Терористични организации следят внимателно ситуацията у нас

Според Мохамед Халаф у нас действат клетки на иранската Революционна гвардия
Обновена: 23 юли 2012 11:42 | 23 юли 2012 09:22, Елка Василева
125
Терористични организации следят внимателно ситуацията у нас
Терористичните организации внимателно следят ситуацията в България, смята журналистът Мохамед Халаф. Снимка: Reuters

Терористичните организации много внимателно следят ситуацията в България, те имат източници на място. Това каза пред bTV Мохамед Халаф, кореспондент за Балканите на кувейтското издание Ал Уатан.

Според журналиста атентат като този в Бургас е подготвян най-малко половин година, а на място е имало хора, които са проучвали слабостите в системата.

България е станала мишена на терористите, които искат да уязвят Израел, след като отношенията на Тел Авив и Анкара се обтегнаха през последната година и половина и израелските туристи бяха пренасочени към България, Гърция, Кипър и Румъния.

"Терористите имат помощници в България – може да са българи, може и да са чужденци с български паспорти или временно пребиваващи", заяви Мохамед Халаф. "Това обаче могат със сигурност да го кажат само службите", допълни той.

Още по темата
Според журналиста на територията на нашата страна действат клетки на иранската Революционна гвардия.

"Още през 2005 година писах, че в помашките райони действат както иранската Революционна гвардия, така и други терористични организации. Хората в Родопите имат много икономически проблеми и проникването сред тях е лесно", коментира Мохамед Халаф. Той не вярва обаче, че българските служби подценяват който и да е сигнал за заплаха.

По думите на журналиста за атентата е виновна "Хизбула". "В този акт го няма почеркът на "Ал Кайда", а и тази организация е отслабнала, след като бяха убити двамата от най-важните хора в нея. Мисля, че по-скоро зад атентата стои "Хизбула", която никога не е поемала отговорност за терористични нападения", заяви Мохамед Халаф.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
11 преди 11 години
Всеки който вярва в релиигите си е чист фанатик, така че сега всички замлъкнете!
39
3
 
9
 
! Отговори
Хер Тиква от Банкя преди 11 години
Няма страшно хер граждани. Не се страхувайте. Просто ще отворим нови стотици дюнерджийници не само на всеки ъгъл, но и на всеки кръг. КазахХайл Тиква.
38
0
 
20
 
! Отговори
seven преди 11 години
Щото ако сме едни българи, сега щяхме да забраним пристигането на каквито и да е *** и фанатици в България и щяхме да сме си спокойни... Искат да си донесат войната тук!!
37
0
 
5
 
! Отговори
tester1 преди 11 години
Дънди, не съм го измислил аз, а хора минали по този път:"При ограничаване на свободите на гражданите , за сметка на сигурност им -това води до загуба и на двете"
36
3
 
22
 
! Отговори
Българка преди 11 години
Как не ви е срам?! Това ли заслужи българския народ за свойто гостоприемство ,толерантност , съпричасност, уважение към всички палестинци,ливанци, сирийци, иранци и др. Убит бе НЕВИНЕН български гражданин ! Извинете се и спрете да плюете глупости - неблагодарници!
35
3
 
12
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Доказано в исляма са най-много!!! А и това не е религия, а фашизъм основан на полова сегрегация и ръководена от уникален примитивизъм, който отрича на половината човечество елементарни човешки права!!!! При тях всичко се върти на практика около елементарното еб..не, ще да ме прощавате и доминиране на единия пол. Жените са без право на наследство и имуществено притежание, боят е препоръчителен, счита се ,че са неспособни да отговарят за себе си и едва ли не безмозъчни животни...
34
3
 
10
 
! Отговори
врачка преди 11 години
Защо ли около всичко това все ми се явява ТРАКТОР?!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бе, те са православни мюсулмани :}
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO 24 podkrepqm te , ako lapnesh edno dulo i drapnesh spusaka,,,da ta *** v promitiq mazak!
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зад атентата стои Саудитска Арабия. Единствено те имат изгода Израел да се наежи срещу Иран. Каква е изгодата им ли ? Ами при военна операция срещу Иран най-големият им конкурент е аут от играта и си вкарват допълнителни петролни приходи в буксуващата икономика. Това е добре и за Израел, който не желае да допуска силна анти-западна държава като Иран да се развива в региона. А и не забравяйте, че т.нар. "религиозни екскурзии" в Родопите се спонсорират от саудитски организации. А не от ирански.
30
14
 
6
 
! Отговори
дънди преди 11 години
Нали все се плюе, че сме станали полицейска държава. Ама трябва наистина да станем.По-добре полицейска държава, отколкото арена на терористични действия.
29
0
 
11
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
Каква е тази дезинформация!! Всеки ден твърдението е различно. Ако сте професионалити разберете истината и я сведете до знанието ни, а не цитирайте наляво и надясно разни безименни журналисти...!!!
28
11
 
17
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Какъв е този сайт като се четат призиви да се подкрепя ислямът,една религия която носи само смърт и нещастие,къде по света има войни освен в ислямски държави бе,какви са тия простотии,че израелците сами си спретнали атентатът,заради война с Иран,Израел ид*оти никога няма да си убива народът,Израел отвръща на всеки удар без да се съобразява с останалият свят какво ще каже,Израел са християни,а вие какви сте г-да БЪЛГАРИ,сложихте ли вече фесовете,а дали си и направихте сюнети,а нещастни българчета
27
6
 
17
 
! Отговори
Извод преди 11 години
Да надигне,м глас срещу исляма СЕГА, за да не го надигат нашите внуци, както са го надигали нашите пра-пра...деди. Изродска религия, учеща на сеч и убийства - това е исляма!
26
1
 
16
 
! Отговори
Халаф Мохамед преди 11 години
"Хората в Родопите имат много икономически проблеми и проникването сред тях е лесно" Допуснал съм грешка: първо- Родопите да се чете като България и второ терористите само наблюдават, защото имате такива "успешни" правителства до сега, че няма нужда да се намесват, защото не могат да достигнат техните висоти в издевателства срещу народа си.
25
0
 
17
 
! Отговори
ринго преди 11 години
...не всички са фанатици но много добре се знаят точно кои са населените места където всичко е като в средновековието ходжите командват и е бъкано с уахабитска литература .Това че живеем в демокрация т.е. всеки има права да бъде какъвто си иска не е оправдание за службите да си затварят очите за действия които противоречат на държавното устройство да казват че корана е закона за тях а не конституцията .Въпрос на време е да почнат да се взривяват по улиците гадните фанатици.Държавата спи!
24
2
 
0
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Добре - пробив в системата за сигурност.Не виждам друг начин освен на всеки автобус, както на летищата да се сложат рентгени за проверка на багажа, което е невъзможно.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде сега, който не плюе по Иран, или пък плюе по Израел, е автоматично заподозрян в тероризъм...А САЩ миналата година обявиха, че имат право да убиват кой, където и когато си поискат ако смятат, че е терорист... така че хора със здрав разум - оглеждайте небето за дрони...
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израел търси причина да нападне Иран!Не забравяйте че Арийците са първи братовчеди на българите.Кръвта вода не става.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тротила да ли е made in Bulgaria? - Никой не казва!