са затънали до уши в акита !!!
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
У нас от 3 години действа терористичната проамериканска и произраелска антибългарска организация "Кратуна" евреичетата да си земат боко и цв цв да ги пусната хизбулла и ал кайда ще избягат ужасени от простотия
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е ми така ще е докато България стои между двата лагера и няма ясна позиция към кои играе .. не може хем да си с Израел хем да си с враговете му и да наричаш това балансирана политика . отвсякъде ще те ритат щом си по средата
11
9
 
30
 
! Отговори
няма тероризъм преди 11 години
В България няма тероризъм! За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
10
2
 
25
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 3Кое правителство в България през последните 23 години е дейсвувало в интерес на нас народа???И могат ли въобще да се нарекат "правителства"? Това са организирана и разбираща се помежду си БАНДИТСКА ***,която е съсипала заводи,селско стопанство и изкрала на обща сума между 500 - 700 милиарда лева!!!Може и да видим как "великата" плюнка Младенов внася в ООН резолюция за Иран,в интерес на абсолютните англосаксонски бандити!!! И ето ти развихряне на 3-та,която вече върви с Афганистан!!!
9
2
 
15
 
! Отговори
от 3 до 9 преди 11 години
В края на краищата- това не беше насочено срещу българи...защо ние да сме взривителя? Защо?Дано не са предрешени нещата и не се окаже някакъв план- безчовечен, грозен и ужасен! Дано все пак Господ запази мира на Земята!
8
4
 
8
 
! Отговори
Ъц... преди 11 години
Щом и Кувейт "добронамерено" тръгна да ни учи на международна политика и разузнаване...Май ще трябва да увеличим броя на "дюнерджийниците"????
7
7
 
21
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Нещата са толкова предрешени, че няма смисъл да се тревожиш! Жалко за децата ни... Дано НЕЩО се случи в последния момент, та да ни се размине. Бедната, опоскана България не заслужава такова изпитание - ние никому не сме попречили, просто се мъчим да оцелеем... Преосмисляте ли вече позицията на Хитлер, колеги?
6
8
 
11
 
! Отговори
играят на комар преди 11 години
А може и някой от хазартната мафия да си разчиства сметките с конкуренцията. Евреите не идват в България да почиват, а да играят на комар по казината.
5
1
 
23
 
! Отговори
Правилно преди 11 години
Как ще познаете кой е терорист от иранската Революционна гвардия? Правилно? По надписа на гърба му: "терорист"!
4
3
 
8
 
! Отговори
tim преди 11 години
за жалост като знам българите как се продават за пари дето се вика и майкиси ще продадат няма да ме учуди ако има български помагачи
3
4
 
6
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Кувейт,Ал Джезира,Катар......все бандити правят анализи за ситуацията у нас и на Балканите.....Смятайте че и на нас ни "кроят" шапката - а Бойко не изпълни заповед на "дюнерджиите" а ЦРУ ни е организирало "пролет","лято","зима" или "есен" - избирайте си!!!
2
3
 
37
 
! Отговори
безпокойство преди 11 години
Чух по телевизията нещо, което много ме разтревожи! В едно интервю по повод терористичният акт един от събеседниците каза, че ...ще искат от България да внесе в ООН декларация срещу Иран , ако се окаже и докаже, че оттам идва атентата. Аз не съм чувала по повод атентати да се внасят декларации в ООН! Притеснявам се, да не се окажем ние в центъра и повод за световна война! Кажете- какво мислите- възможно ли да стане така?! Дано Правителството действа разумно и мъдро!!!
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ви ли писна да пишете ГЛУПОСТИ И ПРОСТОТИИ през час ?!Абсолютно ежечасно бълвате разни л****...