Терористични организации следят внимателно ситуацията у нас

Според Мохамед Халаф у нас действат клетки на иранската Революционна гвардия
Обновена: 23 юли 2012 11:42 | 23 юли 2012 09:22, Елка Василева
125
Терористични организации следят внимателно ситуацията у нас
Терористичните организации внимателно следят ситуацията в България, смята журналистът Мохамед Халаф. Снимка: Reuters

Терористичните организации много внимателно следят ситуацията в България, те имат източници на място. Това каза пред bTV Мохамед Халаф, кореспондент за Балканите на кувейтското издание Ал Уатан.

Според журналиста атентат като този в Бургас е подготвян най-малко половин година, а на място е имало хора, които са проучвали слабостите в системата.

България е станала мишена на терористите, които искат да уязвят Израел, след като отношенията на Тел Авив и Анкара се обтегнаха през последната година и половина и израелските туристи бяха пренасочени към България, Гърция, Кипър и Румъния.

"Терористите имат помощници в България – може да са българи, може и да са чужденци с български паспорти или временно пребиваващи", заяви Мохамед Халаф. "Това обаче могат със сигурност да го кажат само службите", допълни той.

Още по темата
Според журналиста на територията на нашата страна действат клетки на иранската Революционна гвардия.

"Още през 2005 година писах, че в помашките райони действат както иранската Революционна гвардия, така и други терористични организации. Хората в Родопите имат много икономически проблеми и проникването сред тях е лесно", коментира Мохамед Халаф. Той не вярва обаче, че българските служби подценяват който и да е сигнал за заплаха.

По думите на журналиста за атентата е виновна "Хизбула". "В този акт го няма почеркът на "Ал Кайда", а и тази организация е отслабнала, след като бяха убити двамата от най-важните хора в нея. Мисля, че по-скоро зад атентата стои "Хизбула", която никога не е поемала отговорност за терористични нападения", заяви Мохамед Халаф.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
8
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
96 - Напълно съм съгласен. Този атентат просто реве - "Аз съм театрален спектакъл за балъци!"
79
1
 
6
 
! Отговори
Професора преди 11 години
За какви наши служби говорим ние такива нямаме.Те не знаят откъде са минали границата и дали с шофьорска книжка или с брошура от практикер.Относно горивата-на Босфор тв им е спусната директива да не споменават,че на ЗЛатем му се вижда малка печалбата,а по света цените на горивата падат.Те в момента от тази телевизия са строени мирно и им четат конско как така споменаха за предстоящо увеличени на цената на хляба.Ако искате да се информирате има само един източник-Велизар Енчев и тв Скат.
78
4
 
27
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 11 години
че МЛАДЕНОВ ни докара ТЕРОРИСТИЕ Е ЯСНО. КОЙТО СЕ ЗАИГРАВА С ТЕРОРИСТИ РАНО ИЛИ КЪСНО СТРАДА ОТ ТЯХ.КОЙ КАНИ АНТИСИРИЙСКИ ТАЛИБАНИ В БЪЛГАРИЯ И ГИ ВЪОРЪЖИ-МЛАДЕНОВ И БОЙКО! ЦЕЦО С НЕГОВИЯ АПАРАТ ОТ НАД 63000 ЛАПАЧИ НА ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАДЦИ С НАЙ-ГОЛЯМ БЮДЖЕТ ПРОСТО НИЩО НЕ ПРАВИ. НАРОДА ПРОПИЩЯ ОТ КРАЖБИТЕ НА *** МВР САМО КОНСТАТИРА ВЪТРЕШЕН РЕД 00 КАКВО ДА ГОВОРИМ ЗА ВЪНШЕН. БИЛ ХВАНАЛ 600 БАНДИ, *** БАНДИ 00- В ЗАТВОРА 00. ОСТАВКА ЗА ГЕРБ И МС.НАРОДА ГИ МРАЗИ!!!
77
5
 
11
 
! Отговори
vdch преди 11 години
Стане ли въпрос за Хизбула препоръчвам статията от преди няколко месеца в Хаарец "Hezbollah expected to launch 100 missiles a day at Tel Aviv" Там ме ще разберете, че освен по 100 ракети на ден над Тел Авив са способни да изсипват между 24 000 и 36 000 ракети върху цялата територия на Израел. Изброени са и оръжията им. Разполагат с безпилотни летателни апарати. Пиша го това да разберете, че Хизбула е мощна военна организация, която не си играе на дребно и че няма нищо общо с атентата в Бургас.
76
7
 
