Вече не говорим просто за риск от тероризъм, каза Плевнелиев

Членовете на КСНС обсъждат атентата в Бургас
Обновена: 26 юли 2012 11:16 | 26 юли 2012 11:03,
96
Вече не говорим просто за риск от тероризъм, каза Плевнелиев
Снимка: БТА

След 18 юли вече не може да говорим само за рискове от терористични атаки, заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

По думите на Плевнелиев трябва да се помисли какво може да се направи, за да се ограничи рискът от нова атака.

Не бива да се заблуждаваме, че може да се открие елементарно решение и да сведе проблемът само до конкретни институции, организации или лица, призова той.

По негови думи не трябва да търсим само виновниците за атентата, а решение на поблема с тероизма.

Президентът заяви още, че терористичният акт в Бургас е дръзко и грубо предизвикателство и посегателство върху националната сигурност на България.

В дневния ред на Съвета, който се свиква на всеки три месеца, беше включена извънредна точка "Терористичният акт в Бургас – анализ на средата за сигурност; организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за борба с тероризма; изпълнение на Националния план за противодействие на тероризма".

Още по темата

Членовете на КСНС – председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание, ще обсъдят терористичната атака на летището в Бургас на 18 юли.

По думите на Плевнелиев атаката е била добре планирана и трудно предвидима. Той призова темата да не се политизира.

Не бива да се допуска оценката за състоянието на системата за националната сигурност да се политизира, да се ползва за постигане на тясно партийни цели извън контекста на националните интереси, обясни държавният глава.

"Не е време за политическо печелене на дивиденти, а за политическа подкрепа в борбата с тероризма", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
14
 
! Отговори
елементарно,Уотсън! преди 11 години
Атентатът си беше старателно планиран и осъществен от тия,които правят атентати-ЦРУ и Бг *** им.Няма да забравя Николайчо М,наречен още "външен министър на Бг"/като че ли има такава държава?!/,как каза на CNN "чакайте така малко сега да си сложа вратовръзката,че да се изкажа!".Това е инсценировка,е,разбира се,далеч от класата на 11.09,но... има време!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЛЕВНЕТО СЕ УПЛАШИ,ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ СЛОЖИ БОМБА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ...А ДАНО ДАЙ БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ..НО ЕДВА ЛИ?ТЯХ ГИ ПАЗЯТ..НАС НЯМА КОЙ ДА НИ ПАЗИ!ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА НЕКАДЪРНИ ИНТЕРЕСУВАТ ГИ САМО ПАРИТЕ
39
1
 
5
 
! Отговори
Станиш войвода преди 11 години
Аз обещавам да ги спра терористите.
38
1
 
6
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Вчера по Дарик слушат интервю с бивш шеф на сигурността на израелската авиокомпания Ел-Ал. Той наблегна на човешкия фактор, на агентите, които те подготвят за летищата и начините за наблюдение и контрол. Плюс подготовката и треноровките е нужно да се мисли - а това не се учи набързо. Ако някой на летище Бургас е гледал на монитор какво показват камерите, той можеше да разбере, че мотаещият се с прекалено дългата коса изобщо не е пътник и да бъде обезвреден.Само след провал ли гледат записи ?
37
2
 
5
 
! Отговори
Лора преди 11 години
Три тикви какво могат да измислят?
36
6
 
5
 
! Отговори
baceto преди 11 години
израелска плевнитутка постигна целта си а? то не бяха взаимни парламентарни заседания, не бяха визити, не бяха приемане на сирийци, не бяха инсцинирани атенатати... *** долни това сте вие. дано да те обесят някой ден но преди това да видиш децата си изгаврени и разчленени. амин турско изчадие
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тероризма идва отвън и не е насочен срещу България.Каквото и правителство да имаме, опасността си остава.
34
3
 
2
 
! Отговори
vili преди 11 години
velikolepnata troika- lipsava samo fandakova- za da se zapalni kartinkata za unpravliavashti! smeshkovtzi!
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАКРИЙТЕ ДАНС И МВР,НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТЯХ
32
2
 
13
 
! Отговори
Дънък терор преди 11 години
Службите в България са само и единствено за терор върху гражданите и продажба на конфискуваната дрога!!!!!Доверие в службите е нула
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев ми прилича на Рататуй :)
30
1
 
15
 
! Отговори
akud преди 11 години
ако е истина това което се каза сутринта по бтв, че "камикадзето" се е карало с някой от туристите да си остави багажа. ми става много ясно защо пристигнаха на момента мосат и цру , не за да помагат а за да прикрият какво се е случило.
29
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
След атентата в бургас разбрах само едно,ДА СИ ОТИВА И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО !! От него нищо не получих,нито заплата,нита храна,нито работа само мизерия нищета и глад.Да си отиват мизерниците,изгониха децата ни от родината си ! Да идват по бързо изборите че да ги МАХАМЕ !!!!!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още от първото изречение разбрах, че Плевнята е намерил глобално решение срещу тероризма, който си разбира от работата си разбира.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NA snimkata se vijdat TRIMATA NEBELOVI LAYREATI,EDINIQ ZA MIR ,DRUGIQ 4E E PRO4EL VINETU I TOI NEZNAE KOGA A TRETIQ 4E OT FIZKULTURNIK STANA POLICAI
26
0
 
8
 
! Отговори
Парадокс преди 11 години
Я-а-а!!! Пудел с очила!!!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да сме в грешния съюз, а как мислите ще нападаме ли Иран като задумкат бомбите нещата изглеждат доста по-различно. Тъкмо някак си се падаме между Иран, Сирия и Русия а ПРОто ни пази аха пръц или сме една буферна зона на всички ракети.
24
0
 
10
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Тероризъм, неуважаема Плюнко, е, когато по време на криза прибереш още един милион към бюджета на президентството...
23
0
 
14
 
! Отговори
681 преди 11 години
Защо поради неадекватната си външна политика докарахте тероризма в България. Не искам да се озъртам за съмнителни типове с големи раници ,за съмнителни куфари и пакети! Не желая да гледам охранители ,жандармерия и милиция на всяка крачка. Оправете си политиката бе ***! Запазете неутралитет. Стига сте взимали страна по конфликти ,които не ни засягат! Оставка!!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 24 sled tozi cenovi skok ,i nai ve4e koito shte prodaljava nqma da ostanat balgari a samo *** tuk .s tezi ceni i zaplati poznai.NO NASHITE SA SE PRITESNILI ZA NQKOLKO EVREIII KOITO SAMI SI SPRETNAHA TOVA KOETO SE SLU4I BLAGODARENIE NA VANSHNIQT NI MINISTAR I NAI VE4E NA GERB