Вече не говорим просто за риск от тероризъм, каза Плевнелиев

Членовете на КСНС обсъждат атентата в Бургас
Обновена: 26 юли 2012 11:16 | 26 юли 2012 11:03,
96
Вече не говорим просто за риск от тероризъм, каза Плевнелиев
Снимка: БТА

След 18 юли вече не може да говорим само за рискове от терористични атаки, заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

По думите на Плевнелиев трябва да се помисли какво може да се направи, за да се ограничи рискът от нова атака.

Не бива да се заблуждаваме, че може да се открие елементарно решение и да сведе проблемът само до конкретни институции, организации или лица, призова той.

По негови думи не трябва да търсим само виновниците за атентата, а решение на поблема с тероизма.

Президентът заяви още, че терористичният акт в Бургас е дръзко и грубо предизвикателство и посегателство върху националната сигурност на България.

В дневния ред на Съвета, който се свиква на всеки три месеца, беше включена извънредна точка "Терористичният акт в Бургас – анализ на средата за сигурност; организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за борба с тероризма; изпълнение на Националния план за противодействие на тероризма".

Още по темата

Членовете на КСНС – председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание, ще обсъдят терористичната атака на летището в Бургас на 18 юли.

По думите на Плевнелиев атаката е била добре планирана и трудно предвидима. Той призова темата да не се политизира.

Не бива да се допуска оценката за състоянието на системата за националната сигурност да се политизира, да се ползва за постигане на тясно партийни цели извън контекста на националните интереси, обясни държавният глава.

"Не е време за политическо печелене на дивиденти, а за политическа подкрепа в борбата с тероризма", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
5
 
! Отговори
няма проблем! преди 11 години
Плевелиев призна за тежък проблем за сигурността. Този проблем се нарича "герб"! Няма "герб" - няма проблем!
60
0
 
7
 
! Отговори
апартаментче преди 11 години
На снимката: пожарникарят към Цецо Сересето "А, бе, Цецо, какво толкова си се зачел?""Оферта за едно апартаментче, шефе!" - отговаря Цецо Лажецо.
59
0
 
1
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Аз не мога да си обясня защо Плевнелиев когато разбра, че страната ни е застрашена от атентати, не стресна нашите служби да бъдат по-бдителни и да има повече камери и агенти по летища, гари и т.н.?
58
0
 
0
 
! Отговори
Gheorghi Damianov преди 11 години
Апелът му задружно да търсим решение на проблема с тероризма е абсурден. САЩ толкова време не го решиха, а ние ли, дето ежемесечно търпим управленческия тероризъм и постоянно поскъпващите цени на стоките от първа необходимост :(
57
0
 
5
 
! Отговори
Неврокопец преди 11 години
Ашкулсун, Расимчо, машаллах!
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Плевнелиев стана експерт...
55
0
 
4
 
! Отговори
му ха ха! преди 11 години
Че то кога се е говорело! Направо взривиха автобуса!
54
2
 
8
 
! Отговори
twin_peaks преди 11 години
Росен пък защо си мисли, че разбира изобщо от национална сигурно - само се излага пред телевизиите и хората, на които дава интервюта. На мен ми писна той да ми се прави на интересен с убежденията си, а не може дори съпругата си са убеди да ходи с него по различните събития и посещения.
53
2
 
6
 
! Отговори
до мира преди 11 години
всички, които наричат членовете на БСП комунисти , са профани-комунистите и репресираните у,мряха от старост преди 20 години. ние сме социалисти, ако въобще нещо разбираш от материята. А вие от ГЕРБ какви сте ?
52
2
 
3
 
! Отговори
До Мира преди 11 години
Ти наистина ли вярваш в това, което си написала? Ако е да, много те съжалявам. С такива мисли може да изкараш живота си в някоя лудница.
51
1
 
8
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
ти си болен мозък- атентатите и бъдещата война, част от която ще се разиграва на наш терен е следствие от външната и вътрешна сгешена политика, не на БСП ако много искаш да знаеш
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям *** е тоя президент..............
49
10
 
2
 
! Отговори
извод преди 11 години
БСП тайничко си мечтаят всеки ден да стават атентати, само и само да имат поводи да плюят правителството и да трупат дивиденти за изборите.
48
0
 
14
 
! Отговори
Келнер, преди 11 години
пожрникар и физкултурни... Жална ни майка!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
‎"Харта за правата на човека", залегнала в Лисабонския договор и Конституцията:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства.- Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа.Какви са минималните ЧОВЕШКИ изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2124лв., а средната заплата е само 640лв...Днес: - 70% от работещите (1.8 мил.) са Социални аутсайдери хора лишени от обществен живот, заради незаплатеният им труд, а те издържат 5.0 милиона Към тази цифра трябва да прибавим и 60% от пенсионерите - около 1.0 мил. Да не забравяме и около 0.7 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 298лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 6.7 милиона, а всичко това е:- Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека и е ГЕНОЦИД, който е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЗА КОЕТО НЯМА ДАВНОСТ!!!
46
4
 
14
 
! Отговори
ДА ГИ СВАЛИМ преди 11 години
Ами хайде да се съберем и от народното събрание да ги изметеме! Терористите са само в народното събрание!
45
6
 
9
 
! Отговори
АНТИТЕРОРИСТ преди 11 години
"Не е време за политическо печелене на дивиденти, а за политическа подкрепа в борбата с тероризма", категоричен бе той. Замазваш положението с критичната ситуация на Българите! Терористите сте вие ти и целия кабинет от мутроминистри! Импийчмънт! ***! Спрете да убивате БЪЛГАРИЯ!
44
6
 
2
 
! Отговори
Deneris преди 11 години
Колко време ще го обсъждат този атентат. В България все трябв ада стане някой много трагичен инцидент за да могат някои хора да си седнат на зад-те и да умуват някакво решение, което в крайна сметка пак няма да се окаже достатъчно ефективно. А Плевнелиев освен да гледа с кравешкия си поглед май друго не умее.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няколко дена преди атентата двама български офицери от отдел контратероризъм бяха хванати с 50000 лв белязани откуп от изнудване на бизнеса,ето с какво са се занимавали нашите служби
42
1
 
13
 
! Отговори
постигната цел преди 11 години
Този атентат отвори вратите на България за израелските тайни служби, безпрепятствено да се настанят у нас.