25
 
! Отговори
истината преди 11 години
КАКЪВ АТЕНТАТ , КАКВИ ПЕТ ЛЕВА.Можете да си представите каква е била мощността на взрива, щом стъклата на намиращите се на 2 метра от него автобуси са останали цели !!!!НАЛИЦЕ Е ЕДИН РЕЖИСИРАН ОТ МУСАТ СПЕКТАКЪЛ В КОЙТО ГЛАВНИТЕ ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА БЯХА ПРИБРАНИ ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН В ИЗРАЛ БЕЗ ДА ДАВАТ ИЗЯВЛЕНИЯ , А КАМО ЛИ СЛЕДСТВЕНИ ПОКАЗАНИЯ !!Хайде стига сте ни занимавали с проблемите на Израел.ВИЖТЕ КАКВО СТАВА У НАС С НОВИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА И ГОРИВАТА И ЗАМРАЗЕНИТЕ ДОХОДИ.Докога ще търпим?
75
10
 
14
 
! Отговори
безпартиен преди 11 години
На няколко места вече социалисти подчертават, че България е разграден двор. Големи политически фигури в БСП крещят неистово, че има пробив в сигурността на страната.А как ще го заградите двора Вие другари, като вземете властта /недай Боже/?Ще върнете ли старите си пушки в ДС? - Ама те няма да се върнат, защото голямото 20 - годишно лапане приключи за тях. Срамни и безочливи са коментарите Ви!
74
0
 
15
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
И какво следят, бе? Дали се продават добре дюнерите?
73
0
 
0
 
! Отговори
сори мод преди 11 години
Извинявам се за критиката - малко ми закъсня коментара
72
0
 
2
 
! Отговори
ало мародераторе преди 11 години
По-надолу има достатъчно текстове " ...подтикващи към насилие, етническа и/или религиозна нетърпимост, думи с обидно съдържание... "А ти се хващаш за това, че използвам ид*от в единствено число - айде няма нужда...
71
4
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Да допуснем, че терористичният акт е от страна на Хизбула и Иран, къде намесваш помаците!?!?!?! Иран и Хизбула са шиити, българските мюсюлмни са сюнити. То все едно да обвиняваш протестантите в Северна Ирландия за терористичен акт на ИРА в Германия например.Апропо, българинът, който беше убит е от същия район на Белица и Якоруда, за който ти говориш. Още малко ще го изкараш и съучастник. Па кой знае, може да е бил с брада до коленете и нож между зъбите и табелка на гърба.
70
4
 
3
 
! Отговори
idiot si ti! преди 11 години
Да допуснем, че терористичният акт е от страна на Хизбула и Иран, къде намесваш помаците!?!?!?! Иран и Хизбула са шиити, българските мюсюлмни са сюнити. То все едно да обвиняваш протестантите в Северна Ирландия за терористичен акт на ИРА в Германия например.Апропо, българинът, който беше убит е от същия район на Белица и Якоруда, за който ти говориш. Още малко ще го изкараш и съучастник. Па кой знае, може да е бил с брада до коленете и нож между зъбите и табелка на гърба.Ид*от си ти!
69
3
 
7
 
! Отговори
Боце до 79 преди 11 години
Абсолютно точно - България е разграден двор.
68
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БКП/БСП винаги е финансирала терористични организации. Спомням си, че дори в училище ни караха да си даваме парите за закуски за да ги пращат на терористи които избиват жени и деца.
67
2
 
2
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Не видяхме подробни снимки на взривения автобус, въобще снимките, които бяха пуснати в интернет не показваха нищо съществено ?
66
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА!!!!!!!БОКЛУЦИИЗПОЛЗВАТЕ ДОКАТО ГРАДОВЕТЕ СА ПРАЗНИ И ХОРАТА ПО ПОЧИВКИ
65
6
 
26
 
! Отговори
Kris преди 11 години
Всички терористични организации са финансирани от евреите и хамериканците. Както и почти всички войни от 100г. насам. Така , че стига сте ни баламосвали. Огледайте добре записа на предполагаемото камикадзе , той сякаш се върти около камерите и позира... Ако атентата е подготвян толкова добре, защо застава пред камерите и позира така хубаво?!
64
2
 
14
 
! Отговори
@77 преди 11 години
Будистите май няма да ви цепят басма на наглостта..Ти се моли да не е заразно само това!
63
1
 
14
 
! Отговори
До 77 преди 11 години
А защо трябва да вярвам на твоята версия?Всъщност, наистина има информация за междуетнически сблъсъци там породени от изнасивлането и убийството на будистка жена..., което е повод да оцените съжителството си с нас
62
1
 
16
 
! Отговори
до 77 преди 11 години
Ами искали са да правят там революция мюсюлманите и коренното население се е възмутило и ги е почнало,това защо не го написа.
61
5
 
2
 
! Отговори
Velko преди 11 години
Momci Tovae Evropeiska teroristi4na grupirovka E.T.A baska separafiska grupirovka ***/LoaULa